Topiknyitó: Portfolio 2013. 04. 11. 14:54

Devizahitelesek nyertek pert - Évek óta folyt jogtalan kamatemelés  

Ugrás a cikkhez
Pert nyert első fokon két devizahiteles a bankjával szemben, mert - amint a Debreceni Törvényszék csütörtöki ítélete kimondja - a kölcsönszerződés csak jogokat biztosított a pénzintézeteknek a kamatemelésre, ezzel kapcsolatos kötelezettségeket...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=182504
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2013. 05. 27. 00:17
Előzmény: #718  Törölt felhasználó
#720
" Te viszont folyamatosan a leendő növekedésről és annak legfőbb akadályáról, a bankokról szövegelsz. "

Megkérhetlek, hogy ne hazudozz?!!! Másold be hol írtam ilyet! Nem bonyolult ugye? Hát persze, hogy nem. Csak az a baj, hogy nem találod. Semmit sem változtál az évek alatt. :)
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 22:27
Előzmény: #717  Phylaxa
#719
Kedves Phyl, ez persze így nem mond semmit (de ezt tőled megszoktuk már), se a szerződés időpomtja, se feltételei nem ismertek.

Egyébként pedig az arány nem 3-szoros, mint állítottad (dehát ezt is megszoktuk tőled).
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 22:19
Előzmény: #715  Phylaxa
#718
Rémhír, mert tényként állítasz, de nem tudod igazolni. A te véleményed nem alakul, bármilyen ténnyel szembesítünk.

Nem tudom, a növekedésbe vetett hitemet honnan veszeed, semmi ilyet nem mondtam, éppen ellenkezőleg. Te viszont folyamatosan a leendő növekedésről és annak legfőbb akadályáról, a bankokról szövegelsz.

Tanulni a múltból csak akkor lehet, ha ismered, mi történt. Te nem tudod, mi történt, nem is akarod megérteni, viszont folyamatosan bírálsz, mindent és mindenkit.

Ez egy topic, beszélgetünk egy témáról, elmondjuk a véleményünket, vagyis foglalkozunk egymással. Ha viszont valamit tényként állítasz, igazolni is tudni kell, különben a hír rémhír, alaptalan. Nem tudom, mit kell tenni a jövőben, de talán valakiben gondolatokat ébreszt. Te viszont sosem mondtál még semmi jövőbe mutatót, nem gondolkozol, csak írsz.
Phylaxa 2013. 05. 26. 21:38
Előzmény: #714  Törölt felhasználó
#717
Na így viszont itt is megjelenhet:

CHF alapú annuitás-hitel autóra, 18000 és 39000.

Ennyi. Manci te ne reagálj erre légyszíves, Téged csak félrevezetne ez. :)
Phylaxa 2013. 05. 26. 21:35
Előzmény: #713  Törölt felhasználó
#716
Hát ez az írásod egyértelműen az. Te érted amit írtál? Kinek nem kell és mit fizetnie? Inkább beidézlek:

"Miért terjesztesz olyan dolgokat, amelyekről tudod, hogy nem igazak? Miért akarod elhitetni szerencsétlenekkel, hogy nem kell fizetniük?

Ezek miből fizetnék vissza a hitelt? Miből vennének bármit? Amikor arra sincs pénzük, hogy a mostani hitelüket fizessék? Nincs munkájuk, nincs betevőjük se, hogyan vennének fel hitelt?

Zagyvaság az egész..."

Te ezt érted? Az utolsó mondatot elég lett volna leírnod és akkor nem kellett volna végigolvasnom. :)
Phylaxa 2013. 05. 26. 21:31
Előzmény: #712  Törölt felhasználó
#715
Rémhír? Semmiféle rémhír, sőt hírt nem terjesztek. Elmondom a véleményem és elolvasom másét. Se te sem én nem vagyunk hatással senkire. Az pedig, hogy ki mennyit tud, azt te nem fogod megállapítani egyetlen hozzászólásból sem. A véleményed tud formálódni és alakulni, ha beszélgetsz másokkal. Szomorú pedig már 5 éve kellene lenned, de te nem vagy az, ezért komolytalan a növekedésben vetett hited. Egyetlen egyet tudok elfogadni tőled, tök mindegy mi van, mi a valóság, gyönyörű lesz minden. Te valahogy így gondolkodsz, de az, hogy a múltból tanulj, azt nem igen veszem észre. Ahhoz, hogy tényleg jó legyen ahhoz tenni is kellene valamit és nem másokat bírálni állandóan. Állíts valamit, amit meg kellene tenni a jövőben, hogy tényleg jó egyen. Ne másokkal foglalkozz. Írd le, szerinted mit kellene tenni! Kezdd el! Meglátod, mindjárt mást fogsz olvasni, amikor elolvasod valaki írását és nem-et nem igennek és fordítva olvasod.
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 21:24
Előzmény: #701  Phylaxa
#714
"Annyira azért maradjunk Úriemberek, hogy ne adjunk ki adatokat. Ok?"

Nem kértem adatokat. A szerződés jellegére vagyok kíváncsi, meg a konkrét két havi összegre.
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 21:09
Előzmény: #710  Phylaxa
#713
Miért terjesztesz olyan dolgokat, amelyekről tudod, hogy nem igazak? Miért akarod elhitetni szerencsétlenekkel, hogy nem kell fizetniük?

Ezek miből fizetnék vissza a hitelt? Miből vennének bármit? Amikor arra sincs pénzük, hogy a mostani hitelüket fizessék? Nincs munkájuk, nincs betevőjük se, hogyan vennének fel hitelt?

Zagyvaság az egész...
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 20:58
Előzmény: #709  Phylaxa
#712
Sajnálom, soha nem fogod megérteni, mi történik körülötted, hogyan működik a gazdaság. VÉgletes tudáshiányod teljesen téves következtetésekre juttat. Alaptalanul állítasz sokmindent, de nem bizonyítasz semmit.A hozzád hasonló rémhírterjesztők miatt nincs bizalom a bankok iránt. Pont azokkakra az emberekre vagy káros hatással, akikre a növekedést és a fejlődést akarod alapozni. Nem téged, őket sajnálom.
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 20:30
Törölt hozzászólás
#711
Phylaxa 2013. 05. 26. 19:38
Előzmény: #708  Törölt felhasználó
#710
Figyelj! Ez a környezetemben így történt és igazából nem is neked szól, hiszen szerinted ilyen nincs. Mi a fenének foglalkozol ezzel?

Azoknak szól akik meg akarják érteni, hogy milyen dolgok léteznek. Hidd el vannak ilyenek. Szerinted valótlanság. Szerintem és azok szerint akik fizetik nem.

Figyelj, vegyél majd fel hitelt a közeljövőben pár tízezer ember helyett és építtess rajta házakat magadnak és vegyél sok-sok autót is. Akkor talán hatással leszel a GDP-re! De enélkül ne is álmodj! A következő években a Rooseevelt fog érvényesülni nálunk. Te pedig írogatni fogod, hogy minden ok. :)
Phylaxa 2013. 05. 26. 19:32
Előzmény: #707  Törölt felhasználó
#709
Az egyiket felveszik a másikat beadják. :)

Nem is egy ország van amelyiket nem érinti a válság és nincs is válság náluk. De azért csak hangoztasd az ellenkezőjét. Majd néha kapcsold be a tv- is, ha már nem beszélgetsz különböző helyekről emberekkel.

Ez, hogy vége a válságnak ezt nem tudom hol olvastad? Én ilyet bizton nem állítottam, de még csak meg sem említettem. Keresgesd csak nyugodtan! :)

Az emberek nálunk jó ideig nem fognak hinni a bankoknak és ezt nagyon sajnálom, mert bizony a fejlődéshez szükség lenne rájuk. De ezt nagyon elszúrták ez a tény.
Mindig lesznek olyanok, akik befolyásolni akarják az embereket az üzlet reményében és kihasználni azt, hogy nincs értelmes hitel a piacon. Utólag pedig azt mondják, hogy 100 ezer család nyerészkedett és spekizett, úgy kell nekik. Mindig lesznek ilyenek, sajnos.

Sajnálom Manci! Nem érted, hogy mi történt azokkal az emberekkel, akikre növekedést és fejlődést lehet alapozni. Értelmes üzletet. A közelében sem vagy, hogy megértsd. Ennyi.
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 18:43
Előzmény: #701  Phylaxa
#708
"kezeld nyugodtan mendemondának a dolgot. Ha valakinek van még ilyen az úgyis tudja."

Csakhogy egy nyilvánvaló valótlaságot híresztelni egy topicban nem "Úriemberhez" méltó, megtéveszti a hiszékeny és hinni akaró szerencsétlen megtévesztetteket.
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 18:39
Előzmény: #700  Phylaxa
#707
Hálás lennék, ha a lényeg szempontjából elmagyaráznád, mi a különbség a devizahitel és a devizabetét között. Ha valóban úgy gondolod, különbség van, akkor tényleg nincs közös témánk, de akkor miért írogatsz egy gazdasági topicba?

Szerintem kiefejezetten tévedsz, ha azt hiszed, van olyan ország, amelyet nem érint a válság. Tévedésed még nagyobb, amikor azt hiszed, hogy szerintem vége a válságnak. Egyébként szerintem sem lehet valakit hitenyújtásra kötelezni, majd akkor fog hitelezni, ha lesz forrása és megtérülni látja a hitelt. Az emberek majd akkor hisznek a bankoknak, ha a hozzá nem értők (ilyen-olyan célokkal) nem akarják ezt folyamatosan megingatni, ha hisznek a tényeknek.
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 18:26
Előzmény: #699  Törölt felhasználó
#706
Egyébként pedig folyamatos szolgáltatások (pl. mobilszolgáltatók, közműcégek, ingatlanbérbeadók, biztosítók, stb.) folyamatosan, egyoldalúan, a piaci viszonyokhoz igazítják áraikat. Ismétlem, minden szolgáltató!
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 18:21
Előzmény: #699  Törölt felhasználó
#705
Ugye, most viccelsz?

" van egy pl. 5 éves futamidejű x ft-os hiteled, fizeted 4,5 évig (immáron több, mint dupla törlesztőrésszel) és még mindig marad 4/5 x ft tartozásod.
Hogy vezeted le az ilyesmiket az árfolyamváltozásból?"

A topic devizahitelről szól, te meg forinthitelről írsz. Ennek valóban semmi köze az árfolyamváltozáshoz: forinthitelt forintban törlesztesz.
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 18:15
Előzmény: #695  Phylaxa
#704
" tudja tudok sokfajta hitelről"

Tudjuk, tudsz sokfajta hitelről, de ennek semmi köze köze alapgondolataidhoz.
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 18:12
Előzmény: #694  Phylaxa
#703
Én csak a te általad írt példára reagáltam, olyan feltételek mellett jelentősen emelkedhetett az akció lejártát követően a törlesztő. Nem félreértés, okszerű reagálás.

Változatlanul nem érthető, mi a hazudozás ebben, világosan megmondja mindenkinek a bank, milyen mértékben, milyen költséget terhel a bank ügyfelére. És persze mindenkire terhel, akia szolgáltatást igénybe veszi, nem kivételez.
Törölt felhasználó 2013. 05. 26. 18:02
Előzmény: #693  Törölt felhasználó
#702
Igen, ez a későnjövők hátránya.

1) A jogállam törvényszerűsége nem úgy szól. Jogállamban minden áru, szolgáltatás árát annak és teljes egészében annak kell megfizetnie, aki azt igénybe vette. A bankok akkor emeltek árat, amikor költségeik és kockázataik emelkedtek, akkor csökkentettek, amikor ezek csökkentek. Az elmúlt 20-25 évben ez így működött és működik ma is. Ajánlom, te nézd meg inkább a bankokra vonatkozó jogszabályokat, meglátod a változtatás feltételeit.

2) Ahogyan az emderek az autó működésének minden részletét sem értik, mégis vezetik az autót, ugyanúgy önmagában nem probléma, ha nem értik, miért és hogyan változnak a törlesztőrészletek. Erre hozták létre a felügyeletet, hogy ezt szakmailag ellenőrizze. Közel sem lenne ekkora a felháborodás, ha önjelölt, szakmailag alkalmatlan "fogyasztóvédők" és politikusok nem hergelnék az adósokat, nem ugrasztanák mindenféle alaptalan és költséges akciókba.
Phylaxa 2013. 05. 26. 17:45
Előzmény: #698  Törölt felhasználó
#701
Annyira azért maradjunk Úriemberek, hogy ne adjunk ki adatokat. Ok? Engem nem zavar, hogy nem hiszed el, attól még ez van. Erre szoktam mondani, hogy akkor kapom fel igazán a fejem amikor meghallok valamit hivatalosan és nálam teljesen máshogy van. De már nem zavar. Nálunk így megy.

Ebből következik, hogy kezeld nyugodtan mendemondának a dolgot. Ha valakinek van még ilyen az úgyis tudja.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek