Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Colas 2023. 02. 08. 10:17
Előzmény: #94456  signal2
#94460
Úgy látom nem igazán vagy járatos az adózásban. A progresszív adó csak az összevonandó jövedelmet érintette 2010-ig. Ami főként a bérjövedelem, továbbá az egyéni vállalkozói kivét (ami minimális, mert az egyéni vállalkozó kevés jövedelmet vall be). Az igazán gazdag jövedelme, mindig különadózó jövedelem volt (most is az, csak ugyanaz az adókulcs). Amikor egy évi tízmilliót kereső a jövedelméből 6 milliót már 36%-os kulccsal adózott, akkor egy évi 100-200 millió különadózó jövedelmű 20%-os kulccsal adózott. Hogy mi is a különadózó jövedelem? Pl. árfolyamnyereség a tőzsdén, kamat a megtakarítás után, osztalék, bérbeadásból származó jövedelem). Az igazán tehetősek jövedelme. De mivel az emberek nem ismerik a törvényt elhiszik, hogy progresszív adózással tényleg a gazdagok fizetnek több adót. Pedig csak a jól kereső bérből élőt nyúzzák, nehogy sok tanulás után kivakarodjon a szarból.
signal2
signal2 2023. 02. 08. 10:10
Előzmény: #94457  Colas
#94459
Ebben aza  szép, hogy nem tudhatod, hol lennének az árak más ÁFA.kulccsal. Tehát akár azt is mondhatod, hogy ugyanitt. De az is lehet, hogy nem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 02. 08. 10:09
Előzmény: #94450  badsector1
#94458
Aha. Egy másik kételkedésem cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy valóban azt írtam, amit nem írtam.
Colas 2023. 02. 08. 10:08
Előzmény: #94455  signal2
#94457
Itt Magyarországon lenyelik. És az ÁFA csökkentés a magyar költségvetést érinti, amit valahonnan pótolni kell valamint a magyar embereket érintené. A 25% ÁFA 20-ra csökkentésekor az árak meg sem rezdültek. Amikor a Fidesz sok unszolásra több terméknek 27-ről 5 %-ra csökkentette az ÁFa kulcsát (sertéshús, csirkehús, hal, tej), akkor az első napon az áruházak még a 22%-os árcsökkentéssel reklámoztak. Majd kb. fél év múlva szépen visszaszivárgott a régi ár. Akkor szinte még nem volt infláció. És ez többször megismétlődött. Vagy amikor a Fidesz lecsökkentette az új lakások ÁFa-ját, amivel csak az építőipari cégeket támogatta. A lakások ára a bevezetés után semmivel nem csökkent. Ez nem hit kérdése, hanem az elmúlt 30 év tapasztalata, tény. Nálunk mindig én vásárolok be, napi szinten tisztában vagyok az árak alakulásával és jó a memóriám. Plusz szakmámból kifolyólag is adókkal foglalkozom...
signal2
signal2 2023. 02. 08. 10:04
Előzmény: #94451  Colas
#94456
"Továbbá a legigazságosabb adónem, nehéz kibújni alóla és minél gazdagabb valaki annál magasabb a fogyasztása, tehát annál többet fizet." - nem igazságosabb, hanem kisebb a holtteher-vesztesége. Valóban jobb adó, mint a jövedelemadó.
 "Az igazán gazdagok is, akik régen feleannyi szja kulccsal fizettek adót, mint egy jól kereső bérből élő." - ezt kifejtenéd, nem értem. Miféle "feleannyi SZJA-kulcs"? Korábban prgresszív adózás volt, raáadásul egy adómentes résszel. Tehát az alacsonyabb jövedelemnek ksiebb volt az effektív adókulcsa.
Ami gond, hogy külön vizsgálod az egyes adófajtákat. 
A magas jövedeleműek fogyasztási rátája alacsonyabb. Minél magasabb a jövedelem, annál ksiebb része megy fogyasztára, és annál nagyobb része megtakarításba, ami után tőkejövedelme is keletkezik. A tőkejövedelem könnyen lehet adómentes is, de maximum 15%, ami jóval kisebb mind az ÁFÁ-nál, mind a munkabéreket terhelő teljes elvonásnál (33%). Tehát egy magas jövedelemm, illetve megtakarítással rendelkező egyén telejs effektív adózása kisebb, mint egy alacsony jövedelműé. Ez természetesen minden, csak nem igazságos. 
Az alacsony jövedelmű gyakorlatilag a teljes jövedelme után befizeti a 33% elvonást, majd minden vásárláskor a 27%-t. 
A magas jövedelmű csak a munkajövedelme után fizeti be a 33%-t, a tőkejövedelme után 0-15%-t, és nem a teljes jövedelmét kitevő fogyasztás után fizeti meg az ÁFÁ-t. Ráadásul többet költ külföldön, ami itthon adóbevétel-kiesés, és jövedelemkiáramlás.
Szóval ezt egy komplex rendszerként kell vizsgálni, nem külön-külön az egyes adófajtákat.
signal2
signal2 2023. 02. 08. 09:55
Előzmény: #94451  Colas
#94455
A közös EU piacon nincs olyan, hogy lenyelik a kereskedők. Már most elértünk egy olxan szintre, hogy sok termék a környező országokban olcsóbb, mint itthon ,ezért átjárnak az emberek. Hidd el, az adócsökkentés átmenne az árakba, mert nem akarjá ka magyar boltok, hogy külföldre járjpn vásrolni a magyar. És itt nemcsak a magas ÁFA játszik, hanem egy sor különadó is. 
Párszázalékos ÁFA egyébként még nem osztana-szorozna, tehát önmagában a 27-ről 25%-ra csökkentés valóban nem érdekes. De 10-15% már lényeges plusz teher.
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 09:53
Előzmény: #94451  Colas
#94454
"legigazságosabb adónem, nehéz kibújni alóla és minél gazdagabb valaki annál magasabb a fogyasztása, tehát annál többet fizet"
   
ahogy móriczka elképzeli.
például miért fut mogyoróországban rengeteg szlovák és német rendszámú autók, magyarul beszélő tulajjal?
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 09:48
Előzmény: #94451  Colas
#94453

Próbáltam én is arra utalni, hogy az áfacsökkentésből a kisembernek semmi haszna nem volt, csak kommunikációs előnyei voltak.Azért már ne magyarázd meg, hogy a 27% áfa a világ legjobbika, és nem ösztönzi a vállalkozásokat áfacsalásra, aminek a veszteségét te fizeted meg a cba-ban vett zsömle áfatartalmában.
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 09:43
Előzmény: #94449  Colas
#94452
"Nos a magánnyugdíj pénztárban levő összeg sosem volt a magánszemélyé, nem az ő vagyona "
   
Azért érdemes utánanézni az MNYP törvénynek, mielőtt ösztönösen írsz valamit.
"(4) *  A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, és az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap tartozik helytállni."
   
Arról nem is beszélve, hogy leginkább a magántulajdon örökölhető
Colas 2023. 02. 08. 09:40
Előzmény: #94447  badsector1
#94451
Ez az ÁFA csökkentési ötlet rendkívüli károkat okozott. Hatalmas költségvetési lyukat ütött, amit a plusz 4%-os különadóval próbáltak betömni a társasági adóban és az szja-ban. Mikor Gyurcsány a TV-ben beismerte, hogy úgy néz ki hiba volt, akkor még kb.1,5 évig nem változtattak rajta, csak Bajnai emelte vissza. Ha én csinálok egy hibát és rájövök, akkor minél hamarabb korrigálom. És egy gazdasági hibára szintén hibás azzal mutogatni, hogy Orbán így meg úgy. Ráadásul a baloldal ebből  egy fikarcnyit nem tanult, most is állandóan az ÁFA csökkentést emlegeti, pedig már sokszor bebizonyosodott, hogy azt lenyelik a kereskedők, nem jut el a végfelhasználóhoz. Továbbá a legigazságosabb adónem, nehéz kibújni alóla és minél gazdagabb valaki annál magasabb a fogyasztása, tehát annál többet fizet. Az igazán gazdagok is, akik régen feleannyi szja kulccsal fizettek adót, mint egy jól kereső bérből élő.
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 09:29
Előzmény: #94448  Dehogynincs
#94450
"Mit gondolsz, melyik hozzászólásomban írtam? "
   ||
   ||
\    /
  \/
"Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?"
Colas 2023. 02. 08. 09:28
Előzmény: #94446  Dehogynincs
#94449
Olyan sokszor említetted már a magánnyugdíj pénztárt, meg a vagyonvesztést, hogy reagálok rá. Nos a magánnyugdíj pénztárban levő összeg sosem volt a magánszemélyé, nem az ő vagyona vagy legalábbis csak annyira, mint a szocializmusban ahogyan a termelőeszközök a dolgozó nép tulajdonában voltak (alkotmányban lefektetve). A magánnyugdíjpénztári számla egyenleg -az önkéntessel ellentétben- nem vehető fel egy összegben és nem örökölhető. Ott csak egy havi járadék kapható, melyet az egyenleg nagysága alapján számolnak. Ha rövid ideig vagy nyugdíjas, akkor az egyenleg egy részét kapod meg, ha sokáig, akár többet is annál. Tehát az csak egy kimutatás, mellette egy ígéret, nem valóságos vagyon. Az átlagnál jobban kereső bérből élők a felső  szja kulcs csökkentése miatt az elmúlt 13 évben többet vagy messze többet nyertek, mint a nyugdíjpénztári pénzük. Minél magasabb összeg volt a magánnyugdíjpénztári számlájukon annál többet nyertek (ha még volt elég aktív idejük a nyugdíjig), hiszen akkor jól kereső járulék fizetők voltak. Van egy ismerősöm, aki szintén emlegeti a dolgot, majd kb. egy éve kiszámoltam neki, hogy hányszor több a pénze az szja csökkenésből, mint ha a régi kulcs maradt volna és a magánnyugdíjpénztári pénze. Azóta csendben van… Egyébként amikor a Fidesz és az MSZP nagykoalícióban megszavazta a magánnyugdíjpénztár intézményét akkor fogtam a fejem, mert tudtam , hogy ez fenntarthatatlan lesz, ahogyan a pályakezdők fokozatosan, kötelezően belépnek. Nem lesz fedezet az állami nyugdíjra. Persze a Fidesz nem azért „szüntette” meg, mert meg akarta volna védeni a nyugdíjakat, mert akkor a nyugdíjkasszába tette volna (legrosszabb esetben államadósság csökkentésre), hanem pénzre volt szüksége, Így nagy része elment költségvetési lyukak tömésére és MOL részvény vásárlásra. Ez nagy hiba volt. Ráadásul az ígért egyéni számlákat sem valósította meg, igaz ezt a baloldal sem forszírozza, hiszen akkor nem lehetne sajnáltatni azokat, akik szándékosan nem fizetnek járulékot és így alacsony lenne az egyenlegük és a nyugdíjuk. Egyértelműen látszana, hogy ki mennyit tett be a nyugdíjkasszába és az alapján lenne számolva a nyugdíja. És nem lehetne utálni azokat a bérből élőket, akik sokat tettek be és ezért magasabb a nyugdíjuk. Persze nem arányosan , mert a nyugdíjalap is százalékosan számít be a nyugdíjszámításba. A magasabb jövedelem kisebb százalékkal. Csak erről is hallgatás van. Jobb- és hangulatkeltőbb- szidni a gazdagabb nyugdíjast…
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 02. 08. 09:24
Előzmény: #94447  badsector1
#94448
"gondolom azért írtad"
Mit gondolsz, melyik hozzászólásomban írtam? Kérem a hozzászólásom #nnnnn sorszámát.
Kezdj el különbséget tenni a gondolataid és a tények között!
Én sem úgy vitatkozom veled, hogy hülyeségeket adok a szádba és jól megcáfolom.
Türelmes vagyok, de egy idő után elkezdem a trollmódszereket rendszeresen használókat trollként kezelni.
Átugrom a hozzászólásaikat. Ez nem fenyegetés, veheted jutalomnak is.
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 08:52
Előzmény: #94446  Dehogynincs
#94447
"Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?"
gondolom azért írtad, hogy századszorra is bizonygasd, hogy gyurcsány ugyanolyan rossz mint orbán, de ezek szerint nem. :))
"Ha észre sem veszi a fogyasztó az áfa-csökkentést, akkor miért vetette be Gyurcsány a 2006-os kampányidőszakban?"
mert jobb ötletük nem volt, és akkor még ennyi elég volt.
   
pont nem a manyuposok a kádárnépe, a visszalépők hoztak egy racionális döntést, te meg hoztál egy irracionálist, te most tulképpen mennyivel állsz jobban mintha visszaléptél volna?
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 02. 08. 08:33
Előzmény: #94438  badsector1
#94446
Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?
A levélszavazástl #94433benérintettem (2004 népszavazás a kettős állampolgárságról). Kicsit bővebben. Az igenek győztek és ha Gyurcsány fölismeri ebben a lehetőséget, akkor a saját szája íze szerint szabályozhatta volna és nem győzelemként ünnepelte volna azt, hogy az érvénytelenség nem kötelezi semmire.
A fedezet nélküli 13.-havi nyugdíj viszont ugyanaz a kategória és ugyanaz a lépték.
Ha észre sem veszi a fogyasztó az áfa-csökkentést, akkor miért vetette be Gyurcsány a 2006-os kampányidőszakban?
2010-ben valóban a fideszre szavaztam, de a nyugdíjpénztárak kifosztása óta egyszer sem.
A hárommilló pénztártagból meg 2.9 millió jó példa arra, hogy Kádár népe megfélemlíthető, megzsarolható, kifosztható alattvaló, aki nem polgárként viselkedik.
Fejenként átlagosan egymillió forint magántulajdonukat vesztették el, ami hamarosan megjelent a felcsúti strómannál, jobban mondva a gazdájánál.
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 08:18
#94445
"https://444.hu/2023/02/07/egy-mi-hazankos-politikus-fogta-az-orosz-zaszlot-a-kommunistak-tuntetesen"
    
A tihazánkos is marha nagy hazaáruló, és még itt is vannak zsenik akik bennük látják a szomorú jövőt.
Kisfiatal 2023. 02. 08. 05:34
Előzmény: #94441  badsector1
#94444
Én azt gondolom, nem fog megbukni az orbán rendszer, amíg orbán meg nem döglik.. Ezek nem fognak önként félreállni, mint 88-89ben a komcsik. És nem fogják őket leváltani sem, mert nem lehet.. Attól tartok, bele fogunk ragadni egy argentin-venezuelai típusú pöcegödörbe, és ott fogunk vegetálni sok sok évig. És a fideszokos mindig mást fog okolni. Orbán mindig "adni fog" péézt, dob egy kis csontot..
Azt is gondolom, hogy az EU elszánta magát az ország elszigetelésére, kiszorítására, sztem nem fogunk pénzt kapni, és állandósuli fog a csesztetés (persze jogosan). Így nem kizárt egy önkéntes kilépés sem. És aztán mi leszünk Európa segglyuka itt keleten.. Kb olyanok leszünk mint a hodzsai Albánia, elszigetelve, élethossziglan uralkodó diktátorral, legatyásodva, azok is benne voltak névleg a KGST-ben, VSZben, (egy darabig..), de nem vettek benne részt effektíve..
erre elég nagy az esély.. ugyanakkor arra is látok pici esélyt, hogy egyszer orbán elszámítja magát, és nekimegy olyan társadalmi csoportnak, ami leveri a biztosítékot.. Ugyanis könnynen lehet hogy az lesz a veszte, hogy semmiben sem képes engedni..
Peterbond 2023. 02. 07. 23:34
#94443
https://www.youtube.com/watch?v=Sx2skZ7sPWU
A srácok megint jó kis kritikát raktak össze úgy hogy még humoros is.
janosvitez 2023. 02. 07. 22:31
Előzmény: #94440  badsector1
#94442
Sajnos ez van  már jórégóta ,én is többször megírtam -(((
badsector1
badsector1 2023. 02. 07. 22:18
Előzmény: #94440  badsector1
#94441
"A politikus beszélt arról is, mekkora teret nyert Magyarországon a félrevezetés, a manipuláció. „Mindössze tíz évre volt szükség a félrevezetés kiépítéséhez, és ez számomra elképesztő. A legutóbbi választásokat a Fidesz két dologra építette. Az első az volt, hogy a kormány elhitette az emberekkel, hogy az Európai Unió fiatal magyarokat küldene a háborúba, Ukrajnába. A második teljes képtelenség volt arról, hogy az Európai Unió az iskolás gyermekek nemének megváltoztatására készül.
Számomra hihetetlen az, hogy ennyire elképesztő információ létezhet és terjedhet egy országban, és ezt tényleg elhiszik az emberek– mondta az uniós politikus a beszélgetésen."
   
elég tömören le lett írva a fideszokos szellemi szintje.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek