Topiknyitó: berlini 2012. 07. 28. 16:45

Mennyit ér az OTP?  

Már tavaly sem volt igaz, de idén már igencsak rosszul számol az , aki az OTP-vel kapcsolatban csak a Magyarországi fejleményekkel (makroszintű és az anyabank üzleti eredményességét latolgatva) számol.

Jövőre - ha Orbánék nem térne észre- az anyabank teljesitménye (hitelkihelyezése) továbbra is visszaesik, a leánybankoktól összejöhet az éves adózott eredmény akár kétharmada is.

Számolgatva:

Orosz leánytól akár 80 milliárd, az ukrán-bolgár párostól pedig lehetséges lehet 30 milliárd.

Ezt lassan felfogják majd az elemzők is és igy jövőre az OTP megitélésénél már nem fog egy magyarországi makroszintű kockázat (ami úgy néz ki hogy sajnos tartós lesz,)a konkurens térségi bankokhoz viszonyitva 40-50%-os diszkontot okozni.

Mert sajnos most az OTP értékelése reálisan 3500Ft, miközben lengyel-cseh társai részvényei - ugyanilyen nyereségességi mutatókkal- dupla annyit érnek.

Magyarország tragédiája, hogy:

- egy pénzügyi szakember (aki pedig a számokra esküdött fel) vitte felelőtlen, megalapozatlan kiköltekezésbe,

- utána egy tanárnak tanult (akinek hivatása szerint őszintének kellett volna lennie)ember bizonyitotta be, hogy a politikusok szavahihetősége a nullával egyenlő,

- most már esélyünk sincs, mert egy zugügyvédet kaptunk, aki -miközben saját maga is bevallja, hogy nem ért a gazdasághoz- csalhatattlanságát hirdetve tovább folytatja elődei (kivéve Bajnai-Oszkó) áldatlan ámokfutását.

Ilyen körülmények között örüljunk annak, hogy a piac látszólag ezt a 3500ft-ot megadja. De igazából a forgalomból (ami a normális egytizede) is látszik, hogy az amerikai shortosokon kivűl itt már alig van külföldi befektető-spekuláns.

Ezt az árat a beragadt magyar befektetők reményei tartják fenn.

Ha egy szebb közeljövővel áltatom magam, akkor egy IMF megállapodásban bízva reménykedem abban, hogy akik (napi 30-70 milliárdos forgalommal) elbúcsúztak az OTP-től, azok utána visszatérnek. (A tripla bóvli minősitésünk is javulhat utána.) Ez a vételi erő (a short zárásokkal erősítve) megdobhatja majd az árfolyamot akár 5000ft fölé is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 03. 05. 10:14
Előzmény: #2359  berlini
#2360
"nem inditotta be a tankokat Putyin,"

Nem is akarta. A tankok csak akkor mennek, ha már nincs más megoldás. Ha egyébként is csúnyán folyik a lövöldözés. Az oroszok nem akarják maguk ellen hangolni a lakosságot. Reguláris haderőt akkor küldenek be ha már a jónép csak hálás tud lenni a rendteremtésért. Addig marad a "helyi önvédelmi erő" módszer. Alapesetben az ukrán kormánybuktatáshoz nem kellenek tankok. A terület elszakításokhoz sem kellenek. Krím elszakításához sem volt szükség nehézfegyverzetre. De a várható forgatókönyvet már megírtam, nem ismétlem el.

"Mert ha megindulnának a szankciók, akkor azok kárt okoznak minden oldalnak. Az USA-nak és az Európai Uniónak is, de vissza fog esni a világgazdaság is. A világkereskedelem bővülése (ami a legnagyobb válság évben is nőtt,) negativba fordul. Kina, aki pedig számtalan belső problémát halmozott fel az elmúlt évek gigászi gazdasági fejlődése során szembe kell hogy nézzen egy stagnálással. Ennek egyenes következményeként nemhogy többet vesznek az oroszoktól hanem még a leszerződött mennyiséget sem fogják lehivni."

Az oroszok fő exportcike az olaj és a gáz kurrens és a vevőknek van rá nagyobb szüksége, mint az oroszoknak arra, hogy eladják. Vedd észre, hogy Putyin a feszültség keltésével felnyomja az olajárat és az olajárhoz kötött képleteken keresztül a gázárat. Kína még akkor is megveszi az orosz gázt, ha egyáltalán nincs ott növekedés (ami persze azt jelentené, hogy a nyugat már rég recesszióban van), mert jelenleg 500-600 dolláron vesznek ezer m3-t, az oroszok meg olcsóbban adják. Tehát a meglévő fogyasztás mellett is érdemes orosz gázzal kiváltani a jelenlegi beszerzési forrásokat. Az orosz olajat a fél világ szívesen megvenné, nem csak a Kínaiak, akkor is, ha kiesik az amerikai és európai kereslet.

Azt is vedd észre, hogy a gazdasági szankciókkal érvelve magad is világgazdasági visszaesést feltételezel. Ha ez bekövetkezik szerinted majd szárnyalni fog az OTP árfolyama?

Ha a szankciók esetleg tényleg komolyan fájnának az oroszoknak, az miért lenne jó az OTP-nek? 1,5-szer akkora oroszérdekeltsége van, mint ukrán. Az orosz jegybank 1,5 %-os kamatemelést hajtott végre. Ez majd biztos rendkívül javítja az adósok fizetőképességét. A rubel gyengülése is mennyire sokat használ a devizahiteleseknek.

Ha az energiahordozókat kiveszed az orosz külker mérlegből, akkor viszont keményen hiányos. Azaz Oroszország nettó piac a nyugatnak. Gondolod, hogy el akarják veszteni Ukrajna miatt? Az EU több országa, így a németek is nyíltan kimondták, hogy Moszkva fontosabb, mint Kijev. Jóval kevesebb zárolható orosz vagyon van nyugaton, mint nyugati érdekeltség Oroszországban. Ráadásul a nyugaton lévő az orosz pénzek túlnyomó többsége könnyen mozdítható, kivonható, míg az Oroszországban eszközölt nyugati befektetések nem vonhatók ki Putyin válasza elől. Korábban írtad, hogy az oroszok majd éheznek, ha a nyugat szankcionál. Azt ugye tudod, hogy Oroszország keményen gabona exportőr?

A nyugat kezében sokkal kevesebb a zsarolási potenciál, mint Putyin kezében. Tessék-lássék intézkedések lehetnek, de komoly szankciók aligha.

"A megoldás viszont az lesz, hogy a félsziget gyakorlatilag függetlenné válik Ukrajnától de hivatalosan csak teljeskörű autonómiát kap."

Én sem állítottam, hogy annektálják akár a Krímet, akár más orosz lakta ukrán területet, hanem csak azt, hogy esélyesen elszakíthatják. Ennek sok formája lehetséges. A Krím esetében ez már befejezett tény.

"Szerintem rab@sznak, mert az oroszországtól való függés direktebb lesz, de ez már az Ő dolguk."

Nem ismered a viszonyokat. A Krím Oroszország része volt, amíg 1954-ben az ukrán származású Hruscsov oda nem ajándékozta Ukrajnának. De ettől még nem lett ott kevesebb orosz és több ukrán. Az oroszok vastagon többségben vannak. A Krím az oroszországi oroszok kedvenc turista célpontja. Nagyobb részben idegenforgalomból, kisebb részben a tengerhez köthető iparágakból a Krím sokkal gazdagabb, mint Ukrajna átlaga és vastagon nettó befizető az ukrán közösbe. Viszont Ukrajna 1991-es önállósodása óta az ukránok egy fillért sem költöttek a Krímre, amit lehetett hagyták lerohadni. Ami ott működik az ma is az oroszok miatt működik. Lévén az oroszok ott tartják fenn fekete-tengeri flottájuk támaszpontját, ezért pénzt nyomtak a Krím infrastruktúrájába. Szerinted miért örül annyira az emberek 80 %-a a Krímben az oroszok bevonulásának? Mindenhol orosz zászlók, a lányok az orosz katonákkal fényképezkednek és valahogy nem a félelem, meg a szomorúság látszik az emberek arcán. Ne legyenek kétségeid, hogy m lesz egy népszavazás eredménye! Überdemokratikusan, a nyugati játékszabályok szerint, népszavazással válik le a Krím Ukrajnáról.

Ha nem is ennyire, de a fentiek nagyrészt elmondhatóak Ukrajna oroszok lakta keleti részeire is, amik jóval gazdagabbak, mint az ukrán átlag és ott koncentrálódik az ipar. Egyáltalán nem nehéz elszakítani.

De számunkra most az OTP a fő kérdés. Attól még, hogy Kijev utcáin nem rohangálnak orosz tankok ne hidd, hogy a JCB-nek annyira jó lesz! Az anarchia valahogy nem növeli az adósok fizetési hajlandóságát. Még nem hallottam, hogy ha az államhatalom meggyengül és helyben az a banda fújja a passzátszelet, akinek a kezében a kalasnyikov van, akkor ez emberek nagyon félnének a végrehajtástól, a felszámolástól, a bankoktól. Ha az a kérdés, hogy az üres üzletek mellett honnan veszik a kaját és a megszorítások mellett lesz e pénzük erre, furcsa módon valahogy hátrasorolódik a törlesztő részletek fizetése. Meg nem is nagyon lesz miből. Ha mindenki veszi ki a pénzt a bankokból, akinek meg több van, az menekíti külföldre, az sem szokott használni bankoknak.

Ukrajna szakadásánál pedig tényleg beláthatatlan, hogy mi fog történni a JCB-vel. Nem mintha az anarchia következményei könnyen beláthatóak lennének, azon kívül, hogy csak szívás fokozatai között lehet választani.

Te meg itt előadod, hogy minden rendben.
berlini
berlini 2014. 03. 05. 09:01
Előzmény: #2358  Törölt felhasználó
#2359
Először is maradjunk a tényeknél, (amiknek inkább örüljünk):
- nem inditotta be a tankokat Putyin, (még azt is megpróbálta letagadni, hogy a Krimben ott vannak.)
- a Gázprom és Kina abban állapodnak meg amiben akarnak, azt adott esetben, amikor szükség lenne a megvalósitásra nem fogják tudni megtenni, mert a Kinaiak nem veszik át az Európai vezetékekről átirányitott gázt, kőolajat.
Miért nem?
Mert ha megindulnának a szankciók, akkor azok kárt okoznak minden oldalnak. Az USA-nak és az Európai Uniónak is, de vissza fog esni a világgazdaság is. A világkereskedelem bővülése (ami a legnagyobb válság évben is nőtt,) negativba fordul. Kina, aki pedig számtalan belső problémát halmozott fel az elmúlt évek gigászi gazdasági fejlődése során szembe kell hogy nézzen egy stagnálással. Ennek egyenes következményeként nemhogy többet vesznek az oroszoktól hanem még a leszerződött mennyiséget sem fogják lehivni.
Oroszország már akkor bajba kerül, (szankciók nélkül is,)ha egy újabb válság miatt a kóolaj hordónkénti ára 100 dollár alá esik. Már attól felborul a költségvetési egyensúlyuk.
Ha nekem nem hiszel, higgyél Putyinnak.
Végigszámolták már az összes lehetséges verziót.
Persze mindez nem jelenti azt, hogy lemondanának a krimről. A megoldás viszont az lesz, hogy a félsziget gyakorlatilag függetlenné válik Ukrajnától de hivatalosan csak teljeskörű autonómiát kap. Szerintem rab@sznak, mert az oroszországtól való függés direktebb lesz, de ez már az Ő dolguk.
Törölt felhasználó 2014. 03. 05. 08:08
Előzmény: #2353  berlini
#2358
Miért is?

Mint említettem., Putyin két célra játszhat. Az egyik az orosz lakta területek leválasztása, a másik az ukrán kormányzat megtörése, vagy lecserélése. Mindkettőre jó esélye van.

A leválasztáshoz nem árt, ha a helyi lakosság nem agresszorként, hanem rendteremtőként tekint az oroszokra. Ehhez először rendetlenség kell. Már dobtam be linkeket arról, hogy Dél- és Kelet Ukrajna oroszbarát megmozdulások zajlanak. Több helyen a csatlakozást követelték a Krími Autonóm Köztársasághoz.

Íme ahogy a helyi oroszbarát erők képviselője a magukévá tett Donyecki városházán beszélt tegnap. A fazon közli, hogy a következő lépés a rendőrség oldalukra állítása, majd a régió szabadságának kivívása akár egy föderatív Ukrajnán belül, akár Oroszországhoz csatlakozással. link

Közben orosz lakta ukrán területekre folyamatosan szivárognak be orosz "önkéntesek". Zajlik az ukrajnai oroszok felfegyverzése.

A teljes Ukrajnára vonatkozó cél eléréséhez is adottak a feltételek. Ukrajnában anarchia van. Fegyveres szabadcsapatok, főleg a nem kis hányadban köztörvényes bűnözőkből álló, radikális nacionalista Jobb Szektor emberei állják el az utakat és veszik el az emberek értékeit. Az üzletek majdnem üresek. Az ellenzék megosztott és a jónép semmivel sem szereti jobban a most hatalomra kerülteket, mint Janukovicsot. A Gazprom 1,5-szeresére visszaemelte a gáz árát. Ukrajna totális csődhelyzetben van. Eddig sem volt egy nagy jólét, de az IMF segítségért cserébe "Az ukrán kormányfő jelezte, tudatában van, hogy akár a költségvetés hatodát kitevő megszorításokat is meg kell valósítaniuk." Ez olyan, mintha Magyarországon 2500 milliárd forintos megszorítást vezetnének be. Kizárt hogy ezt a nép önként megszavazza egy választáson. Csak diktatórikus eszközökkel lehet keresztülverni és ahhoz erőszakszervezetek kellenek. Azonban a katonák és rendőrök hónapok óta nem kaptak fizetést. A Krímben az ukrán hadsereg és tengerészet egységei tömegesen álltak át, a maradék többsége megadta magát. Valahogy nem akaródzik nekik a jelenlegi ukrán hatalomért harcolni. Már az is csoda, hogy eddig nem takarította el a hadsereg a jelenlegi vezetést.

Te meg itt előadod, hogy már az első évben sem lesz komoly GDP visszaesés. Hát persze, most is gőzerővel termel az ukrán gazdaság és a giga megszorításnak nincs GDP csökkentő hatása. A drágább energia is csak a gazdasági növekedést segíti (már ha nem zárják el a gázcsapot az oroszok) és az ukrajnai orosz érdekeltségek is kizárólag a jelenlegi ukrán kormányzat felvirágoztatásán fognak dolgozni. Komolyan, mintha a Holdról jönnél.

Putyin meghátrált? Nem úgy látom. Épp most veti be a gázfegyvert. Itt a portfolión jelent meg tegnap délben:

"Alekszej Miller a Medvegyev kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Gazprom kész átirányítani Európa helyett az ázsiai régióba a Nyugat-Szibériában kitermelt gázt. A Gazprom-vezér szavaiból kiderült, hogy még tartanak a tárgyalások a Gazprom és a monopolcég kínai partnerei között. Alekszej Miller elmondta, van rá lehetőség, hogy ugyanakkora mennyiségben szállítsanak földgázt Ázsiába, mint amennyit jelenleg Európába szállítanak. Hagyományosan a nyugat-szibériai lelőhely az Európába irányuló gázszállítások forrása."

Putyin meghátrált?

"Az orosz államfő kedd délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta, Ukrajnában államcsíny, fegyveres hatalomátvétel történt, hozzátéve, "nincs szükség az orosz fegyveres erők ukrajnai bevetésére, de a lehetőség megvan." ... Az orosz elnök közölte, alkotmányellenesnek tartja a Kijevben végbement hatalomváltást, s továbbra is Viktor Janukovicsot tekinti Ukrajna elnökének. Ahogy már előző este, az ENSZ Biztonsági Tanácsának vitájában kiderült, az orosz magyarázat szerint Viktor Janukovics ukrán elnök "hívta be az oroszokat", levélben kért segítséget Putyin elnöktől. ... Moszkva abban az esetben hajlandó megvitatni a nyugati országokkal az ukrajnai helyzetet és a válság rendezésének lehetőségeit, ha végrehajtják a február 21-i kijevi megállapodást, ... amely magában foglalja az alkotmányos reform végrehajtását és az egységkormány megalakítását."

Direkt a Népszava tegnapi számából idéztem, mert az valószínűleg szívednek kedvesebb.

Én nem látom Putyin álláspontján a meghátrálást. Az alapfeltétele, hogy ez a kormányzat tűnjön el és legyen egységkormány, illetve Janukovics térjen vissza. Az orosz hadsereg bevetésére egyenlőre nincs szükség, de a lehetőség megvan. Lefordítom: Vagy Putyin homokozója egész Ukrajna, vagy mindenki számoljon a következményekkel.

Nyilván kiváló teljesítmény várható az ukrán OTP-től.
nemgyorgy 2014. 03. 05. 05:26
Előzmény: #2354  nemgyorgy
#2357
Bocs a tárgyi tévedésért nem Brezsnyev ,hanem Hruscsov . /Nagy különbség nincs,az egyik kutya a másik eb /
Kontraindikator
Kontraindikator 2014. 03. 04. 23:22
Előzmény: #2343  pomperj
#2356
"Arra szamitok hogy hamarosan vissza emelkedik 4100-4150 rezisztencia tartomanyba."

Na ez holnap meg is lehet akár. Tennél fel egy rajzot, hogy hol is tartunk akkor?
innen várnád a 2700-at. (Ami első blikkre hihetetlennek tűnik, de hát volt oti már kevesebb is...)
egy_kezdo 2014. 03. 04. 22:10
Előzmény: #2352  berlini
#2355
A nélkül, hogy a számok-sávok vitatásába belemennék, annyit igyekeztem leírni, hogy az adott negatív impulzusra, honnan szakadt le az árfolyam. Kiárazódáskor vissza szokott oda menni, illetve hangulati elemekre vagy SC-re tovább is mehet. De mivel nem látom a jövőt ezért nem is találgatok.

A jelenlegi volatilis, napi hírek által vezérelt környezetben, jó stratégia szokott lenni, ha a befektető elfelejti a core pozícióját és megpróbálja lekereskedni a mozgásokat. (Az biztos, hogy ez csökkenti a feszültséget).

Nem tudom volt-e alkalmad élőben látni a Vladimir Putin monológot. Az látszott a metakommunikációból, hogy sűrűn hazudik, győzködi a hallgatóságot előre betanult példákkal, és rühellte az egész színjátékot. Időnként pedig majd szétvetette az agresszivitás. Ismerve az oroszokat, valószínűleg időt akarnak nyerni, nem gondoljuk, hogy ez lett volna az utolsó szavuk.

Aki ráér folyamatosan követni a piacokat és a híreket, annak továbbra is az aktívabb kereskedést ajánljuk.. (Cs. eladásai előtt, csak felhalmoztunk, jelenleg nem ezt tartjuk a legjobb stratégiának, de természetesen tévedhetünk…)
nemgyorgy 2014. 03. 04. 21:05
Előzmény: #2347  berlini
#2354
Öreg ! Még egy-két hasonló válasz,és az összes illúziómat elvesztem veled kapcsolatban. Mielőtt ítélkezel -mármint,hogy ez a főnököd /ami természetesen nem igaz,hiszen soha nem voltam semmilyen párt tagja/ légy szíves olvasd el az ORIGO 2008.06.03-i / Pethő Andás / cikkét ,aztán gondolkodj kicsit.Az már csak vicc,hogy a gyurcsáni klán egyik illusztris képviselője/Dobrev Klára/itt is megjelenik. Sajnálom az Urat,de az azért vicces,hogy egy ilyen nagyság rendű-ráadásul állami -feladatot miért kell egy haveri kuty..-bocs cégnek végezni. Tessék egy kicsit közgépezni.Trafikom nincs ,a másikba beletaláltál ,tényleg pár száz hektáron gazdálkodom már több mint húsz éve.Ja és ebben egy ha állami föld sincs.
Ami az orosz tankokat illeti ,szerencsére úgy tűnik okafogyott a dolog ,de azért az elgondolkoztató,hogy egy Brezsnyev et. által elajándékozott föld /Krim fsz./ miért is nem lehet az oroszoké? Ahol ráadásul több mint 50 % az orosz ajkú.
berlini
berlini 2014. 03. 04. 20:50
Előzmény: #2282  Törölt felhasználó
#2353
"Tudomásul kell venni, hogy Ukrajna az oroszok játszótere. Ha be akarnak menni, akkor bemennek. Meg is tették. Ha fel akarják osztani a homokozót akkor felosztják és ebben senki sem fogja őket meggátolni."

Kezd rájönni Putyin, hogy Ukrajna nem az ő játszótere.
berlini
berlini 2014. 03. 04. 20:45
Előzmény: #2351  egy_kezdo
#2352
Indoklással egyetértek, viszont a sávokat feljebb látom:
- háborús veszély teljesen elhárúlt: 4200 ft fölött,
- gazdasági katasztrófa elhárítva:
ha a szükséges kiigazitásokhoz az IMF-EU duó időt hagy és igy áll össze egy tartható program, ami nem járhat még az első években sem komoly GDP visszaeséssel: OTP 4200Ft fölött
Ha a mentőcsomagot másként képzelik: újabb tüntetések, és akár polgárháborús események is és az árfolyam visszamehet akár 4000 alá is.
egy_kezdo 2014. 03. 04. 13:07
#2351
Első letörési sáv:
4150-3980, a várható Ukrajnai gazdasági problémák miatt. Ez még nincs visszatöltve, mivel a kiárazása-gazdasági alapja még nem adott (egyelőre)

Második letörési sáv:
3990-3600, a lehetséges háború és a várt következményei miatt.
A kevésbé negatív hírekre és a cár szavaira, visszakereskedve a mai napon.

A kérdés, hogy lesz-e olyan hír-katalizátor, amely elnyomja az ukrajnai gazdasági problémákat az OTP fundamentumaiban(a hrivnya és a rubel árfolyamát is érdemes figyelni). Például: ECB csütörtök, USA munkaerőpiac péntek, OTP gyorsjelentés péntek, vagy gyors IMF hitel stb, stb.

Ha nem lesz, akkor marad 4150(4000) alatt, amíg az ukrán kérdés gazdaságilag is nem enyhül...
egy_kezdo 2014. 03. 03. 21:52
Előzmény: #2345  Törölt felhasználó
#2350
Cs S. szerintem, nem mostanában veszi vissza. Túl sok a belengetett kard, illetve számára jelenleg biztosabb hozamok is elérhetőek...

Eladásai óta OTP-re a javaslatunk, kereskedés, nem befektetés volt és nem örülünk, hogy ez már 7 hónapja igaznak bizonyul.

Terveid, kisbefektetői szempontból, lehetnek racionálisak. Intézményi vagy nagyobb befektető, nem tud mit kezdeni a másik bankkal. Felvenni vagy zárni egy pozíciót napokig tart, vagy vállalja, hogy önmaga előtt rombolja 5-10%-kal az árfolyamot, ha egy 50-100 millió forintot (ami valljuk be morzsa) megmozgatna bármelyik irányba. Fundamentális-eredményalapon megindokolni a lépést, pedig egyelőre lehetetlen lenne. Viszont lehet, hogy ott nektek, pont ez lesz a szerencsétek….
csibe74
csibe74 2014. 03. 03. 21:51
Előzmény: #2348  Törölt felhasználó
#2349
Szerintem nem undorító a ennek a lecigányozása. Én szoktam sokat... Nagyon nem bírom.... ez is és a haverjai is milliárdosok az tuti..
Törölt felhasználó 2014. 03. 03. 21:45
Előzmény: #2342  nemgyorgy
#2348
Na itt álljunk meg egy baráti szóra!!
Orbánt lecigányozni nyilván undorító.
Részedről meg az 'eszement szélsőbal,libsi,szélsőjobb,nímand' jelző egy bővített mondatban szintén undorító, sőt értelmezhetetlen!
berlini
berlini 2014. 03. 03. 20:51
Előzmény: #2342  nemgyorgy
#2347
Szerencsétlenkegyurika
Olvasd el inkább ezt:

link

Ez a főnököd.

Amúgy meg most sem az orosz nép támadja meg az Ukránokat, hanem azok az orosz tankok, akik Nagy Imre és a magyar nép ellen vonultak be Magyarországra és Budapestre is.
Ezek után döntsd el, hogy kinek van oka szégyenkezésre.
Amúgy hadd kérdezzem:
Hány trafikot tudtatok összehozni?
Gondolom városi srác vagy , de azért egy pár száz hektár földet is sikerült kihúzni a parasztok lába alól.
Törölt felhasználó 2014. 03. 03. 20:08
Előzmény: #2345  Törölt felhasználó
#2346
teszt
Törölt felhasználó 2014. 03. 03. 15:33
Előzmény: #2344  egy_kezdo
#2345
Én meg 4103HUF-ra várom, ott leszek majd brokidíjas nyúlszaldóban. A befolyóból bővítek az FHB-ban, és nem fektetek olyanba többé, amit a vezetője is ad.
Még mindig drága Csányinak különben a kötvényeit átváltotta volna részvényre.
Nem akarok írni róla jelzőket, de megfordult egy-két trágár szabolcsi szófordulat a fejemben.
egy_kezdo 2014. 03. 03. 15:22
Előzmény: #2343  pomperj
#2344
De jó J, hogy Te oda vártad. (2800-ra emlékszünk, de volt itt részedről már minden meg lesz is, lényeg hogy Nostradamus elbújhat.)

És mit mondott Vladimir, most hová várhatod? ;)
4150 ahonnan lefordul? Biztos lesz olyan is, de egyezzünk meg valamiben, nem azért lesz 4150 mert Te vagy én oda várjuk, hanem mert a cég várható fundamentális eredménye úgy alakul és a piac ennyit ad majd érte...
pomperj
pomperj 2014. 03. 03. 14:36
Előzmény: #2339  berlini
#2343
OTP leert a (w) hullamanak cel ar tartomanyba. Nagyjabol ott van, ahova vartam.

link

OTP innentol kezdve long. Igen, long (!).

A leghatarozottabban bull vagyok OTP rovidtavu kilatasait illeltoen.

Arra szamitok hogy hamarosan vissza emelkedik 4100-4150 rezisztencia tartomanyba.
Azt gondolom, alulrol fogja teszteli a Rezisztencia savot, es lepattan rola.
Tehat, onnan ismet esni fog. Aki tud, ott menekuljon ki.

Utana kezdodik egy ujabb eso szakasz.
Good luck.
nemgyorgy 2014. 03. 03. 13:48
Előzmény: #2313  berlini
#2342
Az elemzéseidet olvasva azt hittem normális vagy ,látom Te is azokhoz az idiótákhoz tartozol aki csak hülyeségeket tud leírni. Ha kicsit is realista lennél akkor nem írnál le olyan f..okat ami tényszerűen nem igaz. Ha emlékszel-gondolom ahhoz kellőképp öreg vagy már- Orbán a Nagy Imre temetésen nem az orosz nép , hanem a kommunista önkény , 56 eltiprása ellen szólt . Nagyon sajnálatom ,hogy egy magát "okosnak" tartó ember ennyire ne legyen tárgyilagos. Óriásit tévedsz Orbán akkor és ma is MAGYAR emberként ugyanazt gondolta,gondolja a világról,és úgy is ténykedik.Te és az MKY félék /aki csak orsósozni tud,pedig csak szeretne olyan "cigány"
lenni/egy eszement szélsőbal,libsi, szélsőjobb nézetet valló nímandok vagytok.Szégyellhetnétek magatokat.
egy_kezdo 2014. 03. 03. 12:37
#2341
Berlininek, és nem azért, hogy kinek van igaza, csak a tények ezt támasztják alá, idézet:

"Az ukrán válsággal kapcsolatban sokat emlegetett 1994-es budapesti memorandum Törő szerint nem sokat ér a jelenlegi esetben, mivel az aláíró Egyesült Államok és Nagy-Britannia csak arra az esetre ígért védelmet Ukrajnának, ha valamelyik ország atomfegyverekkel fenyegetné. Arra vonatkozóan azonban semmilyen kötelezettség nincs benne, hogy mi történik, ha az ország területi egysége kerül veszélybe."

Törő Csaba, a Külügyi Intézet szupranacionális szervezetekkel és nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó munkatársa szerint Oroszországnak semmilyen felhatalmazása nem volt arra, hogy katonai erőt alkalmazzon Ukrajna ellen.

Topik gazda

berlini
berlini
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek