Topiknyitó: bigyula 2012. 10. 26. 10:27

Az IMF lemond Magyarországról  

Szerintem elég jól összefoglalja a helyzetet ez a cikk:



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
S52Raptor 2012. 10. 29. 13:17
Előzmény: #53  bigyula
#54
Ez a lényeg:

"Ám mivel a Valutaalap feladata globális perspektívájú, ezért nem engedheti, hogy egy-egy helyi ügy aláássa általánosabb céljait. És ha egy ország látványosan visszaél az IMF-tárgyalások tényéből származó piaci bizalommal, akkor ezzel gyengíti az IMF eszköztárát. Legközelebb, egy másik ország esetében ugyanis már nem lesz elegendő bejelenteni a tárgyalások megkezdését, hiszen arról addigra már sokszor bebizonyosodott, hogy önmagában nem jelent semmit. Ha pedig valaki a Valutaalapot amolyan bérbe vehető mumusnak használja arra, hogy az IMF által elősegíteni hivatott lépések ellenkezőjét indokolja meg velük, akkor halmozottan igazzá válik az, hogy egy ilyen egyedi eset a Valutaalap általánosabb céljai számára jelent kockázatot.
Magyarul: van egy pont, ahonnan az IMF-nek egyszerűen nem éri meg Magyarországgal tárgyalni. Sőt van egy olyan pont is, ahonnan az IMF-nek a saját hitelessége érdekében érdemes kifejezetten a magyar kormány törekvései ellen tenni. És mindez nem a pénzügyi világ nagy összeesküvése, hanem egyszerűen az adott szervezet mindenki számára ismerhető feladatából egyenesen adódó következmény."
bigyula 2012. 10. 29. 08:47
#53
"Miért rágott be az IMF a Fideszre?"

link

Törölt felhasználó 2012. 10. 28. 21:44
#52
Engem valahogy jobban izgat hogy a nyilatkozatok utan merre moccan a forint. Vagy ti nem kereskedtek csak szapuljatok egymast?
rockmaster 2012. 10. 28. 20:46
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#51
Konzi-náci puritán!

Kicsit gyakorold a következő szavakat, szépen hangosan: "ajánlás", "meghatározott feltételek". Ha gondolod mondatot is alkothatsz belőle, úgy jobban meg fogod érteni a kettő közti különbséget.
Tudom, tudom, hogy a bálványod a Fidesz mást mondott, de nehogy azt hidd, hogy Orbán előtt nem járhatják el a pávatáncot.
Most látszik mennyire elszigetelték Magyarországot sajnos a söpredék Fidesz miatt Európában. Ez nem az elmúlt 8 év hibája, hanem az elmúlt 2,5 évé. Azóta süllyed az ország egyre lejjebb és lejjebb, valami elképesztő mi zajlik itt... de nyugodtan tapsikolj a keletieknek, megkockáztatom már a tavaszt se éri meg a Fidesz kormány.
És igen, Orbán Takarodj!
Törölt felhasználó 2012. 10. 28. 20:11
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
#50
most nézem, jól felment bennem az ideg, annyi elgépelést vétettem, elnézést kérek, nem bírom a puritan féléket...
jocijoci 2012. 10. 28. 19:19
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#49
No, akkor ha lemaradtál róla elmondom, hogy mit mondott a gonosz IMF tavasszal, a rendkívül "szakértő" kormányodnak:
"Nem megfelelő a megszorítás iránya, mert az alacsonyabb jövedelműektől túl sokat vonnak el, a magasabb keresetűek javára."
Természetesen ezt nem humanitárius okból jegyezték meg, hanem csak gondolkodtak. Ha több millió embernek csökken a reálértékű keresete, az nagyban visszaveti a fogyasztást, és a növekedést, ergo csökkennek az adóbevételek, amely újabb megszorításokat eredményezhet.
És láss csodát, egyenlőre az IMF-nek van igaza.
Törölt felhasználó 2012. 10. 28. 17:42
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#48
B+ MEG PURITAN, ENNYIRE KORLÁTOLT VAGY?

miért kell ezerszer is elmagyarázni, hogy a hazug IMF ellenes fidesz kampány csak paraszt(puritan)vakítás???

Te adnál pénzt, te tárgyalnál olyannal, aki nyíltan ellen hergel, hazudik??? annyira, de annyira setét vagy csak a libsizős6koncsizós szövegedre élvezel el... tudod mit, itt be otthon egy word doksiba, hogy libis komcsi milliószor, jó? és akkor neked is jobb lesz, meg nekünk sem kell ezt az arroganciádat itt megtapasztalnunk.
martin36
martin36 2012. 10. 28. 16:43
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#47
Számomra csak azt jelenti,hogy a hülye is látja,hogy növekedésgátló,negativ spirálba hajló intézkedéseket hoznak folyamatosan ezek a lángelmék.
Az imf-nél pedig nem hülyék,egyszerüen nem fognak oda lovét tolni,ahol nem biztosított annak visszafizetése.
Slusz.
Lehet ezen elmélkedni,meg politizálgatni,az elmúlt két év "eredménye" fényes bizonyítéka a gazdasági dilettantizmusnak.
Meg sem kell szólalniuk,a minuszok önmagukért beszélnek.
Törölt felhasználó 2012. 10. 28. 16:41
Előzmény: #34  parkinson
#46
Kedves Parkinson Kór-ban szenvedő barátom.
Gyógyulást kívánok!
Törölt felhasználó 2012. 10. 28. 15:50
Előzmény: #44  S52Raptor
#45
Kedves S52Raptor!

Egyszerűen összevissza hazudozol - ennyi és nem több!

Mit mondott az IMF?
"A Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselője azt is hozzátette, hogy a legutóbbi kormányzati bejelentések (a két költségvetési kiigazító csomag) szembemennek a valutaalap ajánlásaival."

Mit jelent ez idézet okoskám?
Gondolkozz, mielőtt nyomod a lökött komcsi szöveged!!!!
S52Raptor 2012. 10. 28. 14:19
#44
... még mindig azt hiszik, hogy orbán igazat mond:

NEM engedünk az IMF-nek! (orbán)

„Tisztelt Lukács Úr!

Köszönöm a levelét, és hogy aggodalmait megosztotta velünk. Az Önök véleménye, mint az összes civil szervezet véleménye, fontos számunkra.

Először is hadd szögezzem le, hogy az IMF és az Európai Bizottság júliusi küldöttsége nem támasztott meghatározott feltételeket. A megbeszélések a politika mozgásterének széles körére összpontosultak annak érdekében, hogy megmaradjon a makrogazdasági és pénzügyi stabilitás, kiegyensúlyozottabb és fenntarthatóbb legyen a kormány által tervezett pénzügyi kiigazítás, és megteremtődjenek a gyorsabb növekedés alapjai. A közszférát illetően a kormányon áll, hogy milyen mértékű és jellegű csökkentést hajt végre, ennek részleteit nem vitattuk meg a júliusi látogatás során.

Kérem, ne habozzon kapcsolatba lépni velem, ha további kérdései vagy aggályai lennének,

Üdvözlettel:

Iryna Ivaschenko

a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselet-vezetője”

Tehát miben is nem kéne engedni az IMF-nek???????

Erről egy vicc:
Agresszív kismalac gödörbe esik, szerencsére arra jár a nyuszi.

Várj kismalac, mindjárt jövök és kimentelek.

Nem várok!
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 15:56
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#43
Jobbik ököl vasököl, oda csap ahova köl.
Én meg, amikor először hallottam a hírt teljesen kővé váltam, hogy a jobbik, hirtelen zsidó párt lett. A múltkor a rendezvényt zsidózásaal zavarták, most meg ez.
Aztán rájöttem, hogy a francba, elfelejtettem, hogy ő már zsidó.
Mondjuk ugyanúgy zsidózik, csak a jelzőket cserélte le, úgyhogy - szerintem - a jelző maradhat. ;)
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 15:40
Előzmény: #41  kukutyinbenko
#42
Izraelt dicséri a Jobbik egykori ökle

9 komment|Megjelent: 2012.10.26. 12:30|Frissült: 2012.10.26. 12:50
A „példamutató” zsidó államról „csupán a tisztelet hangján szabad szólni” - jelentette ki Szegedi Csanád volt jobbikos képviselő.

A szélsőjobboldali pártból zsidó származása miatt kilépett politikus az Európai Parlament október 23-án tartott vitájában állt ki Izrael mellett, miközben a zsidó állam és az Európai Unió kapcsolatának megerősítése mellett érvelt. Szegedi Csanád , az EP honlapján olvasható jegyzőkönyv szerint kijelentette: Izrael „az elmúlt évtizedekben példát mutatott Földünk egyik politikailag legingatagabb régiójában, hogy miként lehet minden nehézség ellenére egy modern demokráciát felépíteni".

Az egykori jobbikos, akinek volt párttársai október 23-án izraeli zászlót égettek,”erkölcsi és morális kötelezettségnek” nevezte Izrael és az Európai Unió kapcsoltának erősítését, kijelentve, hogy „kulturális értelemben Izrael Európa része”. Szegedi szerint az izraeli állam „folyamatosan bizonyítja érettségét az emberi jogok tekintetében”, és Európának nem kéne beleszólnia Izrael belügyeibe.

Szegedi, akit Vona Gábor, a Jobbik elnöke májusban még „a párt öklének” nevezett, júliusban lépett ki a pártból, miután kiderült, hogy anyai ágon zsidó felmenői is vannak. A radikális nézeteiről elhíresült politikus később meglátogatta Köves Slomót, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbiját, és elnézést kért, ha az elmúlt időszakban olyan kijelentést tett, amellyel esetleg megbántotta a magyarországi zsidókat, beiratkozott a zsidó szabadegyetemre, és Auschwitzba is ellátogatott.
link
evvel dicsekedjetek---ilyenek "vagytok"
kukutyinbenko 2012. 10. 26. 15:29
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
#41
Persze, meg akarják szerezni a Föld szívcsakrája feletti uralmat. Azt Te sem hagynád másnak...
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 15:29
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
#40
Naná, hogy nem... akkor melyik az a nagyhatalom, amely ellen van értelme szövetkezni? :DDD
Olyan piacok vannak itt, hogy lassan már észak-atlanti válság robban ki. :D
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 15:17
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
#39
addig fognak mesterkedni...."manna" manna"
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 15:14
Előzmény: #34  parkinson
#38
"aranygyapjas bárányról" lemondanának????

Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 15:09
Előzmény: #34  parkinson
#37
Én a helyedben inkább imádkoznék, hogy nehogy hivatalos - nyilvánosságnak szóló - nyilatkozat legyen róla... (kivéve persze, ha a magyar csődkockázat megemelkedésére tettél és már kimenekültél külföldre :D)
Szerencsére csak a sajtó találja ki ezeket a hangzatos mondatokat és nem a nemzetközi diplomácia. Nagyobb baj az, hogy a magyar nem-diplomácia viszont ettől sokkal nagyobb hülyeségeket is kitalálál és nyomatja orrba-szájba.
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 14:57
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#36
tehát az ő problémájuk a mi problémánk is.(ez lemaradt)
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 14:55
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#35
értem, nyomtam is egy +-t, a 3.at:)
Szóval a mocskos imperialistakapitalistakizsákmányolóburzsoátőkés....összedöntötte végre valahára magát, és ezért az egész nyugati világ minket hibáztat. Hát, ez igen elismerésre méltó egy ekkora országtól, 45 évig nem tudtuk barátainkkal együtt(KGST) bedönteni a kapitalizmust, most egyedül is sikerült:)
"egyébként mi biztos, hogy nem tudjuk kezelni az ő problémájukat"- az eljutott hozád az elmúlt 22 évben, de legfőképp az elmúlt 8 évben (má megin emútnyócév, ahh:))hogy mi is részesei vagyunk a nyugati világnak? (csak még nem látszik a viselkedésünkön, de majd 20 év múlva:))
parkinson 2012. 10. 26. 14:48
Előzmény: #1  bigyula
#34
ismét dolgozik a MÉDIA
Az IMF lemond Mo-ról!
Ezt a szép mondatot a magyar média találta ki és most ezen rugóztok.
Kérek egy linket és IMF től egy hiteles nevet, aki ezt nyilatkozta.
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 14:47
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#33
pontusitsuk a válság nem a klaszikusan liberálisan müködö országokból jöt német, angol, francia. a válság 2007 ben kezdödöt ekor az euro erösödöt és a eheztartozó biztositás is több mint 2 évig alacsony volt (persze ezt jobb oldalon szeretik elhalgatni) baj az amig Merkel a kiadást vissza fogta adig a déli országok tulzot költekezésbe kezdtek ami csak rövid gazdasági hasznot hozot.
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 14:41
#32
Akkor az élelmiszert vitték ( nem vették, ahogy sokan és rosszul tudják), most meg a pénzt viszik tőlünk még azt is, ami nem az ő pénzük....
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 14:34
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#31
annyi köze van, hogy nyugaton nem akarják elismerni, hogy hibáztak és ők a felelősek...,inkább terítik a válságot és közte olyan országokat hibáztatnak , mint mi, hogy ne ők kerüljenek képbe, mert az nagy gáz lenne nekik....egyébként mi biztos, hogy nem tudjuk kezelni az ő problémájukat....,
tgytoki 2012. 10. 26. 14:34
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#30
a cigánygyerek nem azt mondta minap, hogy közel a megállapodás? most akkor hazudott? pedig azt hittem ő sose hazudik.
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 14:24
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#29
nem tudom mi köze az égtájaknak egy gazdasági válsághoz, de kétségkívül ez is egy -jócskán leegyszerűsített és jelen szempontunkból lényegtelen :)- megközelítés.
kukutyinbenko 2012. 10. 26. 14:23
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#28
A nyugdíjvagyonnal nem csökkent az államadósság, pusztán az állam rövidtávú érdekei miatt, még több hosszútávú kötelezettséget vett a nyakába. Több szakértő szerint is 2020-25 táján finanszírozhatatlan helyzetbe kerül a nyugdíjrendszer. Végtelenül cinikus lépés volt úgy plusz kötelezettséget felvállalni, hogy az addig meglévő kötelezettségek teljesítése is reménytelennek tűnik.
Remélem megéled és remélem csak az állami nyugdíjból tudsz majd akkor megélni.
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 14:09
Előzmény: #24  Kolyok
#27
a nyugdíj "vagyon" is a magyar embereké volt és a probléma is a magyar embereké...,hol itt a gond?
kukutyinbenko 2012. 10. 26. 14:08
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#26
"... pl. gazdaságpolitika...melyik? ami nem jött be még nyugaton sem?"

Mondok egy lépést ami egy csapásra eltüntetné a költségvetési hiányunkat + látványosan javítaná a légkört az országban. Közbeszerzések, eu-s pénzek teljesen új alapra helyezett elosztása, korrupció brutális letörése (sok éves, évtizedes letöltendő ítéletek, gyorsan nem 5-10 év alatt meghozott ítéletekkel). Minden eszközük adva van. Övék a rendőrség, az ügyészség, a bíróság. Szerinted miért nem ezt teszik?
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 14:04
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#25
a válság nyugatról jött és nem keletről ment arra.....
Kolyok
Kolyok 2012. 10. 26. 14:00
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#24
már elkezdte drága matsca mert a nyugdíj vagyon sajnos nem tartott sokáig ,de az igazi tartalék felzabálás amúgy csak jövőre indul majd, meg az igazi pofára esés is...
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 13:59
Előzmény: #15  szivacs
#23
öööö.ha jól rémlik, mi tettünk először és folyamatosan úgy 8 éve a klubszabályzatra (túlzott deficit v mi:))az eurózónán kívüliek közül mi voltunk tavaly az egyetlen, aki egyetlen euróbevezetési kritériumnak sem felelt meg.
látni kell, hogy az eu tart valamerre. mivel mi is benn vagyunk, nekünk is legalább részben arra kellene..OV meg folyamatosan savazza az eu-t, (a válság az ő problémájuk, mi csak szenvedő alanyok vagyunk..tisztára komcsi duma a 70-es évek olajválságának idejéről: minket nem érint, a határon megáll a folyamat...úgy tűnik, eddig bírta az eu:))
gondolom te sem örülnél, ha a szomszéd (de inkább rokon, hisz eu tagok vagyunk) folyamatosan elkaszinózná a pénzét, tőled kunyerálna, közben meg szidna fűnek-fának, hogy mekkora aljas féreg vagy mert miattad lett szenvedélybeteg.:)))
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 13:55
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#22
a tartalékot nem élte fel, hanem eszméletlenül feleslegesen magasan kell tartanunk....,persze a nyugat hülyesége miatt
Törölt felhasználó 2012. 10. 26. 13:48
Előzmény: #19  bigyula
#21
És nem ártana szembenézni azzal a ténnyel sem, hogy az adósságcsökkentés felélte a tartalékok jelentős részét és a belső viszonylagos egyensúly is felborult. Az önkormányzati adósság a 2év előtti stagnálás után lineárisan nőt az égig, a fogyasztás meg a pincében a kiadás visszafogásból eredő kedvezőtlen gazdasági következmények miatt.
A hatalmas pofa/egó-t már ne i.s említsem!
>:)

Topik gazda

bigyula
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek