Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2023. 01. 17. 10:19
Előzmény: #92658  Sehmet
#92660
Tehát nem tudod megmondani, hogy melyik párt emberei. Akkor segítek én: semelyiké. A saját szakami tudásuk és értékrendjük alapján írnak cikket, abba párt bel nem szól. 
goapsy1
goapsy1 2023. 01. 17. 10:09
Előzmény: #92656  Sehmet
#92659
Azért, mert 2010-ben mindenki elment szavazni az addig szerencsétlenkedő szocik ellen (amely szerencsétlenkedés mai szemmel már szinte aranykor volt, lásd a 300-as euróárfolyamnál már miniszterelnöki lemondásról óbégató fideszt - 430-as eurónál ez valahogy nem merül fel bennük - lásd "szociális" népszavazás,ahol lelkesen felhergelték a birkákat a 300 forintos vizitdíj ellen, jól megérte ez is, most fizetheted a magánellátást, ha még abban az évtizedben sorra akarsz kerülni - csak ugye a szocik alatt lehetett népszavazni kormánynak kellemetlen kérdésekről is, nem jelentek meg erdősinék meg kopasz galerik a választási irodánál, hogy meggátolják a fideszt a népszavazás benyújtásánál.) - nagyjából, de nem kizárólag ezen okok miatt.    Igazából lehetne sorolni napestig.
           
"mivel ezt akkor a hatalmon lévő szociálliberális kormány tette." 
Na ne röhögtesd ki magad :))) Nyilván loptak a szocik is, de kiscserkészek se voltak a fideszes maffiabanda mellett.
Milyen ügyek is voltak akkoriban? Hagyó Miklós, BKV, Nokiás doboz pár tízmillióval...  ennyiért egy fideszes maffiózó az utcán se hajolna le.      
              
Ja, és a legfőbb: azért nyertek akkor, mert a 2010es programjukban (igen, akkor utoljára még volt programjuk) mindent megigértek - aminek aztán konzekvensen megcsinálták az ellenkezőjét.
        
https://m.hvg.hu/gazdasag/20211004_fidesz_2010_kormanyprogram_ner12
        
Nekem speciel az akkori programból a "megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat"-rész a kedvencem - kb néhány hónapig tartott, hogy tokkal-vonóval ellopják, miután hatalomra kerültek.
Igen, akkor tanulta meg az ország, hogy amit a fideszes csürhe "megvéd", azt többet nem látja senki.
Sehmet
Sehmet 2023. 01. 17. 09:54
Előzmény: #92655  signal2
#92658
Olvasd légy szíves nyitottabb szemmel a cikkeiket, és akkor már nem is kell magyarázni, mert a Wikipédia csak adatokat ismertet.
signal2
signal2 2023. 01. 17. 09:54
Előzmény: #92656  Sehmet
#92657
2010-ben több tényező volt. Egyrészt egyértelmű, hogy 2004-2006 között brutálisan rossz volt a kormányzás (habár a 2006-os választásból is látszik, hogy a nép úgy hülye, ahogy van...), majd a rossz kormányzást követő kényszerű kiigazítást még megfejelte egy igen komoly pénzügyi-gazdasági válság, ami miatt újabb megszorítások jöttek. 
A médiapiac pedig teljsen más volt. Már hogyne lett volna a FIDESZ-nek, mint pártnak médiája? Volt Echo TV-je, HírTV-je, a fidesz közleméyneket beolvasták az országos rádiókban és a közmédiában is, volt országos napilapja, engedték bármikor, bárhol óriásplakátot elhelyezni, az államnak pedig nem volt egy központi irányítású propaganda-médiakonglomerátuma, és töredékét költötte kommunkációra.
Ezzel szemben ma: az ellenzék közleményeit egyik országos rádió és a közmédia sem közli, csak a fideszét, nincs szerkesztői szabadságuk (hogy kicsit hátrébb lépjünk: ezzel a feltétellel jutottak frekvenciához ->vö: rendszerszintű korrupció), kb 500 sajtóterméket szerkesztenek központilag, ahol az ellenzéket folyamatosan rágalmazzák (bírósági perek százai támasztják alá), az órásplakáthelyek kizárólag NER-kézben vannak, így egy csomó településen az elelnzék nem is tud plakátot kihelyezni (pl Veszprémben), nincs országos elérésű TV és rádió, ahol bármelyik ellenzéki párt minimálisan beleszólhatna a tartalomba.
2020-2021 kb ugyanilyan gagyi-szar-fos kormányzás volt, mint 2004-2006 között, a kiigazítás mértéke is hasonló, a kamatok még magasabbak is, az ország finanszírozása még drágább is, inflációról ne is beszéljünk, a fidesznek mégis akkora kontrollja van a médián, hogy ez töredéke mértékben sem jut el az emberekhez. Másrészt pedig a radikális szavazók elsöprő többsége a fidesz mögött van, akik ingert kiváltó akciókra, mint pl TV-székház elfoglalás, autók gyújtogatása.
Ami meglepő, hogy 2014-ben hogy nyert a fidesz. Az egykulcsos adóval a dolgozók többségének effektív kárt okozott, a nyugdíjasokat is negatívan érintően módosították a nyugdíj-szbaályokat, szbaályosan megzsarolták a nyugdíjpénztárakat. Így is elertek 44%-ot. Számomra ez nagyon szomorú, ez is azt mutatja, hogy a magyar átlagban hülye. Az más kérdés, hogy ebből ugyan hogy lett 2/3, hiszen a suűk többség mégiscsak kormányváltást akart...
Sehmet
Sehmet 2023. 01. 17. 09:42
Előzmény: #92653  goapsy1
#92656
Elmagyaráznád, hogy 2010-ben miért kaptak kétharmadot? Ugye akkor nem igazán volt médiájuk, Polt Péterük, nem tudtam még "lopni", mivel ezt akkor a hatalmon lévő szociálliberális kormány tette. :)
signal2
signal2 2023. 01. 17. 09:39
Előzmény: #92650  Sehmet
#92655
Ebből még mindig nem derül ki, hoyg a pénzcentrum melyik párthoz és miért kötődne. Eleve nem szerepel a pénzcentrum a cikkben, de ugye tudjuk, hogy a portfolio.hu-t is szerkesztő Net Média Zrt-hez tartozik. Ennek a tulajdonosai és vezetése: Bán Zoltán, Takács Sándor és Balogh Gabriella. Vezető szerkesztő: Nagy Bálint. Elárulnád hát, hogy melyik párthoz kötődnek, hogyan, és mitől kommunisták (???)?
Sehmet
Sehmet 2023. 01. 17. 09:39
Előzmény: #92626  ngergo1985
#92654
Hát, ezt a hozzászólást nem tudom, hova tegyem. Az egész világon mindenhol csak a rendőrség, adóhatóság, vámőrség kezdhet büntetőeljárást, és csak az ügyészség emelhet vádat, miután a hivatkozott nyomozóhatóságok vádemelési javaslattal átadták az ügyet. Ugyanakkor hatáskörrel rendelkezik az EU-tól részben vagy egészben pénzügyi támogatásban részesülő tervezett, folyamatban lévő vagy korábbi intézkedések vagy projektek tekintetében. Vizsgálati feladatkörében vizsgálati eljárást folytathat, eljárás megindítására hívhatja fel az európai uniós források felhasználásának ellenőrzése körében feladat- és hatáskörrel rendelkező szervezetet, kezdeményezheti más szerv eljárását, illetve bíróság előtt mulasztási és más pert indíthat. A Hatóság felügyeleti vagy ellenőrzési feladatai ellátása érdekében felhívhatja a feladat- és hatáskörrel rendelkező szervezetet eljárás megindítására. A Hatóság felhívása alapján a feladat- és hatáskörrel rendelkező szervezet az eljárását törvényi kötelezettség alapján, hivatalból köteles megindítani. A felhívást a feladat- és hatáskörrel rendelkező szervezet csak akkor utasíthatja vissza, ha teljesítése jogszabálysértéssel járna. E kötelezettség teljesítése mulasztási perben, bíróság útján kényszeríthető ki.
goapsy1
goapsy1 2023. 01. 17. 09:39
Előzmény: #92649  Sehmet
#92653
"és már negyedszer szavaztak kétharmados, quasi alkotmányozó többséget nekik, már akkor is, amikor még nem volt idejük "félelemben tartani és hülyíteni" a társadalmat."
      
Ó, dehogynem. Arra, meg lopni mindig van (és volt) idejük.
Kormányozni nincs. Meg is látszik. (Bár amilyen dilettáns ez a tolvajbanda, nehéz eldönteni, melyik terület jár rosszabbul, amivel aktívan foglalkoznak, vagy amire magasról szarnak.)
Az egyetlen, amihez értenek, (a lopást kivéve természetesen) az a néphülyítés, a propaganda, meg a hatalmi machinálás, erre kitűnően kitanította őket a néhai Finckelstein.
     
EZÉRT kaptak kétharmadokat, nem pedig azért, mert bármiféle értelmezhető kormányzati tevékenységük lett volna. Amihez csak hozzányúltak, minden szarrá vált, forintárfolyamtól oktatáson át egészségügyig.
    
goapsy1
goapsy1 2023. 01. 17. 09:33
Előzmény: #92646  Sehmet
#92652
Kevered a "Demokrata", "Magyar Nemzet", meg hasonló néven futó komcsi propagandalapokkal.
Tudod, amiket olyan tősgyökeres antikommunista demokraták "szerkesztenek", mint Stefka elvtárs, Bencsik elvtárs, ...
Sehmet
Sehmet 2023. 01. 17. 09:31
Előzmény: #92634  badsector1
#92651
Multik és a turizmus. Nézz utána, légy szíves!
Sehmet
Sehmet 2023. 01. 17. 09:29
Előzmény: #92647  signal2
#92650
Sehmet
Sehmet 2023. 01. 17. 09:25
Előzmény: #92641  hellforceone
#92649

Akkor a felvetéseidre és kérdéseidre röviden, az Általad megadott szempontokra is figyelemmel:
Az Általad hivatkozott "'csürhét" leváltották 2010-ben.
Az oktatás színvonala elsősorban nem pénzkérdés, hanem elhivatottság és felelősség kérdése.
Nem hiszem, hogy én és még jónéhányan azt a színvonalat képviselnénk, amit írsz az állítólagosan félelemben tartottakról és a "hülyítettekről".
Van gyermekem, a versenyszférában dolgozik és egyetemen oktat. Több nyelvet beszél, nem féltem a jövőtől.
A Fidesz nem kívülről várja a táradalom "jobbá tételét", hanem belülről valósítja meg, amit éreznek az emberek, és már negyedszer szavaztak kétharmados, quasi alkotmányozó többséget nekik, már akkor is, amikor még nem volt idejük "félelemben tartani és hülyíteni" a társadalmat. Hogyan és miért is jutott el az ország addig, hogy már 2010-ben kétharmados többséget szavazzon a Fidesznek? Ezen érdemes lenne elgondolkodni!
Amit felsorolsz: társadalmi kohézió, szolidaritás, azok neoidealista szlogenek, amire még nem igazán van felkészülve a Kádár-rendszerben szocializálódott magyar társadalom, de még a politikai elit sem, lsd. Ralf Dahrendorf három hatosa. Bár marxista kategória az alap és felépítmény viszonya, de azért van benne valami. A Fidesz társadalom- és kultúrpolitikája jobboldali (középosztály megerősítése, családpolitika megerősítésének támogatása, nemzetpolitika, stb.), ugyanakkor a gazdaságpolitikája az origótól inkább egy kicsit balra helyezkedik el, több állam, stb. - bár a nemzeti tőkésosztály megteremtése inkább jobboldali alapokon nyugszik, ha erre nem volt képes a volt kommunista nomenklatúra a privatizációkor. A magyar "néplélek" még nincs felkészülve az un. "felépítmény" liberalizálására, a formális szabadság helyett többre értékelik a biztonságot, és a jelenlegi válságok is nagyobb állami beavatkozást indokolnak.
Az EU egy külön téma. Az alapítói nem egy világkormányt képzeltek el, hanem a nemzetállamok erős szövetségét, a nemzetállami szuverenitás megtartása mellett. Mindezek ellenére - különösen a 2019-es választások óta - az Európai Unió intézményei (EU Bírósága, Európai Bizottság) a Lisszaboni Szerződésben meghatározott hatásköröket szinte átírva, lopakodó föderalizmussal próbálják szövetségi állammá tenni az EU-t ahelyett, hogy meghagynák szuverén államok szövetségének. De remélhetőleg ez jövőre változik. Ezt mutatják az olaszországi változások és a szlovák, cseh, német, stb. mozgások is.
00000 2023. 01. 17. 09:18
Törölt hozzászólás
#92648
signal2
signal2 2023. 01. 17. 09:06
Előzmény: #92646  Sehmet
#92647
A leginkább kommunista utódpárt a FIDESZ. Ezen kívül sorolnád, hogy kik azok a pártemberek, akik szerkesztik, és mitől tekinted őket pártembernek?
Sehmet
Sehmet 2023. 01. 17. 09:00
Előzmény: #92643  Orsos_Gyorgy
#92646
A Pénzcentrum ellenzéki médium. :) Ilyen szempontból akár lehet kommunista zárványnak is nevezni, amelynek - deklaráltan is - a kommunista utódpártok emberei a szerkesztői. :) De ettől még tény, amiket ír.
sztanil 2023. 01. 17. 07:38
#92645

Megindult a támogatások visszavétele.
Valamivel be kell tölteni a költségvetésen tátongó lyukat:
https://telex.hu/belfold/2023/01/17/akar-6-ezer-forint-koztartozas-miatt-is-visszafizetteti-az-allam-a-2-5-millio-forintos-autovasarlasi-tamogatast
Felkészülnek a CSOK-osok.
Orsos_Gyorgy
Orsos_Gyorgy 2023. 01. 17. 07:22
Előzmény: #92641  hellforceone
#92644
Röviden: Galamb. Sakk.
Orsos_Gyorgy
Orsos_Gyorgy 2023. 01. 17. 07:21
Előzmény: #92617  Sehmet
#92643
Vicces, hogy pénzcentrumnak hívnak egy ilyen kommunista zárványt, a laikus azt gondolná, hogy a pénzcentrumok általában kapitalista országokban vannak :)
Kisfiatal 2023. 01. 17. 05:25
Előzmény: #92641  hellforceone
#92642
Mert pénzt szórt közéjük, és most is a nép megmentőjeként tetszeleg, "a nép egyszerű gyermeke". 
Valóban egyébként, orbán amúgy jól tud beszélni, süketelni, és ezzel sok embert meg tud téveszteni.. Csak ugye nem azt kell nézni amit mond, hanem ami történik. és összerakni a képet, gondolkodni, na ez nem megy a többségnek..
hellforceone 2023. 01. 17. 01:27
Előzmény: #92617  Sehmet
#92641
És akkor tessék mondani, most, mikor már régen nem kádár rendszer van és amikor összesen már a rendszerváltást követő új rendszerben elöltött idő felét ez a csürhe kormányozta, akkor miért tartunk még mindig csak ott, ahol? Ráadásul miért pont most nyomorítják meg teljesen az oktatást, ami a felemelkedés záloga lenne ugyebár?? Ja, tudom, mert munka alapú társadalmat akar építeni a vajda, nem pedig tudáson alapulót. Ha fejlett társadalmat képezne még véletlen elzavarnák - bár akkor pont nem, mert akkor 180-al más lenne az irány, mint most. Semmi oka fejlett társadalmat létrehozni, jobb az IQ 2.0-ás, akiket félelemben lehet tartani, hülyíteni mindennel, mert akkor tuti a szavazat. Komolyan mondom, bizonyos dolgokat akárhogy próbáltok megmagyarázni, egyre rosszabb és izzadságszagúbb lesz. Ennyire nem lehettek elvakultak! Nektek nincs gyereketek, akinek egy jobb jövőt képzelnétek el? Vagy a párt annyira jól fizet a bérkommentelésért, hogy a gyerek is ezt csinálja majd? Mi annyira jó a fideszben, leírnátok nekem pár mondatban? Nagyon hálás lennék érte. Ja, de nem olyan  érv kellene, hogy mert jobb, mint gyúrcsány, hanem ütős tények. Pl. mert jobbá tette, az eü-t, az oktatást, csökkentette a korrupciót, erősítette a társadalmi kohéziót, a magyarok nyitottabbak és szolidárisabbak lettek, támogatja a kultúrát, megerősítette Mo. helyzetét az EU-ban és a világban stbstbstb (amiket felsoroltam, na azokat pont nem, de mondjuk más témákban csak ért el sikereket, ha éltetitek....)

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek