A volt gyarmattartó országokban eleve magas volt a bevándorlók száma a volt gyarmatokról. Pl. Franciaország is ilyen. Észak-Afrika több országa is francia gyarmat volt.
Pontatlanul írtam: a hetvens-nyolcvana-kilencvenes évekre utaltam. A mai valóságról írsz, miközben én azokról az évtizedekről. Amúgy, ha annyira szar, miért vagy ott?
"Nem jártál arra annyit" Ezt pont jónak mondod. 😂 80 országban jártam már, a Côte d’Azur-ön töltöm a legtöbb időmet (most is), légyszi, ne próbáld meg elmesélni, hogy érzéki családóságban van részem. Ezt tényleg ne.
Nem jártál arra annyit, ráadásul direkt őket szúrod ki. Csak rájuk fókuszálsz. Meddő vita ez köztünk. Ja, és én bizony valószínűleg már akkor liberális voltam, amikor te még nem politizáltál. Halálomig liberális maradok, mert tudok kibújni a bőrömből! Nem kedvelem a kerekesztő, megbélyegző, előítéletes embereket és látom, te is az vagy.
Röviden a lényeg, a washingtoni kirándulásról: Kisiírtunk egy kis lovét, és még 1 év haladékot a ruszki levállásra, tehát jövő áprilisig nem fog bedölni az ország, addig meg elleszünk valahogy! Na most ez a replüőrajthoz, meg a trumpi jackpothoz kúrvára kevés lesz...
Magyarországon nincsenek /pár éve még nem voltak migránsok "idegen fajok", mégis elég sok a szemét, az eldobott csikk, stb. És nem a romák miatt, mert a romák szűk területen belül mozognak csak, a jelenség viszont mindenütt ott van. Én egyébként nem látom a nyugaton ezt a nagymértékű romlást.
Próbálkozol a kármentéssel, de még az Origo szerint is . "A rezsicsökkentést sikerült megvédeni, a Török Áramlat és a Barátság vezeték esetében Magyarország teljes, általános és időkorlát nélküli szankciómentességet kap." . Egyértelmű, hogy hazudott Orbán. Nem tudpm, mire volt ez jó, gondolta nem derül ki?
Régebben sokkal kevesebb volt Nyugat-Európában a nem európai és sokkal kevésbé volt meghatározó a jelenlétük a nyilvános terekben, mint manapság. De a liberális politikai elit ezen változtatni szeretett volna és ez lett az eredménye. Azt pedig fogadd el kérlek, hogy a lent említett politikailag motivált hülyeségeknek döntő jelentőségük van a társadalmi gondolkodás alakításában, a morál tönkretételében.
Mi az hogy milyen értelemben?"A találkozót követő bejelentések közül az egyik legfontosabb az volt, hogy a Török Áramlat és Barátság kőolajvezeték teljes szankciómentességet élvez. Általános mentesség, időkorlát nélkül - mondta Orbán Viktor. Most akkor ki ne találjuk már hogy a vezetéken történő szállítás élvez 1 éves mentességet, vagy a rajta érkező olaj és gáz! Kit érdekel bármiféle vezeték, ha az OROSZ olajra 1 éves mentességet kapunk! Ti megint csűritek-csavarjátok a valóságot!
Nem blama, de igaz, valóban jogilag egy évre szólhat a mentesség az angol nyelvű sajtó szerint, de mint mindennek, ennek is meg kell várni a pontos értelmezését. Nem véletlenül tanítják a jogi karokon azt, hogy a jogszabályok/szerződések értelmezése külön "műfaj". Annak módszere szerint - hagyományosan, alapvetően négy fajtája van, a nyelvtani, a logikai, a történeti és a rendszertani értelmezés. A történeti értelmezés azt jelenti, hogy vizsgálni kell az adott helyzetet, amiben keletkezett, a felek akaratát, stb., . Az AI szerint:."A magyar kormány „teljes” vagy „korlátlan” mentességről beszélt — lehet, hogy nem hangsúlyozták az időkorlátot, vagy átültetésben eltolt a fogalmazás. . Az angol nyelvű sajtó „one-year exemption” kifejezést használ — tehát amerikai forrásból ez az időkorlát szerepel. . A legegyszerűbb magyarázat: jogilag egy évre szóló mentességet adott az USA Magyarországnak, a magyar fél pedig ezt „teljes mentességként” kommunikálta — valószínűleg azért, mert így akarják hangsúlyozni nemzeti energia-biztonsági szempontból a „nem lesznek szankciók” üzenetet. Az eltérés tehát nem feltétlenül arról szól, hogy ki hazudik, hanem arról, hogy milyen fogalmazással, melyik nyelven és milyen értelemben kommunikálják a döntést."
Nem véletenül mentem annyira vissza. Már akkor is voltak minden általam említett országban bevándorlók, csak az emberek másként gondolkodtak, viselkedtek, mások voltak a normák. Nem csak a bevándorlók bűne, ha valami leromlik. Évtizedek óta kertvárosban élek. Szabály: a kocsiútig neked kell gondoznod az utcán a területet. Jön új szomszéd, aki úgy gondolja, hogy bárhova felállhat a házam előtt a gondozott gyepre, mert az "közterület". Balhé balhé után, majd ő kapott büntit és még fel volt háborodva. Járdán rollerzők? Szemetet az utcán lazán eldobálók? Soroljam még?
Ha tényleg csak egy évre szól a mentesség, akkor úgy lehetett, hogy Orbán könyörgött, hogy a választásokig legalább legyen mentesség, mert sok problémát okozna nekem ez, népszerűségvesztést. Kedves Trump, azt mondtad támogatsz engem, azt szeretnéd, ha én nyernék, légyszíves!
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!