Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2022. 10. 07. 16:30
Előzmény: #86877  Peterbond
#86880
A lengyel és cseh alapkamatok 7% körül vannak. Horvát svéd 2% körül. Az EU 1,25%.
 A magyar 13%-on.
.
Az Euro zona infláció 10%, de energia nélkül 6,4%.
.
https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/14698140/2-30092022-AP-EN.pdf/727d4958-dd57-de9f-9965-99562e1286bf#:~:text=Euro%20area%20annual%20inflation%20is,office%20of%20the%20European%20Union.
.
A cseh és lengyel kb úgy van pariban a magyarral hoy az övékében benne van az energia árak hatása. Kb a 3 balti állam áll csak rosszabbul mint mi de ő náluk méginkább az energi ár emelkedés az ok.
fatihszultan 2022. 10. 07. 16:14
Előzmény: #86877  Peterbond
#86879
Minek válaszolgattok még mindig egy ilyennek? Ezzel az erővel a fűkaszámnak is írhatnátok. Még az is értelmesebb válaszokat adna.
Robben 2022. 10. 07. 16:13
Előzmény: #86863  Dehogynincs
#86878
olvasd el kicsivel alább,
hogyan alázza meg Karácsony Gergely a saját fővárosi cége dolgozóit, és hogyan hazudozik nekik aljas, pofátlan módon. és hogy hogyan szúrta ki ezen alattvalónak tekintett dolgozói szemét most, 1-2 százezer Ft-tal
továbbá azt is végiggondolhatnád, hogy Karácsony miért szorított nyíltan és bevallottan az EU-nak , hogy, amint fogalmazott, "megvannak az eszközeik arra, hogy visszatartsák a helyreállítási alapból Mo-gnak járó pénzt"
lefordítom a lényeget: Karácsony egy gazember, aki azért szurkol hónapok óta, hogy Mo. ne kapja meg a neki járó pénzt az EU-tól - és van pofája a tanárok mellett kampányolni miközben jól tudja, hogy a tanári fizetésemelést részben az uniós pénzből tervezné megadni a kormány
félre kéne már tennetek a kettős mércét 
Peterbond 2022. 10. 07. 16:10
Előzmény: #86874  Sehmet
#86877
"Valóban, mint Európa minden államában, nálunk is rekordszintem van az infláció, és a valutaárfolyam egy kicsit rosszabb is."
.
Imádom hogy mindent ami kedvező százszorosára nagyítasz ami meg brutál rossz azt elütöd egy "  egy kicsit rosszabb is" kifejezéssel. A Lengyel Zlotyihoz képest 11%-ot romlottunk. A Cseh koronához képest 20%-ot. A szlovákokhoz képest ( EUR / HUF ) 15%-ot romlottunk. Mindezt egyetlen év alatt. Említett országok is kis nyitott gazdaságok és egyik exportja sem esett be.
tanrek 2022. 10. 07. 16:07
Előzmény: #86860  Colas
#86876

Igen, az ablak a másik csoda, ami a meleget csak beengedi, ki nem...
Még szerencse, hogy mindig van, aki elég figyelmesen tud ahhoz olvasni, hogy a blődségek értelmet nyerjenek...
Robben 2022. 10. 07. 16:03
#86875
Karácsony Gergely főpolgármester a hulladékszállítók sztrájkja kapcsán folyamatosan megvezette a közvéleményt - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
 Wintermantel Zsolt emlékeztetett: a főpolgármester csütörtökön saját maga jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a hulladékszállításban dolgozók és a cég között. "Ezzel elismerve azt, hogy az elmúlt három napban folyamatosan megvezette a közvéleményt, félretájékoztatta saját dolgozóit, sőt az is kiderült: nincs tisztában a törvényekkel" - tette hozzá. Szavai szerint Karácsony Gergely azt állította, hogy elszámolási vita van az "állami kukaholding és a fővárosi közterület-fenntartó között".
 "Erről kiderült, hogy nincs így" - mondta Wintermantel Zsolt.  Utalt a főpolgármester azon állítására is, miszerint az állami cég több pénzt szed be a budapestiektől szemétszállítási díj címén, mint amennyit a fővárosi közszolgáltatónak visszaad.
 "Erről is kiderült, hogy nincs így" - mondta, majd sajtóhírekre hivatkozva jelezte: az állami cég 1,4 milliárd forinttal többet fizetett ki, mint amennyit beszedett, amelyen felül jelentős költségeket is átvállalt. Wintermantel Zsolt szerint az is kiderült, hogy van pénz a dolgozók igényeinek rendezésére, hiszen - mint indokolt - bármiféle közgyűlési döntés és közszolgáltatási szerződés-módosítás nélkül oda tudták adni a pénzt.
 "Pénz is volt, csak nem akarták odaadni dolgozóknak" - összegzett a frakcióvezető.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 07. 16:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#86874

Valóban, mint Európa minden államában, nálunk is rekordszintem van az infláció, és a valutaárfolyam egy kicsit rosszabb is, ami talán részben szándékos egy kis és nyitott gazdaság exportképességének növelése szempontjából, és a jegybank nem vetette be forint védelmében azokat a devizaműveleteket, amit más állam. A reálbérek valóban csökkentek. Az emberek hiteleiből származó veszteséget lenyelik a bankok, már eddig is komoly értékvesztést és céltartalékot képeztek a várható veszteségekre. A munkanélküliséggel nincs gond, egyik legalacsonyabb az Eu-ban. Nemcsak nálunk zárnak be az uszodák, könyvtárak, múzeumok, hanem több nyugat-európai államban is. A Bajorországban élő rokonaim sokat mesélnek erről. A nyugdíjak vásárlóerő paritása ("reálértéke") 2010-től folyamatosan emelkedett, de erről már fel is tettem korábbról egy linket. A mostani emelés pedig 13,4 %, ami nem teljesen, de nagyjából lefedi a nyugdíjas inflációt.
Szerintem nem lesznek komoly "bezárások", és csődhullám sem lesz. Azonban az vitathatatlan, hogy a kevésbé életképes kisvállalkozások megszűnnek, de hát a kapitalizmus erről szól.
Nem fog itt csücsülni senki sem, mert nem etikai, hanem büntetőjogi kategóriák esetén lehet lecsukni valakit, aki az elkövetés idején hatályban volt büntető-jogszabályok által meghatározott jogellenes cselekményt elköveti. Ilyent pedig nem igazán követnek el. Amit az ellenzéki média felfúj, azok inkább morális kategóriák, nem büntetőjogiak.
A bal és jobboldal azért értelmezhető, de nem a szokásos módon. A jelenlegi kormánypártok gazdaság- és társadalompolitikájában vannak baloldali elemek (több állam), ugyanakkor vannak jobboldali elemek is (középréteg megerősítése, egy nemzeti nagytőkés-osztály megteremtése, stb.) Kultúrpolitikájában azonban egyértelműen jobboldali.
Örülök az értelmes vitának!
euler 2022. 10. 07. 15:53
Előzmény: #86869  Colas
#86873
Azért keresnek csak ennyit a tanárok, mert rendőrállamban élünk. (by Kövér L.)
Sőt a katonák és a gyorstalpalót végzett határvadászok is kétszer annyit keresnek.
És ez így is fog maradni az Orbán-rezsimben, mert nincs szükség kiművelt emberfőkre, akik át tudják látni a rendszert és így veszélyeztetnék annak örökkévalóságát.
(Ha fideszes vagy ez biztos meredek elsőre, de szerintem előbb-utóbb meg fogsz világosodni, hogy ez van mögötte - de majd kapsz egy olyan értelmezést mindjárt, hogy elkábulsz tőle. S-től. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 07. 15:45
Előzmény: #86849  Shortelek
#86872

Hivatalosan nincs olyan, hogy "nagydoktori". Az Felsőoktatási törvény értelmében az orvosok, a fogorvosok, a gyógyszerészek, az állatorvosok, a jogászok oklevele doktori címet tanúsít. Mindezeket a címeket szokták a köznyelvben "kisdoktorinak" nevezni, ami nem jelent tudományos fokozatot. Ugyanezen törvény  67. § (3) bekezdése megállapítja, hogy a doktori képzésben szerezhető oklevél által tanúsított tudományos fokozat a „Doctor of Philosophy” (rövidítve: PhD). Ezt szokták a köznyelvben "nagydoktorinak" nevezni, és a név elé írni a PhD tudományos fokozatot, személyi igazolványban is. Ugyanakkor van  az un. MTA doktora, amely címre 1995 óta lehet pályázni, a korábbi tudományos minősítési rendszerben megszerzett „tudomány doktora” fokozat egyenértékű az MTA doktora címmel, és az MTA doktora cím kérelem alapján indult doktori eljárás keretében ítélhető oda. Szerintem inkább ez a "nagydoktori" cím.
Nem vagyok senki klónja, ez ellenőrizhető elég könnyen.
Az értelmi képesség "okosság" mellett azért valóban kell egyfajta IQ és különösen EQ, hogy valaki tudja hasznosítani a megtanultakat. Aki magol, de nem érti, azt egy vizsgán könnyen ki lehet szűrni.
Én pedig azt nem értem, hogyan lehet valaki olyan csoportosulás tagja, amelyiknek informális vezetője az elmúlt száz év egyik legrosszabb vezetője volt vezető nyugati közgazdászok szerint, és akinek a regnálása alatt az ország legalább 10 évet lépett vissza. Az országnak és nekem bőven megfelel az a gazdaság- és társadalompolitika, amit a jelenlegi kormány folytat, és amit saját bőrömön is érzek, összehasonlítva a 2010 előttivel, de erről már többször és hosszabban írtam. A másik pedig az, hogy a családom ellen 1945, és még inkább 1948 óta az ellenzék elődpártjai által elkövetett gaztettek még inkább a jelenlegi kormánypártok felé terelnek. Az, hogy korrupció van, különösen a posztkommunista országokban, egyrészt be van kódolva a rendszerbe, mert az az utilitarista szemlélet és az a nihilista morál, amely 1990 előtt az emberek mindennapjait meghatározta, továbbél, és bár az én köznapi morálomtól, értékrendemtől távol áll, azonban ha a gazdaság- és a társadalompolitika vonatkozásában az adott kormány a lehetőségekből mindent ki tud hozni, akkor tudomásul veszem, és nem cserélem fel egy, minden vonatkozásban sokkal rosszabbra.
00000 2022. 10. 07. 15:42
Törölt hozzászólás
#86871
Colas 2022. 10. 07. 15:30
Előzmény: #86866  Sehmet
#86870
Itt most az áramról. Gázlimitnek csak kb. a felét fogyasztom.
Colas 2022. 10. 07. 15:27
Előzmény: #86843  Sehmet
#86869
Szia Sehmet! Ha tényleg fizetett troll vagy, akkor súgd meg kérlek felsőbb politikai körökbe a következőket. A pedagógusok helyzete tényleg tarthatatlan. A januárra ígért 10 %-os béremelés még az inflációt sem fedezi. A föld alól is elő kellene teremteni még egy tíz százalékos emelésre valót, így januártól egy 20%-os emelést intézni tűzoltásként, kezdetnek.  A tanarok aktiv dolgozok. Ha a versenyszfera bere evek ota gyorsabban emelkedik, mint a tanaroke, akkor otthagyjak a palyat. Egy kezdo mernok vagy kozgazdasz siman elhelyezkedik 450-500 ezres fizetessel, egy kezdo tanar pedig 260-at kap. Utanpotlas sem lesz, mert ki akar ennyi penzert tanar lenni. Inkabb mas palyat valaszt. Csak a hulyebbek fognak tanarnak tanitonak tanulni. Tenyleg azt akarjuk, hogy ne legyen szaktanar vagy gyenge minosegu oktatok tanitsak gyerekeinket, unokainkat? Raadasul erre ra tud- jogosan- repulni az ellenzek.Hiba ezt igy kezelni, meg az Eu penzre fogni, mert az nem ezt a celt szolgalja. Az oktatok nem hulyek, de engem is irrital ez a magyarazat, pedig 2014 óta Fidesz szavazó voltam/vagyok. Elsődleges prioritásnak kell most már lennie az oktatás helyzetének. A jövőről van szó...
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 07. 15:21
Előzmény: #86860  Colas
#86868
Jól értetted!
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 07. 15:19
Előzmény: törölt hozzászólás
#86867
Amíg ilyen ellenzék van nálunk, addig a Fidesznek kedvezményes bérlete van a következő választásokra. Nincs nálunk válság, az államadósság az EU-s átlag alatt van. És nem jön az IMF, mert jövő év elején jönnek az EU-s források. A tél után Európa jobbra tolódik. Az olaszoknál már elkezdődött. Majd tavasszal térjünk erre vissza!
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 07. 15:16
Előzmény: #86865  Colas
#86866
A gázról írsz? Igaz, azt is ki lehet fejezni kWh-val. A gáznak felénk csak 35,81 MJ a fűtőértéke, ezért csaknem 10 %-kal magasabb az átlagfogyasztás köbméterének felső limitje. 
Colas 2022. 10. 07. 15:07
Előzmény: #86810  Sehmet
#86865
Csak havi 10 kwh-val léptem túl a limitet. Teljesen pontos számokra most nem emlékszem, de kb. 8,8 ezres átalánydíjas számlám kb.12.500 -ra emelkedett, úgy , hogy a 10 kwh ára ötszörös lett. Sehogy nem jött ki a limit feletti részre a 70 ft alatti ár, ami megjelent a jogszabályban.  Oké, azon sem csodálkoztam volna, ha 150 Ft lesz, csak nem szeretem, ha más van a jogszabályban és más a valóságban.
wgl 2022. 10. 07. 15:06
Előzmény: #86856  Törölt felhasználó
#86864
aNNAK KALÁKÁBAN KIFESTETTÉK A kéglijét, 
ez a bélféreg ellopja a festékgyárat és az ecsetgyárat, és kivezénylik a közmunkásokat a melóra.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 10. 07. 15:05
#86863
Újra végiggondoltam a tanárok fizetését és minden rendben van.
A kormánypárti képviselők elégedettek a tanárok fizetésével és a tanárok is elégedettek lennének a képviselői fizetésekkel.
A sztrájkjog elvétele is rendben van. Egy nem teljes értékű demokráciában az alattvalóknak nincsenek jogai csak kötelességei.  Jobb, ha mindenki ehhez tartja magát.
A képviselőket viszont akkor is megilleti a sztrájkjog, ha nem élnek vele. Ha a G-nap után a lopáspárti fideszes képviselők elkezdtek volna sztrájkolni, akkor most nem ML stróman, jobban mondva nem ML stróman gazdája lenne a leggazdagabb magyar.
wgl 2022. 10. 07. 15:04
Előzmény: törölt hozzászólás
#86862
LEGYEN IGAZAD!!!!!!
O))
00000 2022. 10. 07. 14:56
Törölt hozzászólás
#86861

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek