Topiknyitó: Magicmaan 2012. 05. 30. 12:05

Pénznyelő elköszön  

"Kedves Fórumozók!







A Portfólió moderátora hétfő este úgy döntött, hogy tiltólistára tesz. Felesleges és nem is kívánok abba belemenni, hogy ez szerintem mennyire volt jogos, vagy sem. Tény, hogy a viták során gyakran voltam erőszakos, cinikus, piszkálódó, akár szándékosan is provokatív, a 12 év alatt írt sok tízezer hozzászólás némelyikében még bántó is. Ez, ill. a vitastílusom talán többeknek nem tetszett. De arra mindig ügyeltem, hogy ténylegesen durván személyeskedőt, alpári sértést ne írjak. Ezt a határt, amit én saját magamnak szabtam és magam miatt betartottam, velem szemben sokan átlépték: az elmúlt sok év alatt szídták édesanyámat, elhunyt apámat, az akkor még meg sem született fiamat, zsidóztak, cigányoztak, komcsiztak, hazaárulóztak, seggeztek, férgeztek, geciztek, köcsögöztek, stb. stb. elzavartak az országból, a világból. Én egy hibát biztosan elkövettem: foglalkoztam ezekkel a beírásokkal.







Mindentől függetlenül, ha valakit megbántottam bármelyik hozzászólásommal, ezúton szeretnék elnézést kérni tőle.







Mint azt sokszor írtam: nincs, nem volt és nem is lesz másik nickem, így a Portfólió fórumairól 12 év fórumozás után távozom. Egyikeként a kevés (ha nem utolsó) még ma is aktívan írogató régi fórumozók közül. Fórumozós célra létrehozott emailcímem, a penznyelo@freemail.hu él továbbra is, azon bárki elérhet. Ezen kívül a későbbiekben megtalálhat bárki a Tőzsdefórumon is, ahová az utóbbi néhány évben már nem nagyon írtam, de ahol 14 évvel ezelőtt a tőzsdei fórumozást elkezdtem ugyanezzel a nickkel.







Mindenkinek további jó - és higgadt - fórumozgatást és sikeres kereskedést kívánok:

Pénznyelő"
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 06. 00:09
Előzmény: #433  Törölt felhasználó
#440
vicc akart lenni :)
Törölt felhasználó 2012. 06. 05. 17:03
Előzmény: #413  Törölt felhasználó
#439
Gondolod Te vagy az egyetlen, aki ezeknek a paramétereknek megfelel? ;-)
Törölt felhasználó 2012. 06. 05. 17:01
Előzmény: #414  Törölt felhasználó
#438
Ha ismételgetni kezdted a kérdést, akkor kezdett bedurvulni igazán penznyelo, s akkor jött azzal, hogy ő követelte a saját maga által igazolni nem tudott állítás cáfolatát...

S ha végképp zsákutcába jutott, akkor átment alpáriba, és hobbiszinten mindenkit ügynöknek (és sok minden másnak) titulált...

Remélem ezt a hibát Te már nem követed majd el... ;-)
Törölt felhasználó 2012. 06. 05. 16:57
Előzmény: #416  bigyula
#437
Szövegkörnyezet szerint szja-ról volt szó, amikor a 9,5 millió adófizetőt említette az iromány készítője!

De ha áfát értett volna alatta, akkor abban az esetben továbbra is fennáll, hogy aki többet keres, többet költ, azaz kétszeresen is több adót fizet, aki többet keres, tehát megvalósul a progresszív adózás, ami Marx is megálmodot már!!! ;-)
Törölt felhasználó 2012. 06. 05. 16:38
Előzmény: #414  Törölt felhasználó
#436
Szia!

Nem baj az, ha van több neved is, csak gerincesen be kell vallani!!!

Ez vagy Te!!!!
"Csűrni-csavarni a szót viszont azzal szemben lehet, aki hagyja. Végtelenül egyszerűen ki lehet védeni, én, ha megkérdezek valamit, és az illető nem hajlandó válaszolni rá, addig ismételgetem a kérdést, míg vagy világgá megy, vagy válaszol."

Engem is többször feljelentettél, de hiába. Csak figyelmeztettek.

Visszaütött a cselekedeted.

Én bármit írnál rólam, soha nem jelentenélek fel, mert különbözőek vagyunk!!!
Törölt felhasználó 2012. 06. 05. 16:02
Törölt hozzászólás
#435
szivacs
szivacs 2012. 06. 05. 11:58
Előzmény: #428  upgrayeddAKS
#434
ad 1.:
"A mellérendelő szemlélet hitvilága

Folytassuk vizsgálatainkat a mellérendelő szemlélet felfogásának kibontásával. Mindenekelőtt felmerül a kérdés: mi lehetett a mellérendelő szemléletű ember hitvilágának az alapja?

Válaszunk a kérdésre: a lélek-hit. A lélek az emberben lakozik, és ez adja az emberi lényegét, életének a sarkalatos lényegét. Különösen érdekes, ahogy a magyar nyelv az élettel, a lélekkel, az életjelenségekkel kapcsolatos fogalmakat megnevezi. Ezek ugyanis az l hangra épülő szóbokrot alkotnak. A szóbokornak két alapvető ága van. Az egyik a magas hangzású magánhangzókat, a másik pedig a mély hangzásúakat tartalmazza. Magas hangzású szóbokor a következő tagokat tartalmazza: él, éled, élet, ellik, lel, leledzik, lehel, lehelet, lélek, lélegzik, levegő, lét. Ezek a szavak az élővel, az élettel kapcsolatos fogalmakat fejezik ki. A magas hangzású szavak a magyar nyelv hangtani szabályainak ismeretében a közeli fogalmakat jelölik meg.

A másik csoportból is soroljunk fel néhány szót: ál-, álom, áll, alél, hal, holt, hál, háló, halál, hall, hull, hulla, halad. A magyar nyelv hangtani szabályai szerint a mély hangzású szavak a távoli fogalmakat jelölik meg. Itt is ezzel találkozunk: az élet már távol van! Az ember kilehelte a lelkét, azaz meghalt. Ide sorolhatjuk még az élet kioltásához kapcsolódó fogalmak szavait is, mint pl.: lő, öl, ölel, ül, hűl, hűlt.

Az élettel, a lélekkel kapcsolatos szóbokor tagjai egyszerű, zömmel egytagú szavak, amik a nyelv ősi szakaszát tükrözik, őrzik.

A magyar nyelv még a mellérendelő felfogást tükrözve nevezi meg a lélekkel kapcsolatos fogalmakat. A lélek az emberben lakozik, azzal alkot egységet. Sem az ember nincs a lelkének alárendelve, sem a lelke az embernek. Egyenértékű a kapcsolat."
Törölt felhasználó 2012. 06. 05. 02:00
Előzmény: #429  upgrayeddAKS
#433
:P
még mindig nem vagyok ő:)

"(#346) Re: ki-ki-ki
Értékelés: 0
előzmény (#335: kassziopeia) | válasz erre | vasárnap, 06:58
nem.

nekem ez az első és egyetlen nikkem itt, egyelőre elég is ennyi.

max ha vki bemószerol és kitiltanak, akkor csinálok másikat:))
goapsy "
Törölt felhasználó 2012. 06. 04. 22:55
Előzmény: #431  exmnbs1
#432
előkerűlt pnyelő?
)) szegeden.
exmnbs1 2012. 06. 04. 22:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#431
Törölt felhasználó 2012. 06. 04. 21:36
Törölt hozzászólás
#430
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 04. 18:31
Előzmény: #414  Törölt felhasználó
#429
"ha megkérdezek valamit, és az illető nem hajlandó válaszolni rá, addig ismételgetem a kérdést, míg vagy világgá megy, vagy válaszol."

Pénznyelő lebuktál :)
Jó-kereskedő örülni fog :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 04. 18:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#428
"Nem érti meg egyik sem,hogy több igazság létezik,nem csak az övék."

na, b+, jónak magyarázod: pont spongyabob az, aki megfellebbezhetetlen magabiztossággal hirdeti, hogy:
1. van lélek
2. az országot valamiféle összeesküvés keretében akarják kifosztani

eközben: 1.-re nincs bizonyíték (cáfolat sincs, de nem is ez a lényeg)
2-re meg folyton mindenki olyan sejtelmes baromságokat szokott felhozni mindennemű konkrétum nélkül, hogy a Minden napra 1 mese könyv is reálisabb :)

jelenlegi tudásunkkal még mindig a sötétben tapogatózunk, de egyesek számára ez a sötétség is világosságnak tűnik, mert annyira sötétek :)

kevésbé komplexen fogalmazva: szinte mindennel kapcsolatban max. egyféle valószínűségi eloszlást tudunk feltételezni - mindenki másféle szórással és várható értékkel, szubjektíven "belőve" a paramétereket

na, ebből lehet, hogy még ennyire sem érted meg :) de legalább megpróbáltam...
tanulni sohasem késő...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 04. 18:20
Előzmény: #416  bigyula
#427
hát bizony kellene hozzá jó sok diploma, hogy "emberünk" megértse pl. az ÁFA lényegét... btw. az ÁFA jóval több bevételt generál az szja-nál, olyan jó 60/40 az arány az ÁFA javára, ha jól emlékszem... (mármint ha csak ebből a kettőből jönne bevétel)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 04. 18:16
Előzmény: #404  szivacs
#426
"az emberi intelligenciát a közösség javát szolgáló építés és mindannyiunk lelkének emelése helyett efféle rombolásra használják :-(
Hosszú az út, amely a közjó közös megvalósítása felé vezet és nem mindenki tart ugyanott rajta..."

az utóbbi időben ezen röhögtem a legtöbbet :)
tisztára úgy teszel, mintha az az út olyan volna, mint az autópálya: széles ösvény, jól látható mindenki számára és csak egy irányba lehet rajta haladni

a valóság: "a közösség javát szolgáló építés és mindannyiunk lelkének emelése" egy irtó komplex dolog, amit senki emberfia nem ér fel ésszel (inkább hasonlít labirintusra, mint autópályára), legfeljebb annyit tud minden ember hozzátenni (ill. hozzájárulni), amennyivel sikerül rávennie másokat mondjuk arra, hogy primitív ösztönlényekből (az emberi faj mondjuk 25%-a, de inkább több...) egyféle buddhista bölccsé váljanak (ill. persze a minél közelebbi megközelítés is számít, és vannak egyéb opciók is, pl. lehet einsteini magasságokba is eljutni, ami részben más, mint mondjuk egy zen guru...) stb.
szóval lehet valaki Picasso, Beethoven, egy nevesincs költő/író/művész, vagy akár egy "kis " középiskolai tanár, benzinkutas, stb., emberi szempontból uannyit "ér", de a közösségre gyakorolt hatása eltérő
ha rézus krisztus isteni eredetű lett volna, biztos meg tudta volna győzni a zembereket, de nem tudta (sem a lómaiakat :) sem a zsidókat, sem lóbeltet, sem ledfoldot :) stb.)
ennek ellenére a hatása még ma is érezhető, szóval jó marketinges volt :)
Törölt felhasználó 2012. 06. 04. 17:25
Előzmény: #421  Törölt felhasználó
#425
nyílván nem.

azért azt 192-est elolvastad?
Sigorszky 2012. 06. 04. 15:47
Előzmény: #422  szivacs
#424
Ja, még valami: persze, nem vagyok tévedhetetlen. Ennyit magam is tudok. Sőt, sokat szoktam tépelődni, nem olyan könnyű ám valakiről olyasmit állítani ukmukfuk, mint amit én leírtam. De hogy fennhéjázó is lennék, azt azért határozottan vitatom. Na, mára ennyit!
Sigorszky 2012. 06. 04. 15:45
Előzmény: #422  szivacs
#423
Egye fene, ezt a balhét elviszem, ha ennyire akarod. De ugye elolvastad a másik fél korábbi hozzászólásait is, mely az enyémet kiváltotta!? Arról mi a véleményed, mint a jóerkölcs felelős védelmezőjének? (De jó is volna a jó erkölcs, kérem!!!)
szivacs
szivacs 2012. 06. 04. 15:32
Előzmény: #418  Sigorszky
#422
A véleményed felől nyugodt vagyok. Megerősít abban, hogy te sem vagy tévedhetetlen, sőt!

A személyeskedésedért és annak stílusáért viszont téged terhel a felelősség a fórumon (el)uralkodó viszonyok egyik alakítójaként.
Törölt felhasználó 2012. 06. 04. 14:48
Előzmény: #400  Törölt felhasználó
#421
hagyjuk, úgy sem érted meg...

Topik gazda

Magicmaan
Magicmaan
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek