Topiknyitó: Portfolio 2012. 10. 17. 14:58

Elemzők a csomagról: ebből durva stagfláció lesz!  

Ugrás a cikkhez
A beruházások és a gazdasági növekedési kilátások szempontjából egybehangzóan kedvezőtlenül látják az elemzők Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mai, a 2013-as költségvetést érintő negyedik költségvetési kiigazító csomagját. Főként a bankadó...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=174430
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 23:42
Előzmény: #32  ujonc
#40
"A "cocionista" nagy gyáraink jó része nem hogy riválisa, de egyenesen kenterbe verte a nyugatot. Így kapva kaptak az alkalmon hogy megvegyék a konkurenciát és félreállítsák az útból.
Boci csoki, Piros mogyorós, sport szelet, Tibi csoki, Piros pöttyös, Győri keksz... Ismerős? Most is vannak. Szerinted melyiket gyártják itthon? "-
én ezek közül kettőnél dolgoztam, tudom, hogy nem így van. jól hangzik, de valótlan.
én láttam a gyárban olyan, szerinted a nyugatit kenterbeverő terméket, amiből gyakorlatilag mindent kispóroltak (kakaós nápolyiból a kakaót:))))- azért, hogy versenyképes legyen az importtal. sajnos azért kellett a végletekig butítani a receptúrát, mert a hazai adóterhelés miatt versenyképtelen volt a termék a lengyel importtal, és az EEU-ban szabad verseny van..úgyhogy ne a multikban keresd a hibát, hanem inkább az adórendszerben.
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 23:34
Előzmény: #34  ujonc
#39
ezt az elméletet sohasem tudtam értelmezni.
ennyi erővel hu you wei is lenyom kambodzsában naponta 20 órát, éhbérért és mégsem finanszírozza senki..szóval szvsz tök felesleges elmenni abba az irányba, hogy amocskoskapitalistakizsákmányolóimperialista....kizsákmányolja szegény magyarokat, és döntsd a tőkét:)))ez volt 40 évig, és megbukott. az hogy itt tartunk jobbára a mi és kedves vezetőink hibája, mint hansé.
mellesleg minden társadalom olyan vezetői réteget kap, amilyet kitermel, (megérdemel?:))ez mindannyiunk felelőssége...bár ezt a szót kis hazánkban nem sokan ismerik, sajnos
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 23:34
Előzmény: #34  ujonc
#38
"De hiszen Józsi is bemegy reggel dolgozni (ja meg lehet, hogy Józsi délutánra megy, sőt estére."

Hans főnökei rájöttek hogy nekik csak akkor lesz jobb ha Hans tud és akar dolgozni. Ezért biztosítják a feltételeket és a fizetést. A gondjuk az hogy honnan lehet több Hanst importálni mert minél több Hans van annál jobban élhetnek ők is.
Józsi fönökei pedig közlik hogy 43e Ft-ból is meg tud Józsi élni ha tart kecskét.

Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 23:25
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#37
köszönöm a linket.
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 23:22
Előzmény: #32  ujonc
#36
nem tudom, hogy te milyen elvakult szemüvegen látod a világot, vagy akár csak a hozzászólásaimat...

milyen üres sportcsarnokokról beszélsz? hol vannak semmibe vezető utak (milyen arányban azokhoz képest, melyek vezetnek valahova?)

a munkavégzés nem csak akarat kérdése... nem hiszem el, hogy nem érted. igen, lehet naponta kigyomlálni a kertet, ehhez nem kell pénz. de próbálj, csatornát, utat, kórházat, stb építeni csak munkával... nem fog menni.

tőkénk lehet hogy nincs, de vannak megvalósult beruházások. és van tőke csak egy szűk réteg kezében.

ha nem érted, hogy miért hoztam fel a lakóparkokat, az új vagy felújított családi házakat példának, akkor sajnállak...
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 23:21
Előzmény: #32  ujonc
#35
"A "cocionista" nagy gyáraink jó része nem hogy riválisa, de egyenesen kenterbe verte a nyugatot. Így kapva kaptak az alkalmon hogy megvegyék a konkurenciát és félreállítsák az útból.
Boci csoki, Piros mogyorós, sport szelet, Tibi csoki, Piros pöttyös, Győri keksz... Ismerős? Most is vannak. Szerinted melyiket gyártják itthon? "

A szakértők szerint a magyar márkák gyártásának külföldre vándorlásáért a gazdaság versenyképtelensége - a túlzott bürokrácia, a környező országokéhoz képest magas adóteher - okolható.
link
ujonc 2012. 10. 17. 23:21
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#34
De hiszen Józsi is bemegy reggel dolgozni (ja meg lehet, hogy Józsi délutánra megy, sőt estére. És lehet, hogy vasárnap. És Uram ne add, még az is elképzelhető, hogy mindezt Németországban teszi. Ugye Hans már ilyenkor alszik)..). Na itt már kicsit bizonytalanabb, hogy kifizetik-e. Még sem tudja finanszírozni a szegény EU tesókat. Akkor hogy is van ez?
ujonc 2012. 10. 17. 23:16
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#33
Én nem veszek PMÁK-ot.
Az állam a bűnös (illetve akik az állam nevében eljárnak), ha ezt nem érzed a mindennapjaidban azon "szerencsés" kisebbséghez tartozhatsz, akik haszonélvezői a rendszernek. De gondolom akkor nem itt koptatnád a klaviatúrát.
ujonc 2012. 10. 17. 23:12
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#32
Már ne is haragudj, de a 9 hozzászólásodat nem tudom másként értékelni, mint a bankok dicséretét!

Az önkormányzatok nem építettek volna semmibe vezető utakat, üres sportcsarnokot, "megszépülő köztereket". És érdekes módon a polgármester és a kis csapat sem gazdagodott volna szemérmetlenül.
Akkor tudok dolgozni, ha akarok. A munkaeszközök adottak voltak. Nincs fogalmad róla, milyen korszerű eszközöket selejteztek le (tűntek el) a privatizáció idején. Érdekes módon, akkor induló vállalkozásokat jól fel lehetett futtatni vele.
A "cocionista" nagy gyáraink jó része nem hogy riválisa, de egyenesen kenterbe verte a nyugatot. Így kapva kaptak az alkalmon hogy megvegyék a konkurenciát és félreállítsák az útból.
Boci csoki, Piros mogyorós, sport szelet, Tibi csoki, Piros pöttyös, Győri keksz... Ismerős? Most is vannak. Szerinted melyiket gyártják itthon?

"de a lényeg, hogy pénz és tőke hiányéban a béka segge alatt lennénk. eurázsiai szinten, de nekik legalább nyersanyaguk van..."

Pontosan! Ez a lényeg. És most van tőkénk? Nincs. Tőkehiányosak vagyunk. És hol vagyunk? ...

"tudom, hogy a többség nem lakóparkokban lakik, de több százezer lakás/ház épült fel nagyrészt hitelből. hogy ez jó-e vagy sem, az egy más kérdés"

Ja! Akkor miért hoztad fel példának?
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 23:02
Előzmény: #29  ujonc
#31
hansnak onnan van pénze, hogy bemegy reggel dolgozni, majd délután hazamegy és kifizetik.
de ez miért kérdés, általában egy átlagos adófizetőnek ebből van pénze..
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 23:00
Előzmény: #25  ujonc
#30
nem értem, miért baj, ha egy hitelintézet ad hitelt? azért van:))
az, hogy a polgármester lányának hogy lesz medencéje, teljesen külön kezelendő...ha jogtalan ahogy szerezte, meg kell büntetni..:)))
pl te veszel PMÁK-ot infla+4%-ra (ami most 10% körüli hozam) ilyen gazdasági teljesítmény esetén ez kitermelhetetlen hozamszint, akkor tehát te vagy a bűnös, mert kölcsönadtál az államnak? (bank-önkori párhuzam)
én nem tudom, lehet, hogy a korom miatt van, lehet azért, mert kiszámítható jogállamokban üzletelek, nekem ez a tipikus magyar hozzáállás furcsa. rohadjon meg az, aki kölcsönadja a pénzét..hát akkor majd nem adja:)nem lesz mindig ilyen hozamsivatag a világban.
ujonc 2012. 10. 17. 22:59
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#29
Nem azt akartam mondani. Viszont a kérdésre nem kaptam választ. Honnan van Hansnak annyi pénze?
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 22:58
Előzmény: #23  ujonc
#28
sok beruházás elkészült, vannak új közművek, kórházak, iskolák, tornacsarnokok, utak, ingatlanok, stb. és egy rétegnek, szűk rétegnek van önereje is.
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 22:55
Előzmény: #17  ujonc
#27
ne légy ennyire demagóg kérlek, és ha idézel akkor pontosan tedd. NEM dicsértem a bankokat.

az önkormányzatok nem tudtak volna semeddig nyújtózkodni, érted? tönkrementek volna, még hamarabb, mielőtt a politikusok még jobban szétlopták volna, de még annyit sem értek volna el, mint amennyit legalább sikerült itt-ott.

Akkor tudsz építeni, akkor tudsz dolgozni, ha van mivel, ha van mit. Ha nincs pénzed, akkor végezhetsz munkát de mivel? Nem lesz eszközöd, nem lesz alapanyagod, cseszheted a munkaerődet...

A cocialista nagy gyáraink egy jó része írtó elavult, versenyképtelen volt, PÉNZ/TŐKE kellett volna ahhoz, hogy életben maradjanak. Van amelyiknek sikerült (kevésnek), van, amit politikusaink kijátszottak maguknak (Kapolyi/Leisztinger, stb.), van ahol megjelent külföldi tulajdonos és beruházott, van, amit meg feleslegesen eladtunk külföldieknek (talán a cukorgyárak ilyenek. mindegyikről lehetne még vitázni, de a lényeg, hogy pénz és tőke hiányéban a béka segge alatt lennénk. eurázsiai szinten, de nekik legalább nyersanyaguk van...

tudom, hogy a többség nem lakóparkokban lakik, de több százezer lakás/ház épült fel nagyrészt hitelből. hogy ez jó-e vagy sem, az egy más kérdés, de arról vitáztunk, hogy ezek a szemét bankok, fúúúj kivelük....
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 22:52
Előzmény: #19  ujonc
#26
ugye ezzel nem azt akarod mondani, amit sejtek, hogy csak a török, magyar..vendégmunkás dolgozik, a többiek meg (pláne a németek) rohadnak otthon?:))
de még ha így is lene, kötelező hansnak ide adni akár egy buznyákot is? elverhetné thaiföldön is és akkor se lehetne egy szavunk se:)))
ujonc 2012. 10. 17. 22:52
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#25
Tudod az érdekes az, hogy pont te hoztad lentebb a példát a semmibe vezető útról. Szerinted az EU-s pénzekhez nem kell rendelkeznie az önkoriknak önrésszel? Mert, ha nincs nem baj, a bankok adnak hitelt. Így lesz az iparűzési, telek adódból a polgármester "lányának, feleségének, vejének" úszómedencéje.
ujonc 2012. 10. 17. 22:49
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#24
Nem nevetnél rajta, ha úgy gazdálkodnál a bevételeiddel ahogy az önkormányzatok és az állam teszi. Csak itt nem az fizeti vissza, aki elkölti. Így lehet a végén megint csak nem fogsz nevetni.
ujonc 2012. 10. 17. 22:46
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#23
Értem.
Tehát hazánk húsz éve 0 önerővel rendelkezett.
Akkor talán nézzük meg itt is a fejlődést!
Önerő, most hogy áll?
Meglévő nemzeti javak most hogy állnak a húsz évvel ezelőttihez képest?
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 22:45
Előzmény: #17  ujonc
#22
"Az önkormányzatok, (ha az általad dicsért bankok nem adtak volna hitelt), elmondom mit csináltak volna. Nem vesznek fel hitelt, ezért csak addig nyújtozkodtak volna, amíg a takaró ér. "- ezen jót nevettem...ezt komolyan így gondolod?
mondjuk felesleges mi lett volna ha kérdéseken morfondírozni, én mégis azt gondolom, hogy akkor már mindenki keményen fizetné az ingatlanadót. (most is fogja, csak kéményseprési díjnak fogják hívni:))))
Törölt felhasználó 2012. 10. 17. 22:44
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#21
Szia,

Szerintem sem fehér vagy fekete a bankok tevékenysége... a MÁV is lepusztult, de korábban nem volt intercity most meg van. ehhez nagyon sokat kellett költeni a pályákra, persze sokat loptak el a pénzekből...

sokat költöttek egyéb utakra is, én is tudom, hogy nem látványos, de mégis még léteznek utak...

a lakóparkok banki hitel nélkül nem épültek volna meg.

igen sok gyár zárt be, de legalább egy részük nem azonnal hanem pár évig vagy a válságig húzta még.... stb.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek