Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 25. 16:55
Előzmény: #1359  Törölt felhasználó
#1360
Róna Péter szvsz túloz abban, hogy gyerekjáték lenne vityát legyőzni 2014-ben, de (hogy kicsit önmagamat is idézzem) ad egy: ha a magyarság akkora idióta (szerintem nem az*), hogy mindezek után képes lesz visszahozni orbánékat, akkor meg is érdemli a sorsát
ad kettő: az mszps trükk pont az, hogy fentieket ignorálva azt a látszatot kelti, hogy csakis egy ellenorbánpárt (oder so etwas) képes a kormányváltásra, holott pont ez az egy mentheti meg orbánékat a totális kudarctól, mégpedig több okból (a és b)
a: az egész egy rohadtul erőltetett kampány (nem ritkán erőszakos, no persze nem fizikai erőszakra kell gondolni), ami VISSZATETSZÉST kelt igen sok emberben
b: maga az mszp és/vagy bajnai kelt VISSZATETSZÉST igen sok emberben, amire a maguk szintjén logikus immunválasz ill. válaszreakció: a fideszre (vagy a jobbikra) szavazni

ez szimpla matek: ha sokakat TASZÍT az mszp és/vagy bajnai, akkor (mivel ők megkeresik a maguk ellenmszp-it és ellenbajnaijait) sok szavazat fog orbánéknál landolni (azt meg ne várjuk el orbántól, hogy nagyot fog hibázni, mert bár képes rá, azért vannak még a tarsolyában aduászok is)
*van x fő szimplán hülye, ami szerencsére nem sok... meg van ennél valószínűleg sokkalta több megvezethető, manipulálható, akik nem hülyék, csak naivak és/vagy lövésük nincs arról, mi is folyik valójában ebben az országban
Törölt felhasználó 2012. 11. 25. 16:00
Előzmény: #1356  upgrayeddAKS
#1359
Ha van egy lányod, és valami irdatlan barommal él, csak azt tudod tanácsolni,akarni, szeretni, hogy rúgja ki.
Akkor is, ha tudod, hogy a férfitársadalom egyre inkább " popsi" mutogató, fél köcsög modortalan ,neveletlen, magukat nagy arcnak képzelő jelentéktelen egyedekkel van tele.

Az első lépés nem az, hogy maradjon vele, amíg nem jön jobb. Első lépés, minél hamarabb KIRÚGNI!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 25. 15:29
Előzmény: #1353  pomperj
#1358
"2)Semmilyen gazdasagpolitikval se lehet kitorni, amit KORMANY csinal. CSAKIS sok, okos es kemeny munkaval, sok ido alatt, a kapitalizmus torvenyeinek elfogadasaval es adptalasaval lehet. "

egyébként kíváncsi vagyok arra, hogyan tudsz elképzelni egy általad felvázolt kemény munkát úgy, hogy az állam tönkreverte az oktatási rendszert... mert hogy megtették, és (bár nekem sem kedvencem a "kádárizmus"), az oktatásunk sokkalta nívósabb volt akkortájt... más kérdés, hogy az egyenlősdi miatt nem nem volt igazán sok haszna
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 25. 15:24
Előzmény: #1353  pomperj
#1357
"1) OK. Sajnos, mindenki ebben az orszagban, 50 evnyi media-hatas eredmenyekeppen hajlamos bevenni a dumat, hogy a kormany... a gazdasagpolitika.... az osztonzes.... a megmentes...a kemeny targyalas...a haza erdekenek vedelme... stb. mukodik. "

de ha en bloc Keynes papát akarod meghazudtolni, akkor azért ennél komolyabban fel kellene készülnöd :)

ott van pl. a protekcionizmus: tipikusan az a téma, amit a retorika szintjén nem tartanak WTO-kompatibilisnek, meg fújnak rá... eközben az USA vs EU vitában (de az EU-n belül is, lásd franciák) éppen hogy a legnagyobb protekcionizmus megy... szóval ha a világ többi része valóban tisztán kapitalista módon működne (mint ahogy nem úgy teszik), akkor valóban ezekkel a módszerekkel lehetne labdába rúgni... az viszont tény, hogy a nagy EU-nak nem a kis Mo. fog diktálni, ez tény... de nem is arról van szó, hogy mi diktáljunk, hanem arról, hogy lobbizzunk, ahol csak lehet, mert magunk mellé tudunk állítani a nagyok közül egyet-egyet legalább időlegesen, no meg a kicsikből is - na az elég is rendszerint a "vote-hoz" akármelyik EU-s szervnél, stb.

ennek a dilettáns kurmánynak pont az az egyik baja, hogy (részben a stílusuk miatt) nem szalonképtelenek pont a legfontosabb országokban, ezért is szövetkeznek az azeriekkel, szaúdiakkal, stb. (mondjuk az tény, hogy Sz.-Arábiának meg Kínának nagy a gazdasági súlya a befektetések terén, hiszen mindkettő nagy nemzetközi hitelező... de pont Kínával nem jó akkor barátkozni ilyen szinten, amikor ezzel a többi országot taszítjuk el magunktól, szóval mivel a kínai tőke ígyis-úgyis csak akkor jön, ha értelmes célpontokat talál, nem nagyon kellene csontig benyalni nekik (gondolom, láttad, miket művelt a csúti törpe, amikor itt volt tavaly a kínai min.elnök)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 25. 15:11
Előzmény: #1354  Törölt felhasználó
#1356
" összességében torony magasan a 2. Orbán kormány a legtöbb kárt okozó. "

egyelőre ez igaz, de ha már sikerült vityáéknak elérni, hogy a zemberek megutálják az egész korrupt féreg-elitet, akkor hosszú távon még jól ki is jöhetünk belőle, csak nem túl nagy sajnos a valószínűsége... végső soron a magyarok túl nagy része szereti a bűnbakokat, és nem nagyon szeret gondolkozni (vannak azért bőven kivételek, csak arányaiban nem éppen reprezentatívak)

szóval ha sokan képesek lesznek elvonatkoztatni a (pl. a TV-ben) látott, hallott virtuális valóságtól, és legalább kis időre kitörni abból a manipulatív gödörből, amit a hatalmon levők ásatnak velük önmaguk számára, akkor van esély egy elszámoltatásra, ami megadná a kezdő löketet a normális fejlődéshez... amíg ez nem lesz meg, addig a fejlődés olyan lassú lesz, hogy a versenytársak állva hagynak minket, és előbb-utóbb a balkáni régióhoz fogunk tartozni szinte minden tekintetben... és akkor még az időzített roma-bombáról nem is szóltam, ami pár évtized múlva robbanni fog, ha nem teszünk valamit... márpedig amit eddig a kurmányok tettek, az kontraproduktív volt
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 25. 15:04
Előzmény: #1353  pomperj
#1355
1) és 2) még szerencse, hogy ezt a szingapúri (bizonyos mértékig: dán, finn, japán ill. német és d-koreai) vezetők nem tudták, ezért kiráncigálták az országot azokból az állapotokból, ahonnan indultak :)
bővebben majd ha kedvem lesz...

3) és 4) wow, de jó nekem, hogy megmondod, melyik lépésnél tartok :) már csak az a kérdés, hogy miből gondolod, hogy melyiknél tartok, honnan ismersz, stb. :) amúgy amikor politikust választok, akkor gazdaságpolitikát is választok, ami igenis fontos... szvsz a fiskális politika sokkalta fontosabb, mint a monetáris, ami csak kozmetikázás, és még a legjobb mon. pol.-val sem lehet hosszú távon zöldágra vergődni, ellenben a jó fiskális pol. egy min. közepes mon. politikával is komoly fejlődést képes generálni... nem vagyok 100%-osan keynesiánus, de azért a multiplikátor-hatások mind igazak, még a nem keynesi is :) legalábbis a tapasztalatok azt mutatják... de tisztelem én Mises-t meg Hayekot is, sőt többször is említettem már itt a fórumon az osztrák iskolát pl. a kamatok terén... abba meg amúgy bele lehet törődni, hogy a politikusok hazudnak, de abba nem, hogy sokat is lopnak... mert ha ez utóbbiba is beletörődünk, akkor végünk. mi nem egy gazdag ország vagyunk, mint pl. az USA, amelyik még bushékat is elbírta dick cheney-vel meg a többi féreggel együtt... mi csóró ország vagyunk, ahol nincs pénz arra, hogy a korrupt férgek lenyúlják, mert ahhoz túl kevés összeg fölött diszponál állambá
amúgy meg én is jóval kisebb államot szeretnék, tehát hogy 30%-ra, de akár 20%-ra is lemenjen fokozatosan az állami redisztibúció, de ez nem képzelhető el még 10 év távlatában sem, és a jónép sem ezt akarja még egyelőre... rá kell vezetni, hogy ezt akarja :)

de abban egyetértünk, hogy az államnak nem az a dolga, hogy a gazdaságba úgymond beleszóljon mint szereplő... épp csak az a helyzet, hogy per pill. nincs vállalható megoldás az állami szerepvállalás megkerülésével - részben azért, mert túl kevesen szedték meg idehaza magukat (és túl jól) ahhoz, hogy működtessék a gazdaságot (nincs egy jó széles középréteg)

a volt gyarmattartók történetéhez meg inkább ne mérd országunkét, mert az végképp nem fog működni... a britek, stb. pár évszázad alatt ki tudtak termelni egy elég széles középréteget a működő gazdasághoz, de nekünk uez nem fog menni, hiszen nem fogjuk tudni egyik országot sem gyarmatosítani, stb.

vagyis: marad a szingapúrihoz hasonló út, vagy lecsúszunk, mint ahogy eddig is folyamatosan csúsztunk lefelé... ehhez pedig határozottan szükség van a markáns állami szerepvállalásra még akkor is, ha ennek átmenetinek kell lennie... (miért, 20-on valahány év intenzív állami belepofázás az nem összeegyeztethető a kapitalizmussal?) az eredménye sz..r, de nem azért, mert belepofáztak, hanem az "elit" és az "elitet" hatalomra juttatók minősége miatt... sajnálom, hogy ilyen komplex gondolkodással akarlak összezavarni :) a rendezett gondolataidban (már ha nem olvastad vlahol őket, de mindegy is, mert mindenki csak arra tud építeni, amiket olvas ill. tapasztal)
Törölt felhasználó 2012. 11. 25. 14:16
Előzmény: #1351  upgrayeddAKS
#1354
Igen. Gazdasági kártékonyságban messze az Antal kormány vezet. Morális kártékonyságban 2. Orbán kormány, morális, gazdasági, nemzeti büszkeség , polgárháborús indulatok szítása, agyi szint rombolása, összességében torony magasan a 2. Orbán kormány a legtöbb kárt okozó.
pomperj
pomperj 2012. 11. 25. 13:53
Előzmény: #1351  upgrayeddAKS
#1353
1) OK. Sajnos, mindenki ebben az orszagban, 50 evnyi media-hatas eredmenyekeppen hajlamos bevenni a dumat, hogy a kormany... a gazdasagpolitika.... az osztonzes.... a megmentes...a kemeny targyalas...a haza erdekenek vedelme... stb. mukodik.

DE: kapitalizmus van. A szocializmusban a fento mondatoknak volt ertelme es szereny igazsagtartalma.
A kapitalizmusban nincs.

2)Semmilyen gazdasagpolitikval se lehet kitorni, amit KORMANY csinal. CSAKIS sok, okos es kemeny munkaval, sok ido alatt, a kapitalizmus torvenyeinek elfogadasaval es adptalasaval lehet.

3) Ha mar leszamoltal olyan fejedbe taplalt hazugsag-fogalmakkal, mint a nemzeti-csodatevo Orban, kartevo-hazug Gyurcsany, pufajkas Horn, ... stb. amikor a gazdasagrol van, szo, akkor megtetted az elso lepest a tisztanlatashoz.

4)Nos, a politikai rendszer minoseget kell a valasztason ertekelned. Mert politikust valasztasz, nem gazdasagot.

Azt minositsd, hogy a vezetes demokratikusabb-e, a kormanyzati igazmondas pontosabb-e, a korrupcio es intezmenyi lopas kisebb-e?
stb.
Ez alapjan szavazz. Ne azert buntesd Orbant, amiert nem felelos. Azert buntesd, amiert az.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 25. 12:12
Előzmény: #1348  Hegyesi2
#1352
remélem, 2014-ben mindkét parazita-párt oda kerül, ahová való: a történelem szemétdombjára
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 25. 12:10
Előzmény: #1347  pomperj
#1351
1) igen, ez eddig így volt, de ez nem jelenti azt, hogy ez fix... másszóval: nem az alapelv stimmel, amit leírtál, hanem eddig ez volt a gyakorlat... tehát ELMÉLETBEN képes 'make a difference' effektust kihozni egy-egy párt, csak a gyakorlatban pont azért nem tudott még, mert (mint ahogy leírtam) a mi "elitünk" ilyen nívótlan (sajnos ezzel azt is be kellett ismerni, hogy az a választói réteg is nívótlan, amelyik zombi módjára áll be a pártok mögé, erre meg korábban a CM-at szoktam mint példát felhozni: van a jelenlegi kurzusnak alternatívája, csak nem erre szavaznak a zemberek)

2) nagyjából igaz, bár (lásd előző pont) egy igazán hasznos gazdaságpolitikával ki lehetne törni sok év kemény munkájával ebből az ördögi körből (amúgy meg Kondratyev)

azt azért vegyük észre, hogy vannak sikeres országok és sikertelenek... nem különböző fázisban érik el őket a K-ciklusok, hanem más és más az alkalmazkodó képességük, affinitásuk, stb. (tehát igen is sokat lehet tenni a siker érdekében, és az azért pont egy olyan paternalista országban éppen hogy a vezetők feladata, hogy az öngondoskodásra, önálló gondolkodásra, a következmények figyelembe vételére, stb. okítsa a "plebset"... paradox módon az állambának kell leszoktatnia a jónépet arról, hogy az állami csecsen éljen á la Hilfe zur Selbsthilfe)

3) ezzel szinte teljes mértékben... nem értek egyet :)

4) tény, hogy (bár "erős" a mezőny) a 2. viki-kurmány a legtrágyább volt az eddigiek közül, noha érdemes hozzátenni, hogy talán antall kurmánya kártékonyabb volt, tehát tudatlanságból még többet ártottak (valószínűleg), mint a mostani dilettáns bagázs
Hegyesi2
Hegyesi2 2012. 11. 25. 11:00
Előzmény: #1349  martin36
#1350
Én is,csak kíváncsi vagyok mások véleményére.
martin36
martin36 2012. 11. 25. 10:58
Előzmény: #1348  Hegyesi2
#1349
Én nagyon helyesnek tartom.
Hegyesi2
Hegyesi2 2012. 11. 25. 10:53
Előzmény: #1346  upgrayeddAKS
#1348
Ehhez mit szóltok?
link
pomperj
pomperj 2012. 11. 25. 10:45
Előzmény: #1344  upgrayeddAKS
#1347
1) Azt csak a naiv ostobak hiszik, hogy a miniszterelnok vagy az uralkodo PART csereje a parlamaneti padsosokban barmit is valtoztat a gazdasag lenyegi trendjeiben.

Ezt a hatalomra jutas erdekeben szeretik mondani es a neppel elhitetni. Csak nem igy van.
Uj miniszterelnoktol csak a propaganda iranya es ereje valtozik. Erdekes, hatalomra jutas elott minden elod munkaja mindig szar volt, de amikor hatalomra jutott, onnantol az mindig tokeletes. Pont addig, amig megbukik. Es a ciklus kezdodik elolrol.

2) A gazdasag valojaban attol fugg, hogy a valos gazdasagi tenyezok sajat Kontratyev ciklusbeli hullamzasa eppen hol tart, milyen azok iranya, es csak kisebb mertekben attol, hogyan alakulnak a kulso tenyezok.
De a parlamenti handabandazastol nem fugg. Belerteve az alkotmany modositasat, vagy a demokracia minoseget. Pl. Kinaban meg nalunk is kevesebb a demokracia, de a gazdasagban ennek semmi szerepe sincs.

3) Ha igy van, Orbant nem a gazdasag helyzete, hanem politikai tettei alapjan kell megitelni. Csak es kizarolag az alapjan.

4) Ez a bizonyitvany is eppen eleg pocsek ahhoz, hogy levaltsuk. Soroljam, mit tett tonkre a politikai rendszerben?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 24. 21:39
Előzmény: #1326  togyozo
#1346
miért is nem érkezett erre válasz? :) tán csak nem azért, mert igazságod vagyon? :)
legaláb egy gyenge közfoglalkoztatásos kirohanást intéztek volna az ellen, amiket leírtál, de még az sem :) kifogyott a szusz a hívekből vagy csak olyanok, mint matolcsicska? :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 24. 21:36
Előzmény: #1333  Törölt felhasználó
#1345
korrekt :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 24. 21:35
Előzmény: #1331  Qcezar
#1344
a 100 napos meg a többi szerecsenmosdató logikát követve: minden politikus hitelből való növekedést akar, ha már 1x másfélét nem tud produkálni, márpedig nekünk olyan "elitünk" van, amelyiktől még az is szép teljesítmény, ha ezt a koncepciót megérti :) nem hogy még valami hasznosat is csináljon... btw. a koncepció a legtöbb embör számára magas, ami engem személy szerint kissé meglep, mert annyira azért nem bonyi :)
hiába no, az oktatás szétverése meghozta a gyümölcseit...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 24. 21:31
Előzmény: #1338  Törölt felhasználó
#1343
lefordítom :)

támogatja, hogy takarodjon, és vigye magával a sleppet is :)

a sugnyelvész meg gondolom zugnyelvész akart lenni...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 11. 24. 21:29
Előzmény: #1341  Törölt felhasználó
#1342
a nominális valóban csökkent, csak a GDP-arányos nem, legalábbis emlékeim szerint... de meg lehet nézni az ÁKK adatait, amihez most sem kedvem, sem türelmem nincs :)
Törölt felhasználó 2012. 11. 24. 20:46
Előzmény: #1339  email69
#1341
"A Bajnai kormány csökkentette az adósságot."

Az igen!
Az idő mindent megszépít.
De ennyire?

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók