Topiknyitó: Denever 2011. 12. 21. 09:42

Ha hozzá nyúlnak a deviza tartalékhoz  

Tudjuk, hogy az MNB-t és a PSZÁF-ot azért szeretnék összevonni, hogy rátegyék a kezüket a devizatartalékra, Simor lefokozása mellett.

A gond csak az, hogy az az ország melynek már a deviza tartalékai is fogynak, és más segítsége nincs a látóhatáron annak annyi.

Sűlyedő hajóként tekintenek rá. Arra fog elmenni a deviza tartalék, hogy a romló forint által okozott kárt ellensúlyozzák vele.

Kemény lefelé tartó spirálba jutunk.

Csak remélni merem, hogy van "B"-terv is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 13:14
Előzmény: #337  Törölt felhasználó
#340
a magyar dvizahitelesek carryztek. amire azért kényszerültek, mert laza volt a fiskális politika. és a kormányok nem értették, hogy az MNB ezt nem tudja kompenzálni laza monetáris politikával (olcsó pénzzel). ilyen egyszerű. a devizahitelekkel nagyságrendekkel kisebb probléma lenne (sőt, nem lett volna arra szükség), ha a kormányok nem arra kondicionálják a zembereket, hogy a magas újraelosztási arányt a külföld finanszírozza. most már nem finanszírozza.
csendben 2011. 12. 22. 13:08
Előzmény: #337  Törölt felhasználó
#339
Kimerítő írás!

Ezeket mióta tudod?
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 13:07
Előzmény: #333  Törölt felhasználó
#338
Én nem mondtam, hogy csak a vakvilágba találja ki bármelyik alap, vagy magánszemély, hogy most már pedig megmutatja, hogy ő a jani. Nyílván kihasználják a médiában megjelenő híreket, esetleg kreálnak is, ha szükséges. (Pl. az OTP-ről 2008-ban.)
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 13:00
Előzmény: #304  stock33
#337
Komoly egyoldalú felfogás és némi tudatlanság van az ilyen állítások mögött. Sokszor kifejtettem, hogy a kiszolgáltatottabb és kevesebb információkkal rendelkező réteggel szemben, ilyen elfogult vélemények undorítóak!
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen állítások egyszerűen önmaguknak is ellentmondanak: egyszer felelőtlen és ostoba a hiteles, aztán meg tudatosan látnia kellett volna a dolgokat.
(Mindazonáltal vannak felelőtlen hitelesek, de a többség nem ilyen és azokat is bedönti a felelőtlen kormányzat és felelőtlen banki politika. És minél nagyobb a rálátás, tudás, szakértelem és pozíció, a felelőtlenség annál nagyobb és annál megbocsáthatatlanabb "bűn"!)

1) A banki üzletkötők kvázi hiteltanácsadók is, a hitelek felelőtlen szórása komoly etikai probléma. Egy ügyvédet ilyen húzásért pl. kirúgnak a kamarából. A felelőtlen üzletkötőkkel, akik 0 jelzálogra hatalmas pénzeket adnak, ki kell rúgni. És jobb helyen meg is teszik.

KÉRDÉS: Feltennék egy kérdést: ha te olyan okos vagy, mint amilyennek képzeled magad, akkor kölcsönadnád a nehezen megkuporgatott pénzedet egy felelőtlen hitelfelvevőnek?

2) Az, hogy a bank felelőtlenül méri fel a hitelesek hitelképességét, jelzálogokat, az nem hitelesek felelőssége. Sőt hivatalosan a bank bukója, melyet szabadon átháríthat. A szabad áthárítás, pedig megint nem a hitelesek, hanem a törvényhozók felelőssége.

3) Továbbá voltak itt előre nem látható tételek. Amit ugye az ilyen állásfoglalások felrónak a hiteleseknek (mondván, hogy előre kellett volna gondolkozni), ám nem rónak fel a bankoknak. Ilyenek a CHF ilyen mértékű erősödése, válság, munkanélküliség stb.

KÉRDÉS: Még a bankok sem látták előre, akkor a tudatlan, ostoba hiteles hogy látta volna előre?

4) Azt se felejtsük el, hogy a bankok mindent elkövettek, hogy ne forint hitelt vegyenek fel. Még attól többet is, mint amit a "kormány" tett.
Mivel nem lehet mindenki üzleti zseni, - ezért nem maga tőzsdézik, hanem banki tanácsadásért megy - a túlzott reklámok eleve megtévesztőek lehettek. Nem is beszélve arról, hogy a bankoknak eszük ágában nem volt forint hitelt nyújtani. Épp akkor nem volt, épp akkor csak irreálisan hatalmas kamatú személyi hitel volt a palettájukon és nagyon kedvező deviza jelzáloghitel. Sokan, ezeket a tényeket tagadják, de azok egyszerűen hazudnak! Speciel én is felmértem az akkori helyzetet a piacon, ill. biztos volt olyan műsor is és a mostani helyzetet is leadták a tv-ben, hogy nem lehet reális forint kamatokkal váltani. Még többet bukik az aki forintra vált, ha egyáltalán lehet, mert különböző indoklásokkal elutasítanak. Az indoklások szabadon választhatóak, törvényileg megint nincsenek szabályozva. Akiben ezek nem realizálódik, az maradjon meg a idióta tudatlanságában, aki meg "bakhűségből" fújja a propagandát az meg szóra sem érdemes. Úgyhogy a KAPZSISÁG, erős túlzás. Penznyelo szerű kérdéssel reagálnék.

KÉRDÉS: Te felvennél 30-40%-os személyi kölcsönt forint alapon, mert a bank ezzel versenyezteti az 1-2 %-os CHF kölcsönt? Akkor kapzsi vagy?

Ja, és a bank azt is elfelejti közölni, hogy később a kamat 8%-os lesz, nem 2%-os, mert megteheti. És az indoklás is megvan: MINDEN költséget áthárít, a saját bukóját is, a másik - tényleg felelőtlen - hiteles nem fizetését is, bedöntve a - felelős - hiteleseket is. Akkor ki itt a kapzsi, inkább?
myrath 2011. 12. 22. 12:57
Előzmény: #291  Aboriginal
#336
Szép magyar nickneved van! :)
Nem az a magyarkodás, h gondolkozás nélkül elfogadod azt a litániát amit a fizess nyom a fejedbe, hanem némi objektivitás és tájékozottság legyen egyéb vonalon is.
De amit leírsz, az egy nagyon-nagyon leegyszerüsítése a mai magyar folyamatoknak. Úgy is mondhatnám, h a fizess szeminárium első oldal első lecke. :))
Még egy apróság...nagyjából az exportnak (vagyis főleg európának) és a multiknak köszönhetjük azt, h Mo még nincs csődben. ld. fogyasztási adatok, munkanélküliség, adóemelések....
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 12:51
Előzmény: #334  Törölt felhasználó
#335
Szia pénznyelő! Szerinted az infláció hogy fog alakulni a következő években, mellé ugye az alapkamat? Vagy nem nagyon megyünk a mostani 7% fölé.
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 12:47
Előzmény: #332  Törölt felhasználó
#334
"Egy nagyobb hedge fund már tudhat"

Miben? EURUSD-ben? Vagy EURCHF-ben? Ugyan már. Ezekben a keresztekben egy nagyobb hedge fund is akkora, mint mondjuk egy kis hazai alap az OTP-ben, a néhány 10e, 100e db-jával 1 nap mozgathat picit, te TARTÓSAN semmit.
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 12:46
Előzmény: #332  Törölt felhasználó
#333
link
nagy kereszteket csak a piac tud tartósan mozgatni. A BoJ idén már horribilis pénzt tolt a JPY gyengítésébe, és? a márciusi gyengítésnek nem sok értelme volt, az októberi után is visszaerősödött a yen, csak később kezdett gyengülni.és ez nem egy nagyobbacska hedge found volt, hanem a Japán jegybank...ha ismered valamennyire Sorost (aki pl sikeresen döntötte be a GBP-t, akkor tudhatod, hogy a sikeres spekulációhoz mindig kell a piac, anélkül csak pénzkidobás..tudod, trend ellen..:)
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 12:33
Előzmény: #326  Törölt felhasználó
#332
1. Egy nagyobb hedge fund már tudhat.
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 11:54
Előzmény: #330  p-b
#331
"Jó lenne felfogni végre, hogy vannak bizonyos "játékszabályok" az eu-n belül, melyeket BE KELL tartani."

Tovább megyek. A piacoknak is vannak SZABÁLYAI, amiket nem lehet átlépni. Vagy át lehet, csak akkor ne csodálkozzunk, hogy bóvli vagyunk, hogy 8%-on hajlandóak csak finanszírozni minket, hogy 300 az euró, stb. stb.
p-b 2011. 12. 22. 11:47
Előzmény: #324  Aboriginal
#330
Jó lenne felfogni végre, hogy vannak bizonyos "játékszabályok" az eu-n belül, melyeket BE KELL tartani. Ugyanis amikor beléptünk, ez is feltétel volt.
EU minden bizonnyal meg van Mo. nélkül is, de fordítva már kötve hiszem.
Hogy egy élő legendát idézzek
"EU-n kívül is van élet"
Próbálja meg de egyedül, esetleg csatlakozhatsz hozzá. Útlevél, megy egy kis hideg élelem:)
Nagyon unja már az EU a szabadságharcunkat és irányt fog mutatni azzal, hogy nincs eu/imf hitel, sőt,a nettó eu támogatásunkra szánt pénzcsapot is elzárják, akkor már nincs min álmodozni.
Az álmos sorsa ugyanis az ébredés. Jobb lenne ezt minél előbb felfogni.
Lehet hazárdírozni saját kontóra, de nem egy nemzet számlájára.
Itt a mai 12 hónapos dkj aukció eredménye. link
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 11:35
Előzmény: #328  Törölt felhasználó
#329
Nem értem, mi a kérdésed?
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 11:22
Előzmény: #326  Törölt felhasználó
#328
látod, most már cikkezik amit pár hónapja irtam Neked
olvass bele 10,54 cikkbe.

nőt vagy csökkent az államadóság.
Kolyok
Kolyok 2011. 12. 22. 11:21
Előzmény: #326  Törölt felhasználó
#327
penznyelo aboriginal teljesen elmebeteg láthatnád már, szegény mamája szégyenli de már nem tud tenni ellene így kell szeresse ahogy van... Meggyőzni úgyse fogod tudni, az ilyen emberszerű állati lények mint ő, még a haláluk óráján is ugyanazt a hülyeséget hajtogatják amit beléjük nevelt a szekta... Ész érveket hiába hozol fel mert ő olyasmit nem ismer. Szépen bemásolja azt 4-5 kis szöveget amit adtak neki és ettől már boldog, hogy legalább ezt megtudta csinálni... neki ez már óriási siker, olyan mint másnak mondjuk olimpiát nyerni... Szerintem pár perc múlva majd bemásolja, hogy ő pártfüggetlen és már felszólította Tarlóst is lemondásra mert ez a szövege már régen volt... :-)
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 11:00
Előzmény: #324  Aboriginal
#326
1. Nagy devizakereszteket nem tud mozgatni 1-2 nagy spekuláns sem. Legyél már tisztában a nagyságrendekkel legalább.
2. Hallottál már olyanról, hogy fedezett kamatparítás? Elárulom neked, hogy egy lefedezett carry trade ügyelet = a kockázat nélküli 0 haszon.


signal2
signal2 2011. 12. 22. 10:59
Előzmény: #324  Aboriginal
#325
Én úgy látom neked meg az a munkád, hogy ugynaazt számtalanszor bemásold. Habár értelme semmi.
Aboriginal 2011. 12. 22. 10:57
#324
A véleményem nem változott.
"Kedves jacsu!
Az általam leírt tényeket cáfolni nem tudják!
A többi fölényes okoskodás + nem érdekel!
Tények alapján megvont következtetéseik ugyanis nincsenek.
A rendszeresen itt tanyázó hozzászólóknak az a munkája, hogy vagy a nemzetközi pénzügyi érdekeket vagy 2 magyar ellenes érdekeket képviselő párt hivatalos hozzászólóiként tevékenykedjenek.
Ezekkel nincs mit +beszélni, mert a tények és az érvek ezekre hatástalanok.
Azzal fognak jönni, hogy nekünk meg kell felelnünk Brüsszelnek, Moszkvának stb.
Nem számít, hogy mi a magyar állampolgár érdeke!!
A párt hozzászólók az mszp, lmp kollaboránsok. Az őket megbízóknak dolgoznak és nem a magyar nép érdekeit képviselik."-idézet 1 korábbi hozzászólásomból.
Denever 2011. 12. 22. 10:53
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#323
Csak azok az országok gazdagok, ahol jól menő, stabil bankrendszer van. Tetszik nem tetszik, nincs kivétel.
Törölt felhasználó 2011. 12. 22. 10:50
Előzmény: #321  Denever
#322
Ok, csak nem értettem.
Denever 2011. 12. 22. 10:49
Előzmény: #312  Törölt felhasználó
#321
Bocs penznyelo véletlen ment neked.

Topik gazda

Denever
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek