Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 06:55
Előzmény: #71714  Törölt felhasználó
#71720
Simicskanak sincs mar alvasproblemaja miota szakitott a fidesszel.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 05. 18. 06:37
Előzmény: törölt hozzászólás
#71718
Ezt forintban vagy USD-ben számolják ott a KSH-nál? Egészen nem mindegy a mostani inflációs környezetben. A KSH idevonatkozó módszertani leírásában nem látok erre vonatkozó adatot. 
 
https://www.ksh.hu/docs/hun/modszgyors/gdpmodsz20.html
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 05:57
Előzmény: #71694  realmadrid
#71717

"Még a háború előtt volt vita erről mert a németek sem akartak tranzit díjat fizetni az ukránoknak,"
.
Pici helyesbítés: Orosz-Ukrán vita volt. Korábban az ukránok a csővezeték karbantartásáért minimális árért kapták a gázt.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Orosz%E2%80%93ukr%C3%A1n_g%C3%A1zvita
Klem 2022. 05. 18. 05:56
Törölt hozzászólás
#71716
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 05:45
Előzmény: #71708  Peterbond
#71715

"Mégis mivel zsarolná meg bárki? Azzal, hogy az EU összes antikorrupciós szabályát megszegve palotát építtet épp magának Hatvanpusztán?"
.
Esetleg a külföldre menekített vagyonnal.
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 05:41
#71714
Na srácok. Nem tudtam aludni éjszaka. Csináltam egy ellen topikot nektek
Peterbond 2022. 05. 18. 01:51
Előzmény: #71701  realmadrid
#71713
Ehhez kepest a nemetek azert jan 1 evel mar leallnanak az olajrol. Es ahogy mondtam az EU nagyon is sokaig elnezo volt. Pontosan ezt is ertem alatta. Azt hittek pl a nemetek is hogy majd uzletelnek Putyinnal es a diktator majd megszelidul. Ahogy a Fideszt is addig tartottak bent a neppartban amig csak tudtak mert hat igy tudnak ra hatni. Nem ertettek meg hogy Putyin ebbol nem azt szuri le hogy tobbet nyer az egyuttmukodessel mint a kemenykedessel, hanem azt szurte le hogy az EU gyenge es nem fog fellepni ellene mert az nem gazdasagi erdeke. Szoval feszegette a hatarait az EU meg sokaig hagyta. Naivsagbol vagy rovidlatasbol vagy sima gazdasagi elvbol lenyegeben mindegy. A kerdes hogy mi magyarok megertjuk e hogy ez az orosz hajo szamunkra eluszott es mar nem lehet egyszerre EU penzekbol putyini diktaturat masolni az EU ban es hintapolitikazni tovabbra is.
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 00:13
Előzmény: #71686  realmadrid
#71712
Sebaj, aki nálad 100x jobban ismerte, annak tartotta. Igaz, jóval korábban.
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 00:12
Előzmény: #71687  realmadrid
#71711
https://www.atv.hu/belfold/20220216/dontott-az-europai-unio-birosaga-magyarorszag-ellen-itelt-a-jogallamisagi-perben
 
Az ítélet után csak felfüggesztés volt a választások miatt.
 
Szezon fazon esete.. 
A magyar kormány már a perrel is csak az időt húzta.
euler 2022. 05. 18. 00:09
Előzmény: #71709  Peterbond
#71710
A vám tényleg durva lenne és pont az unió legnyomorultabb országait sújtaná legjobban.
Meg kell engedni a csővezetéken való vásárlást is, aki pedig vállalja a leválást kapjon valamilyen kompenzációt, vagy akár nem, időhatár és ütem legyen meghatározva.. Ez lenne persze nekünk a legkockázatosabb megoldás, mert azt hiszem egyedül maradnánk a cső végén és semmit nem tennénk az átállásra. Az orosz olaj pedig bármikor elapadhat.
.
Lehet, hogy túl van fújva ez az olajembargó, mert enélkül is kemény lejtmenetbe kerültek az oroszok. Konkrétan a nagy nemzetközi cégek kivonulásával el fog tűnni/kopni a technológiai tudásuk is, főleg a nehezen kitermelhető és az új mezőknél. (+ LNG)
Kína se tudásban se vásárlóként nem tud belépni. Ráállhatnak a tankeres szállításra, ahogy már próbálják is. (Akit érdekel olvashat ennek a nehézségeiről, pláne most a szankciók alatt.)
Peterbond 2022. 05. 17. 23:43
Előzmény: #71705  euler
#71709
Volt/van még egy lehetőség. A kivetet vám emelése. Ahhoz nem kell egyhangú döntés se. De ezzel az EU direkt nem akart élni mert kompromisszumot kereset nem ultimátumot ( ha az lett volna a bizottság simán megszavaz egy 80%-os vámot az orosz olajra jan 1.-étől aztán tessék nyugodtan olajat behozni aki akar.
.
sokkal jobb lenne ha nem ide jutnánk el hanem megállapodnánk. kapunk 2024-ig haladékot, a Mol zsebből kifizeti az átalakításokat és kész. Nem mellesleg 2024-re az se biztos hogy Oroszország nem fog belebukni a háborúba és kényszerül megalkudásra.
Peterbond 2022. 05. 17. 23:39
Előzmény: #71700  realmadrid
#71708
https://www.facebook.com/dmagyarmuzsa
.
"Most ugyanis az a helyzet, hogy politikailag teljesen irreális elvárás az ukrán kormánytól engedményeket várni, akrámilyen cudar is Ukrajna helyzete. Nyertek Kijevnél, nyertek Harkivnál, támadnak Izjumnál és Vovcsanszknál, kitartanak Mariupolban, mégis mi lenne a sorsa annak a politikai vezetőnek, legyen az Zelenszkij vagy bárki más, aki azt mondaná, hogy oké, leállunk, hogy a férfiainkat lemészároltató, nőinket csecsen martalócokkal megerőszakoltató, városokat teljesen szétlövető Putyinnak nehogy arcvesztése legyen?
.
Ez egy nagyon veszélyes helyzet, ahol a NATO már nem nagyon tudja mivel nyomni az ukránokat, “csak” utánpótlással. Ha újabb fegyverkategóriák jönnek, az már felér a direkt beavatkozással. Az oroszok viszont nem léphetnek hátra, vert seregként nem vonulhat ki Putyin. Tehát mindenki fenntartja amit csinál, aminek a vége valamelyik fél hirtelen összeomlása lehet. Ez a fél nagyobb eséllyel az orosz lesz.
.
Ezért volna jelentősége az olajembargónak. Az EU-s (és amerikai) szankciók lényege pontosan az lenne, hogy Putyin számára egy kiszámítható utat mutassanak: minden nap, amíg ezt a hülyeséget csinálod Vologya, ennyivel drágítja a dolgot. Mi kibírjuk, egy-két évig mindenképp, te meg nem. Ezeknek tehát nem az a célja hogy Oroszország összeomoljék, pont ennek az elkerülése a cél.
.
Nyilván a szankciók fájnak a szankciókat alkalmazó oldalnak is, ezért óvatosan kell velük bánni, és bonyolult kompromisszumok előznek meg minden újabb csomagot. Von der Leyen is azért volt itt a múlt héten, hogy meglegyen az olajembargós kompromisszum. Amiért viszont Orbán nagyon nagy árat kér: a NER pillanatnyi finanszírozási gondjainak megoldását. Sokszor írtam már, hogy a NER addig van, ameddig finanszírozható, ugyanúgy ahogy gulyáskommunizmus is csak addig volt, ameddig volt kölcsön. Orbánék pontosan tudják, hogy ebben a helyzetben lehet sokat kérni és sokat kérnek. Az meg, hogy közben emiatt minden nap távolabb kerül az öldöklés befejezése, az nem Orbán baja, őt csak és kizárólag a NER fenntartása érdekli. Ha hullahegyek, akkor hullahegyek, pénz legyen.
.
Sokan kérdezik tőlem, hogy Putyin mivel “fogja”. Ma délután épp Csire doktor. Azt tudtam rá mondani, hogy szerintem semmivel. Szeretők? Orgiák? Kábszer? Milliárdos lopások? Ezekbe nálunk nem lehet belebukni. Esetleg valami melegbotrányba, de Orbán a lányokat szereti. Mégis mivel zsarolná meg bárki? Azzal, hogy az EU összes antikorrupciós szabályát megszegve palotát építtet épp magának Hatvanpusztán? Közismert. 
.
Putyin tehát szerintem nem fogja Orbánt. Egyszerűen kihasználja, hogy ötödjére megválasztott miniszterelnökünk egy sima ribanc, aki pénzért lóval is. Ezt tudják róla Brüsszelben is, majd megalkudnak vele. Addig meg gyűlnek a hullahegyek."
.
Szerintem sok igazság van benne. A Szankciók nem azért kellenek mert azok olyan jók. A legjobb persze az lenne ha nyugodtan lehetne békésen kereskedni az oroszokkal. Ahogy teszi egész európa egymással és a németek nem rettegnek hogy a franciák lerohanják őket és vissza se. Az oroszoknak s lehetet voln a lassan beletagozódni ebbe a rendszerbe és lényegében el is kezdték. A gond akkor van amikor egy diktátor el kezdi keresgélni meddig mehet el és csak az látja hogy ne még ez belefér. még ez is belefér. És lehet most ez fájni fog hogy azt mondjuk neki hogy na ez volt a határ. Ha előbb mondtuk volna ha 2014-től lassan lekezdünk függetlenedni akkor sokkal kevésbé fájt volna vagy fájna most. Lehet be se következett volna. De még mindig kevésbé fog fájni mintha most is engedünk. Legközelebb mi következne? Finnország is orosz terület volt 1917-ig. Putyin a Nato több tagországának a kiléptetését is kérte ( közte minket is ). Azt is megléptük volna ? mikor kellene azt mondani hogy állj? És akkor még tényleg nem is katonai beavatkozásról beszélünk. Még mindig 1938 van és a szudéta vidék lerohanása. mi meg azon vitázunk hogy nem túl erős szankció az olaj embargó? mit fog szólni erre Putyin? Meg 2024 nem elég haladék nekünk. Talán 20 év múlva ha adtok 2 trillió dollárt.
euler 2022. 05. 17. 23:38
Előzmény: #71706  kkv14
#71707
Lényegtelen, hogy ki finanszírozta, az értelmi szerzők az oroszok voltak, amit a Putyin csicska Schröder segítségével vittek át Merkeléken. Nem büszkék rá, nézd meg Schröder megítélését most a németeknél.
De képesek voltak korrigálni, leállítani az üzembehelyezést, és ha nem is szívvel lélekkel, de beleállni a szankciókba és Ukrajna segítésébe. Nyilván a német polgárok nyomására is, de belátták, hogy az agresszort meg kell állítani. Ők aztán igazán érezhetik a hasonlóságot Hitlerrel.
(Megjegyzés: az NS2 gázvezeték, a mostani szankció csak a kőolajat érinti. Az fáj jobban az oroszoknak. És nincs kizárva, sőt majdnem biztos, hogy fog még ez a vezeték gázt szállítani, de ahhoz sok víznek le kell folyni a Volgán.)
kkv14 2022. 05. 17. 23:24
Előzmény: #71701  realmadrid
#71706
A beruházás költségei elérik a 10 milliárd eurót, amit felerészt az orosz gázóriás, a Gazprom finanszíroz, a fennmaradó összeget pedig egy sor nyugati cég.
euler 2022. 05. 17. 23:22
Előzmény: #71700  realmadrid
#71705
De bizony van hatása a szankcióknak, az orosz gazdaság már most fukdoklik.
DE megfojtani senki nem akarja, pláne úgy, hogy ő is megfulladjon.
Nagyon le kell értékelni az Uniót, ha ezt feltételezed. 
.
Mind a 26 tagállamnak mások az érdekei, más a szankciók reverz hatása, ezért egyeztetnek alkudoznak, engednek meg eltérő mértékeket, időintervallumokat stb. A 26 tagállam (+ mások) elosztva kapják a terhet, az oroszok egyben. Mindenki kompromisszumkész kivéve Orbánt, aminek a vége az lesz, hogy megengedik a csővezetéken való vásárlást, mert a pofátlan pénzigényt elfelejthetjük. Mi élni is fogunk vele, ameddig jön a nafta. Mert akkor van baj ha "elapad" Ukrajnán keresztül, más meg nem fog esetleg kisegíteni, mert miért segítene hiszen önszántunkból mentünk a karámon kívülre. "Se pénz, se olaj, csak a megvetés."
kkv14 2022. 05. 17. 23:15
Előzmény: #71701  realmadrid
#71704
németek?
badsector1
badsector1 2022. 05. 17. 23:12
Előzmény: #71694  realmadrid
#71703
a Barátság kőolajvezeték Ukrajnán keresztül jön Magyarországra?
Törölt felhasználó 2022. 05. 17. 23:11
Előzmény: #71701  realmadrid
#71702
És meg tudják oldani máshogy? Igen
realmadrid 2022. 05. 17. 23:04
Előzmény: #71695  Peterbond
#71701
Nem csak orbánnak  az egész eunak volt bőven ideje. Ezzel szemben a németek még kiépítették az északi áramlat 2 vezetéket.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek