Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 12:17

Pannergy  

Üdv mindenkinek, BÚÉK!



Nem akarok remény-romboló lenni, de a közvetlen környezetemben minden szakember (egyetemi tanároktól szakmai arcokig) meglehetősen pesszimista mind a nemzetközi környezetet mind Magyarország helyzetét tekintve.



Tehát, az EU válsága, a kínai növekedés lassulása, ami majd átragad a látszólag egész jól futó USA-ra is, megfejelve egy ilyen vadbarom magyar kormánnyal, még komoly problémákat eredményezhet.



Tudom, hogy rettegni nem szép dolog, de szerintem ez a papír úgy válik bóvlivá, úgy szűkül a növekedés tere, mint ahogy az egész ország esetében. Mert mitől nőhetne az árfolyam?



1. Sebességbe kapcsolnak. Az eddigi tapasztalatok alapján erre vajmi kevés esély van, valószínűleg eltapsolják a pénzt 1-2 kútra, magyar banktól finanszírozást nem kapnak, az EIB meg ködös óriás.



2. Külföldi befektetők környékezik meg a cégben rejlő nagy sztorit. Egyrészt nincs nagy sztori csak 5 éves vergődés, másrészt meg amikor a magyar államcsőd lassan reális veszéllyé válik (persze nem most, szép lassan sorvadunk el, miután az IMF-hitelt nem kapjuk meg, a piaci finanszírozás bedöglik és elkezdjük csemegézni a jegybanki tartalékokat), szóval ilyen környezetben ki az az állat aki ide hozza a pénzét. Belföldi tőke jóformán nincs.



Esélytelen, tarthatják itt az árfolyamot 600-on egy ideig, de ha nem lesz felmutatható projekt, sok százmilliós SRV pakkokról lesz szó, és az már de facto a Pannunionos lóvé felélésével lesz egyenértékű, pár vegetáló, kicsi vagy részlegesen befejezett projekttel.



Kilátástalan...



az 500-at szerintem megnézzük, de a 400 sem kizárt. Mint ahogy a 2000-es OTP sem, és nem a mai időleges rossz hangulat miatt.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 12:18
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
hopszi, ez a Pannergy fórumba akart menni, megviccelt a rendszer.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek