Topiknyitó: Magicmaan 2012. 05. 30. 12:05

Pénznyelő elköszön  

"Kedves Fórumozók!







A Portfólió moderátora hétfő este úgy döntött, hogy tiltólistára tesz. Felesleges és nem is kívánok abba belemenni, hogy ez szerintem mennyire volt jogos, vagy sem. Tény, hogy a viták során gyakran voltam erőszakos, cinikus, piszkálódó, akár szándékosan is provokatív, a 12 év alatt írt sok tízezer hozzászólás némelyikében még bántó is. Ez, ill. a vitastílusom talán többeknek nem tetszett. De arra mindig ügyeltem, hogy ténylegesen durván személyeskedőt, alpári sértést ne írjak. Ezt a határt, amit én saját magamnak szabtam és magam miatt betartottam, velem szemben sokan átlépték: az elmúlt sok év alatt szídták édesanyámat, elhunyt apámat, az akkor még meg sem született fiamat, zsidóztak, cigányoztak, komcsiztak, hazaárulóztak, seggeztek, férgeztek, geciztek, köcsögöztek, stb. stb. elzavartak az országból, a világból. Én egy hibát biztosan elkövettem: foglalkoztam ezekkel a beírásokkal.







Mindentől függetlenül, ha valakit megbántottam bármelyik hozzászólásommal, ezúton szeretnék elnézést kérni tőle.







Mint azt sokszor írtam: nincs, nem volt és nem is lesz másik nickem, így a Portfólió fórumairól 12 év fórumozás után távozom. Egyikeként a kevés (ha nem utolsó) még ma is aktívan írogató régi fórumozók közül. Fórumozós célra létrehozott emailcímem, a penznyelo@freemail.hu él továbbra is, azon bárki elérhet. Ezen kívül a későbbiekben megtalálhat bárki a Tőzsdefórumon is, ahová az utóbbi néhány évben már nem nagyon írtam, de ahol 14 évvel ezelőtt a tőzsdei fórumozást elkezdtem ugyanezzel a nickkel.







Mindenkinek további jó - és higgadt - fórumozgatást és sikeres kereskedést kívánok:

Pénznyelő"
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exmnbs1 2012. 05. 31. 17:32
Előzmény: törölt hozzászólás
#300
kissé el vagy tévedve

pl a matematikusok tudásának kiteljesítéséhez nem volt szükség az USA-ra viszont a szabadságukhoz igen

akkoriban Erdőstől tudjuk ott is volt
No Jews tábla a parkokban

egyébként pedig felettébb visszatetsző hogy civint miután "bemutattad" kedvesezed és szeretettel zárod soraid
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 17:06
Törölt hozzászólás
#299
signal2
signal2 2012. 05. 31. 16:51
Előzmény: #296  Törölt felhasználó
#298
A beismerés nem egyenlő a megalázkodással, csak azoknak a gyenge jelleműeknek, akik így érzik. De ők nem is ismerik be a hibáikat, pont ezért.
Civinjanos 2012. 05. 31. 16:46
Előzmény: #294  Törölt felhasználó
#297
Kedves Joe Zigy,

hogy Pénznyelő hogyan gondolhatta?

Nyilván abból indult ki, hogy mindenki tanítható és bírálható is. Ami ebből az országból és topikból hiányzik, az a kultúráltság, a tájékozottság és a tudás.

Nyilván Ő is úgy vélte és véli, ahogyan én, hogy náci az fajgyűlölő és nem kritikus. A náci nem gondolkodik azon, hogy egy emberi lénnyel áll szemben, hanem szelektál, fajokra bont (ami non sense) és ezen az alapon bírál, szid és gyűlöl, üt, majd öl.

A zsidókat lehet, lehetett, kell és szükséges bírálni, elsősorban azokat, akik nem kellően okosak és ezért fajgyűlölő érvekkel replikáznak (cionisták) és ezzel tovább generálják az antiszemitizmust.

Jól tenné, ha felfogná, hogy ebben az esetben is - amit Ön említ (GG esete) – nem az a probléma, hogy kritizál bárki bárkit is, hanem az, hogy milyen alapon, milyen érvekkel és mi váltotta ki a kritikát (bírálatot) és arra miképpen reagál a kritizált. Pénznyelő példát mutatott abból, hogy tudást miképpen lehet átadni és miért fontos ez – ezzel sokaknak sok pénz keresett, ugyanis aki figyelt arra és értette, amit Pénznyelő írt nem vesztett a Humeten/Nutexen. Jól választott, a Humet/Nutex egy jól demonstrálható, mondhatni jellegzetesen magyaros (provinciális) eset; állatorvosi ló, könnyű felfogni mi történik ott és mekkora a veszteség – a részvények az egy huszonötödét (kettő százalékát) érik annak, amit értek akkor, amikor Pénznyelő 2009. elején hozzálátott a néptanításhoz.

-------------

Azt írja itt valaki, hogy nem a zsidóval van baj, hanem a zsidókkal. Igen általában a zsidókkal van baj, ha baj van, még pedig azokkal, akik nem eléggé kultúráltak és ha valaki megrója őket, mert piszkálják az orrukat, akkor már lenácizzák a kritikust. „Zsidó”, „náci”, ezek a szavak az általános szövegkörnyezetben piszokszavak, szitkozódás, nem más. Kéretik az orrokat nem piszkálni és máris elfogyott az ok, hogy a primitív zsidó másra sem hivatkozzék, mint a holokausztra.

--------------

Tisztázzuk le – erre lett volna jó pl.: az Alaptörvény -, hogy leírják nagyjaink miszerint Magyarország, európai, keresztény gyökerű ország és ezen a 93.000 km2-en mik az állampolgár jogai és milyen szellemű törvénykezés és ítélkezés miképpen fogja ezeket a jogokat megsértőket megfenyíteni. Ha ez világos lenne, akkor, zsidó, buzi, cigány, sváb, magyar, tót, kun, szóval mindenki tudná, hol van és mik a lehetőségei. Sajnos nem sikerült tisztázni az Alaptörvényben hazánk, mint közösség működésének alapszabályait.
Kiderült, hogy a probléma az, hogy az alkotmányozónak fogalma sem volt arról, hogy (a) mi célt szolgál egy alkotmány, ugyanis az nem az állam, hanem éppen ellenkezőleg: az állampolgár jogainak deklarációját szolgálja, az állam hatalmának körülírásával és behatárolásával (b) továbbá három fogalommal nincs és nem volt tisztában; ezek rendre: (ba) nemzeti, (bb) konzervatív és (bc) kapitalista.
Ezek lennének azok az alapértékek, amelyek alapján rendeződhetne ebben az országban sok minden. Nem lenne szükséges ellenségkép („büdös zsidók” „mocskos cigányok” „rohadt fasiszták”, „bunkó kommunisták” stb.), hanem volna közösen elérhető és elérendő cél, nemzeti öntudat és konzervatív (azaz a hagyományokon - amelyek közül a legfontosabb a bizalom - alapuló) kapitalista (azaz értelmes, érdekközpontú, kreatív és célszerű) gazdálkodás.
Pénznyelő a konzervatív és kapitalista szegmens okításába vetette bele magát és kevesek teszik meg ezt majd helyette. De ez legyen azok baja, akik kitakarították innen.

No de sok beszédnek sok az alja. Tisztelettel kérem, Önt t. Joezigy, és mindenkit, aki megtisztelt azzal, hogy őszinte híve szösszenetét végigolvasta, hogy adja át:

Ezt a három fogalmat – nemzet, konzervatív, kapitalista - tanítsák meg a szülők és a pedagógusok a kisgyermekeknek, hogy ők képesek legyenek már egy élhető, európai (értsd: nem balkáni, ázsiai) országban felnőni, és nota bene visszacsalogatni a szülőföldjükre szüleik generációját.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 16:38
Előzmény: #295  exmnbs1
#296
A többség valószínűleg nem tette, aki beismerte, az a kivétel, aki erősíti a szabályt. Pszichológusok szerint a beismerés a behódolással egyenértékű, az pedig a megalázkodással.
exmnbs1 2012. 05. 31. 16:33
Előzmény: #294  Törölt felhasználó
#295
tévedsz

nagyon sokan beismerték hogy bárcsak penznyelore hallgattak volna rv-ekkel kapcsolatban
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 16:25
Előzmény: #292  csendben
#294
Egyébként Pénznyelőről leírtam már, h mit gondolok: gyerekes volt tőle, hogy azt hitte, h érvekkel majd meg fog győzni embereket. Minek ezt erőltetni? Nézzétek meg a Fidesz meg az Mszp szavazótáborát, hogy csak a két nagyot említsem. A nagy részük érzelmek alapján szavaz és sz@rnak rá az érvekre. Én már 10 éve rájöttem, h marhaság azt hinni, h érvekkel lenyomsz valakit és az majd meghajol és beismeri, h tévedett. Nem is értem, h Pénznyelő ezt hogyan gondolhatta...?
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 16:20
Előzmény: #291  Törölt felhasználó
#293
Ebben igazad van, szerintem se itt van ennek a helye, csak hát tudod, mit mondott a pap A tanú című filmben: "Fiam, minden politika." Szal én igazából csak beírtam, hogy nem minden bírálat gyűlöletből fakad. Amúgy meg ezt a témát nem én kezdtem és nem is kívánok ezzel sokat foglalkozni, csak reagáltam pár korábbi hsz-ra.
csendben 2012. 05. 31. 16:13
Előzmény: #290  Törölt felhasználó
#292
Jó messzire jutottál Penznyelo-től!
Talán nyithatnál egy topikot a zsidók kitárgyalására...
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 16:08
Előzmény: #290  Törölt felhasználó
#291
szerintem nem a bírálhatatlanságról van/volt szó...

hanem arról, hogy egyáltalán a vallás, származás, stb. mint értékmérő felmerülhet egy gazdasági/tőzsdei portálon minősítve (negatívan) bárkit is.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 16:04
Előzmény: #289  exmnbs1
#290
Puritánnak IS van igaza, a világ nem fekete és fehér. A zsidó nép bírálhatatlan. Bárkit bírálhatunk, még Obamát, vagy egész Kínát is. De a zsidókat, vagy Izraelt tilos, mert akkor náci vagy. Ez egy örökké kijátszott aduász, aminél fogva nekik mindent szabad, pl: 200 atomtöltetet tartani (amcsi becslés). Szóval nem helyénvaló az, h egyes népek nem gyakorolnak önkritikát, mert akiknek nem tetszik amit csinálnak, azok mind nácik. Ez nevetséges. Pedig ma ez megy a világban. Nézzétek meg Günther Grasst, ő is náci, ugye? Vicc...
exmnbs1 2012. 05. 31. 15:38
Előzmény: #288  Törölt felhasználó
#289
szegény Puritánnak nem adatott meg hogy külföldön éljen

akkor másképp látná a világot

Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 15:34
#288
remélem, hogy mindenki érti és nem félreérti az előző két beírásomat.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 15:29
Előzmény: #244  Törölt felhasználó
#287
és amit sose felejts el, puritan:

Legyél jó homoszexuális!
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 15:29
Előzmény: #244  Törölt felhasználó
#286
és amit soha ne felejts el puritan:

legyél jó cigány!
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 15:27
Előzmény: #279  Törölt felhasználó
#285
sajnálom, neked nincs és nem is volt igazad.
mereszZenesz 2012. 05. 31. 15:19
Előzmény: #283  Civinjanos
#284
Olvasok egy Kepes könyvet . Azt írja:

"Nem a zsidoval van a baj , hanem a zsidokkal !
Civinjanos 2012. 05. 31. 14:18
Előzmény: #282  Törölt felhasználó
#283
ÉN NEM KÍVÁNOK NEKED TÖRTÉNELEM ÓRÁT TARTANI A MAGYARORSZÁGI ZSIDÓSÁGRÓL. HA ÉRDEKEL EZ A TÉMA, AKKOR OLVASS UTÁNA.
MÁR A LENGYEL SZÜLETÉSŰ SZENT LÁSZLÓ KIRÁLYUNK (1046 KÖRÜLI IDŐPONT) IS TÖRVÉNYEKKEL IGYEKEZETT SZABÁLYOZNI A ZSIDÓSÁGOT.
VAJON MIÉRT?
MIÉRT "ZSIDÓZOTT" MÁR SZENT LÁSZLÓ KIRÁLY IS?

EZ ITT AZ IGAZI KÉRDÉS!!!!

--------

ENGEM NEM TILTOTTAK KI, CSAK NINCS KIVEL "HARCOLNOM"!!!

Ezeket írja. Na, akkor rajta, csak hogy legyen kivel vitatkoznia, kedves Puritán…

Remélem ad rá okot és mégis csak tart egy történelemórát a magyarországi zsidóságról. Majd azt a részt is, kérem hangsúlyozza ki, hogy abban az esetben, ha ezt a fajta ökör hozzáállást nem szívtuk volna magunkba (ahogyan írja már Szent László királyunk hű követőiként), akkor – mondjuk - Nagykátán találták volna fel az atombombát és nem Los Alamosban.

Közbevető – szerintem igazi – kérdés: Lehet, hogy már Szent László királyunk – Uram bocsá! – tévedett?

Nos, ha ezt így történt volna, már pedig erre Magyarországnak minden esélye megvolt, akkor a vasfüggöny Kijevnél lett volna. Ostoba és értelmetlen eleink (és úgy tűnik még Ön sem) nem jöttek rá idejében, hogy ha nincs vasérc, meg gyapot, meg egyéb ásványi kincs, - de tegyük hozzá, ha van, akkor is - akkor a tudás, meg az értelem a nyerő. Ez az nagy igazság nem ugrott be. Kiüldözték a sok büdös magyar zsidót, Tellert, Wignert, Szilárdot, Neumannt, Kármánt és sorolhatnám hosszan.

Tényleg nem volt a nemzetnek rájuk szüksége? Na látja, kedves Puritán, ez itt az igazi kérdés.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 14:05
Előzmény: #281  Törölt felhasználó
#282
Engem nem tiltottak ki, csak nincs kivel "harcolnom"!!!
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 13:55
Előzmény: #280  exmnbs1
#281
Miért is?

Topik gazda

Magicmaan
Magicmaan
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek