Topiknyitó: berlini 2012. 07. 28. 16:45

Mennyit ér az OTP?  

Már tavaly sem volt igaz, de idén már igencsak rosszul számol az , aki az OTP-vel kapcsolatban csak a Magyarországi fejleményekkel (makroszintű és az anyabank üzleti eredményességét latolgatva) számol.

Jövőre - ha Orbánék nem térne észre- az anyabank teljesitménye (hitelkihelyezése) továbbra is visszaesik, a leánybankoktól összejöhet az éves adózott eredmény akár kétharmada is.

Számolgatva:

Orosz leánytól akár 80 milliárd, az ukrán-bolgár párostól pedig lehetséges lehet 30 milliárd.

Ezt lassan felfogják majd az elemzők is és igy jövőre az OTP megitélésénél már nem fog egy magyarországi makroszintű kockázat (ami úgy néz ki hogy sajnos tartós lesz,)a konkurens térségi bankokhoz viszonyitva 40-50%-os diszkontot okozni.

Mert sajnos most az OTP értékelése reálisan 3500Ft, miközben lengyel-cseh társai részvényei - ugyanilyen nyereségességi mutatókkal- dupla annyit érnek.

Magyarország tragédiája, hogy:

- egy pénzügyi szakember (aki pedig a számokra esküdött fel) vitte felelőtlen, megalapozatlan kiköltekezésbe,

- utána egy tanárnak tanult (akinek hivatása szerint őszintének kellett volna lennie)ember bizonyitotta be, hogy a politikusok szavahihetősége a nullával egyenlő,

- most már esélyünk sincs, mert egy zugügyvédet kaptunk, aki -miközben saját maga is bevallja, hogy nem ért a gazdasághoz- csalhatattlanságát hirdetve tovább folytatja elődei (kivéve Bajnai-Oszkó) áldatlan ámokfutását.

Ilyen körülmények között örüljunk annak, hogy a piac látszólag ezt a 3500ft-ot megadja. De igazából a forgalomból (ami a normális egytizede) is látszik, hogy az amerikai shortosokon kivűl itt már alig van külföldi befektető-spekuláns.

Ezt az árat a beragadt magyar befektetők reményei tartják fenn.

Ha egy szebb közeljövővel áltatom magam, akkor egy IMF megállapodásban bízva reménykedem abban, hogy akik (napi 30-70 milliárdos forgalommal) elbúcsúztak az OTP-től, azok utána visszatérnek. (A tripla bóvli minősitésünk is javulhat utána.) Ez a vételi erő (a short zárásokkal erősítve) megdobhatja majd az árfolyamot akár 5000ft fölé is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2018. 04. 05. 17:23
#5380
Az alábbi hozzászólásomat csak azért másolom ide is be, mert a topic gazda élt azzal a jogával, hogy a neki nem tettsző hozzászólásokat törölheti. Ezt ebben az esetben pár perccel a beirás után meg is tette.
Szerintem baj van azzal az emberrel:
- aki nem birja a kritikát,
- aki ha - még oly kicsi is- hatalmat kap , akkor visszaél vele (és utána csodálkozik azon hogy mások is ezt teszik, akár miniszterelnökként is.) 
- aki azt hiszi, hogy mindenhez ért (de szinte minden beirásánál, ha egy kicsit utána néz az olvasó és nemcsak tátott szájjal olvas és csettint hogy milyen tudós emberrel akadt össze akkor rájön hogy felületes fércművel áll szemben.)
- aki vette magának a bátorságot hogy az utolsó 80 év legsikeresebb befektetőjét WB-t lehülyézze.
Topic:  
Financial Forecasts#410
hozzászólásom:
"Nos, ha már időt szánsz rá, akkor nézd meg hogy miket irt az elmúlt 2 évben az OTP topicokban.
Amúgy soha nem azzal volt problémám, hogy az volt az álláspontja, hogy az OTP 2700ft-ot ér (ezt irta 2015-ig) aztán pedig hogy 6000ft-ot ér (2015-től).
Az én problémám akkor kezdődött a beirásaival, amikor észrevettem, hogy pontatlanul idéz be fontos kiinduló adatokkal. De egy idő után már nem volt hajlandó akceptálni a nyilvánvalóan téves adatainak korrigálását, amiből - miután ezek sorozatosan fordultak elő - én kénytelen voltam feltételezni, hogy ezekkel az adatokkal szándékosan  bánik lazán. 
Van egy prekoncepció és minden ezeknek van alárendelve. A tények is.
Azt, hogy én ezekre a dolgokra felhivom a figyelmet, azt nem tekintem személyeskedésnek.
Viszont tudomásul veszem, hogy nektek más a véleményetek.
Igy véleményem ezentul nem jelenik meg ebben a topicban.
További sikeres kereskedést."
Sajnálom a gurut, de a követőit méginkább.
berlini
berlini 2018. 04. 03. 11:19
#5379
Erste Reggeli hirlevél  szerint bolgár helyi lap megirta, hogy a SocGen eladja a bolgár leánybankját, ami a helyi piacon a 7. bank, 6.5%-os részesedéssel. Ennél is érdekesebb azonban, hogy a banknak van:
Albán
moldáv
macedon
montenegrói  és
szerb leánybankja
Igy az OTP az esetleges vétellel 3 új piacon jelenne meg és a másik 3-an erősitené a jelenlétét.
Állitólag az OTP megkezdte a bank átvilágitását.
berlini
berlini 2018. 03. 27. 06:40
Előzmény: #5377  berlini
#5378
helyesen: 
"....Itt a visszatekintő 2017-es P/E=11 egy a konkurenciához képest massziv alulértékeltséget mutat......"
berlini
berlini 2018. 03. 26. 23:21
#5377
Nem akarok vitatkozni a Financial Forecast fórum nagytudású mesterével, aki folyamatosan összeomlást vizionál. (Most már hiányoznak nála az ALT1 , ALT2 jelölésekkel az óvatos utalások arra, hogy esetleg tévedhet is.)
Csupán egy statisztikai tényre szeretném felhivni a figyelmet:
Nagy és hosszantartó zuhanásra (medvepiacra) még soha nem került sor egy általánosan kedvező világgazdasági környezetben, tartós gazdasági növekedés idején. 
Tehát csak óvatosan azokkal a jóslatokkal, amelyek a mostani árfolyamokból rövid időn belül további folyamatos eséssel még a feleződést sem tartják kizártnak.
Illetőleg, ha ezek csak gondolatkisérletek maradnak és nem játsza meg senki addig még jó, de óvok mindenkit, hogy nagy pénzt tegyen ezekre a jóslatokra.
(Amelyek amúgy is - szokásosan - nagyon pontatlan számitásokon alapulnak.)
De legitim a kérdés, hogy mi az amit én várok a következő hónapoktól? Az elmúlt hetek korrekciója után egy ujabb meredek száguldást és rekordszinteket?
Nem. Én azt várom, hogy az első hetek után a paicok elkezdenek egymástól függetlenül mozogni. 
Ugyanis minden nagy korrekciónál a világ részvénytőzsdei kapitalizációjának 50%-át képviselő amerikai részvények először magukkal rántják az összes többi piacot. De amennyiben nem alakul ki egy medvepiac ezután az első hektikus időszak után az egyes piacokon hullámzó indexekkel megtörténik az az oldalazás, ahol az átlagnál alacsonyabban értékelt részvények felül és a relative túlértékelt (esetleg csalódástkeltő) részvények relative alulteljesitők lesznek. Hogy ez a mozgás az USA-ban hogyan történik, hogy a 2018-at az indexek pluszban vagy minuszban zárják-e, azt senki nem tudja még, de a korábbi eufórikus hangulat, amelyben minden részvényt folyamatosan vettek az elmúlt.
Több esély van azokon a piacokon kiválasztani azokat a részvényeket, amelyek ebben az évben felülteljesitők lesznek, amely piacok pld. az amerikaihoz képest elulértékeltnek tünnek. Ilyen pld. a német piac, ahol az amerikai P/E=18- 22 -höz képest 14-alatti értékeltséget látunk és ahol folyamatosan jól teljesitő papirokat találunk amelyek várhatóan ebben az évben is bizonyitani fognak. (Ilyen pld. a BMW, P/E= 6,5 -ös piaci értékeltséggel.)
Az elmúlt napok nekem azt bizonyitották, hogy sok befektető igy gondolkodik pld. az OTP-vel kapcsolatban. Itt a visszatekintő 2017-es P/E=10 egy a konkurenciához képest massziv alulértékeltséget mutat. Ehhez még hozzájön az a személyes meggyőződésem, hogy az elemzők átlaga által a következő évekre várt stagnáló nyereségszint erőteljesen felül lesz teljesitve. Ha ennek jeleit az első negyedéves gyj-ben bizonyitottnak látják a ma még pesszimisták, akkor az OTP - ebben a hullámzó környezetben - felülteljesithető marad. (Hiszen most sem esett annyit mint a DAX vagy az amerikai papirok.)
Tehát nehezebb lesz ezentul hozni a stabil kétszámjegyű éves hozamokat. Aki vakon ül egy korábban már bizonyitott papirban az akár 20-30%-kal kisebb portfólió felett rendelkezhet az év végével mint egy évvel korábban.
Ha nincs jó ötlet, akkor tényleg jobb egyre nagyobb cash-t tartani és kivárni.
De nekem ennél még mindig jobb ötletnek tűnik az OTP-ben invesztálni a következő fél évben.
A tévedés jogát fenntartom, illetve ha az első gyj - várakozásommal eltekintve alulteljesitő lesz, akkor át fogom értékelni az OTP-vel kapcsolatos várakozásaimat. Erre most egyenlőre nem látok okot.
berlini
berlini 2018. 03. 23. 18:29
Előzmény: #5375  gyula1971
#5376
miért is?
gyula1971
gyula1971 2018. 03. 23. 18:10
#5375
Ez egy idézet egy kollégától. Biztos a FIDESZ győzelem?
a régi szép idökben ilyenkor az OTP már -6-7%-on pislogott
ha nem lenne április 8, akkor kétlem, hogy 10K fölött lenne
gyula1971
gyula1971 2018. 03. 02. 15:18
Előzmény: #5373  Törölt felhasználó
#5374
A romló nemzetközi hangulatban egyenlőre jól tartja magát az OTP. A célár alapján már nincs benne nagy szufla.
Törölt felhasználó 2018. 03. 02. 14:28
Előzmény: #5370  Törölt felhasználó
#5373
Elkészült az új portfolió szűrés, otp cél áram az idén 11900 ajánlás nem változott. Tartás.
berlini
berlini 2018. 03. 02. 10:00
Előzmény: #5371  berlini
#5372
A visszatekintő P/E-ről irtam, pedig az OTP-nél az elmúlt 2-8 évben az előretekintő volt relative magas (akár 14-20 közötti is) . Ennek oka az volt, hogy éveken keresztül valami keresztül húzta azokat a nyereség ugrási várakozásokat amelyek miatt a jelenidejű részvény árfolyamból a magas P/E-k kijöttek.
Már tavaly előtt év végén viszont be lett árazva az ugynevezett nyereségességi fordulat (2015: 120milliárd, 2016: 202 milliárd) és az elemzők többsége azt várta, hogy az elért 200 milliárdos nyereségességi szint már csak kisebb lépésekben fog évente nőni. (Általános várakozás volt 2017-2019 évekre a ROE csökkenése 13% alá a 2016-os 15,5%-ról.) Ebben a várakozásban a 2. és 3. negyedéves gyj.k hoztak változást. Az elemzői konszenzus már 271 milliárdos 2017. évi nyereségről szólt. Ezt sikerült 281-re felhozni. Ez viszont ismét egy nagy, 35%-os nyereségnövekedés lett. Érthető, hogy ugyanazon elemzők akik eddig sem találták elképzelhetőenk a 15% feletti ROE tartását, azok 2018-2020 -ra már nem fognak közel sem ilyen arányú nyereségességi javulást számitani.
Kedvenc érvük az hogy a nyereségesség egyik motorja a céltartalékfelszabaditás az már kifulladt. Nos van egy rossz hirem a számukra. A jelenlegi 700 milliárdos céltartalékből - követeléseladás utján- a következő években fel lesz szabaditva még legalább 400 milliárd. Nos ez nem lesz visszairva, mert a hiteloffenziva folytatódik és egy normális 5% körüli nem teljesitő hitelállomány mellett erre a céltartalék szintre szükség lesz, de:
a folyó céltartalékolási szint a következő 1-2 évben még emiatt az "ajándék" 400 milliárd miatt rendkivül alacsony lehet.
Igy egyszerűen fel lehet vázolni a lehetséges siker útját a következő évekre:
Kell egy több mint1000 milliárd körüli bevételi szint. (Akviziciók+ hitelöffenziva - nettó kamatmazscsökkenés)
El kell érni, hogy a kiadás/bevétel arány (a leánybanki összeolvasztásoknál elérhető költségcsökkentések segitségével) ujra közel kerüljön az 50%-hoz, igy meg kell hogy maradjon 500 milliárd körüli operativ nyereség
A meglévő céltartalékok segitségével még tartani lehet a max 60-80 milliárdos évei uj céltartalék képzést, igy adó előtt :
el lehet érni a 420-440 milliárdot, ami adózás után:
350-370 milliárdot is elérhet. 
Ez az álom szint egy P/E=12 piaci értékeltség megmaradását feltételezve:
15.900- 16800ft-os részvényenkénti árfolyamközepet hozhat.
Jelentkezzen az akinek ez a lehetséges 4600-5500ft-os hozam a következő 2 évben kevésnek tűnik.
És mielőtt ugy gondoljátok hogy álmodozom, a MS a legújabb 14 ezer ft-os célárelemzésében meglebegtette a 19 ezres árfolyam elérését a következő 3-4 évben.
berlini
berlini 2018. 03. 02. 07:53
Előzmény: #5370  Törölt felhasználó
#5371
Mennyit ér az OTP a mai gyj után?
Az egy részvényre jutó nyereség a szabadforgalomban kinnlévő kb 264 millió db részvényre számolva:
1064 ft/ részvény
Az OTP piaci értékitélete az elmúlt években javult és a visszatekintő P/E általában 12 alatt volt. 
Ezzel számolva a jelenlegi reális árközép:
12.770 ft
Nem nehéz megjósolni, hogy jönnek majd a céláremelések azon elemzőktől, akik eddig 10 ezer körülire saccolták a célárat
Törölt felhasználó 2018. 03. 02. 05:54
Előzmény: #5367  berlini
#5370
A jelentès nagyon erős.  A 8800  belső értékes modelemet 9900 ra emelte.  Ajánlás tartás.
berlini
berlini 2018. 03. 02. 00:46
Előzmény: #5368  berlini
#5369
A céltartalékolást 2,5%-kal növelték csoportszinten 99,3%-ra!!! (Ennél magasabb még sohasem volt.)
Szerintem az OTP az egyetlen bank aki ilyen gyorsan teljesiti az EKB ajánlását (Különböző hiteleknél 2-7 éven belül 100%-os céltartalékolási arány a nemteljesitő hitelekre.)
Viszont az előrejelzések erre az évre már vegyesebbek:
- ujra belengették az ujabb akviziciókat,
- a hitelkihelyezés növekedését
de:
- további kamatmarzscsökkenést várnak
- költségnövekedést is
- jelzik hogy idén már nem lesz akkora céltartalék visszairás mint tavaly.
berlini
berlini 2018. 03. 02. 00:31
Előzmény: #5364  berlini
#5368
Az elemzői konszenzus közelebb volt a valósághoz mint én.
Rosszul tudtam és a szerb akvizició csak egy hónappal (decemberrel) lett beszámitva. Igy emiatt nem lett a bevétel 211 milliárd ft (Ez viszont jó hir 2018-ra)
A költségfronton még annál is magasabb lett a teljes negyedéves költség amit a konszenzus jósolt. 121 helyett 123 milliárd. (Közel 59% kiadás/bevétel arány. Lesz mit dolgozni azon hogy ez lecsökkenjen pár százalékkal idén, mert ez a sok bevásárlás egyenlőre csökkentette a hatékonyságot.)
A konszenzus céltartalékolása is majdnem pontos volt.
Annak a fő oka, hogy miért lett 61 helyett 68,4 milliárd a negyedéves adózott nyereség, az a korrekciós tételeknél (könyvszerinti érték alatt megvásárolt bank szerbiában) keresendő.
Pozitivum, hogy a menedzsment által megigért 15%-os ROE helyett 18% felett lett a tőkemegtérülés!!! (Csak jelzem, hogy 2017 elején az elemzői konszenzus még ROE csökkenéssel számolt (kb 13%-kal)
A nemteljesülő hitelek arány 10% alá csökkent (eladtak vagy 120 milliárdnyi nemteljesitő hitelt.)
....(folyt köv.)
Ez a DAX zuhanás ellenére elég lesz holnap egy réssel fel nyitáshoz. Hogy ezután a nap végén hol zárunk az attól függ hogy a nyereségrealizálók pakkjait egész nap, folyamatosan megveszik-e az új vevők.
berlini
berlini 2018. 03. 02. 00:06
Előzmény: #5366  egy_kezdo
#5367
281 milliárd ft-os 2017. évi adózott eredmény. (Na ezt tanulmányozni kell, hogy hogyan jött ki.
egy_kezdo 2018. 03. 01. 23:41
Előzmény: #5365  berlini
#5366
A bevételnek növekednie kellett a 2016 Q4-hez viszonyítva, mivel akkor Splitska banka még nem volt és főleg a csoportszintű díjbevételek növekedhettek, de a működési költség is növekedett. 
6 hónapja, olyan 90 milliárd +-5M-re lőttük be az operatív profitot Q4-re. A céltartalék 30 milliárd fellett negatív üzenet a piacnak, 25 milliárd alatt pozitív. Ezekből adózott nettó profit 60-65M +-5M (Q4 sáv = 55M-70M). Így éves profit 273-278M +-5M = éves profitsáv 268M-283M. E fölött nagyon pozitív meglepetés, alatta enyhén negatív. (Voban badwill értékét csak a menedzsment tudja, majd kiderül). Lényeges a sajtókonferencia délelőtt és a call délután, ezeken a 2018-19 forecast (organikus várakozás, akvizíciók, osztalék) mutatja majd az árfolyamnak az irányt hónapos távlatokban (nyilván a pillanatnyi turbulenciákon túl, pl Trump, FED, MNB stb)...
berlini
berlini 2018. 03. 01. 21:26
Előzmény: #5338  egy_kezdo
#5365
Ti mire számitotok?
berlini
berlini 2018. 03. 01. 21:26
Előzmény: #5338  egy_kezdo
#5364
Ma a portfolió megirta az elemzői konszenzus várakozását a 2017Q4-et illetően:
Bevételi soron 208 milliárd. 6-tal több mint a Q3.-as 202, de én keveslem. Azt irták hogy a szerb akvizició ebben a negyedévben lesz először beszámitva, ennek a hatását kb. 6 milliárdra becsülöm. Az év végi alapkezelői jutalékok megszokták emelni az árbevételt kb. 4 milliárddal, és az organikus hitelkihelyezési offenzivától legalább 2%-os növekedés várható. Mindez +14 milliárdot jelentene, de felteszem, hogy a kamatmarzscsökkenés még érezhető volt.  Szerintem ez a hatás legalább -2% ( -4,5 milliárd). Igy az össz árbevételt kb. 202+14-4,5= 211,5 milliárdra várom.


Költség soron 121 milliárdot vár a konszenzus. A bankcsoport költség /bevétel mutatója az elmúlt negyedévekben 52-54% között ingadozott. (Még a Splitska konszolidálása sem nyomta feljebb). Az elemzői várakozás szerint ez a mutató 58%-ra ugrana. Az általam elvárt bevétel esetében is 57,2% lenne. Egyik sem valószinű. Tételezzük fel, hogy a mutató tényleg romlott Q2 óta. Ha ez 55%, akkor a becsült költségem: 116,5 milliárd.


Az operativ nyereség szerintük igy 86 milliárd lesz. A fentiek szerint szerintem ez: 211,5-116,5= 95 milliárd ft.


A kockázati költségeknél számomra meglepő módon a 2016. Q4-hez képest sokkal kevesebb céltartalékkal számolnak. Pedig úgy sejtem, hogy ezen a soron eldugnak némi felaszbaditható tartalékot. Mert még ugy is több mint 30%-os nyereségnövekedés lesz a végeredmény 2016-hoz képest. Szerintem itt a várt 20 milliárdhoz képest eldugnak 30 milliárdot. Mellesleg ez némileg jogos is mert 2016 év végén a céltartalékfedezettség 98%-os volt és 2017Q3-ban pedig csak 95,4% !!!. Tehát itt várható hogy ismét felviszik 98%-ra. Miután a nemteljesitó hitelek pontos értékét csak becsülni tudom, (kb. 840-880 milliárd) ez a plusz céltartalék kb. 25 milliárdra-ra tehető. Igy szerintem az előző negyedévhez képest (-4 milliárdos céltartalék) most 29 milliárdos tartalékra lehet számitani.


Az elemzői konszenzus adózott nyereség várakozása (3,7 milliárd egyedi tétel hozzáadása után: 61,6 milliárd.  A fentiekben általam becsült kb. 9 milliárddal több operativ nyereséget a szinte ugyanakkora összeggel emelt céltartalékommal elfogyasztottam és szinte ugyanakkora kb 61-62 milliárdos negyedéves eredményt kapok. Ez 274 milliárdos éves eredményt jelentene. Elégedett lehetek ha legalább ez összejön. Több csak akkor lenne lehetséges, ha a bevételi oldalon nagyobb volt a dinamika (illetőleg a kamatmarzs csökkenés megállt.) 



berlini
berlini 2018. 02. 18. 17:04
#5363
Fanthomas irta, hogy 2014-2015- ben volt egy fél év amikor nem szóltam hozzá az OTP-hez.
Visszaolvastam meglepően jól emlékezett.
Találtam egy hozzászólást ahol megpróbáltam előrejelezni a következő 2 év eredményalakulását. Akkor többen megmosolyogtak a 2016. évi 200 milliárdos eredményvárakozásomért. (202 lett.)
"2015. március 22. | 23:44előzmény: #3713  KB58#3714Mennyit ér az OTP? 
Vagyis hogyan alakul az OTP csoport 2015 és 2016. évi eredményessége? 
Ezt úgy általánosságban senki nem tudja nagy biztonsággal megjósolni. 
Tegyünk egy óvatosan optimista megközelitést, ami az alábbi nemzetközi és hazai politikai és gazdasági helyzetet feltételezi: 
Nemzetközi: 
- oroszok visszakoznak, de úgy hogy megőrizzék a méltóságukat. (Krim övék marad, keletukrajnai autónómia törekvéseket Ukrajna elfogadja, Nyugat bebizonyitja az Ukránoknak, hogy jól választottak, azaz komoly Ukrajnai marshal tervet inditanak.) 
- Nyugat visszavonja a szankciók zömét, ami az orosz recessziót megállitja, de jót tesz az Európai gazdasági fellendülésnek is, amit elsősorban az 
- EKB mennyiségi lazitása lök meg érezhetően (európai átlagban 1% 2015-ben és 2% 2016-ban.) Ami , ahogy már korábban is: 
- Keletközép Európában fokozottabban jelenkezik, azaz 2-3%-os növekedés a következő években. 
- A tőzsdén jegyzett vállalkozások lendületesen fejlődnek, (forgalom, nyereség) és ezzel egyidejűleg a P/E arány is növekszik (az állampapirok hozama csökken és a pénzbőség keresi a megtérülést,) akár 15 fölé is. 
Magyarország: 
- a gazdasági ismeretekben analfabéta Nagy Vezér is kezdi belátni, hogy az unortodia már nem visz tovább. Nagyobb stabilitás, tervezhetőség, kevesebb vilkűr és kevesebb különadó, több bizalom kell, mert különben a befektetők kikerülnek bennünket. Én ennek további jeleit várom erre az évre. A 2016. évi költségvetési tervezetet is ezért hozzák tető alá még tavasszal, hogy a befektetői bizalmat növeljék. 
- Idénre 2,5% jövőre akár 3% GDP növekedés is összejöhet. Már csak azért is, mert az adóságszolgálat tovább csökken. (2013-ban még 6% volt idén 2%, jövőre esetleg csak 1,5% lesz a magyar 10 éves állapapir hozama, igy több pénz marad fogyasztás fokozó állami kiadásokra, adócsökkentésekre.) 
Mi várható fentiek teljesülése esetében az OTP-csoport bankjainál? 
2015:(bevételek növekedése/ nyereség Milliárd ft) 
OTP-Core: : +5%/130 
Orosz-OTP: -5%/ -20 
Ukrán-OTP: -5%/ -20 
Bulgár-OTP: +5%/40 
Kisbankok (szerb, román, horvát, szlovák, montenegró): +10%/10 
Csoportszinten: +5%/ 140, P/E=10 (jelenlegi árfolyamot feltételezve) P/E=12 (20%-os árfolyamnövekedést feltételezve egy éven belül. Ez a P/E arány még mindig 10-20%-kal a régiós banki átlag alatti lenne.) 
2016:(bevételek növekedése/ nyereség Milliárd ft) 
OTP-Core: : +5%/+150 
Orosz-OTP: +1%/ -5 
Ukrán-OTP: -5%/ -5 
Bulgár-OTP: +5%/+45 
Kisbankok (szerb, román, horvát, szlovák, montenegró): +5%/15 
Csoportszinten: +6%/200, P/E=7 (jelenlegi árfolyamot feltételezve) P/E=12 (65%-os árfolyamnövekedést feltételezve két éven belül. 
Tudom, hogy ez a 2 éven belüli, akár 8400Ft-ig emelkedhető árfolyam sokakban mosolyt fakaszt, hisz nem olyan régen még 3400ft körül voltunk. 
Én – a fenti optimista nemzetközi és hazai gazdasági környezet fennállását, maradását feltételezve – ezt lehetségesnek tartom. "
berlini
berlini 2018. 02. 16. 13:18
#5362
12.900ft-os célár a HSBC-től.
(Ez már közel van ahhoz amit én várok év végére: 13 ezer)
Lajos50
Lajos50 2018. 02. 15. 14:10
Előzmény: #5360  mage
#5361
Sávtetőnél van az OTP-viszonylag stabil. 12k átmegy?

Topik gazda

berlini
berlini
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek