Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Colas 2023. 03. 23. 09:53
Előzmény: #99351  Peterbond
#99360
Ja az utolsó mondatodra nem reagáltam. Az Orbán kormánynak eleinte esze ágában sem volt leválni az orosz gázról (vagy legalább részben helyettesíteni), de idővel rá fog kényszerülni. Szívesen megnézném a szerződést, miért ez a nagy ragaszkodás. De leírni nem fogom mit gondolok erről. Ezt megteszitek Ti helyettem.
Colas 2023. 03. 23. 09:45
Előzmény: #99357  Peterbond
#99359
Én most még nem függetlenedés szót használnék. Hanem megoldották és zavarok nélkül túlélték. Ezért volt szerencse az enyhe tél. 
Colas 2023. 03. 23. 09:38
Előzmény: #99351  Peterbond
#99358
A csehek is meg fogják oldani. Nem arra gondoltam, hogy jövő márciusra sírnak az oroszoknál a gázért. Hanem arra, hogy mivel fogják kiváltani. Amikor bemondom a jövő márciust nem arra gondolok, hogy nem lesznek meg, megfagytak addigra, meg sötétségbe borult az országuk. Hanem arra, hogy akkor már tényleg nem lesz orosz gáz a háttérben- legalábbis nem közvetlenül az oroszoktól- és ezt hogyan oldják meg. Tényleg követhető példa lesz-e. Ezért említem a jövő márciust, mert akkorra derül ki, hogy mi lesz fenntartható távlatilag és milyen megoldással. Én nem az "emberek" vagyok, hanem Colas. Nem jó, ha múltbeli tapasztalatodból találgatod, mit akarok mondani. Eszembe sem jutott, hogy Németország vagy Csehország összeomlana közvetlenül Oroszországból érkező gáz nélkül. Arra vagyok kíváncsi ténylegesen mennyire fordulnak a szén felé, a tartályhajós közvetítős orosz gáz mennyire fog szerepet játszani, mennyire fordulnak vissza a németek az atomenergiához. Ezt szeretném meglátni jövő márciusra. Remélem sikerült megvilágosítani mire gondoltam, mert amit Te írtál az nagyon távol van az én gondolatomhoz.
Peterbond 2023. 03. 23. 09:27
Előzmény: #99348  Colas
#99357
"Európának hatalmas szerencse, hogy nem is volt tél."
A szerencse ebben hogy előbb tudta megoldani így a függetleneddést. Semmi több. Az egész logikája látható volt. az eunak a leválásban a hirtelenség adta a leginkább. És ebben a brutál nehezített környezetben is meg tudta oldani. Hát akkor a következő télt aminek nagyságrendekkel jobb körülmények között futhat neki?
Kicsit olyan ez mint 1942-ben azt mondani, hogy a szövetségeseknek szerencséje hogy nagyon hideg volt az orosz tél. Természetesen segített, de amikor németorsszág hadat üzent a szovjeteknek és az amerikaiaknak is a legtöbb reálisan gondolkodó TUDTA hogy ezt a háborút elbukták. A kérdés már csak az volt hogy mikor és hogyan fogják.
wgl 2023. 03. 23. 09:26
#99356
15 éve ugatom:_
 KOMMUNIKÁCIÓ A LÉNYEG!.
.Az ellenzék ebben egy porbafingó kisdedós egy óriással szemben, de ezt 90%-ban maguknak köszönhetik, mert kb 15-20 év alatt hagyták leépülni a saját médiát, - nem csak a fidesz vett el, hanem simán hagyták a többséget bedőlni, elveszni, tönkremenn
i,- 2010 után azonnal nem kezdtek el kajbálni - 200 decibellel!!,- a közmédIa aljasságai ellen, és amit kommunikációban produkálnak az a 90-es évek kommunikációjához képest 99%-os leépülés..
..
..A VÁLASZTÁS EREDMÉNYE KB 90%-BAN A KOMMUNIKÁCIÓN MÚLIK!!Az ellenzéknek van 3 éve a vezérek tanfolyamot végezzen, megfelelő arcokat, beszélni, riposztozni és felkészült kommunikátorokat válasszanak ki, mert amikor összekerül egy ellenzéki és egy fideszes, - vagy 2-2 és van iylen!!!,-egészen elszomorító amit az ellenzéki produkál. 
Simán impotensek, vitára alkalmatlan, felkészületlen, beszédítílusa visszataszító, fidesz hazugságaira nem tud hatékonyan reagálni, mert felkészületlen, ... stb..
..
.. 100%-ra teszem, az ellenzék xarik média kommenteket olvasni, mert azt hiszik, ők szarták a padlófényezőt.Pedig rengeteget tanulhatnának belőle, de nem, ezek ehhez is hülyék!
wgl 2023. 03. 23. 09:24
Előzmény: #99353  wgl
#99355
Kik baszták el a mai ellenzék médiáit?2002 után már hatalmon sem figyeltek, OgV akkor kért médiát, 
- Megyó: vegyenek!,-
 és vettek, kiépítették ellenzékben stb
.2019-ben Karácsonyék megigérték: a nagyvárosi médiákat összefogják, és lesz egy aránylag országosnak mondható ellenzéki média:És mi lett: 
EZT IS ELBASZTÁK, BEZÁRTÁK, MEGSZÁLLTA A FIDESZ STB.
eZEK A KRETÉNEK nem veszik észre 20 éve: a VÁLASZTÁS SIKERE A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓN MÚLIK!
Peterbond 2023. 03. 23. 09:23
Előzmény: #99348  Colas
#99354
Mellesleg ezt az orosz gázzal töltötték felt se tudom hova tenni. JÚNIUS óta gyakorlatilag 10-15%-ot szállított az orosz a teljes EU importnak. 
Tessék utána tudsz nézni:
https://www.bruegel.org/dataset/european-natural-gas-imports
25. hét. 6600-ból az orosz rész 800 volt ( 12% ). Ezután csak kevesebbet szállított az orosz. De elötte se volt 50% felett a 2019-es években se. A tárolók ekkor 60.000 millió köbméteren voltak. innen mentek fel 104.000 millióig. Abban minimális orosz gáz volt már.
.
A mi tartályaink. Na azok tényleg orosz gázzal vannak tele meg esélyes hogy az osztrákoké is. Ezek jöttek a déli áramlatról. A Csehek alapból a németeken át kapták a gázt az északi áramlatról de onnan ugye június óta SEMMI nem jött. Le is írták hogy norvág és LNG-vel pótolták. hollandoktól és németektől.
wgl 2023. 03. 23. 09:23
Előzmény: #99350  signal2
#99353
Pl a Parlamentben, maradék ellenzéki médiákban,  ha már ennyire sikerült elcseszni 2002 után a médiákat!
2009-ben a fidesz LELLENZÉKBŐL ZÁRATOTT BE KORMÁNY KÖZELI MÉDIÁT!!
Ki a hülye??
Colas 2023. 03. 23. 09:21
Előzmény: #99326  Peterbond
#99352
Amikor az oroszok leállították a gázszállítást, akkor a németek már arról büszkélkedtek, hogy a tárolóik majdnem tele vannak (orosz gázzal). Ezt jelentősen leapasztották, mert a norvég és USA palagáz messze nem volt elég. Én egyáltalán nem így tudom. hogy a tárolóik most is tele vannak. A jövő március azért nem vicces, mert elmaradt a tél. Ilyen tél nélküli tél talán még nem is volt életemben (tehát előre nem lehetett látni, így bátran magyarázhatsz utólag). Legalábbis nem emlékszem, pedig közelítek a hatvanhoz. Lehet, hogy jövőre még melegebb tél lesz. De azt meg megszívja a mezőgazdaság. De egyébként szerintem is megoldják a gázkérdést bármi áron, mert nem akarnak választást bukni. Közvetítőkön egyre több orosz gáz fog bejönni tartályhajókon. Európa szegényedik, az USA és Kína gazdagodik. Örüljünk ennek a megoldásnak? Én nem örülök.
Peterbond 2023. 03. 23. 09:16
Előzmény: #99348  Colas
#99351
"A csehek is úgy lettek " függetlenek" az orosz gáztól, hogy enyhe tél miatt nem ürültek ki még teljesen a gáztárolók, amit korábban orosz gázzal töltöttek.Nem azt jelenti, hogy nem használtak gázt. Majd jövő márciusra meglátjuk mi lesz"
.
Aztán majd jövő márciusban megint bemondod hogy majd a következő márciusban meglátjuk.
Igen enyhe tél volt. Leírtam 19%-al kevesebb gáz fogyott. Nem kell elhinni. lehet várni. Felőlem. én nekem tavaly is ezt mondták idén is ezt mondják és jövőre is ezt fogják mondani. Pampa 8 éve mondogatta hogy az EU összeomlik, meg jön az Orbáni fordulat az EU-ban is. Azt is várta minden évben. sotime 5 éve mondogatta a hasonlót. Sehmet 1 éve mondogatta inflációnál is hogy majd év végét nézzük majd a tavaszt nézzük majd a következő év végét nézzük.
Ha nem tetszik az adat vagy a trend mindig eltolják az emberek messzire hátha változik. meg addig is lehet bizonygatni hogy igazam van csak még nem látszik de majd. Hát jó várom. De 1 év múlva érdekelne mi lesz. Itt leszel-e és mondod hogy na jó igazuk volt ezeknek a Csehek tényleg megoldották, a németek tényleg megoldották, a nyugat tényleg megoldja. az orosz mégse a legfaszább és Orbán tényleg elbaszta. ( megjósolom moist előre hogy nem lesz ilyen :) )
signal2
signal2 2023. 03. 23. 09:15
Előzmény: #99344  wgl
#99350
Továbbra is az a kérdésem, hogy hol? 
A DK pl az ún. "árnyákkormányinfóin" folyamatosan mondja ezeket. Ha éppen bejutnak a közmédiába, ott is folyamatosanelmondják, az ATV-ben is, a facebook oldalaikon is. De ez mindig csak ugynahhoz a párszázezer emberhez jut el. Semmi hatása sincs. Országos ádióba már nem kerülnek be. Ha fejre állnak, akkor sem. Óriásplakátra nincs pénzük. Heti többmillió szórólapra nincs pénzük. 
Azt mindenki tudja, mit mondjon. Azt nem tudja senki, hogyan jusson ez el az emberekhez. Egy Momentumnak, LMP-nek, PM-nek nincs olyan gazdasági háttere, mint volt a FIDESZ-nek ellenzékben. Nincs egy Simicskájuk.
Peterbond 2023. 03. 23. 09:10
Előzmény: #99344  wgl
#99349
"Azért az ellenzéknek naponta kéne számon kérnie a fideszen és a spermán, hogy 2015-ben azt nyilatkozta:
  --  csökkenteni kell az orosz energia kitettséget, erre sokkal szorosabbra vette. "
.
És ez pont 8 éve volt. Aztán ma is kijelentik hogy 5-8 év. de kérdem én az elmúlt 8 évben Akkor mi volt? és akkor most tényleg elkezdik? mert eltelt 1 év és nyomát se látom.
Colas 2023. 03. 23. 09:06
Előzmény: #99332  Peterbond
#99348
A csehek is úgy lettek " függetlenek" az orosz gáztól, hogy enyhe tél miatt nem ürültek ki még teljesen a gáztárolók, amit korábban orosz gázzal töltöttek.Nem azt jelenti, hogy nem használtak gázt. Majd jövő márciusra meglátjuk mi lesz. A lakosságnál aki tehette sokan visszatértek a szén és fa tüzelésre (leginkább vidéken és a tél első felében, amikor magas volt a gázár). Az áramtermelésben pedig nagyobb hangsúlyt kaptak a szénerőművek. Így csökkent a gázfelhasználásuk (az időjáráson kívül) és megvoltak orosz gáz nélkül a tartalékok apasztásával. Ez a függetlenség. De nézzük Európát. Elkezdett jönni hajókon a cseppfolyósított orosz gáz is. Kínaiak olcsóbban megveszik az oroszoktól és közvetítőn keresztül szállítják Európába. De az már nem orosz gáz. :) Egyébként biztosan megtalálod a cseh fűtés kérdését a neten, én is találtam cikkeket, mert kíváncsi voltam, hogy oldották meg az orosz gáz kiesését. Egyenlőre látszat függetlenség van. Mint amikor elveszíted a munkádat és azt mondod, nem is volt rá szükséged, most is megélsz...a lakásod bérbeadásából kiegészítve a tartalékoddal..., ha majd  elfogy a tartalék akkor jön a kérdés, hogy tényleg meg vagy-e munka nélkül. Európának hatalmas szerencse, hogy nem is volt tél.  Igaz, nyáron meg majd jön a vízhiány és a forróság. Azt kell látni, hogy mi nem tudunk szénhez, meg nagyvolumenű erdőirtáshoz folyamodni, és a tenger is messze van. Nincs nagy esésű folyónk sem vízerőműnek. Már akkor milyen felháborodás volt, mikor elvi lehetőséget adtak nagyobb fakivágáshoz. Cseheknél nincs ilyen. Nálunk nem kell atomerőmű és ne vágjanak ki fát. Szénből nem vagyunk nagyhatalom és irdatlan pénzbe kerülne a bányák megnyitása. De ha mégis megnyitnák ki fog bányászkodni? Indonéz és fülöp szigeti vendégmunkás? Arra is megy a hőbörgés, hiszen semmi sem jó. Egyenlőre tartályhajókon nem tudnak Európába annyi gázt szállítani, mint ami kellene (hiszen akkor nem apadnának a gáztartalékok). A napelempark bővítése és a szélkerekek messze nem tudják fedezni még az áramszükségletet sem Európában. Könnyű azt sorolni mi nem jó, könnyű a nemek emberének lenni. De én igeneket akarnék hallani, mit igen, mit hogyan, de átgondolva, nem csak odahajítva. Egyébként a napelemhez rengeteg korlátozottan elérhető nyersanyagra van szükség, a szélkerekekhez pedig rengeteg betonra és beton alapanyagból is szarul áll a világ. Dubai Ausztráliából hozta a homokot a betonozáshoz, mert a sivatagi homok gömbölyű szemcséi miatt nem alkalmas erre (ugyanis nagyban nem sóderből készítik a betont, hanem hosszúkás szemcséjű homokból).De az is zsákutca, hogy termőföldekre napelemparkot és szélkerekeket telepítünk. Kicsiben ez megy, de ha csak ebből kellene ellátni minden energia szükségletet az nagy baj lenne. 
00000 2023. 03. 23. 08:23
Törölt hozzászólás
#99347
EURHUF_goes_to_haven 2023. 03. 23. 08:12
Előzmény: törölt hozzászólás
#99346
A kút bizniszt ne is említsd a mai napig nem tudom mit kéne tennem. Próbálok utána járni, hogy mit csináljak a nagyapémék által ásatot kúttal amit néha használunk kert öntözésre, (ivásra biztosan alkalmatlan) most még csak be kell jelenteni, meg fennmaradási engedélyt kérni rá... MÉG... de 99% ra biztos vagyok benne, hogy lesz rá valami adó... Hogy rohadna meg az összes.
00000 2023. 03. 23. 08:10
Törölt hozzászólás
#99345
wgl 2023. 03. 23. 07:58
Előzmény: #99343  euler
#99344
Azért az ellenzéknek naponta kéne számon kérnie a fideszen és a spermán, hogy 2015-ben azt nyilatkozta:
  --  csökkenteni kell az orosz energia kitettséget, erre sokkal szorosabbra vette. 
Ja hogy ne azt nézzék mit mondok, hanem mit cselekszem amiben elismeri: HAZUDÓ!
nEM CSAK LOP!
Nem azért van az ellenzék, hogy szembesítsen, számonkérjen???
...De ezektől ilyent elvárni botorság, még arra is képtelenek rákérdezzeNEK: 
MIRE ESKÜDTEK FEL, BIBLIÁRA TETT KÉZZEL???
euler 2023. 03. 23. 07:52
Előzmény: #99328  Peterbond
#99343
Mi nemhogy csökkentenénk a gázfüggésünket, hanem az akkugyárak energiaigényét is gázerőművekkel oldanánk meg. Elképesztő és érthetetlen, HA elfelejtünk valamit.
Autoriter hatalmakkal meg lehet egyezni az un. alkotmányos költség saját zsebbe való visszacsorgatásáról. Brutális összegekről lehet szó.
Orbánék végletes ragaszkodását az oroszokhoz nem (csak) a politika motiválja, az inkább a fedősztori.
sztanil 2023. 03. 23. 06:59
Előzmény: törölt hozzászólás
#99342
Azért nem sietik el. Év végéig még lassan kivéreztetik őket, hogy Lölő megtehesse a visszautasíthatatlan ajánlatát nekik.
wgl 2023. 03. 23. 06:57
Előzmény: törölt hozzászólás
#99341
Ahogy villanynál megemelték villanydíj  sokszorosára az átviteli és Elosztói forgalmi díjat, 
-Villany   kwh 5,110
Átv  9,800 -Ft
Eloszt  13,600 Ft.
---
Persze pár éve átvette a magyar csodaember a tulajdonjogot úgy emelkedik majd a vióíznél is a csatorna díj,  víz többszörösére.
-- A magyar meg tűr.
TŰR?
Meddig??

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek