Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet 2026. 05. 19. 08:59
Előzmény: #210548  offshort

Sajnálom, hogy elsőre nem sikerült megértened, de azt értem, hogy jogi ismereted hiánya miatt még abban is "ellentmondást" látsz, amiben nincs.
.
Bizony, azt már korábban megírtam, hogy felelősségre vonni mindenkit csak jogi alapon lehet, amit a jogállam kritériuma. Bár lehet, hogy van még egy-két Virág elvtárs, akinek a táskájában ott van már az ítélet. De akkor nem lesz EU-s pénz! 
.
Szerintem lesznek kishalak, akiknek nem bástyázták körbe a vagyonszerzését jogszabályokkal, azokon majd "példát statuálnak", de a nagyhalak - egy kicsit megalkudva az új kormánnyal - továbbra is vígan élnek. .
Megjegyzem, bizonyára vannak olyan, érvénytelen (semmis vagy megtámadható) szerződések is, amelyek a jogszabályok kijátszásával jöttek létre, valamit azok alapján is vissza lehet szerezni, de az nem büntetőjogi, hanem polgári jogi kategória.
.
Egyébként pedig eddigi hírek szerint a Vagyonvisszaszerzési (de inkább Vagyonmegszerzési) Hivatalt Lázár János azon helyettes államtitkára,  Császár Dániel vezetheti, aki felelős volt az Orbán-kormány egy-szakaszában a közbeszerzésekért, és aki nem sokkal a kegyelmi botrány előtt éppen Magyar Péternek adta el egyik cégét.  :)
Vackoros 2026. 05. 19. 07:34

https://www.youtube.com/watch?v=YUCUmiaC9yQ
Tovább darabolódik a szemét:)) 
Ilyen megmondó felszopó hulladékok mint közpénzzel kitömött farhát és bájos társa is megy a levesbe:))  
Shortelek 2026. 05. 19. 06:12
Előzmény: #210530  Sehmet
Ne viccelj már, melyik neres szar körül nem alakult még ki a bûnözés gyanuja, már vihetnék is ôket egyenesen a sittre tárgyalás nélkūl.
Istvan78 2026. 05. 18. 21:45
Előzmény: #210546  Sehmet
Eddig fogalmad se volt, hogy mi a jogállam, arról beszéltél, hogy a jogállamiság nem egy egzakt fogalom és hasonlók. Nem is érted, mit kérnek számon a Fideszen az EU-tól. Most hirtelen megvilágosodtál, amikor nem a Fidesznél van a hatalom.
Egyébként szerintem is be kell tartani a jogállamisági elveket.
bronz 2026. 05. 18. 21:14
Még egy szerződés az utolsó napokból, ez "csak" 45 milliárdos.
https://24.hu/belfold/2026/05/18/tankonyv-orban-viktor-alfoldi-nyomda-megbizas/
bronz 2026. 05. 18. 21:12
https://24.hu/belfold/2026/05/18/kdnp-magyar-peter-bocsanat-sulyok-tamas/
A KDNP is bocsánatot kérhetne, amiért asszisztáltak a pedofilmosdatasokhoz.
https://pedofidesz.pages.dev/botranyok
bigyula 2026. 05. 18. 19:31
"A jogállamisági eljárás lényege az, hogy a kormányok nem írhatják felül a demokratikus játékszabályokat pusztán azért, mert megvan hozzá a parlamenti többségük, ezért ignorálják a jogállami kereteket, és önkényesen azt tesznek, amit akarnak, a tisztességes eljárás nemzetközi jogi szabályait felrúgva!"
.
Ezek fényében mi a véleményed az "emút16évrő"? Alkotmányellenes törvények tömkelege, új alkomány (tákolmány), ami nem is szerepelt a 2010-es választási programban? Ha fityesz "alkotmányozhatott", akkor a Tisza miért ne tehetné meg?
maxwax
maxwax 2026. 05. 18. 19:29
Előzmény: #210547  Sehmet
Ez tipikusan "az úgy kezdődött, hogy visszaütött" történet, mert te reagáltál egy  hozzászólásra.
.
Tudod, nem kevés örömöt jelent, hogy a vesztesek oldalán vagy és még igazából csak emésztgeted, hogy bukta orbán 16 év után a kormányzást és ezzel a fidesz a megszűnés felé kezdte meg útját. Nincsenek fiatalok, csak öregek és elhasználódottak, mert a fidesz nem tudott és nem is akart fiatalítani, csak a régi arcok voltak, akiknek feneketlen volt a zsebük, mert minden pénzt le akartak nyúlni.
.
Annyira kíváncsi leszek, hogy a neres cégeknek lesz-e bármilyen más szerződésük az államiakon kívül!
bronz 2026. 05. 18. 19:27
MP szerint nem lesznek megszorítások.
Ezek szerint varázsütésre fog eltűnni az MNB-ben lévő 6-7 ezer milliárdos és a költségvetésben év végére kialakuló cirka 8 ezer milliárdos hiány.
kjanek
kjanek 2026. 05. 18. 19:00
Előzmény: #210547  Sehmet
Jujj most nagyon megriadtam. :D
Akkor és azt írok ide amit csak akarok, Te még véletlen sem szabod meg nekem hogy mikor és mit írhatok, világos?
Amúgy meg először nem én szóltam hozzá az unalomig ismételgetett fideszes ömlengéseidhez, hanem Te kötöttél bele az általam linkelt cikkben látható és olvasható anyagba, pocskondiázva mindenkit aki a bukott fidesz mocskos ügyeit nyilvánosságra hozza.
dexter 2026. 05. 18. 18:54

Na, kiderült, hogy a fidess által összehozott költségvetési hiány még annál is nagyobb mint, amit a pedofidess a választások előtt bevallott.
Ugyan még tartanak az egyes minisztériumokban a felmérések, de a közlekedési minisztériumnál már kibukott, hogy majd 300MrdFt idei kötelezettséget nem számoltak bele az idei költségvetésbe, holott ezeket bele kellett volna számolni. 
https://www.youtube.com/watch?v=tMcZvmDf_cE
offshort
offshort 2026. 05. 18. 18:49
jajaja, .... a "kormányok nem irhatják felül a demokratikus játékszabályokat"!  

hahhhhaa .... ezen becartam, ne haragudj! 
a fidesz hányszor írta felül a "demokratikus játékszabályokat" ..... stb?  
ezért nem szabadna a fideszzel szemben betartani a jogállamiságot , meg hasonlókat! 
a maffia ellen csak maffia modszerekkel lehet győzni! 
ha valaki elhajlik a "maffia ellen jogállami" modszerek felé, 
akkor az elveszti a csatát! 
offshort
offshort 2026. 05. 18. 18:39
Előzmény: #210545  Sehmet
magadat cáfoltad a hosszu hozzászólásoddal, de nem baj! 
a lényeg hogy az eljárásokat már el lehetett volna kezdeni, 
de sajnos ugy néz ki hogy MP-ék is töketlenek! 

amit már joval elötted leírtam, 
hogy sajnos jogászkodással lófütyi lesz az elszámoltatás 
Sehmet
Sehmet 2026. 05. 18. 18:36
Előzmény: #210544  kjanek
Akkor írj legközelebb, ha az, amit írsz, nem személyeskedés, nem sértegetés, és nem bullshit, mert úgy látom, hogy érdemi, megalapozott hozzászólásra képtelen vagy! :) 
Sehmet
Sehmet 2026. 05. 18. 18:33
Előzmény: #210540  offshort
A jogállamisági eljárás lényege az, hogy a kormányok nem írhatják felül a demokratikus játékszabályokat pusztán azért, mert megvan hozzá a parlamenti többségük, ezért ignorálják a jogállami kereteket, és önkényesen azt tesznek, amit akarnak, a tisztességes eljárás nemzetközi jogi szabályait felrúgva! Egy ilyen lépéssorozat után az Európai Unió világossá tette, nemhogy nem szabadítaná fel a forrásokat, hanem valószínűleg újabb szankciókat és költségvetési korlátozásokat léptetne életbe Magyarországgal szemben.Az Európai Bizottság világossá tette: ha a cél a közel 20 milliárd eurónyi zárolt forrás megszerzése, akkor az új kormány nem használhatja a régi rendszer autoriter eszközeit. 
Sehmet
Sehmet 2026. 05. 18. 18:28
Előzmény: #210543  offshort
Nem biztos, hogy feljelentésre indul egy eljárás, mert ha a rendőrség észlel valamilyen köztörvényes bűncselekményt, akkor hivatalból indít eljárást, ezért nem akartam ezt cizellálni. A lényeg az, hogy induljon büntetőeljárás vagy feljelentésre, ahol konkrétan meg kell jelölni, hogy mi miatt történik a feljelentés, az miért bűncselekmény, ki követte el (ha nem ismeretlen tettes ellen teszik a feljelentés) De ez még csak egyszerű gyanú, ami miatt nem biztos, hogy indul büntetőeljárás, ugyanis ahhoz "alapos gyanú" szükséges, ami - többek között - a gyanúsítotti kihallgatással válhat megalapozottá, vagyis amikor az adatok, információk és bizonyítékok már arra engednek következtetni, hogy a bűncselekményt megalapozottan egy konkrét személy követte el, vagyis ha az összegyűjtött bizonyítékok nagy fokban valószínűsítik, hogy a bűncselekmény megtörtént, és azt a gyanúsított követte el, ami még mindig nem jelent teljes bizonyosságot, csupán azt, hogy a nyomozó hatóság vagy ügyészség értékelése szerint a terhelő adatok túlsúlyban vannak. No, ezt követően lehet olyan intézkedéseket indítványozni a bíróságon - az ügyészség által - mint például a lakhelyelhagyási tilalom, előzetes letartóztatás, stb. Remélem, így már érted! 
kjanek
kjanek 2026. 05. 18. 18:07
Előzmény: #210538  Sehmet
Ejnye propagandista, látom a fidesznél a nehéz helyzet ellenére is maradt rád egy kis pénz, hogy még mindig itt rontsd a levegőt. :D
Csak halkan megsúgom hogy az ncl hozta le először, azóta meg egy halom másik helyen is megjelent, ne az origo-n keresd ott biztos nem fogod megtalálni. :D  
offshort
offshort 2026. 05. 18. 18:06
Előzmény: #210539  Sehmet
megint átogrottad azt a lépcsőt hogy az egész eljárás egy rendőrségen tett feljelentéssel kezdődik! 

a bíróság csak ugy önjáróként nem fog eljárást kezdeményezni,
ott már szükséges egy elözmény is! 
maxwax
maxwax 2026. 05. 18. 18:03
Előzmény: #210541  maxwax
Ó, ezt Sehmetnek szántam
maxwax
maxwax 2026. 05. 18. 18:02
Mága az elmúlt években legalább 5,4milliárd (!) forintot kapott,  ahogy az újságírók kiderítették az elmúlt héten és még ki tudja, hol a vége!
"Elismerte kérdésünkre Mága Zoltán, hogy valóban rendelkezik diplomata-útlevéllel. Mágát azután kérdeztük meg erről, hogy egy forrásunk jelezte, 2023 és 2026 között többször is látta a prímást és családját a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren úgy, hogy mindig magas rangú repülőtéri rendőr kísérte át őket az utasbiztonságon. Az ilyen személy által kísért utasok felmentést kapnak minden vizsgálat alól, tehát sem őket, sem a csomagjaikat nem lehet átvizsgálni."
https://telex.hu/after/2026/05/18/maga-mint-mas-muvesztarsamnak-nekem-is-van-diplomata-utlevelem
.
Állami pénzek. Alig lett kész anno a fradi stadionja kapott mellé a foci csapat 500millió vissza nem térítendő támogatást, mert hirtelen kifutottak a pénzből és kb napok alatt megkapták.  Mielőtt megvádolsz, volt rálátásom a teljes történetre. Tudom, ez 2014-ben volt, de mgtörtént.

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek