Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 12. 12. 14:32
Előzmény: #24259  Tagore
#24260
Nem áll nehéz feladat előtt Európa. Egyre kevésbé fognak orbánnal leülni beszélni, szépen elszigeteli magát. Tulajdonképpen azt se értem, aki leül vele, az miért teszi? Mit kell ennyit foglalkozni egy szónokkal. Nem szabad a kibontakozásának táptalajt adni. Ez a vétó is ilyen volt, ő vétózott, majd szónokolt, brüsszelnek le kellett volna szarnia és menni tovább kompromisszumok meg módosítások nélkül és várni a következményeket.
Most megint lehet elemezgetni, hogy mi történt, ki győzött, ki zsarol kit, ki a befolyásosabb politikus stb.
Tagore
Tagore 2020. 12. 12. 12:31
Előzmény: #24258  Tagore
#24259

Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar kormány a szélsőjobb oldalon próbál előzni mindenkit ---- elképesztő ez egy liberális oldalról induló miniszterelnök, és csapata ismeretében ----- bár nem példátlan. Mussolini a szociáldemokráciából indulva hajtotta végre a "Marcia su Roma"  akcióját.
Hatalmas feladat áll az Európai Parlament  előtt, ha meg akarja védeni többséget a férgektől...........
Tagore
Tagore 2020. 12. 12. 12:14
#24258

"Kell még még néhány hét....... hónap, hogy Chambarlain döntése( "évtizedekre elhoztuk a világbékét") ----- 1938 München ------ valódi eredményt hoz-e" .......... (Churchill)
Tagore
Tagore 2020. 12. 12. 11:57
Előzmény: #24252  antaltibor2
#24256
Értem, hogy ez miért jó nekünk.............csak azt nem értem, hogy ez miért jó nekünk.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 12. 12. 11:47
Előzmény: #24254  antaltibor2
#24255
ki írt ilyet? az meglesz 21 első felében, mentsd el és olvasd vissza fél év múlva
antaltibor2 2020. 12. 12. 11:19
#24254

Ja és megint olvasom a portfolio-n, hogy 2022 végére 380 EURHUF, látjátok, újabb érv alátámasztandó a lenti követeléslistámat.
De befejeztem, nem akarom leuralni a fórumot.
antaltibor2 2020. 12. 12. 10:48
#24253
Persze kétlem hogy ezekbe (rövid távon) belemegy (hosszú távon meg remélem nem lesz esélye), de ez is egyfajta nyomás, hogy fejezze be a keleti orientációt és a nyugat szapulását és erre az ellenzéki programot/2022-őt is fel lehet fűzni.
antaltibor2 2020. 12. 12. 10:39
#24252

Amúgy szerintem teljes mértékig meg van mindenki vezetve, aki elkezdett szorongani hogy kilépünk az Únióból vagy hasonló.
Nem, Orbán folyamatosan ezt játssza. Ennek két oka van, 1. a jelleméből fakad, hogy szabadságharcot vív, nem tud nyugton maradni és akkor is belemegy a harcokba, ha nincs politikai haszna, mert ilyen a személyisége , pszichéje 2. a hívek nagy részének tetszik a szabadságharc, ráadásul a migránsozásra, sorosozásra fel lehet fűzni a kommunikációt és le lehet uralni a közbeszédet. hisz a gazdasági eredmények hiányát ki lehet pótolni a szabadságharccal, azzal, hogy küzdünk az ellenségeinkkel és védelmezzük magyarország érdekeit.
De mindemellett szerintem a vétó teljes mértékig blöff volt, ez is csak a szabadságharc része volt, aminek a végén el lehet adni a közvéleménnyel hogy lám, megint megvívtuk a harcunkat. Már mentek a bejátszások, Varga Judit/Szíjártó, Orbán 2 video, hogy lám megegyeztünk, amit ő pontosan tudott, hogy így lesz.
És miközben mindezt a Fidesz hívek hatalmas sikerként élik meg , addig az ellenzék szorong hogy (jajj, ki akartunk lépni az Únióból - Lótúrót) és közben Orbán röhög, hogy megeszik a játékát.
Szerintetek valaha lemondott volna Lengyelország a hatalmas Úniós pénzekről?
Azt is el tudom képzelni hogy már rég meg volt a megegyezés az Únióval a háttérben (mondjuk 1 hete).
És az a gond, hogy az ellenzék megeszi Orbán színjátékát. Kezdjük ott, hogy a megállapodás utáni ellenzéki reakciók is nagyon felemásak és viccesek, amikor azt hallom, hogy "Hahahha Orbán veszített és megtört". Nem, rossz, béna kommunikáció és megint ő irányít!
Azzal kéne foglalkozni, hogy ezen keretek között belföldön hogy buktatható meg Orbán, ráadásul kéne egy csoport, kerekasztal, (lehet FB csoport, növekvő tömeg), aki megmutatja, hogy ez , hogy ő most "elállt" a vétótól kevés nekünk. (azért írtam idézőjelbe, mert mint írtam ez színjáték")
Tehát az, hogy elállt a vétótól kevés, ehelyett azt várjuk el, hogy
- Verbális szinten is fejezze be az únió szapulását
- Hogy igenis erősebb integrációt akarunk, ez ami most van KEVÉS, és szeretnénk EURO-t, indítsa el az ehhez szükséges lépéseket
Stb..stb..
Hogy érezze hogy az Únióval még szavak szintjén sem szabad játszani, mert ez annyira szent tehén a nép számára, sőt , ennél erősebb integrációt szeretnék, beleértve Úniós Ügyészséghez való csatlakozást is.
Tehát ha érezné hogy nem elég nekünk, hogy az Únióban marad (amit sosem akart elhagyni)  , hanem az Únió skepticizmussal kapcsolatos mondatok sem férnek bele. Tehát már a brüsszelezés, Sorozás miatt hatalmas tiltakozásnak kéne lennie, mert ha akkor indul be a tiltakozás, amikor felmerül egy ilyen vétó, az már késő. Éreznie kell hogy már az is sok, ha szídja a nyugati partnereinket, akár utalás szintjén is.
Törölt felhasználó 2020. 12. 12. 10:19
Előzmény: #24238  antaltibor2
#24251
Én sem vállalnám. És még elgondolkoztatóbb, hogy elvileg lenne célja, családpolitika. Ez az állandó vitatkozás viszont pont ellene dolgozik, ilyen háborús hangulatban nem lehet normálisan családot építeni, a fenntarthatatlan létesítményeikkel és a helyzetbehozott bratyikkal konkrétan megfojtja a vállalkozó szellemet, a családokat szolgasorsba tereleli. Itt szerintem szintén ellentmondás húzódik. Alkalmazotti sorsba tereli az embereket, majd rinyál a sok külföldi vállalkozás miatt.
Egy nemzet jövője a kreativ emberekben és a tisztességes versenyben van.
Szoboszlai Dominik példáját tudnám idehozni, még időben meg tudott pattanni osztrákiába, hogy jó kezekbe kerüljön, 20 év felett MO-ról már nem nagyon visznek focistákat sehova, max mi hozunk be, lásd Fradi.
És direkt a fociból hozom a példát, hogy jobban fájjon!
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 12. 12. 10:16
Előzmény: #24235  upgrayeddAKS
#24250
A férfias háború az olyan dolog amit veztábúr vív állandóan és mindenhol, mert ő kemény mint a kéthetes kecskeszar. Ezt állandóan emlegeti is, és így a köznyelvbe is leszivárog ez a fajta retorika meg az infantilis ólomkatonás gondolkodás.
antaltibor2 2020. 12. 12. 10:15
Előzmény: #24247  Törölt felhasználó
#24249

Goldi. ezzel nem értek egyet. Mármint Soros véleményével egyetértek nagyrészt, de hogy a választások előtt belement volna ilyenbe Orbán hogy elindítsa az ország kiléptetését, azt fejeltsd el. Még a Fidesz szavazók között is elsöprő az únió támogatottsága. ( Persze, tesztelte a dolgot, nem véletlenül pengette meg a rádióinterjújában, de ez más kérdés. )
Arról már nem is beszélve, hogy nem is lett volna érdeke, hisz semmi lényegi felelősségrevonás és szankció és következmény nem lett volna az eredeti, Orbánék által megvétózni szándékozott javaslat alapján.
Rádásul amíg a kilépési folyamat több évig tart, ugyanúgy mehetett volna a vizsgálat Orbán ellen (a te logikád szerint) és közben a belpolitikai feszültségeket sem vállalta volna be a semmiért. hisz a jogállami mechanizmus alapján sem tudtak volna érdemben, utólag olyan zajt csapni az únióból (főleg olyat nem), aMI A Magyar közvélemény előtt lehúzta volna Orbánék népszerűségét, nem is beszélve a lassú vizsgálatokról. Viszont ha elindította volna a kilépést (amire semmi ráció nincs a fentiek alapján), az viszont akkorát szólt volna, hogy abba tényleg belebukott volna.
Még egy hatalmas ellentmondás van bennem Soros bácsi írásával kapcsolatban (amellett hogy többnyire egyetértek vele és minden tiszteletem), hogy azt írja hogy blöff volt a vétójelzés, utána meg azt, hogy ki is lépett volna az Únióból. ez akkora ellentmondás, mint a tűz és jég. Most blöff volt és sosem vétózott volna, vagy olyannyira elszánt volt hogy ki is léptette volna az országot az Únióból? Szerintem marhaságot írt most Gyuri bácsi, mindamellett hogy teljesen igaza van az esetek döntő többségében.
antaltibor2 2020. 12. 12. 10:07
Előzmény: #24246  peter_s
#24248

peter: nem merültem el ennyire jogilag ebben és főleg az Unió Alapjogi Chartájában nem, de úgy gondolom, hogy a járványnak, emberéletnek, vészhelyzetnek felül kell írnia az emberi jogokat is. Nyilván a jogalkotó sem tudott/gondolhatott minden esetre.
Nem vagyok jogász, de a mérleg egyik oldalán az áll, hogy megigyál egy bort a rokonokkal karácsony este, vagy bulizz egyet, de cserébe közvetve, vagy közvetlenül ez erősíti a járványt és meghal 100 ember a fertőzési láncolatban, akkor a te szociális igényeid kevésbé fontosak, mint az élethez való jog.
UK-EURo kapcsán egyetértek azzal amit mondasz.
Törölt felhasználó 2020. 12. 12. 10:06
Előzmény: #24240  peter_s
#24247

Teljesen egyetértek Soros György véleményével, Orbán olyan korrupt rendszert épített ki itt, hogy képes lett volna kiléptetni az országot az Eu.-ból, csak ne derüljön ki, hogy milyen törvénysértésekkel működik a rendszere.
A legnagyobb hibát én is abban látom, hogy a 2020 előtti törvénybeütköző ügyek, már nem fognak nyilvánosságra kerülni, lezárták ezzel.
Orbán elérte azt, hogy nem tudják felelősségre vonni a 2020 előtti törvénytelenségekért.
peter_s 2020. 12. 12. 09:53
Előzmény: #24242  antaltibor2
#24246
 "Ne a külföldiektől várjuk hogy a rendszert megbuktassa, ezt a munkát belföldön kell elvégezni."
.
A fenti mondattal 100%-ban egyetértek, magam is így gondolom. Az EU-val kapcsolatban viszont sokkal szkeptikusabb vagyok. Az EU meg a jogállamiság egy vicc. Itt van az Európai Unió Alapjogi Chartája, ami az európai egység alapját képező dokumentum, az összes ország ott szegi meg, ahol tudja. Most, hogy itt van a COVID főleg. A Chartában többek között írva vagyon, hogy az EU területén minden európai polgárnak alapvető joga, hogy szabadon mozogjon és a családi, társasági kapcsolattartását tiszteletben kell tartani. Ezek a jogok most mindenhol sérülnek, de a menekülthullám idején is megsértették, amikor egyes országok lezárták a határokat. Ha a német rendőrnek ezzel érvelek, amikor büntet mert mondjuk többen vagyunk egy összejövetelen, mint kellene, akkor szó szerint kiröhög, pedig hiába mondom neki, hogy Németország aláírta Chartát és éppen a társasági kapcsolattartás jogát gyakorlom, nem érdekli. A britek amikor bent voltak az EU-ban, nekik meg azt mondták, hogy az eurózóna ügyeibe a britek ne szóljanak bele mert UK nem tagja az eurózónának (ez a válság idejében volt), pedig ők voltak az egyik legnagyobb befizetők azaz az ő pénzükből is mentették a periféria országokat. Milyen EU ez?
antaltibor2 2020. 12. 12. 09:29
#24245

És (bocs, hogy ennyi részben írok, de mindig eszembe jut valami) most bukik ki, hogy mennyire szegény(es) ez az ország, hogy bejött a koronaválság. Gyerekek, olyan nyomasztó a város, hogy sírni tudnék.
Megyek körbe és látom a sok "Kiadó" táblát. Látszik tisztán hogy külföldiek nélkül úgy omlik össze a rendszer, mint a kártyavár.
A magyar kultúra szerint a fogyasztás a tesco/lidl-ben egymás taposása, vagy még a plázákban tapossák egymást, de a belvárosban, körúton nincs fogyasztás, a kocsmák bezártak, a színvonalas éttermek bezártak és kiderült hogy a magyar egyszerűen nem jár étterembe, szállodába. Eleve öngyilkosság volt minden boltot a plázákba terelni, mert most ott még van élet, de a hagyományos , klasszikus értelemben vett belváros, SIRALMAS.
Koronakrízis ellenére is, ha egy nyugati nagyvárosban sétálsz, a belváros, város tele van normális üzletekkel, helyben fogyasztó, és étterembe járó emberrel.
Tudjátok mi van most? minden sarkon egy 100 ft-os kínai bolt, élelmiszerbolt, egy-egy bank és amúgy nulla, semmi.
Berlinben, Bécsben , Milánóban, van élet úgy is, hogy nincs turista.
Lehet, eltértem a topic-tól, de minden életszervezés kérdése, egy adott nép döntése.
Az is, hogy korábban így lett szervezve/építve a város tele undorító plázákkal, ahogy az is hogy Orbánék megkapták a 2/3-ot 2010-ben, amikor mindenki, akinek volt szeme, történelmi tapasztalat és figyelt, tudta hogy ez lesz és így fog Orbán viselkedni a hatalomban.
antaltibor2 2020. 12. 12. 09:20
#24244

És BIdenék sem fogják megbuktatni, mert nem tényező Magyarország a méretét tekintve a világpolitikában.  Lengyelország pl. jóval fontosabb.
Nyugat szempontjából (pl. a németek) gazdasági szempontból fontos Magyarország (egyelőre), de ha sokat ugrálunk, ez sem lesz így, mert már így is szívunk a multiknál (még IT cégeknél is) a folyamatos leépítésekkel és hogy mennek ki a munkák Indiába.
Ha nem lenne jópár szorgos munkás, vagy pár speckó tudású IT-s, aki németül is tud (mert az Indiaiaknál nincs sok németes), nagy szarban lennénk.
Törölt felhasználó 2020. 12. 12. 09:19
Előzmény: #24242  antaltibor2
#24243

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezentúl sokkal gyakrabban fognak a vétóval fenyegetőzni, mert most működött.
Úgy olvastam már az angol kilépéssel kapcsolatban is, több országból, szóba került a vétó.
antaltibor2 2020. 12. 12. 09:14
Előzmény: #24240  peter_s
#24242

Peter s : Sorosnak igaza van, ugyanakkor:
- számos nagy tekintélyű Német lap is dícséri Merkelt, nem véletlen
- Nem engedhető meg, hogy az Únió döntő 7 éves költségvetése és segélyalapja egy Úniós szinten kis pici ország miatt bukjon, hisz ha a Spanyolok/olaszok bedölnek, az az egész Úniót és magával ránthatja
- Az Únióban valóban fontosak a jogállami szempontok, de a gazdasági (különsen most), fontosabb, mert ebben a játékban magyarország egy picike pont és a döntő hogy az Únió egésze/egysége megmaradjon és a délieket meg kell segíteni, mindenképpen kompromisszumok kellettek most.
Peter-s : Mi a tanulság? Ne a külföldiektől várjuk hogy a rendszert megbuktassa, ezt a munkát belföldön kell elvégezni
Törölt felhasználó 2020. 12. 12. 09:12
Előzmény: #24239  antaltibor2
#24241

Szerintem mindkét politikus a felelősségre vonás elől menekül.
Ezért sikertörténet hogy az unió nem vizsgálja az elmúlt éveket. Én ezt tartom Orbán szempontjából nagy sikernek.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek