Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SeldonKuper 2021. 09. 11. 11:33
Előzmény: #46731  ________
#46740
A feleségem látta! A Bödőcs már nem humorista!
euler 2021. 09. 11. 09:16
#46739
Milyen jól megfigyelhető itt a fórumon is, hogy a fidesz csodafegyvere - a gyurcsányozás - hogyan szedi áldozatait még a rendszerkritikusok között is.
Nekik ajánlom elsősorban, figyelmes, értő olvasásra:
Mit keres még itt Gyurcsány Ferenc?
hellforceone 2021. 09. 11. 07:08
Előzmény: #46722  Törölt felhasználó
#46738
Teljesen egyetértek azzal, amit írtál, ugyanakkor azt hiszem, ehhez fontos lenne hogy nagyon sok elvakult fidess hívő kinyissa a szemét végre. Szerintem azok, akik nem viktátor pártiak, azok már kellőképpen tudnak kritikát gyakorolni az ellenzékkel szemben is és látják a hibákat. A baj az, hogy a legtöbb fidess-es azt hiszi, ha te vagy én vagy a harmadik viktor ellen van, akkor mi feltétlen gyurcsányt akarjuk visszahozni! TÉVES GONDOLKODÁS!!! gyurcsányt ugyanúgy fellógatnám, mint vityát! Én is olyan embert szeretnék végre hatalmon látni, aki nem a koncot akarja csupán, hanem tenni akar, akinek elképzelései vannak a jövőről és nem csak valami nemzeties maszlagot próbál szét kenni, mint a sz@rt, akinek őszinte, nyitott, egyszerű, közérthető kommunikációja van, aki követendő példával jár az élen, aki valóban azt mondja, amit gondol, aki nem olyan maszlagokkal jön, hogy "ne azt nézzek, amit mondok, hanem azt, amit teszek!". Mi a f@sz van???!!! Mikor ezt a zsibbadtságot hallottam először azt hittem feltámadt Rodolfó és a cirkuszban vagyok... na ilyen bűvészekre nincs szükség. Ugyanakkor vissza kell térjek a realitás talajára, manapság ilyet már nem találni, nem csak nálunk, de a világ 98%-ára érvényes ez, sajnos :o(. Még ha valaki jól is indul(na), félő, hogy idővel - csupán néhány év - elkurvul és vége 
hellforceone 2021. 09. 11. 06:50
#46737
Jó duma viktátortól... majd mi tartjuk a gerendát abban a konstrukcióban, aminek a lerombolásáról mi magunk gondoskodunk - lengyel druszáinkkal együtt. És ezt a hülye maszlagot még van olyan, aki be is veszi, atyááááám....Istenem, hol vagy, miért hagytad el ezt a nemzetet???!!! Lépjünk már ki a picsába, aztán hadd menjen mindenki a maga útján. Hagyjuk Európát békén, boldogulnak nélkülünk is, mi meg menjünk Kína meg az ororszok után. Miért nem meri ezt ez a gyáva féreg meglépni?? Gyengeségről beszél az EU-ban, de azt valahogy nem akarja meglátni, hogy a gyengeségről pontosan mi és a magunkfajták az EU-n belül gondoskodunk.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210905/mi-tartjuk-majd-az-utolso-gerendat-ha-az-eu-szetesik-kiderult-mirol-beszelt-tegnap-orban-viktor-kotcsen-499198?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
hellforceone 2021. 09. 11. 06:45
Előzmény: #46734  Shareholder
#46736
Ebben azt hiszem tévedsz. Nem arról van szó, hogy ha Agyarországon holnaptól német bér lenne, akkor rögtön minden multi elpucolna. Ez egy hosszabb folyamat, ami ha tetszik, ha nem, de bizony valós. Elég megnézni Amerikát vagy éppen Németországot. Szerinted trampli az amcsi cégeket azért akarta mindenféle módszerekkel haza csalogatni, mert mind otthon termelt, ugye??? A '80-as évek Amerikáját pont azért sírja vissza a legtöbb amerikai, mert akkor még rengeteg termelő cég volt hazai földön, ami aztán néhány évtized alatt teljesen megváltozott, de Németországban ugyanez megy most - tapasztalatból mondom, nem csak úgy bedobom ide. Szóval ez nem egy olyan folyamat, ami márol holnapra történik és természetesen nálunk sem úgy lenne, de ha nyugati béreket kapna a magyar, akkor 1-2 évtizeden belül valóban igen erősen érezhető hatása lenne. Az egy másik dolog, hogy lehet álmodozni nyugati bérekről, szerintem sosem fog eljönni. Talán egy 60-(70, ezt már erősen kétlem)% körüli szint reális lehet, de hogy egy magyar ugyanabban a munkakörben, ugyanazzal a végzettséggel nem fog annyit megkeresni, mint egy német, ebben teljesen biztos vagyok - hacsak nem történik valami nagy csoda és hirtelen nem alapítunk mi is olyan nagy cégeket, mint az ismert nagy német nevek...
Peterbond 2021. 09. 10. 23:08
Előzmény: #46733  omaha
#46735
En sehol se nyugati berekrol beszeltem. Magyar berek szintjen neztem a tanarok beret. Szoval a mondandom tovabbra is all.
Shareholder 2021. 09. 10. 22:54
Előzmény: #46733  omaha
#46734
Nem értem ezt a sok károgást itt a fórumon. Miért vonulnának ki a cégek? Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Svájcban nyugat-európai bérek vannak, és nem vonulnak ki a cégek, ugyanúgy folytatnak termelési tevékenységet, mint a világ legtöbb országában. Ausztráliában, Kanadában, USA-ban szintén hasonló bérszínvonal mellett nem állnak tovább a vállalatok. Amikor a Tesla Európába jött, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország is egy vagon pénzt fizetett volna támogatásként és a bérek töredékét kellett volna kifizetni, Musk mégis Berlint választotta, ami a lehető legdrágább helyszín. Ezt a cégkivonulás hisztériát a brexit idején és Trump alatt is eljátszották, amikor bevezette a védővámokat, nem jött be. Volt, akinek Svájc kapcsán is voltak ilyen jóslatai, amikor beintettek az EU-nak munkavállalás ügyben, de itt sem történt semmi. Ha egy vállalat csak a bérszínvonalat figyelné, Nyugat-Európának, Észak-Amerikának és Ausztráliának egyszerűen nem lenne gazdasága, hanem mindenki Ukrajnában, Indiában, Afrikában és Kínában termelne. Ha levezetjük a hétköznapi ember szintjére a logikádat, akkor miért nem megy el mindenki Németországba, Ausztriába, Belgiumba dolgozni, amikor ott sokkal magasabbak a bérek, és miért él még mindig ca. 9 millió ember Magyarországon? Hiszen a munkaerő elvándorlása ugyanolyan racionálisnak tűnő gazdasági viselkedés lenne, mint ahogy a cégek is elpucolnának innen magasabb bérköltségek esetén. Az a helyzet, hogy a gazdasági szereplők alkalmazkodnak a körülményekhez. Egy AUDI, Mercedes, Bosch, Harman, Spar, Lidl, Aldi, Tesco, Coca Cola, American-British Tobacco és még csomó cég kifizetné a magasabb béreket, nem vonulnának ki, ez száz százalék, ugyanis ezek multik, amelyeknek a terjeszkedés és az alkalmazkodás a stratégiája, nem pedig az olcsóbb munkaerő miatti vándorcirkusz.
omaha 2021. 09. 10. 21:53
Előzmény: #46714  Peterbond
#46733
Mindég lesz éhes ember! Jelenleg megteheti hogy "ennyi pénzért nem dolgozom" Szakmával sem bírja tovább, előbb utóbb "éhes" lesz. Hiába álmodozunk nyugati bérekért, egyelőre - és sokáig - nem lesz, mivel Mo. jelenleg nem áll olyan pozícióban. Mihelyt magasabb bérek lennének - nyugati - abban a pillanatban elillanna a sok nyugati , amerikai, izraeli stb befektető, és nézhetnénk, mint béka a hínár alól !
geza77
geza77 2021. 09. 10. 21:03
Előzmény: #46731  ________
#46732

"világbajnok járványkezelésünk mellett is volt akinek nehéz volt... egy picit a covid, virusi szempontból.."
"AKINEK AD A KORMÁNY, ANNAK ADATIK."
"A SZERNCSÉHEZ IS KELL NAGYON SOK SZERENCSE.. ÉN ÚGY GONDOLOM, HOGY NAGYON SOK DOLOG KELL HOZZÁ, HOGY AZ EMBER SZERENCSÉS LEGYEN, VAGY HOGY NE.."
________
________ 2021. 09. 10. 20:25
Előzmény: #46730  SeldonKuper
#46731
SeldonKuper 2021. 09. 10. 18:17
Előzmény: #46722  Törölt felhasználó
#46730
Pikkpakk! +++++
A meglátásod egy politikusnál is találóbb lett!
Öröm volt olvasni ebben a feje tetejére állított kommentrengetegben!
euler 2021. 09. 10. 17:44
Előzmény: #46722  Törölt felhasználó
#46729
Azt mondom alapvetően igazad van, de nem most van az ideje a mindenen felülemelkedő és mindenkit egybemosó kritikának. Főleg úgy, hogy csak az ellenzékre koncentrálunk, mert a legnagyobb ellensége nem ők az országnak.
A társadalom olyan amilyen, nagyon sok okból kifolyólag, de a legnagyobb bűnös az a társaság aki ezt a hatalom és a saját gazdagodása érdekében kihasználja, rájátszik, visszaél vele. Jobb meghatározás rájuk a bűnbanda. 
Történelmi mélyponton van az ország, a kilábalásra lehet, hogy kevés lesz egy kormány, vagy egy miniszterelnök.
Az ellenzék mostanra látta be, hogy csak egységesen tudja leváltani őket, és ezért, saját magán is erőszakot téve, lépéseket is tett. Most még vitatkozzanak, gyepálják egymást, az előválasztás után kell igazán összeállniuk, és persze majd ha kormányra kerülnek.
Fogadjuk el inkább a realitásokat, bízzunk bennük és segítsünk nekik. Kérjük tőlük a szakértői kormányzást és a szigorú elszámoltatást. Nincs ideális megoldás, az csak elvárás lehet, egy kicsit több megértés és türelem szerintem.
Persze ha nagyon mást csinálnak mint amit ígérnek, akkor ne legyen kegyelem.
Peterbond 2021. 09. 10. 17:30
Előzmény: #46727  signal2
#46728
Szerintem is. Pont akik azon sirnak hogy jaj csak Gyurcsany ne. Itt a lehetoseg szavazni masokra es elerni hogy Gyurcsanynak minel kissebb beleszolasa masnak minel tobb legyen.
signal2
signal2 2021. 09. 10. 17:17
Előzmény: #46724  rockmaster
#46727
Szerintem meg itt pont szavazhat mindenki a szíve és belátása szerint, pont nincs szükség ilyen taktikázásra, mint amit vázolsz. Ha igaz, amit írsz, hogy az a legnépszerűbb, akit a fidesz támad, akkor nincs szüksége átszavazásra... hiszen ő a legnépszerűbb. Nemde? 
Szavazzon csak szépen mindenki a saját szimpátija szerint.
Törölt felhasználó 2021. 09. 10. 17:12
Előzmény: #46718  Törölt felhasználó
#46726

Oszkónak nem sok köze volt a 2009-ig kormányzó MSZP. kormányhoz.
Az MSZP. kormány 2009-ben átadta a kormánybotot egy kizárólag gazdasági szakemberekből álló "Bajnai kormánynak" itt töltött be pénzügyminiszteri posztot Oszkó. (bő 1-évig volt pénzügyminiszter)
Ennek a szakértőkből álló kormányzásnak a lényege, hogy csak olyan döntéseket hoztak ami valóban az ország érdekét szolgálta és nem a támogatottságuk érdekeben, mivel ők nem képviseltek semmilyen pártot és pártot sem alkottak, kizárólag gazdasági szempontok alapján kormányoztak.
sztanil 2021. 09. 10. 16:52
#46725
rockmaster 2021. 09. 10. 16:40
#46724

Ez az előválasztás nagyon egyszerű:
Arra kell szavazni, akit a Yacht párt a legjobban támad, mert az a legnépszerűbb a méréseik alapján, tőle félnek Ocsmány V.-ék a legjobban :)
Ebből következőleg Karácsony és Dobrev a legnépszerűbb, 3. lehet Jakab. Egyik jelölre kell szavazni, mint min. elnök jelölt, másikra meg egyéniben!
euler 2021. 09. 10. 15:15
Előzmény: #46722  Törölt felhasználó
#46723
Majd elolvasom a hsz-edet is, csak idő és kedv kérdése. :)
Viszont most olvastam Bajnai pontjait, amit sokkal meggyőzőbbnek tartok mint Oszkóét.
Törölt felhasználó 2021. 09. 10. 15:09
Előzmény: #46720  euler
#46722
Tágabban véve az egész 32 év politikai elitje számomra a kukába való kategória. :) Egyik sem jutott el arra a szintre,hogy az ország valódi átalakítását az urambátyám rendszert, a korrupciót le akarta volna bontani igazán. 
A társadalom és az ország évszázadok óta nem sokat változott mentaitásban,erkölcsben ma is ugyanazok a feudalisztikus viszonyok uralkodnak naygrészt. Mindent áthat a belterjesség és a tekintélyelvüség ,meg a talpnyalás a kegyekért, ami a midennapi életbe is abszolút érezhető az emberek egymáshoz való viszonyán, ami meg egy végtelenül korlátolt gondolkodást alakított ki társadalmi szinten, ami meg egszerűen nem alkalmas egy egyenlőségalapú társadalom felépítésére. Vagyon, pozíció, ismeretség és az ezekkel elérhető társadalmi státusz a legfontosabb. Ehhez képest vannak nálad feljebb ,akiknek nyalsz és vannak lejjebb, akiket taposol.
Ezt a gondolkodást a 32 év elitje nem akarta megváltoztatni egyáltalán baltól jobbig.
A politikai elit csak felhazsnálja az alsóbb rétegeket. nyugdíjasok, cigányok kisebbségek, szegény térségekben lakók, kirekesztettek sorsa nem érdekli őket csupán az, hogy általuk szerezzen szavazatot.
Annyit érsz, amennyid van és ez nemcsak a Lázár féle fidszes gondolkodást jellemzi, hanem a társadalomban is erősen jelen van.
Orbán ezt ismerte fel és használta fel,és azért tudja ilyen sokáig fenntartani, mert a társadalom nagy része alapvetően érdektelen az embertársai problémái felé . A fennt vázolt mentalitás ,ami rosszindulatban és társadalmi érzéketlenségben nyílvánul meg . Ez sztem oldalfüggetlen és valójában ezt kéne valahogy megváltoztatni,hogy hatékonyabb, igazságosabb és élhetőbb legyen az ország a mindennapokban is.
A mostani ellenzék nagyon jól megmutatta ezt a fajta mentalitást, amikor a két fordulót egy fordulóra redukálták, vagy a nyílvánvaló korrupt politikusoktól nem akartak megszabadulni,mert a brancsba tartozik. Ahelyett,hogy valódi megoldásokat,programokat kínálnának a szavazók elé a pozíciókért megy a marakodás és a mutyizás kiszorítandó  azokat, akik nem párt alapon gondolkodnak,hiszen ők megbízhatatlanok. A szakmaiság helyett a pártlogika a fontos. 
Világos,hogy a parlamenti helyek és az ezzel járó pénzek, lehetőségek a legfontosabb számukra nem törődve a társadalom valódi gondjaival. A szép szavak, a műbalhék  csak porhintés nagy részüknél. 
Szóval én ezt látom és bár az Orbán rendszerben ez egyértelműen megnyílvánul,de nem műkődött alapvetően máshogy előtte sem, csak demokratikus szavak mögé rejtve.
A 32 év év politikai elitek sok esetben egymással is üzleteltek ,ha érdeke megkívánta oldaltól függetlenül.  A Wallis csoport története ennek az urambátyám műkődésnek egy nagyon jó példája :) Érdemes rákeresni. 
A zuglói Tóth Csaba meg fideszesekkel folytat háttérbizniszeket.
2021/22ben nem  egyéni  szimpátiákról és ideológiai irányultságról kéne már végre szólnia a politikának, ha változást szeretnénk, hanem konkrét programokról és olyan politikusokról, akik valóban egy teljesen más igazságosabb és racionálisabb nyugatiasan problémamegoldó és ötletelő gondolkodással rendelkeznek.
Számomra egyébként Márki-Zay Péter az etalon,aki ilyen habitusú. Szegénynek nagyon nehéz dolga van az óriási ellenszélben. Akár kormány ,akár ellenzéki oldlaról is féltékenyen őrzik a saját privilágiumaikat. 
MZP az, aki  jelöltek kzül a legjobban látja a problémákat és neki vannak a legjobb megoldásai is rá és ő a legelkötelezettebb is.
Hogy ki alkalmas az abból szűrhető le,hogy ki tudja a legkézelfoghatóbb és a legtöbb konkrétumt mondani és azt akár a gyakorlatban is bemutatni. Erre most Karácsonynak és MZPnek van lehetősége a pozíciója miatt.
euler 2021. 09. 10. 14:38
Előzmény: #46720  euler
#46721
"Szerintem nagyon jót tesz az előválasztásnak (és úgy általában az ellenzéknek), hogy komoly emberek nyilvánosan elmondják, hogy kit támogatnak a versenyben. 
A volt pénzügyminiszter okfejtése világos, valószínűleg igaza is van a jellemzésben. Ugyanakkor annyi észrevételem mégis van, hogy a döntésben nemcsak azt a szempontot kell érvényesíteni, hogy ki képes a miniszterelnöki feladatot a legjobban ellátni, hanem azt is, hogy kinek van valamekkora esélye arra, hogy megválasszák miniszterelnöknek." (Ónody Gomperz Tamás)
Erre nézve pedig a közvélemény kutatásokat érdemes figyelni. (Nekem még nincs egyértelmű jelöltem, vagy talán sok is van. Talán az előválasztás után).

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek