Topiknyitó: Magicmaan 2012. 05. 30. 12:05

Pénznyelő elköszön  

"Kedves Fórumozók!







A Portfólió moderátora hétfő este úgy döntött, hogy tiltólistára tesz. Felesleges és nem is kívánok abba belemenni, hogy ez szerintem mennyire volt jogos, vagy sem. Tény, hogy a viták során gyakran voltam erőszakos, cinikus, piszkálódó, akár szándékosan is provokatív, a 12 év alatt írt sok tízezer hozzászólás némelyikében még bántó is. Ez, ill. a vitastílusom talán többeknek nem tetszett. De arra mindig ügyeltem, hogy ténylegesen durván személyeskedőt, alpári sértést ne írjak. Ezt a határt, amit én saját magamnak szabtam és magam miatt betartottam, velem szemben sokan átlépték: az elmúlt sok év alatt szídták édesanyámat, elhunyt apámat, az akkor még meg sem született fiamat, zsidóztak, cigányoztak, komcsiztak, hazaárulóztak, seggeztek, férgeztek, geciztek, köcsögöztek, stb. stb. elzavartak az országból, a világból. Én egy hibát biztosan elkövettem: foglalkoztam ezekkel a beírásokkal.







Mindentől függetlenül, ha valakit megbántottam bármelyik hozzászólásommal, ezúton szeretnék elnézést kérni tőle.







Mint azt sokszor írtam: nincs, nem volt és nem is lesz másik nickem, így a Portfólió fórumairól 12 év fórumozás után távozom. Egyikeként a kevés (ha nem utolsó) még ma is aktívan írogató régi fórumozók közül. Fórumozós célra létrehozott emailcímem, a penznyelo@freemail.hu él továbbra is, azon bárki elérhet. Ezen kívül a későbbiekben megtalálhat bárki a Tőzsdefórumon is, ahová az utóbbi néhány évben már nem nagyon írtam, de ahol 14 évvel ezelőtt a tőzsdei fórumozást elkezdtem ugyanezzel a nickkel.







Mindenkinek további jó - és higgadt - fórumozgatást és sikeres kereskedést kívánok:

Pénznyelő"
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 20:29
Előzmény: törölt hozzászólás
#320
naja.. és a saját imf hitele fogja felszabadítani? :))))
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 20:25
Törölt hozzászólás
#319
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 20:24
Törölt hozzászólás
#318
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 20:21
Előzmény: #316  Törölt felhasználó
#317
Az mdf kimaradása a felsorolásból véletlen volt. :)
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 20:18
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#316
A szétlopott xarkupacról jut eszembe (amellett, hogy szerintem is loptak bőven a szocik, és méretre vetítve méginkább a kisgazdák, és a szadesz)..
Úgy 2 hónapja Matolcsy lenyilatkozta, hogy 2800 Milliárd forint megy ki egy évben a költségvetésből korrupciós csatornákon, és a bürokrácia nem megfelelő hatékonyság miatt.
Hol állnánk, ha ezt felszámolták volna? Miért nem ezzel kezdték az elmúlt 2 évben?
Vagy ezekben van nulla mozgástere Viktornak? Mi akadályozza?
Tbarna 2012. 05. 31. 20:12
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#315
Na szép. Visszanézek és egy ilyen topikot találok...Hát ez van emberek!
A világ változik csak ez a fórum nem tud valahogy.
Üdv minden régi játszótársnak!
Kiváltképp Pénznyelőnek!

Sigorszky 2012. 05. 31. 19:53
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#314
A nulla mozgástérhez ők is vastagon hozzájárultak a "konstruktív" ellenzéki magatartásukkal a szoclib éra alatt. Felelős politizálás volt? Egy fenét....
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 19:45
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#313
De hát ők vállalták, hogy a szarkupacot majd elhordják. S tán meg is tehették volna, hisz a mozgásterük határtalan.

A gond az, hogy ott folytatták, ahol az előzőek abbahagyták, vagyis hamar mindent a zsebbe. Pedig simán bebetonozhatták volna magukat, de már betont is ellopják maguk alól. "Hogy-hogy nincs homok, elvtárs???.... Akkor csinálunk!!" (vagy rámondjuk, hogy van.) :(
sanka 2012. 05. 31. 19:44
Előzmény: #1  Magicmaan
#312
Heló pénznyelő!
Oly ritkán járok ide, és mit olvasok, téged kitiltottak.
Nem hiszem el, mi a fenéért?
Sajnálom ha elmész innen, én mostanában csak ritkán járok ide, de téged szívesen olvastalak.
De van másik nicked, akkor meg?
Szerintem ezzel az ellenfeleid malmára hajtod a vizet, ők győztek, nem?
Ne menj pénznyelő, légyszi!
Üdv, Sándor
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 19:35
Előzmény: #309  Törölt felhasználó
#311
pénznyelő ezeket az értékeket védte minden hozzászólásában. nem térek el a témától.

tiszteltem, mert hozta a tankönyvi példákat és az adatokat meg garfinokat.
de alapból nem értette meg, hogy ez így nem mehet tovább! tudom Viktorékat is támadta jogosan! rengeteg hibát vétenek, de az előző nyolc év eredméyne, hogy a fiatalok fele ki akarna ma vándorolni ha tehetné, és hogy itt tart az ország ahol tart, és ez nem Viktor hibája, egy rakás szétlopott xarkupacot örököltek, szinte nulla mozgástér mellett. ez a véleményem.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 19:34
Előzmény: #309  Törölt felhasználó
#310
Továbbá... egy jószemű diktátor észreveszi, mikor lehet az ostobákat megvezetni.

Utána már persze, hogy az ostobák bátran hőbörögnek, szajkózzák az igét. Sajna ilyen az ember.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 19:27
Előzmény: #308  Törölt felhasználó
#309
Hú, ez kicsit eltér a témától már, de még megér egy reakciót. Szerintem nem a liberalizmussal van a baj (az normális esetben egy félresikerült epizód kellett volna, hogy legyen a történelemben), hanem az államformával. Ahogy Platón írta: "a demokrácia a (megvezetett) csőcselék uralma."
A demokráciának köszönhetjük a káoszt, mert az ostoba többség mondja meg, hogy hogyan tovább.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 19:16
Előzmény: #306  Törölt felhasználó
#308
pénznyelő igazi liberális volt. jól érvelt.

de a magyar liberalizmus az nem egyenlő a tankönyvivel, és ezt nem értette meg!

Ami állami tulajdon azt privatizáljuk, na de ugye,ha lehet fillérekért, "baráti kezekbe". Aztán adjuk el nyugatinak valós áron.

A devizaadós felnőtt ember, aláírta a szerződést. Jah, hogy a bankok ott nyúlták le őket ahol a bankárkormány haverjaik engedték? Hát miért is gondolták hogy a bankok etikusak és becsületesek?

Legyenek ppp beruházások. Na de ugye már megint a haverok, a valós piaci ár többszöröséért. Az állam által fizetendő díjak egetverőek.

Lehetne folytatni a sort...

Ez egy bukott ideológia, mert az alapja a piaci verseny az jól hangzik, de az emberi természetet figyelmen kívül hagyaja. Az pedig politikusi és vállalkózói szinten alapból "mocskos".
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 19:13
Előzmény: #306  Törölt felhasználó
#307
Ahha, értem, köszi, így világos.

Tehát a beismerés hátterében megjelenhet egy düh, egy kényszerű megalázkodás. Igen, valószínű, hogy egy ilyen fórumon vannak, akik a beismerést meghunyászkodásnak tekintik, pláne, ha saját magukról van szó. Ezért aztán körömszakadtáig védik a védhetetlent.

Tán ezért is oly gyakoriak a "kereszteshadjáratok".

Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 18:57
Előzmény: #305  Törölt felhasználó
#306
Egyetemen tanultam pszichológiát is, bár nem vok pszichológus. Nyilván ez, mint minden általánosítás a többségre vonatkozik, mindenre van kivétel, de abból kiindulni értelmetlen. Pl: a pitbull harap nem egyenlő azzal, hogy minden pitbull harap.
Pénznyelő esetében arra céloztam, h bár lehet, h voltak akik utólag igazat adtak neki pénzügyi kérdésekben, de biztos vok benne, h a többség duzzogva elkullogott és anyázott, bűnbakot keresett. Az ember jellemzően nem látja be a tévedéseit, inkább másokat lehülyéz.
Nekem ennek az egésznek kicsit keresztes hadjárat szaga van. Pénznyelő idealista lehetett, azt hitte, hogy érvekkel majd meg tud győzni embereket, meg hogy az igazság igazság marad. Hát nem! A világ csúnya.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 18:37
Előzmény: #296  Törölt felhasználó
#305
Joezigy,

bocs, de ezt meg honnan lehet tudni:

"...Pszichológusok szerint a beismerés a behódolással egyenértékű, az pedig a megalázkodással...." ????

Ez elég bután hangzik. Te hol olvastál erről??

Filozófiai értelemben tán igaz lehet, mert úgy vélem, a beismerés egy lépcső a bölcsesség felé, s egy bölcs nem rest "behódolni" (értsd: elismerni) a nagyobb tudás/erők előtt..., de abban a környezetben, amiben említed, nos, ott nagyon fals állítás.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 18:25
Törölt hozzászólás
#304
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 18:24
Előzmény: #265  Törölt felhasználó
#303
Kedves puritán,

részemről nagyon üdvözítőnek gondolom, hogy nem kívánsz történelem órát tartani. Az ilyen felemás "történelemből", s a sokatmondónak gondolt sejtelmes kérdésekből ("Vajon miért?".... "Ez itt a kérdés!!!") mindig csak gond van.

Csak kiegészítendő, az általad ismert, s idézett történelmet:

"...Ezeket a rendelkezéseket Kálmán is fenntartotta. Míg a 12. századi Itáliában, a francia, angol és német területeken egyre dühödtebben üldözték, gyakran gyilkolták a zsidókat, addig Magyarországon jobbára zavartalanul élhettek. A 13. század folyamán helyzetük romlott, hiszen eltiltották őket bizonyos gazdasági állások betöltésétől, és megkülönböztető jelet kellett viselniük. A tatárjárást követő újjáépítésben és a széthúzó nemesek ellen folytatott küzdelmében IV. Béla (1235-1270) erősen támaszkodott a zsidókra: 1251-ben kiváltságlevelet adott nekik és királyi védelem alá helyezte őket. Az országépítő Anjou király, Károly Róbert (1308-1342) is igényt tartott a zsidók gazdasági szolgálataira, és védte őket. Fia, Nagy Lajos (1342-1382) azonban vallási buzgalmában kikergette a zsidókat Magyarországról. Ekkor derült ki, hogy a zsidók kereskedelemben, pénzügyekben játszott szerepe nélkülözhetetlen. Néhány éven belül a király belátta tévedését, és hozzájárult az elűzöttek visszatéréséhez.

Luxemburgi Zsigmond király (1387-1437) állandó pénzzavarral küszködött. Ha anyagi érdekei megkívánták, keményen megzsarolta a zsidókat, ám gyakran védelmezte is őket. ...."

Ha bővíteni szeretnéd történelmi ismereteidet, itt a link is: link

És persze a sejtelmes kérdések....

Vajon miért?? (vagyis királyaink miért védték, védelmezték stb....)
Ez itt az igazi kérdés!!!???

Ami persze butaság... ez egyáltalán nem igazi kérdés, csupán félrevezető, hangzatos retorika.
loxo 2012. 05. 31. 18:15
Előzmény: #1  Magicmaan
#302
Végtelenül sajnálom, hogy távozik a fórumból! Sok esetben nem értettem vele egyet - közgazdasági témában -, de tiszteltem a korrekt stílusáért. Kár érte, megint szegényebb lett a fórum!
Köszönöm, hogy olvashattam - a sok esetben tőlem eltérő - véleményed!
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 17:43
Törölt hozzászólás
#301

Topik gazda

Magicmaan
Magicmaan
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek