Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 12. 16. 19:00

100ezer MNYP tag, aki segít 9 millió magyarnak  

Ahhoz képest, hogy 100ezer ember félrerakott pénze (300milliárdFt) húzza ki az országot 2012-ben a szarból, ahhoz képest mindenki leszarja őket!!!!!



Döbbenetes!!!!!!



Ez az igazi Magyarország!



Kedves Faszkalap Orbán Viktor és Segglyukarcú Matolcsy!



Több tiszteletet érdemelne ez a maréknyi ember, mint, amit maguk most adnak nekik!!!



Javaslom mondjanak inkább le erről a pénzről és adják meg a lehetőséget megtakarításoknak az Önkéntes Nyugpénztárba való áttranszformálására! Basszák meg a BKV-t és a MÁV-ot és rögvest meglesz az a hiányzó 200-300milliárd Ft.



Akasztófára való banda ez a Fidesz és az összes kormánytag és szimpatizáns! Szégyenlem most már én is, hogy ebben a kibaszott országban élek!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mondoka 2011. 12. 18. 23:32
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
#120
"sokkal több lopás másfél év alatt" "mint előtte 20 év alatt összesen" -ez az egy talán nem stimmel. Bár azt amit már a zsebünkben éreztünk senki nem lopta még meg így egy tollvonással. Viszont amit nem éreztünk a zsebünkben, de kollektív közös tulajdonunk volt, a nemzeti vagyon -az ennél sokkal többet ért! De lopták még ezen felül a költségvetést is hűtlenül kezelve, többszörösáron kiviteleztetve projecteket. Meg magas kamatokkal, jogtalanul áruló ügynöknek nevezhető szekértolók által felvett hitelekkel.
Törölt felhasználó 2011. 12. 18. 22:00
Előzmény: #57  philosopher
#119
Szia Philosopher!

A magányp-ban lévő pénz is saját! Nem csak az önkéntesben lévő. A Mnyp-s pénze az embernek egy magán cégnél vezetett a tag egyéni számláján lévő pénz. A szerződést a magánember és a magáncég köti. A működés környezetét határozza meg a tövény, amit az állam szabott meg.

Szóval az Mnyp-s pénz is magán pénz.

Ha az Országos Nyugdíjfolyósító intézettel kötöttem volna ezt a szerződést és ott az állam tartaná nyilván a befizetéseimet, akkor valóban államinak tekinthető a pénz, így viszont nem.

Nincs veszély az Önkéntesbe áttöltésben. Az Mnyp megszűnik, befektetéseket pénzé alakítják, majd a pénzben nyilvántartott összeget átrakják Önkéntesbe, ahol elő lehetne írni a kormánnyal kötött megállapodás értelmében, hogy kimondottan ezt az áthozott összeget csak magyar állampapírokba lehet beforgatni. Az átváltás miatti veszteségeket az állam kifizetné sok-sok év alatt. Az állampapírok futamideje miatt, nem azonnal kellene 1 év múlva vissza fizetni az államnak, mert lehetne 5 éves időre kibocsájtani papírokat. Ennyi idő alatt tán csak rendbe jön az ország.

A másik gondolatom ehhez, hogy ha el is venné az állam a pénzét a 102 ezer embernek, akkor sem 300 milliárdot markolna az állam, csak kb. a felét, mert jelenlegi formájában is a 300 miliárd valszeg a fele állampapírokban tartják a megmaradt Mnyp vállalatok.
Törölt felhasználó 2011. 12. 18. 21:08
Előzmény: #65  Magicmaan
#118
Szia Magicmaan,

örülök, hogy Te nem szorulsz segítségre. Viszont Orbán Viktor elvtárs és a Magyar Szocialista Fidesz Munkás Párt úgy gondolja, hogy az államkassza jövőre bizony segítségre szorul majd...Akár akarod, akár nem.

Hidd el én sem akarom.

Törölt felhasználó 2011. 12. 18. 17:19
Előzmény: #112  upgrayeddAKS
#117
még keresem azt a szuper írást, amiben a szerző épp azt fejtegeti, hogy mi kell még annak a fidesz szavazóbázisnak, mekkora hazugság, kinek a szavát hinnék el, mely tényekben hinnének ahhoz, hogy ráeszméljenek, hogy szeretett kormányuk, vezírük milyen hazugság sorozatot indított el (igen, már a választás előtt..) és ez hova eszkalálódott, felfogják-e hogy egy fideszes házaspár van a törvényhozás és a igazságszolgáltatás tetején,

link

hogy miért is óriási veszély a jegybanki függetlenség csorbítása, miért hazárdírozás az a politikai, amit pl az IMF-fel szemben folytatunk, miért történt most sokkal több lopás másfél év alatt (MNYP), mint előtte 20 év alatt összesen, a média bedarálása, az alkotmánybíróság lezüllesztése, stb., stb., lehetne sorolni még azt hiszem azokat a normális állammal össze NEM egyeztethető lépéseket, mindez hihetetlen arrogáns és cinikus köntösben a pofánkba nyomva, a sok tipikus látszat intézkedés (híd és utca átnevezések, alkotmány asztala), mellett átgondolt, érdemi lépések hiánya, stb. (mire végére érek ennek a hozzászólásnak felmegy bennem a pumpa...)

felfogják (vagy fel sem tudják fogni???) hogy ezek milyen súlyos dolgok, mennyire fenyegetik nemcsak a jövőnket, hanem már a jelenünket is?
Törölt felhasználó 2011. 12. 18. 16:08
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#116
magyarországon a megélhetés is ku...nagy gond, miből tegyél félre, ha a lóvéd nagyját elviszik adóba, a maradékot + rezsire keresed?

ez a mocsok kurmány, meg emeli a saját bérét, arcátlanul.
Törölt felhasználó 2011. 12. 18. 15:15
Előzmény: #98  szivacs
#115
kíváncsian várom, milyen szöveget tanít be számodra kubatov bácsi, amikor a nyesz számlákat vagy a devizabetéteket fagyasztják be. elképzelhetetlenül sok energiádat emésztheti fel a kognitív disszonancia redukciója.

jut eszembe. most akkor a kicsi focista tavaly hazudott vagy sem a manyupppal kapcsolatban (amikor megengedte, hogy 100 ezer ember maradjon a manyupban, sőt büszkén jelentette ki, hogy van 100 ezer bátor ember).
gazmber 2011. 12. 18. 14:08
Előzmény: #103  niobeta
#114
Arra jöhettek rá (ha nem tudták volna?), hogy nem zárhatók ki az államiból a volt mnyp-sek akárhogy csűrik-csavarják a szabályokat, így bosszúból egyenlőre az mnyp-s befizetéseket nyúlják le...de agyalnak még a további büntikről tovább...szvsz.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 17. 23:18
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
#113
bob szereti a dogmákat, pedig nagyon dogmaellenesnek tartja magát :)

dogma pl. az is, hogy az imf meg a többi ránkkényszerít bármit is, pláne, hogy az csakis rossz lehet nekünk... ugyebár az imf-et azért hozták létre, hogy ártson mindenkinek, az egyféle krampuszbácsi a jobbosoknak... ez is egy dogma

itt egy dogma, amit mindenki szerethet:

link

:)

persze tipikus jenki primkóság, de legalább jópofák
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 17. 23:10
Előzmény: #92  szivacs
#112
hijjjnye, de beletrafáltam ezzel a kockacukorral :)
küldök is egy jó kis dalocskát, amit a tiszteletedre hallgattam meg (elővettem, mert emlékeztem rá, hogy benne van: it's goog to be bad :) és olyan jó volt kötekedni veled, hogy fogok még később is :) amikor nagy butaságokat írsz, hátha motivál majd arra, hogy utána is járj dolgoknak, ne csak pár hvg elolvasása után érezd azt, hogy "tyűűűűdeértem ezt a közgazdaságtant", ami amúgy nem is annyira bonyolult, csak még nem vágod a logikáját... de talán egyszer majd :)

link

a témához:
magyarázd csak, spongyabob, a bizonyítványodat :)
arról volt szó: nehezményezted, hogy magántulajdonnak tartják, említik folyton egyesek a MNYP-megtakarításokat, és rittyentettél valami kis buta etosztoposzt arról, hogy milyen befizetések után milyen jogok járnak, etc. Alain-nek, ha jól emlékszem
igazságosságról szó sem volt, én meg nem vagyok gondolatolvasó, no meg szvsz ez csak egy béna kimagyarázkodás, hogy ne égesd magad, hogy még ezt sem tudtad, pedig gnómtóni is elégszer elmondta, hogy nem magántulajdon, mert nem rendelkezünk vele szabadon, stb.
ez alapján meg ugye értelmes ember egy kicsit utánajár, ha már egy kretén mongolidióta ilyeneket mond, akkor az biztos nem igaz :) és lőn... fehéren-feketén magántulajdon, bádábumm :)

de ha a kunjani-féle idiótáknak igaza lenne, és valóban rossz lenne a MNYP konfigurációtól függetlenül (tehát ha normálisan fektethettek volna amibe csak akarnak épkézláb szabályok szerint no és a ktg-ek terén is normális arányokat állapít meg a törvény), akkor is hülye érvelés volna az igazságosságra hivatkozni...

viszont fontos, hogy előbb-utóbb minden magára valamit is adó ember megértse, hogy a kunjani-féle retardáltak a zombiknak szóltak, és az, hogy nem volt egy Wundermittel a MNYP-rendszer, az nem jelenti azt, hogy gazdaságilag elhibázott lépés volt, meg kísérleti nyulak voltunk ,stb.
a tőkefedezeti rendszer régóta jól működik, ahol értelmesen szabályozzák, és sok állam azért nem akarja bevezetni a mi rendszerünket, mert nem akarnak lemondani a nyugdíjárulékokról, csak ezt nem akarják elsimerni, ezért nyomnak minden idióta propagandaszöveget a zombiknak, amit azok rendszerint be is kajálnak, mert agyatlan zombik...

na ezen pl. szintén jót szórakoztam:

link

antizombie-tanfolyam zombi polgárok tájékoztatására, okítására :)
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 22:35
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#111
Én ezeket az országokat nem tekintem harmad-negyed vonalbelinek szivacs.

Jobban érezném magam, ha az interkontinentális fordítókorong arrafelé fordítana minket, és nem elfelé.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 22:32
Előzmény: #106  szivacs
#110
"az országok nem tudták saját belső többletforrásaikból finanszírozni "

Magyarországon nagyságrendileg évi 400 milliárd Ft-ot jelentett a költségvetésnek az mnyp.

2009-ben mekkora kiigazítást/kiadáscsökkentést, hajtott végre a kormány? 2010-ben mekkorát? 2011-ben mekkorát?

Egyébként néhány fejlett ország, ahol van magánnyugdíj valamilyen formában:

Német, az elsõ pillér a törvényes nyugdíjbiztosítási rendszert tartalmazza, második pillért a vállalati öregségi biztosítás és a közszolgálati kiegészítõ biztosítás képezi. A harmadik pillérbe a magángondoskodás különféle formái tartoznak.

A francia munkáltatók a társadalombiztosítás kasszájába befizetendő kötelező alapjárulék mellett a foglalkoztatási ágazatonként szerveződő kiegészítő nyugdíjpénztárakba is kötelezően fizetnek járulékot, amelynek elosztását szintén szolidaritási alapon állapítják meg. A számos kiegészítő pénztár egy része állami, egy része pedig magánkézben van.

Svéd, A járulékból 16% kerül a társadalombiztosítási alapban az un. virtuális egyéni számlákon jóváírásra, 2,5% pedig az egyén által választott tõkebefektetési alapba kerül, ahol a tényleges hozamot írják jóvá.

Ausztria, A rendszer második pillére a 2002-ben bevezetett kötelező munkahelyi nyugdíjbiztosítás. Ez az állami mellett többletnyugdíjat biztosít azáltal, hogy a munkaadó a munkavállaló bérének 1,53 százalékát befizeti a kilenc magánnyugdíjpénztár valamelyikének.

Dánia, kötelező állami, kötelező munkapiaci kiegészítő nyugdíj, kötelező nyugdíjelőtakarékosság, és számos önkéntes rendszer.

Az egyesült Államokban többpilléres nyugdíjrendszer működik az állami és magánnyugdíjrendszer keretében; előbbi szerepe kisebb, a hangsúly a magángondoskodásra helyeződik.A kiterjedt magánnyugdíjrendszer alapvetően három lábon áll. Az üzemi nyugdíjbiztosítás keretében a nagyvállalatok saját maguk gondoskodnak alkalmazottaikról. A közalkalmazotti kiegészítő biztosítást helyi önkormányzatok szervezik meg magánbiztosítókon keresztül. Végül létezik egy sor, jelentős adókedvezményeket kínáló magánnyugdíjalap. Az óriási pénzekkel gazdálkodó magánpénztárak a legnagyobb intézményi befektetők, az adóhatóság és a munkaügyi minisztérium szigorú felügyelete mellett működnek.
Egy amerikai nyugdíjas jövedelmének alig felét teszi ki az állami nyugdíj.

Hollandiában három évvel ezelőtt lépett életbe az új nyugdíjtörvény,
A nyugdíjrendszer jelenleg három pillérre épül: egyfelől az állami költségvetésre, amely mindazonáltal összességében a nyugdíjnak csak kisebb részét fedezi; a legnagyobb hányad a cégekre és munkavállalókra jut; és mindezt egy önkéntes megtakarítási lehetőség (biztosítással egybekötött befektetési forma) egészíti ki.

Kanada példájával: minden egyes munkavállaló jogosult állami nyugdíjra, de ez olyan alacsony összeget biztosít, hogy a kanadai életvitel, árak ismeretében a legtöbb ember képtelen lenne megélni ebből az összegből. Emiatt alakultak meg a magánnyugdíjalapok, melyekbe a munkavállaló és a munkáltató ugyanakkora összeget fizet be, ezt pedig egy külön számlán vezetik.

Ausztráliában szinte csak magánnyugdíj van. Az állami nyugdíj inkább egy segélynek tekinthető, fix minimális összeg.
A nyugdíjat ezenfelül a kötelező 9% magánnyugdíj alap adja.

Románia, Szlovákia hasonlóval kezdett, mint mi.

?
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 21:50
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#109
És csakis a széf be bezárva! Nehogy megmentsék!
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 21:48
Előzmény: #107  Törölt felhasználó
#108
Én megpróbálok tanulni az esetből. Lesz@rom a manyup, nyesz, onypt, stb megtakarításokat. Csak dollár, fizikai arany játszik ezentúl. A politikusaink meg bevezetik.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 21:26
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
#107
link
Van benne egy jó mondat:
"kétszer annyian vannak, mint az egyiptomi tüntetők voltak alig egy hónapja a Tahrír téren."
pertársaság alakulására sem kell sokat várni
szivacs
szivacs 2011. 12. 17. 21:25
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
#106
A világbanki rendszer gyakorlati kipróbálását a harmadik, negyedik vonalbeli országokba telepítették (olyan melegen ajánlva, hogy azt a megfelelni kívánók ne utasíthassák vissza), az első másodvonalbeliek pedig közölték, hogy ezt ők sem akkor, sem soha nem fogják alkalmazni, jó nekik a meglévő - holott valójában demográfiai okoból nem volt hosszú távon fenntartható a rendszerük ám inkább a demográfiájukon változtattak eredményesen pl. a franciák.
Igen, az állami mellett vannak másik pillérek is, de nem a manyup, hanem Európában jellemzően a vállalati és az önkéntes.

A gyakorlati hátrányt a világbank saját értékeléséből is megtudhatod, miszerint tévesen ítélték meg a modelljük elvi előnyeinek a gyakorlatban történő érvényre jutásának lehetőségét. Ugyanis e tekintetben kidolgozatlan elképzelésükkel ellentétben a gyakorlatban a nem rövid átállási időszak - 2 emberöltő - alatt generálódó deficitet az országok nem tudták saját belső többletforrásaikból finanszírozni - megjegyzem 50 éves töretlen konjunkturára számítani naivitás is volt részükről - ezért külső forrásokat voltak kénytelenek igénybe venni. Erre azonban nem álltak rendelkezésre speciális, a nyugdíjrendszer átállításához igazodóan ütemezett, alacsony költségű külső források, csak a piaci alapúak, melyek sokkal rövidebb futamidejűek és magasabb költségűek is voltak a szükségesnél. Nem mellesleg mivel a második pillérben felhalmozódó tartalékok az államadósságot nem csökkentették viszont a többlethitelek növelték, ezen országok adósminősítése romlott és forrásköltségeik megnőttek, tovább növelve az eladósodottság szintjét és a nyugdíjrendszer átállításának költségeit.
A világbanki elemzés a gyakorlatban megvalósult problémákat felismerve felülbírálta saját modelljét és nem ajánlja abban a formában, ahogy akkor pl. nekünk is.
Jóval alacsonyabb mértéket és a f-k állami rendszerből kieső bevételek nem külső forrásból történő ellentételezését köti ki, hogy megakadályozza az államadósság növekedést. Ezt vették alapul a csehek és a lengyelek is a 2013-ra tervbe vett rendszerelképzeléseiknél.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 21:19
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#105
Benne vagyok az 100e-ben, úgyhogy pozícióból beszélek :)

Bekaphatják!

Magamtól biztosan nem adom, van még 30 éven nyugdíjig, addig csak lesz egy kevésbé jogtipró kormány vagy alkotmány vagy alkotmánybíróság.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 20:36
Előzmény: #103  niobeta
#104
Szerintem te nem velem állsz vitában.
niobeta
niobeta 2011. 12. 17. 20:23
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
#103
nem az állam vette el, mi döntöttünk így

hát én nem mivel januárban még csak a 2011-ről volt szó

ez tök jó államiba nem számítok bele, magánba meg nem kapok semmit

Magyarország 2011
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 20:15
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
#102
"(A csehek most vezetik be, és áfát emelnek a fedezetére)"

Nálunk meg kivezetve és lenyúlva is ÁFÁ-t kellett emelni...
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 20:11
Előzmény: #98  szivacs
#101
Elvi előnyökért a fejlett országok többségében van az állami mellett más pillér is.

A gyakorlati hátrányt nem értem, továbbá miért diszkriminatív, felmenő rendszerben kötelező volt.

A többlet adósságterhet pedig többször elmondtam, reálhozam volt. Az, hogy az állam nem kiadáscsökkentésből, bevételből, hanem hitelből fedezi, az nem az mnyp rendszer következménye. Az állam vállalt adósságterhet - nem az mynp okozta - ahogy teszi azt a Mávval, Malévvel, adócsökkentéssel - mert nincs mellé kiadáscsökkentés.

(A csehek most vezetik be, és áfát emelnek a fedezetére)

Topik gazda

_____
3 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek