Topiknyitó: signal2 2013. 03. 01. 07:45

Matolcsy a Jegybankelnök!  

Matolcsy a Jegybankelnök!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 03. 03. 19:23
Előzmény: #216  berlini
#220
Stimmel az, lásd a gazdasági paraméterek is hogy nőnek. :DD
Törölt felhasználó 2013. 03. 03. 19:22
Előzmény: #215  Törölt felhasználó
#219
Amúgy nem tudom, hogy tudjátok-e, de pont a listás irányba, ill. a győztes mindent visz irányba tolták el a választásokat.
Törölt felhasználó 2013. 03. 03. 18:46
#218
Balog Á......? melyik bankból..?
Törölt felhasználó 2013. 03. 03. 16:50
Előzmény: #210  kukutyinbenko
#217
+1
maximálisan.
(megtoldanám a számomra legirritálóbbal: "a haza nem lehet ellenzékben". no comment...)
berlini
berlini 2013. 03. 03. 10:18
Előzmény: #215  Törölt felhasználó
#216
Ennél is kevesebb:
az első fordulóban csak 54% szavazott rájuk.
Igy a kétharmad semmiképpen nem stimmel.
A szavazáson résztvettek aránya talán több volt mint 60%, de ez igy is csupán 31-32% a teljes felnőtt lakosságra számitva.
Törölt felhasználó 2013. 03. 02. 22:35
Előzmény: #204  szivacs
#215
Alternativa : legyen direkt választás képviselőre, és külön államelnökre. Cserébe nyugodtan megszüntethetik a pártokra adott listás szavazást. Amúgy meg elegem van hogy páváskodnak egy látszat kétharmaddal amikor alig 5x százalék ment el szavazni és csak azoknak szavazott a a 2/3-ada. Nálam ez nem kétharmad hanem max 3x%
Törölt felhasználó 2013. 03. 02. 22:29
Előzmény: #203  szivacs
#214
Eddig egyszer sem volt protest szavazatom, de mindent el kell kezdeni egyszer. No majd most lesz ez is. Abban megegyezhetünk ha én protest szavatok és valószínű a környezetem is az kisseb kórság lesz ennek az országnak int pl. eltolcsi mint MNB elnök.
Mondjuk az is biztos hogy nem fogok egyik kommunista pártra se szavazni se régi thürmer félére (ha még megvannak) se az új fityes félére sem. Se a maszop klonokra, se a szadesz utódra, ja új házmesterek pártjára főleg nem.
Mondom én hogy már csak a galléros páviánok maradnak az állatkertből...
aliben 2013. 03. 02. 18:35
#213
e melje fel az a kezét, aki most szereti a devizahitelt? az is felemelheti, aki ilyet ma fel akar venni! miről beszél ez a majom megint? amikor az önkormányzatok felvették, miért nem mondta meg nekik, hogy ne szeressék a devizahitelt? amikor meg kellett volna oldani ezt a problémát, miért csak a képviselő urak(és a gazdagok) devizahiteleit nem szerették? csak remélni merem, hogy a devizát sem szereti úgy ahogy a magánnyugdijakat szerette. Egyébként meg látott ez az ember bankot belülről? vagy csak annyit látott belőle, mint minden bankoló
Törölt felhasználó 2013. 03. 02. 16:38
Előzmény: #211  Törölt felhasználó
#212
Törölt felhasználó 2013. 03. 02. 12:42
Előzmény: #210  kukutyinbenko
#211
valamiért nem lehet plusszolni téged kukutyin, de én is így emlékszem a dolgokra. persze vannak akik nem..
kukutyinbenko 2013. 03. 02. 12:02
Előzmény: #199  mro
#210
" évekig tücsök, és nem hangya módon élő nép (PIIGS, szoci Magyarország), melyeknek rossz matekos vezetői voltak"

Rossz hírem van, legalább harmincpár éve (valójában bő 100 éve, kisebb megszakításokkal) tücsök életmódot folytatunk. Hiába szeretnél úgy emlékezni a 98-02 közötti évekre hogy akkor hangyák voltunk, nem. Sőt maga a Mester programjának az alappillére volt a hitelből fogyasztás, mert abból lesz a GDP. Addig bármily meglepő, Bokros csomag ide-oda, a lakosság megtakarítói pozícióban volt. Az állam és a vállalatok nem, de a lakosság igen. Aztán jött a gazdaságpolitikai fordulat, és felpörgették a lakossági fogyasztást. HITELBŐL! A lakosság megfogadta a tanácsot és belehúzott. Először a megtakarításait élte fel, majd egyre bátrabban adósodtak el. A végét már ismerjük a történetnek. És ma ki ugat a leghangosabban az egész ellen? Aki elindította az egészet! Csodálatos, tipikusan magyar történet.

"Szerintem az Őszödi beszéd után indult be a negatív kampány..."

Ezt ugye nem gondoltad komolyan?!
Már 2002-ben a második forduló előtt tele voltak a postaládák a szórólapokkal.
"70%-al akarják emelni a gáz árát"
"el akarják venni a....(és itt egy hosszú felsorolás)"
Óriásplakát negatív kampány "civil" finanszírozással rémlik? Tudod ahol a nyomdai megrendelésen a küldő fél fax
száma megegyezett Rogán hivatali számával.
A hideg lehelettel ki fenyegetőzött? Tán Pokorny nemde?
Hídlezárás meg van még?
Ki állította még évekig visszatérően, hogy elcsalták a választásokat? (miközben ők vezényelték le közigazgatásilag)
Ki kezdett rögtön kommunistázni, ügynöközni, D-209-ni?
Ki szervezett rögtön polgári köröket, akiket azután be is vetettek minden adandó alkalommal? Azokban kik is tevékenykedtek? Kik gyűjtötték az adatokat, készítették a listákat, jártak a környezetük nyakára? Talán nem a lelkes önkéntes lakosok?
Talán nem ők kezdtek évekig folyamatosan kokárdát hordani, minden házra trikolórt húzni? Aki ezt nem tette azt megszólni, megbélyegezni?

"Mondjuk a "rosszabbul élünk, mint 4 éve" kitalálóját is elküldeném egyirányú rakétával a Marsra. "

Te lehet, de nem úgy OV. Ma is ő a főtanácsadó, a fő kommunikációs stratéga. Ráadásul igazi úriember...
Két év felfüggesztett garázdaságért, emiatt a hivatalosan nem foglalkoztatják, de szabadon jár kel a Parlamentben, kormányhivatalokban és vele egyeztetnek az ország vezetői szinte mindenben.
" Garázdaságért ítélték el HÁ-ot, a miniszterelnök főtanácsadóját, aki 2006-ban összetűzésbe keveredett egy házaspárral, amely lelépett az útra a Lexus terepjárója előtt. Az egykori kendóbajnok állítólag annyira feldühödött, hogy leütötte a férfit, és hasba rúgta a nőt."

link

Úgy ott lennék amikor a nyugdíjasok védelméről építik a stratégiát az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető lelkésszel, vagy a krisztusi intelmek és a humánum Ptk-ba illesztésének hiteles kommunikálásáról álmodoznak. Ezekért a magasztos pillanatokért érdemes élni!

" talán jobban elterjed a pozitív életszemlélet, hogy a gyalogosnak automatikusan megállunk a zebrán és a kerékpárost nem szorítjuk le, csak mert megtehetnénk."

A fenti úriember mindenképp fő stratéga kell legyen ezen a területen is!

Amúgy tapasztalatom szerint a kivándorlók jelentős hányada nem kizárólag megélhetési szempontok miatt távozott. Pont ez az elmebeteg, mindent átpolitizáló, gyűlölködő negatív hangulat az amiből sokaknak elege lett. Egyszerűen csak nyugodtan akarnak élni.
BladeBoris 2013. 03. 02. 10:22
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#209
,,ugye a köv választásnás, mikor ez a retkes 2/3 el lesz kergetve, a bandzsit is leépitik"

Na,pont ez a legnagyobb gond ezzel,hogy nem lehet majd leépíteni (az előzőt sem lehetett csak úgy, a kormányváltás apropóján).Szóval, ha valami csoda folytán a fidesz megy is '14-ben,ez a majom ott marad nekik a jegybankunk élén és a húzásai komoly befolyással lehetnek bármilyen jövendő kormány gazdaságpolitikájára.
Törölt felhasználó 2013. 03. 02. 09:43
Előzmény: #207  Törölt felhasználó
#208
Biztos írták már páran, de hátha strigulázza a titkosszolgálat a véleményeket, úgyhogy leírom a magamét.
A frissen kinevezett jegybankelnök a tőzsdei ökölszabályok alapján az elkövethető legnagyobb tévedés volt a fidesz eddigi (minimum balszerencsés) gazdaságpolitikai döntéseinek sorában. Várakozásom szerint ez az ember és a bólogató jánosai akkora károkat fog okozni, hogy 20 év múlva a Bokros-csomagról azt sem fogják tudni Matolcsy fényében, hogy létezett valaha, és fájt valakiknek. Ebbe az ország 90%-os valószínűséggel bele fog rokkanni.

És pedig gondolom ezt azért, mert miniszteri ténykedése minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy a piaccal szembeni tisztelet és alázat egyetlen szikrája sincs meg benne, és ez öntörvényű, alap közgazdasági összefüggéseket is gondolkodás nélkül megkérdőjelező, félresöprő erőből politizálással párosul.
Ha van egyértelmű szabály a tőzsdén, amit spekulánsként kőbe vésettként merek kijelenteni akkor az az, hogy nincs akkora vagyon a földön, amit ne tudna elvenni a piac, ha rossz pozíciót erőltetünk. Márpedig a kilátások szerint ez fog itt is történni, és mi fogjuk fizetni a számlát. Kevés remény maradt.
Törölt felhasználó 2013. 03. 02. 08:53
Előzmény: #200  szivacs
#207
Ha a jobbiknak igaza van, akkor a fidesznek köszönhető az egyoldalú szerződésmódosítás, melynek az lehetett a következménye, hogy ugyanolyan kockázat-változás mellett 3x akkora legyen itt a kamat, mint pl. a lengyeleknél.

De lényegtelen is, hogy kinek köszönhető, mert már 2006-ban felvetették a problémát kb. négy évvel később már hatalmas botrány volt belőle és még most sem történt semmi a kérdésben. (Habár több javaslat is elhagzott többektől.)

Az egyetlen dolog amit a fidesz tett, hogy egy kiváltságos (pont jól fizető) rétegnek árfolyamnyereséget generált a forint-elszámolással a többiek és a bankrendszer kárára.
Ritka tett, hogy egyszerre károsítsa valaki a csórókat és a bankrendszert (azaz a hazai válalkozásokat) is.

Azaz, ne felejtsük el, hogy semmi nem akadályozza, hogy amikor már hasznot lehet belőle, bármikor elterjedhet a devizahitel, még mindig gyakorlatilag korlátlan egyoldalú szerződésmódosítással.

Hát ekkora ellenséga Matolcsy a devizahiteleknek.
Törölt felhasználó 2013. 03. 02. 08:45
Előzmény: #202  mro
#206
A vizitdíj segített is eladni a haveri kör elavult parkolóautomatáit többszörös áron.
Tehát a vizitdíj elérte a valódi célját. :DDD
Törölt felhasználó 2013. 03. 02. 07:38
Előzmény: #204  szivacs
#205
éljen a demokrácia és a független mnb.

ugye a köv választásnás, mikor ez a retkes 2/3 el lesz kergetve, a bandzsit is leépitik?
szivacs
szivacs 2013. 03. 02. 01:48
Előzmény: #88  _pampa
#204
"Hiteles szalonképes még a politikában nem lejáratott okos emberekből pedig rosszul állunk....

Aki okos, tehetséges az nem áll politikusnak"

akkor miért is szavazzunk pártokra...?
szivacs
szivacs 2013. 03. 02. 01:33
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#203
"Simán düből...
Ha az állatkertből éppen ráér majd három galléros pávián, esetleg szerveznek egy pártot hozzá és indulni akarnak a választáson akkor alapból alkalmasabnak fogom tartani"

az még mindíg nem tűnt fel, hogy az "Egy tény azt már most tudom kire biztosan nem" szavazással leszavazott kormányok is mind ugyanilyen protestszavazással kerültek a hatalomba...?!
mro 2013. 03. 02. 01:21
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
#202
Megköszönném, ha kevésbé szelektíven emlékeznél vissza az olvasmányaidra :-) Pl. amint lehetőség adódik rá, szidom a kormányt, mint a bokrot a nyugdíj(as) kérdéskörben. GDP növekedés és infláció feletti nyugdíj? Szuper! Nők 40 éves munkaviszonya törvényt kitalálni hatástanulmány nélkül? Szuper! Elküldeni az IMF-et 200 millióért a mi adónkból? Szuper!

Volt, amiben az előző kormány akart valami jót - a vizitdíj segített volna letörni a kisebb hálapénzeket, a társaság kedvéért való orvoshoz járást és érzékeltette volna a lakossággal, hogy az ellátórendszer is erőforrásigényes. Persze gyengék voltak. Szerintem azért megy most sok fanyalgás, mert így, hogy a mostani kormányoz (jól, rosszul) mutatja meg azt, mennyire nem voltak volánnál az előzőek, csak a pénzcsapokat kezelgették (PPT és eladósítás - mindkettő a jövőnk eladósítása a pillanatnyi önző céljaikért). A mostani kormány legalább felelős fiskális politikát folytat. Bocs hogy összességében nem vagyok éppen MSZMP tag.
mro 2013. 03. 02. 01:11
Előzmény: #145  kukutyinbenko
#201
Nem ez volt a célom, csak hát így sikerült :-) Az látszik belőle, hogy az összes, évekig tücsök, és nem hangya módon élő nép (PIIGS, szoci Magyarország), melyeknek rossz matekos vezetői voltak, brutális hozamemelkedéssel lettek megjutalmazva az összehozott magas államadósság és költekezés meghálálásaként.

Topik gazda

signal2
signal2
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek