Topiknyitó: Portfolio 2012. 02. 23. 21:40

Túl sok a pénze az Apple-nek  

Ugrás a cikkhez
Egyre erősebb a nyomás az Apple vezetőségén, hogy mire fordítja hatalmas, közel 100 milliárd dolláros készpénzállományát. Ez a társaság mai közgyűlésének is központi témája volt, a cég vezérigazgatója csak annyit közölt, hogy "aktív megbeszélések"...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=163370
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2012. 02. 24. 11:03
#6
"2012. február 24. | 09:27

Küldés e-mailbenNyomtatható verzióHozzászólás
Hazai piacán is betámadja az Apple-t az a kínai cég, amely az iPad név használata miatt indított Kínában pereket az amerikai technológiai óriás ellen. A vállalat most a kaliforniai bíróságon nyújtott be keresetet - írja a CNBC."

A készpénzelhelyzési gond egy része így könnyen megoldható:-)
Törölt felhasználó 2012. 02. 24. 07:43
Előzmény: #1  Portfolio
#5
Ha ennek a készpénznek talál helyet innovációs befektetésekben, az a legjobb hely - a részvényesek szempontjából. Az osztalék ugyan jól jönne, de az megállítaná a technológiai fejlődés lehetőségét.

A pénz persze nem elég a fejlődéshez, ötlet, kutatás, fejlesztés is szükséges hozzá. A pénz ez utóbbi nélkül semmit nem ér, egy picit ezt a problémát is érzem az Apple túl magasra növekvő készpánzállománya mögött.
Törölt felhasználó 2012. 02. 24. 07:40
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
A kínaiaknak jobb soruk van még így is a gyárakban dolgozva, mint annak előtte, ahogy a szüleik éltek...
Többet is keresnek és kényelmesebb/biztonságosabb is az életük...
Sajnos rosszabbul élnek ott a gyári munkások, mint pl. Európában, de mindenki boldogsága leginkább a környezetüktől és a személyes múltjukból származó tapasztalataikhoz képest ítélhető meg első sorban... ezügyben bizony fejlődnek a kínaiak. Épp úgy, mint ahogy a koreaiak az elmúlt évtizedekben, a japánok jóval régebben, vagy akár az európaiak és az amerikaiak még régebben.
Szóval szerintem szükséges ugyan aggódnunk a kínai gyermemekért, de ezt nem olymódon kell megtennünk, hogy rávesszük a hatalmas készpénzzel rendelkezőket, hogy adjanak többet, hagyjuk a kínai fejlődést a piacra, alapvetően jó irányba halad. Legalábbis sokkal jobb irányba, mint amit a nyugati világ az afrikaiakkal tesz a pusztán pénzügyi támogatásaival, és a természeti kincseinek lerablásával...

Ne halat adj a szegénynek, inkább tanítsd meg halászni! Ezt tartsátok a szemetek előtt. Ezen a fejlődésen minden társadalomnak keresztül kell mennie, nem működik felülvezérelten.
Törölt felhasználó 2012. 02. 24. 06:40
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Kb.
Törölt felhasználó 2012. 02. 24. 06:15
Előzmény: #1  portfolio
#2
Esetleg adhatnának belőle azoknak a gyerekmunkásoknak, akiket napi 1 dollárért dolgoztatnak 16 órában, hogy összerakják a vackaikat.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók