Topiknyitó: Sigorszky 2012. 01. 03. 19:42

Bajnait vissza miniszterelnöknek!  

Népi összefogással le kell váltani a kormányt. Ezt az évet sem bírja így ki Magyarország, nemhogy még két és fél évet nyakunkon a FIDESZ_KDNP hazug törvénygyárával. Nem ezt akartuk, nem erre kapták a kétharmadot!

CSATLAKOZZ!

Minden jó érzésű honpolgár részvételére szükség van!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 23:59
Előzmény: #133  Törölt felhasználó
#140
"Hozzateszem kivancsi leszek a sok fidesz hivo arckifejezesere amikor januar vegen rajon, h a fizuja csokkent, az inflacio meg 5%."

Ugyan. Látod a topicokat. Párthívő olyan, mint a vallásos, semmi nem ingatja meg a hitében.

"Lenyeg a lenyeg, hogy 2014-ig meg nagyon-nagyon sok viz lefolyik a Dunan. Azon sem lepodnek meg, ha Viktorka mar marcius vegen nem lenne miniszterelnok, marpedig akkor johet mondjuk Varga, letolja a 2 evet es bukik a fidesz, ahogy a szocik tettek..."

Én még most is biztos vagyok abban, hogy mégegy Fidesz kormány jön.
1. Nincs alternatívat. Lassan már kéne, mert bő 2 év, és választások.
2. Ekkora támogatottságot nem lehet, pláne alternatíva nélkül elbukni.
3. Határon túli szavazatok.
4. Átszabott választási körzetek, átalakított rendszer, aminek a legfontosabb eleme, hogy megnő az egyéni helyek aránya (ami hagyományosan a győztest felnagyító hatású), gyakorlatilag eredeti céljában megszűnő kompenzációs lista, és egyetlen forduló, ami meg a visszalépéses játékot szünteti meg (ez az egy nagy tömbnek kedvez az elaprózott oldallal szemben).
5. És akkor még legvégső esetben ott a koalíció lehetőséfe. A Jobbik nincs utcán, nem Gárdázik, szemmel láthatóan finomodott. Ráadásul a kormány árnyékában nagy a csend is körülötte, miközben szoci szintű bázissal bír szinte. Parlamenti pártként a piac már elfogadta őket. Az eddig tüntetéses felállás megugrasztotta a távolságot az LMP-től, jelentősen közelítette a Jobbikit. A megvalósított program szintén. Ahogyan az ideírók hozzáállása is sokat elárul. Szóval összegezve, a Jobbik, jelen állás szerint, simán lehet koalíciós partner. A két párt együtt pedig aligha bukja el ezt a bődületes támogatottsági többletet.
6. A fogadásom továbbra is áll: a Fidesz kormánypárt lesz 2014 után is.
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 23:41
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#139
rokakoma,

tisztában vagyok azzal, amit válaszoltál, úgy tűnt belőle, mintha azért, mert fölrúgták a saját szabályaikat hibás volna maga a szabály is.

Pedig épp ellenkezőleg (mint ahogy később írod is), a szabály alapvetően jó, de ha válság van, akkor nem felrúgni hanem szigorítani kellett volna rajta, még takarékosabb (értsd: kisebb kiadási arányú) költségvetést kellett volna készíteni.

Egyébként pedig nem a fidesz eredeti szabályára kívántam fölhívni a figyelmet, nem kívántam egy kicsit sem dicsérni a kurmány fiskális gazdaságpolitikáját...
McLain 2012. 01. 04. 23:40
Előzmény: #99  szivacs
#138
na igen.

de: nincs vagyonbiztonság, ellopják a terményt. amit mindeddig nem védhettél hatékonyan (lásd Barna bácsit, aki áramot vezetett a harmadik védővonalba, és el is híresztelte a faluban. ennek ellenére mégis meghalt egy tolvaj, majd Barna bácsit hurcolták meg)

aztán ott az adóhivatal: ha besegítenek a rokonok szüretelni, illegális munkavállalás miatt szotyongat a hatóság.

a parlagfüves balhékat meg sem említem, ahogy az EU által támogatott szőlő és fakivágásokat sem.

a fentiek ismeretében nem lehet csodálkozni azon, hogy nem termel senki, sőt, kiskereskedelmi láncok boltja nyílnak egyre kisebb településeken.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 04. 23:36
Előzmény: #134  Törölt felhasználó
#137
valójában a szivacsok és pampák ennél is mélyebbre merültek az áltudományos unortodox közgazdaságtan bugyraiban: azt hiszik, hogy az IMF a zsidó vagy nemzetközi (mindegy is, melyiket gondolják, néhol szinonimaként használják...) nagytőke érdekében lép csak fel, és abba bele sem mernek gondolni, hogy ezekkel a "globálkapitalista" pénzügyi körökkel bármelyik kis ország evezhet egy csónakban
pedig de :) sőt nem csak evezhetünk velük, de eddig nem is volt olyan kurmány, amelyikkel szemben ne jött volna jól pár ilyen "helytartó", ha ők pl. a menedszerszerződések mintájára a gazdasági mutatókhoz kötött fizetést kapnának, etc.

de nekik a hazaffyság nem jelenhet meg anyagi haszonban, azaz akik "sikerdíjért" kormányoznának jól, azok nem is magyarok, hiszen csakis a mutyizó "elit" lehet hazaffy :) miközben egy amerikai, svájci vagy német, etc. vezető is jobb lenne, ha fenti feltételekkel vállalná el a managelést
McLain 2012. 01. 04. 23:35
Előzmény: #93  Sigorszky
#136
ezt nem komolyan mondtad, ugye?

de ne feledd: mindenki magából indul ám ki!!!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 04. 23:28
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#135
"Nem hülyék ezek. Legalábbis a hazai politizálásukat tekintve (és persze a maguk szempontjából)."

ez tény... ugyanakkor azt hagyják figyelmen kívül, hogy nem lesz elég zombie ahhoz, hogy támogassák őket, és meg fognak bukni... nem is kicsit
azt hiszik, hogy mindenki hülye, pedig az emberek nem annyira ostobák, mint ami a tetteikből következne
részfeladatokat kell nekik adni, mert azt képesek intelligensen végrehajtani, de a big picture-t nem látják, mert a győzikeshow meg a többi agyzsibbasztás "fontosabb" nekik... viszont amit mostanában nyakukba kaptak a magyarok, azt még jó ideig emlegetni fogják, és még olyan nagyon nem is durvult el még a helyzet...
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 23:26
Előzmény: #130  szivacs
#134
Szivacs, logikailag hibás az érvelésed (nem meglepő). Óriási tévedésben vagy (nem először). Az IMF-nek "ára" van, az ebben az eseteben nem egy abszolút valami. Az az ára, hogy Orbán hatalma csökken. Ez Orbánnak nagy ár. Elvakult párthívőnek, mint te, szintén. Mert bevetted, hogy ez az országról szól, pedig nem, a kis országunk így is úgy is nagyon függ a globál piacoktól, oda kell politizálni ügyesen, nem marikanéniknek, és az IMF "nyalás" se önmagában vett cél (ahogy hazug módon be akarod állítani), csak eszköz. Szóval az IMF ára Orbán hatalmának csökkenése. Ez neki nagy ár. Egy gondolkodó, nem elvakult, a gazdasági folyamatokat valamennyire látó értelmes ember számára inkább érték. Így aztán hiába várod az ideíró nem párthívőktől, hogy az IMF áráról írjanak. Ára csak a hatalommániás kormány szemszögéből van.
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 23:26
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#133
Van logika abban amit mondasz, ugyanakkor egy tavaszi valasztason az azevi koltsegvetes meg nem biztos, hogy elegge erzodik. Szoval ha Vityka nyaron elmegy Koztarsagsagi (ha meg van ilyen poszt) Elnoknek es ujravalasztatjak magukat, akkor 2016-ot meg nyugiban vegigcsinaljak, megnyerik ujra es 2017-rol majd akkor aggodnak. Ha viszont megis veszitenek, akkor megszopattak a masik oldalt.

Hozzateszem kivancsi leszek a sok fidesz hivo arckifejezesere amikor januar vegen rajon, h a fizuja csokkent, az inflacio meg 5%. :)

Lenyeg a lenyeg, hogy 2014-ig meg nagyon-nagyon sok viz lefolyik a Dunan. Azon sem lepodnek meg, ha Viktorka mar marcius vegen nem lenne miniszterelnok, marpedig akkor johet mondjuk Varga, letolja a 2 evet es bukik a fidesz, ahogy a szocik tettek...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 04. 23:22
Előzmény: #130  szivacs
#132
nem mindenki ért csak annyit a témához, mint te, ezért nem teszik fel sokan ezt a naiv és/vagy buta kérdést... :)

azért is hülye kérdés, mert nem tudni, az IMF pontosan milyen feltételekhez fogja majd kötni a hitelmegállapodást, ha egyszer tényleg elkezdenek tárgyalni
ami ismert: maradjon meg a jegybank függetlensége
ez amúgy alap, ebből még ettől intelligensebb lépéseket tevő kurmányoknak sem engednének, egy ilyen dilettáns bandának meg pláne nem fognak
ami viszont a kamatokat illeti (ami a hitel tényleges ára, és tényleg egy kvantifikálható érték, ellentétben pl. a nem éppen kvantifikálható jegybanki függetlenséggel), arról annyit lehet tudni, hogy EDDIG piaci alatt volt a kamat, mert nem a kamatokon szedett "luxusprofit" :) a cél, hiszen az IMF nem egy tipikus bank (atipikus bank :) ha érted, miről van szó)

talán nem a kurucinfóból kellene utánaolvasni, ill. nem csak abból, mert nyilván ártani nem árt értelmes embernek, ha anélkül olvas ilyen vadbaromságokat, hogy beszedné, viszont sok buta és/vagy szakmailag enyhén szólva is nem jártas képes becumizni azt a sok baromságot...

szóval ha VALÓBAN érdekel a téma, akkor van egy sereg szakirodalom róla, no persze az nem lesz olyan lájtos, mint a kurucinfó, de legalább elgondolkodtat (pl. lehet benne hibákat keresni, stb., és akkor kapsz egy Nobel-díjat, ha bebizonyítod, hogy igazad van :) akár hiszed, akár nem, ez sem olyan tudományág, hogy mindenki mindenben egyetért)... szóval gondolkozz inkább, ha van mivel, amíg még van mivel :) nem árt, ha megtanulod használni az agyad, és nem csak azt szajkózod, amit olvastál, de ehhez előbb tanulni is kell, nem csak okosnak tűnő buta kérdéseket feltenni nagy marketinggel (marketingelni nagyon tudtok, azt látjuk :) a sok zombie mind megeszi azt a sok baromságot, amit elterjesztettetek pl. a zsidókról, aminek pedig kb. fele sem igaz)
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 23:08
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#131
A 2014-est még ők készítik, így 2015 lehetett volna még, de:
1. Nyilván a látszatra is adni kell.
2. Gondold végig. 2014-ben buknak (szerintem nem, de tegyük fel). Az új kormánynak nyilván nem lesz 2/3-a, ősszel elő kell álljon egy adósságnövekedés nélküli költségvetéssel. Innentől 2 aleset van:
- Nem megy, megbuknak. Új választás. Akkor megint jó eséllyel nyernek, hiszen csak pár hónap telt el.
- Megteszik, mert választás után még gyorsan bármilyen népszerűtlen lépést meg lehet tenni, visz a lendület, meg rá lehet fogni az előzőre (csontvázak).
3. Azt is végig kell gondolni, hogy ha ők nyernek megint, de nem 2/3-al (ez a legvalószínűbb scenario). Akkor saját maguknak kell tér. Ha rögtön megszivatják magukat, az Gyurcsányi hazugságlebukáshoz vezet.

Szóval a 2016 tökéletes választás. Hagy egy évet az új kormánynak bukta esetén, aztán jól betesz neki. Nem szivatja vissza saját magát nem bukás esetén. A távolabbi időpont meg hiteltelen és átlátszó lenne.

Nem hülyék ezek. Legalábbis a hazai politizálásukat tekintve (és persze a maguk szempontjából).
szivacs
szivacs 2012. 01. 04. 22:54
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#130
Gratulálok!
Te vagy az első, aki magától elismeri, hogy "Természetesen az IMF megegyezésnek ára is van".
Bár mindenki tisztában van ezzel - az is, aki ezt sosem írja le sőt másokat lehülyéz, akik ezt leírják - mégis vajmi keveset szólnak arról, hogy szerintük mi is ez az ár? Mi is lenne az az "ésszerű, kiszámítható gazdaságpolitika", "amit annyira nem akarnak Orbánék" és mik azok a homályfedte okok, amiért olyannyira nem akarják?
Vajon miket kellene beáldozni az országnak ezért a nemingyen ebédért?

Ez annál is inkább furcsa, mert igencsak szokatlan, mondhatni már-már természetellenes magatartás a rezdülésekre is figyelő, tőzsdéken aktív fórumozóktól az, hogy ellenállhatatlan késztetést éreznek arra, hogy olyasmit vetessenek meg (IMF hitel), aminek nincsenek pontosan tisztában az árával, sőt még csak nem is érdekli őket az ár!
Mivel ezt az árat ismétcsak nem a felvevők és az adókerülők fogják megfizetni, hanem az adófizetők, komolyan érdekelne, hogy tud-e valaki konkrétumot az árról vagy van-e legalább megalapozott (nem übermenses ex katedra) véleménye a mindannyiunk által fizetendő gazdaságpolitikai, társadalmi árról???
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 22:50
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
#129
@akira

A Fidesz az Alkotmanyba (bocsanat Alaptorvenybe) foglalta, hogy csak olyan koltsegvetes fogadhato el, amely nem noveli az allamadossagot. (A te szavaiddal elve, akkora lehet a hiany, amit a novekedes fedezni tud)

Na most ezt szepen elfogadtak, majd decemberben felfuggesztettek az egeszet 2016-ig, mert ok maguk 1 honapra elore keptelenek ezt betartani es lenyult mnyp penzekkel egyutt sem tudjak teljesiteni.

Szoval a szabalyozas amugy tok jo lenne, de a fiuk a sajat szabalyaikat is naponta irjak at, innentol kezdve nincs az az ero ami ezeknek a vadbarmoknak az amokfutasat megallitana. Eljen a 2/3!

megj.: az mar csak egy hipotetikus elmelkedes, hogy miert pont 2016 es nem 2014 ... ? Pl. mert iden ujra valasztasok lesznek?
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 22:44
Törölt hozzászólás
#128
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 22:35
Előzmény: törölt hozzászólás
#127
És az ingyen tanításodat egyelőre felfüggesztem. A következő tananyagért már pénzt kérek.
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 22:31
Előzmény: #7  Sigorszky
#126
Szakértői kormány kell? Miért nem tüntetünk akkor egyenesen az mellett, hogy küldjenek már ide magyar földre is egy szakértőt a GS-től ... Hiszen már annyi helyen szakértenek ...

link

link

Valószínűleg nem is kell kérni, hamarosan küldeni fogják a helytartójukat ...
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 22:30
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
#125
Elnézést: a "tényleg nagyon buta vagy" bekezdés véletlenül maradt benne. Ezt a kollégádnak írtam, ide nem akartam bemásolni. Persze, nyugodtan magadra veheted te is.
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 22:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#124
Tisztanlato, egyrészt javaslom, hogy cseréld a nicked mondjuk tufa-ra. Az jobban passzolna. Másrészt bemásolom neked, amit egy hozzád hasonló vehemens, agilis, de pénzügyi analfabéta párthívő társadnak írtam. Csak reménykedni tudok benne, hogy legalább részben megérted. Javaslatom, mielőtt bármi baromságot is írnál ide megint, legalább 2 napig ezt olvasgasd:

Tényleg nagyon buta vagy.

"Kapunk egy újabb hitelkeretet az egyre növekvő adósságunk kamatterheinek kiegyenlítésére?"

1. A finanszírozási igényt (hitelszükségletet) a költségvetési hiány adja.
2. A kérdés: hogyan finanszírozzuk a hiányt? A piacon most 10-11%-os kamattal tudjuk. Az IMF lényegesen kedvezőbb, tehát kevesebbet kell általa kamatra költeni.
3. Egy eladósodott és költségvetési hiányos ország folyamatosan hitelt vesz fel, ha ezt nem hitelnek hívják, akkor is. IMF nélkül folyanatosan kötvényeket bocsátunk ki, ami de facto hitelfelvétel. Szóval eleve hülyeség amit sugallsz, hogy ha az IMF-hez fordulunk, akkor hitelt veszünk fel, ha nem akkor nem. Akkor is. 2010 nyara óta is folyamatosan hiteleket vettünk fel. Csak azt nem egyszerre, egy szervezet nyújtotta. De attól még hitel.
4. Az IMF hitelben sokszor nem maga a hitel jelenti a legtöbbet, hanem:
- a szigorú feltételek (nem engedik elszaladni a hiányt),
- befektetői bizalom nvekedése.
Legtöbbször ez a hatás sokkal erősebb, mint a kamatkülönbözet előnye. Ezt már Orbánék is felismerték: lásd novemberi bejelentés, elég volt csak egy egyoldalú nyilatkozat és mennyire megnyugodtak a piacok.
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 22:23
Előzmény: #119  exmnbs1
#123
Persze, hogy koi. Visszajött az 50. nickjével. Ő komolyan beteg lehet, hogy 6-8 éve így fórumozik.
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 22:10
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#122
"A kormány többet költ, mint amennyi bevétele van."

Ez mindennek az alfája és omegája...

Költhetne ugyan többet, de csak annyival, amennyivel a gazdaság is nőni képes... Mert ha magasabb kamaton tudja csak finanszírozni magát, mint amilyen nyereséghányaddal az egész gazdaság működni tud, akkor az az egyenes út a biztos államcsőd irányába.

Egy gazdasági szereplő sem fog fölvenni magasabb kamatra hitelt, mint amilyen nyereséghányadot ki tud hozni a hitelből...

Csak az állam olyan hülye, hogy ilyet meg mer tenni, és kizárólag azért, mert nem gazdasági szakemberek, hanem jöttment senkiházi politikusok irányítják, aki csak annyihoz értenek, hogy hazudságukkal választásra buzdítsák a jónépet...

Szóval, a megoldás nagyon egyszerű, kevesebbet kellene költeni az állmnak, mint a bevétele.
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 21:52
Előzmény: törölt hozzászólás
#121
Ennyire nem lehetsz ostoba!

De megpróbálom elmagyarázni, hátha megérted.

A kormány többet költ, mint amennyi bevétele van. Azért, mert a költségvetésből nem faragott le eleget, az a döntés, hogy veszünk-e fel hitelt a költségvetésben realizálódik. Meg persze vannak lejáró hitelek, de most ebbe nem megyek be részletesen. Az, hogy veszünk-e fel IMF hitelt, azt jelenti, hogy a hitelt, amit amúgy is felvennénk, piaci kamaton(mely 11% közelében van) vesszük fel, vagy az IMF-től, ami jóval kedvezőbb kamatot jelent. Tehát megfizetjük azt, ha nem egyezünk meg az IMF-el, és ennek semmi köze ahhoz, hogy akarunk-e további hitelt felvenni.

Természetesen az IMF megegyezésnek ára is van, de ez leginkább az ésszerű, kiszámítható gazdaságpolitika lenne, amit annyira nem akarnak Orbánék...

Topik gazda

Sigorszky
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek