Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 03. 29. 08:12

DAX  

Minden ami DAX.



Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.



Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KB58 2020. 06. 26. 19:49
Előzmény: #230978  szarvasvadasz
#230980
A leírtak szerint az általad készített szkennert csak Metatreder-en kereskedők tudnák használni, ugye?
Törölt felhasználó 2020. 06. 26. 19:24
Előzmény: #230977  Denever
#230979
 Ha abból indulunk ki,hogy a gyertya elemzés kezdetekor semmi más nem volt és mégis hatékonyan lehetett vele kereskedni,indikátorok stb nélkül akkor,egyértelmű,hogy most is működnie kel tisztán.
Persze ilyenkor azt szoktam hallani,hogy jó,jó de a piac változik ami régen igaz volt az ma már nem,ebben persze van igazság de az alap ami régen működött az most is működik tisztán,ez persze nem azt jelenti,hogy 10 --ből tíz kereskedés lesz nyerő,hisz a kezdetekkor sem ez volt a jellemző,ezért kell a megfelelő kockázat hozam,hogy a bekalkulált bukó után is nyereséges legyen a vége.
Az is igaz,hogy kb 70 % ban a gyertya kombináció + indikátor megerősítés telitalálat tud lenni.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2020. 06. 26. 19:17
Előzmény: #230932  lo5o_
#230978

No, ígértem egy választ a szkennerről, messze van még a késztől, de alakul, viszont jók a kérdéseid, ezért picit bővebben válaszolok, előre elnézést azoktól, akiket ez zavar - cserébe remélem, nem mossa össze egyetlen bekezdésbe  a profi cég által csiliárdokért fejlesztett fórummotor.
 
Kezdjük az elején: mi a cél ezzel az eszközzel?
 
Kereskedési robot helyett a saját számládon való önálló manuális kereskedéshez egy hasznos támogató segédeszköz létrehozása a cél, ami elegánsan egyszerű, átlátható MT4 sablonnal és funkcionalitással támogatja ezt. Önállóan kereskedő robot MT4-en nagyon nagy lutri, amelynek a Metatreder szerver oldala a legfőbb ok – ezt nem fejtem ki bővebben, ez az egyik technológiai eredetű „NEM” – a lényeg, hogy ne bízd önállóan kereskedő robotra a pénzed. Később még lesz egy másik „NEM”, ami meg módszertani ok lesz.
 
A konkrét eszköz nem előre jelez, hanem  konkrét kereskedési lehetőséget (set-upot) keres, mint bármelyikünk, aki grafikont bámul. Figyel és megjeleníti belépési szinttel, célárakkal, stoppal, amikor piacra lépési lehetőséget lát. A különféle instrumentumokat különféle időtávokon egymástól függetlenül szkenneli.
 
Az előny abban van, hogy akár több instrumentumon segít észrevenni az egyes timeframeken előálló lehetőségeket és közvetlen a grafikonon jeleníti meg könnyen értelmezhető formában, Te pedig mérlegelni tudod a saját kereskedési szisztémádat is figyelembe véve, hogy valóban jó lehetőségnek találod-e vagy sem. Rengeteg időt lehet vele spórolni - hatékonyság és eredményesség növelés a cél.
 
Az algoritmusról
 
A „szupertitkos” algoritmusom nem Elliott hullámmintákat keres, viszont a hullámelméletben hullámfázis megerősítésre használt momentumkép változást, idő- és árfolyam távolságot figyelembe véve kalkulál. Lefordítva potenciális hullámvégek utáni fordulókat, korrekciókat keres a múltbéli swingek vizsgálatával a saját logikámat közelítve - már amennyire ezt vagy egy releváns részét adaptálni tudom. Emiatt közvetve benne van a hullámelmélet, de nem alakzatokat keres.
 
Az, hogy a szkenner m1, m5, h1 vagy h4 timeframen (vagy mindegyiken) fut, kizárólag a set-upok várható mennyiségét befolyásolja, de nem jelenti azt, hogy akkor m1 timeframen kereskedünk.
 
Nézzük meg, hogy miért?
 
A szkenner által felkínált set-up az annak alapjául szolgáló swingaránytól függ. Minél nagyobb a swing memóriája (= minél több gyertyából áll, avagy minél nagyobb a vizsgált szerkezet), annál nagyobb lesz a felvázolt set-up célzónája de annál ritkábbak lesznek a set-upok is. M1 timeframen kisebb méretűek a swingek ezért gyakoribbak és kisebbek a set-upok, ahogy megyek fölfelé, arányosan nőnek. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ha m1-en szkennelek, akkor m1 timeframen kereskedem. Teljesen életszerű, hogy  pl. h1 grafikont nézek és van egy set-upom (vagy h1-en még nincs, de látom, hogy alakul) pl. egy potenciális shortra, míg m1-en ugyanez időben eltolva 4 vagy 5 set-upként jelenik meg – ugyan azt a h1 swinget tradelem, csak más swingarányokkal. Azt is megtehetem, hogy h1 grafikonon kérem az m1 set-upokat, max hülyén néz ki.
 
Fejlesztői körökben és intraday kereskedésben is jártas emberek pontosan tudják, hogy nincsenek csodák: egy jó szkenner swingeket, momentumvizsgálatot (amelyben implicit módon megjelenik az idő, mint információ), max két mozgóátlagot és támasz / ellenállás szinteket használ, ami kiegészülhet volume-profile-lal, volume-spread analízissel – ezt csinálja MINDEN normális set-up kereső ALGORITMUS (a social media vizsgálatára épülőket hagyjuk) – és Te is ezt csinálod, manuálisan.
 
A kifinomultabbak figyelembe veszik az instrumentum specifikus, aktív időszakokra specifikus karakterjegyeket és másképp viselkednek bizonyos napszakban, és agyonbonyolított mindenféle egyéb összefüggést keresnek azért, hogy találjanak 20 pipet.
 
Ami a robotokat illeti, sose használj olyan eszközt, aminek nem ismered a „szupertitkos algoritmusát”, ami annyira titkos, hogy nem adják oda Neked a működési logikáját és ne tudnád ugyanazt manuálisan Te magad is végrehajtani – ha ezt nem kapod meg, kerüld el és felejtsd el - ennyit a "szupertitkos" receptekről, a „profitabilis robotok” zömét már ki is dobtad ezzel az egy feltétel foganatosításával.
 
Egy egyszerű szkennerrel kombinált segédeszköz tökéletesen elegendő a hétköznapi 1 - 10 mFt-os számlákon való kereskedési döntéstámogatáshoz.  Ezt egy ember elég jól meg tudja írni pár hónap alatt, nem kell hozzá szipi-szupi fejlesztőcsapat – ébresztő, Metatrader platform végén ülsz a kanapén, fényévnyi távolságra a valódi piactól - ne felejtsd már el. Az első Windowst egy (két) ember írta, a szamlazz pont hu- első változatát egy ember írta, sorolhatjuk. A banki rendszerek és az ahhoz szükséges fejlesztőcsapat egy teljesen más világ, egészen más elvárásokkal, célokkal és eszköztárral... Ezek nem a Te számládhoz keresnek potenciális belépőket (viszont azt igyekszik lehalászni), teljesen más kihívások, célok és prioritások vannak...
 
Most már talán értjük vagy sejtjük, hogy ha szoftvereszköz alapú támogatás, akkor azt nem a komoly cégektől fogod megkapni és értékes sem attól lesz, hogy helyetted kereskedik a szupertitkos algo a broki „robotbarát” Metatrader homokozójában, és hogy hogyan talál meg egy-egy belépési lehetőséget, hanem attól, hogy a saját kereskedésed fejleszted és támogatod úgy, hogy a rossz set-upok ellenére hosszú távon összességében nyereséges set-upokat találj, amit amúgy magad is megtalálnál, ha alkalmazod a módszertanát, max kevesebbet vagy ritkábban.
 
Engem az érdekelne, hogy egy éles belépésnél hogyan érdemes megjátszani a P1,P2,P3 pontokat? Azonos darabszámmal, vagy valamilyen arányok szerint?

 

Ez tőled függ, ajánlásként P1 50%, P2 és P3 25-25% súllyal jó kiindulási pont. A végleges változatban a pozícióra vállalt kockázat és a set-up-hoz tartozó stop szint alapján automatikus pozíció méretezés és egy kattintásos meglépem/nem lépem” támogatás lesz, módosítási lehetőséggel. Lehet egyetlen P1-ed is, nem kötelező P2 és P3-ra is játszani, a P3 már eleve bónusz, ha teljesül.

 

Mi történik a stoppal, ha megvan P1? Marad a helyén, vagy érdemes behúzni 0-ba? P2-nél? Vagy ezt az egészet nem is lehet/érdemes általánosan megmondani, hanem backtest-et kell csinálni, és statisztikailag megnézni, hogy melyik esetben maximális a profit?
 
Jelenleg P2 teljesülése után tesz javaslatot a stop módosításra – ennyi a jelenlegi általános támogatás. Van, amikor ez jó, van, amikor nem. De nem menedzseli a már megnyitott pozíciókat és a set-up célarokon sem módosít (a manuális módosításhoz/emeléshez viszont a template egyéb vizuális funkciói adnak támpontot, ahogy az árfolyamgörbe változik (ezek nem láthatók most a publikált képeken), ami alapján kézzel odébb húzhatod). Ha ebben lesz aktív támogatás, az következő fejlesztési lépcső lesz. 
Denever 2020. 06. 26. 18:39
#230977
Önmagában a gyertya alakzat sem biztos jelzés. Nem ritka, hogy nem jön be éppen az alakzatra várt elmozdulás. Az indikátor és a gyertya is kumulált értéket tartalmaz. Azaz mutathat jelzést valamelyik irányba de csak szinten belül. Vagyis az mutatja, hogy már fordulós szinten belül lehetünk. Azonban a szint az egy tól-ig érték, nem pedig tickre egy bizonyos érték.
Ráadásul ezt a szintet is csak valószínűsíti, nem pedig tutira jelzi. Szóval nem egyszerű. 
Törölt felhasználó 2020. 06. 26. 18:26
#230976
A legjobb ha valaki tisztán sima gyertya grafikon alapján tud elemezni és kereskedni,a gyertya kombinációk megmutatják,hogy mit akar a piac,míg az indikátorok csak azt mutatják meg,hogy mikor melyik irány lenne a "természetes",van amikor szépen túl adott vagy vett szinteken van fordulat de az is belefér,hogy ne így legyen,vagyis soha sem az indikátor mutatja meg az irányt,hanem mindig a piaci reakciókat mutató gyertya kombinációk,ezért az indikátorok egy idő után csak pszichikai teherként fognak működni,sokan belépnek rájuk gyertya kombináció nélkül vagy elbizonytalanodnak, hiába ott a gyertya kombináció,ha az indikátor alapján más lenne a "logikus".
Ráadásul mimnél több információt vesz alapul a kereskedő annál inkább bizonytalan lesz a döntés meghozatalakor,főleg ha az információk nem megerősítik egymást hanem ellent mondanak egymásnak.Ez igaz az idősíkokra is,jó ha több idősíkot néz a kereskedő párhuzamosan,de ha túl sokat néz akkor könnyen ellentmondásos lesz az elemzés.
Törölt felhasználó 2020. 06. 26. 17:53
Előzmény: #230974  dexter-atya
#230975
Nekem csak percesen megy napi 24 órában de a mesterem időutazó,ő mindig előre megy az időben egy napot,majd vissza jön,de a múltkor elbacott valamit,kicsit tovább jött vissza, azóta csak gügyög és pelenkázni kell :)
dexter-atya
dexter-atya 2020. 06. 26. 17:35
Előzmény: #230971  Törölt felhasználó
#230974
Menjél kisebb idősíkra tick chartra , ott több a lehetőség. Ott lehet ám  pörögni,  azt írta egy csoda csatár a faszbukon. Mondjuk 2-3 hónapja eltünt a pörgésbe. 
https://www.youtube.com/watch?v=LL_9NbFHFGs
Törölt felhasználó 2020. 06. 26. 17:28
Előzmény: #230972  dexter-atya
#230973
Én múútkor felhívtam de egy gépi hang azt mondta,hogy előre nem látható okok miatt szünetel a szolgáltatás,meg,hogy tartsam a vonalat,lett is egy millás számlám :)
dexter-atya
dexter-atya 2020. 06. 26. 17:19
Előzmény: #230969  Denever
#230972
Fel kell hívni az Ezo tv-t,  azt mondták Melitta jósnő látja a jövőt.
Törölt felhasználó 2020. 06. 26. 17:09
#230971
Trump-lee nagy mester a twitter indikátorra esküszik,eddig nem okozott számára csalódást :)
Úgy egyébként 30 ason volt de szinttörés aminek a vissza tesztjébe beszállva brutál jó kockázat hozam van jelenleg,persze 1 percesen sasoltam így lemaradtam róla :):)
Denever 2020. 06. 26. 17:00
#230970
Amúgy az SP,  4h 200 nyekknek tűnik...
Denever 2020. 06. 26. 16:46
Előzmény: #230968  dexter-atya
#230969
Kellene már egy indikátor, ami 100%-ban jelzi az irányt, de sajnos hiába keresem nem találom:(                   Félek ezzel nem vagyok egyedül:)
dexter-atya
dexter-atya 2020. 06. 26. 16:39
Előzmény: #230967  Denever
#230968
azt állítják a tudósok (svájci), hogy attól még lehetünk rendes emberek (állítólag és önmagammal szemben sorozatos , de folyamatos kétségeim vannak)...DD)).....ezer az út egy a cél...ki milyen biszbaszt használ az ő dolga ....főleg ha működik
Denever 2020. 06. 26. 16:30
Előzmény: #230965  dexter-atya
#230967
Én ugyan nem Elliotozok nagyon, de a saját indikátorom most elég borús nyitást prognosztizált SP-re. Nem kellett csalódnom.
dexter-atya
dexter-atya 2020. 06. 26. 16:26
Előzmény: #230965  dexter-atya
#230966
ha reccsen a nagy gazda h4-en ....akkor jöhet (???) az elpattant egy húr...meglássuk sük mire mennek
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200626v00s96z0n.png
dexter-atya
dexter-atya 2020. 06. 26. 16:20
#230965
200 napos MA nál a kutyus , ha reccsen jön a térdre imához rész.....nincsen semmi gáz csak egy kis pánik
Törölt felhasználó 2020. 06. 26. 16:18
#230964
https://www.youtube.com/watch?v=XupbgstAvJw
kedvenc fórumtársamnak :))))))))))
Shorttime 2020. 06. 26. 15:57
Előzmény: #230951  Shorttime
#230963
Gyenge Usa nagyon eddig...12350 körüli DAX záró esélye csökkenőben nagyon...
Törölt felhasználó 2020. 06. 26. 15:52
Előzmény: #230959  szarvasvadasz
#230962
Off 
4igre ránéznél, mi a meglátásod? Köszi szépen
On
Törölt felhasználó 2020. 06. 26. 15:19
Előzmény: #230959  szarvasvadasz
#230961
Ha már nem tetszik,hogy véleményt mondanak a programodról,"pontosabban,hogy nem csak dicsérik"akkor szerintem is talán bölcsebb lenne,ha csinálnál neki külön topikot,ígérem rá se nézek :)
Persze ha csak viccnek szántad akkor pont ide illik,itt mindenki szeret poénkodni :):)

Topik gazda

birkanyiiroo
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek