Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 12. 16. 19:00

100ezer MNYP tag, aki segít 9 millió magyarnak  

Ahhoz képest, hogy 100ezer ember félrerakott pénze (300milliárdFt) húzza ki az országot 2012-ben a szarból, ahhoz képest mindenki leszarja őket!!!!!



Döbbenetes!!!!!!



Ez az igazi Magyarország!



Kedves Faszkalap Orbán Viktor és Segglyukarcú Matolcsy!



Több tiszteletet érdemelne ez a maréknyi ember, mint, amit maguk most adnak nekik!!!



Javaslom mondjanak inkább le erről a pénzről és adják meg a lehetőséget megtakarításoknak az Önkéntes Nyugpénztárba való áttranszformálására! Basszák meg a BKV-t és a MÁV-ot és rögvest meglesz az a hiányzó 200-300milliárd Ft.



Akasztófára való banda ez a Fidesz és az összes kormánytag és szimpatizáns! Szégyenlem most már én is, hogy ebben a kibaszott országban élek!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 20:08
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
#100
Az MNYP rendszer nem szólt másról, minthogy az állam privatizálta a nyugdíjak (befizetések+halmozott vagyon) egy részét az EMBEREKNEK. Az emberek pedig ahelyett, hogy elérték volna a választott képviselőkön keresztül azt, hogy ez a részarány nőjjön, azaz hogy az emberek tulajdonába kerüljön a saját befizetésük és nyugdíjuk minél nagyobb része, ehelyett most tapsikolnak Orbánnak, hogy ezt visszaállamosította. Már a Fidesz párthívői, meg az alapból ostobák. Pont azok, akik folyton azon hőbörögtek, hogy kimaradtak a privatizációból. Pedig nem, a nyugdíjak egy részét egykor számukra privatizálta az állam, ők meg ahelyett hogy azt akarták volna hogy ez a részarány közelítsen az egészhez, azaz hogy kapják meg az egész nyugdíjukat magántulajdonba, tapsikolva elvetették maguktól Orbánnal, hogy feléljük. A legabszurdabb az egészben az, hogy azok adták vissza elsősorban, akik aztán a lenyúlt pénzből biztosított lineáris adó előnyeiből nem vagy alig kaptak valamiit (vagy ráadásul ott is a szopóágon vannak). És azok tartották meg, akik adócsökkentését finanszírozták a többiek nyugdíjszámláiból...

Hát tapsikoljanak csak az ilyen ostobák.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 20:03
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
#99
"Egy kivétel van, a külföldi munkavállaló, 5 évnél rövidebb kinntartózkodás esetén, ha külföldi internacionális vállalat alkalmazottja."

Ebbe tökéletesen belefértem:))
szivacs
szivacs 2011. 12. 17. 20:01
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
#98
Tudom, értem, de nem értek vele egyet - mármint a manyup rendszerrel a bevezetése óta, mivel diszkriminál és nem egyenlően osztja el a terheket. Elvi - meg nem valósuló - előnyökért gyakorlati hátrányokat kényszerített a munkavállalókra diszkriminatív módon és többlet adósságterheket generált a teljes társadalomra.
Sajnos egy igazságtalan és elhibázott rendszert nem lehet igazságosan felszámolni, ezért megértem azokat, akiket belekényszerítettek és most személyes hátrányokat szenvednek el.
Ugyanez a megértés jár azoknak is, akik pedig a manyup 13 éve alatt és a miatta felhalmozott többletadósság következtében azóta is szintén személyes hátrányokat szenvednek el.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 20:00
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#97
link

Az állami nyugdíj kötelező, és nem lehet kilépni.

Egy kivétel van, a külföldi munkavállaló, 5 évnél rövidebb kinntartózkodás esetén, ha külföldi internacionális vállalat alkalmazottja.

Értelemszerűen nem lesz részese a nyugdíjrendszernek, ezért úgy fair, hogy a járulékát visszakapja.

Mondjuk, ez is egy távoli ország innen nézve, nálunk fordítva van...úgy fair hogy a járulékod utáni nyugdíjat ne is reméld.

Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 19:56
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#96
Igen, én is visszakaptam.
Már nem emlékszem pontosan a feltételekre mert ottani adótanácsadó intézte, amikor én már nem laktam ott. Ha jól emlékszem a németországbeli kiköltözés után fél évvel volt rá lehetőség.
Természetesen nyugdíjjogosultságnak kellett lenni.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 19:51
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
#95
Ez személyes tapasztalat, te visszakaptál pénzt az állami nyugdíjról lemondás fejében, és nem fizetsz több járulékot, és nem kapsz majd semmilyen állami nyugdíjat?

Nem tudok ilyen lehetőségről:

link

link
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 19:44
Előzmény: #92  szivacs
#94
Nem ezzel van a baj, hanem a következtetéseddel, amit ebből próbálsz levezetni:

"mnypbe átirányított pénzt magántulajdonnak tekintjük, akkor az államiba befizetett pénz megegyező része is az. Ha pedig egyik nem az, akkor a másik sem. "

Azonos mértékű befizetésért azonos szolgáltatás jár, de te ezt onnan nézed, hogy ugyanannyit fizet mindkettő. Az államiba NEM ugyanannyit fizet mindkettő, és azonos szolgáltatás akkor jár, ha ugyanoda fizeted. Az állami befizetésért, és a magán befizetésért nem ugyanaz a szolgáltatás jár.

Az mynp-ben tőke van - ez képezi magántulajdon alapját.

Az államiban nincs semmi, felosztó-kirovó rendszer.

Alapjaiban, elveiben, lényegében teljesen más a kettő, miért kellene ugyanúgy tekinteni a kettőt, hogy vagy mindkettő magántulajdon, vagy állami tulajdon?

Az államiban milyen tőkéd van neked? Hol van, milyen számlán?

Pontosan értem, hogy csak nem akarod érteni, és játszod a hülyét. De ez a rosszabb rád nézve.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 19:39
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
#93
az állami nyugdíjról
szivacs
szivacs 2011. 12. 17. 19:33
Előzmény: #88  Törölt felhasználó
#92
#28 + #34 +
"Én a magam részéről pedig abban egyetértek mindenkivel, hogy azonos mértékű befizetésért azonos szolgáltatás jár, a kevesebbért pedig legfeljebb arányosan kevesebb."
Ugye érted, nem úgy mint lemerültaksi, ami törvényes az nem feltétlenül igazságos is, ahogy most nem az némely húzás úgy a múltban sem volt igazságos ami törvényes volt.
prmiklos 2011. 12. 17. 19:28
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
#91
"Mnyp tagként érdeklődve vártam, hogy mi lesz az ügy kimenetele"

A puszta tényen túl, hogy az eredeti elképzeléssel szemben nem áll vissza az MNYP-be irányuló pénzáramlás, a másik felháborító dolog, hogy kommunikálják mindezt úgy, hogy még csak most agyalnak rajta, pontosan miként is legyen, mik legyenek a visszalépés feltételei, stb, stb.

Kezdte a fő gazdasági szaki, hogy "még egy picit" elterelik, aztán pár óra múlva már azt kommunikálták, hogy túrót, mostmá' soha de soha, és ez így is marad az idők végezetéig. Mindezt mikor? Pár héttel azelőtt, hogy végre megint gyűjtögethetnénk. Kiszámíthatóság, már megint... A pénztárak már gondolom nagyon várták, hogy a befolyó járulékokból végre jusson működési költségre is, de nem, mert itt már nem fontos a gazdasági szereplők kiszámítható környezetben dolgozhassanak. Elég csak a 2012-es adótörvényekre gondolni, tényleg az utolsó másodpercre hagytak egy csomó döntést.

Nem tudom, hogyan képes ezt bátki is védeni, miért áll neki érveket (röhögnöm kell, vagy inkább sírnom), hogy miért is jó ez így. Egy jól működő közösségben (cég, baráti társaság, maffia, stb) ilyenért komoly retorziók járnak, de itt semmi. Se egy komoly tüntetés, se polgári engedetlenség, se AB vagy köztársasági elnöki vétó, semmi. Ezt sikerült mostanra elérnie a kurmánynak :-( Nagyon sz@r egy ilyen országban élni.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 19:27
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
#90
Kíváncsian kérdezem, hogy te az állami német nyugdíjról beszélsz, vagy a német magánnyugdíjrendszerről? Mert ott is van több pillér.

Lemondhatsz az állami nyugdíjról és járulékfizetésről? Vagy a magánnyugdíjadról és járulékáról?

Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 18:55
Előzmény: #87  szivacs
#89
"Az viszont egyértelmű diszkrimináció lenne ugye, ha egy kötelező és azonos mértékű befizetést magántulajdonnak tekintenének ha nem az állami nyugdíjpénztárba megy és nem annak, ha az államiba"

Igazad van, mindkettőt magántulajdonnak kellene tekinteni. Pl Németországba ha le tudsz mondani a nyugdíjadról, visszakapod a befizetett járulékod jelentős részét.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 18:36
Előzmény: #87  szivacs
#88
Igazságos az, ha a befizetés után kapsz valamit, tehát van kötelezettség, ellenszolgáltatás.

Az mnyp befizetés után az államnak nincs kötelezettsége.

Ugyanannyit fizetnek, de nem egy helyre, az állam felé nem ugyanannyit fizetnek és az államnak nem is azonos a kötelezettsége a két befizetés után. Ez 1x1, ha nem érted, az azért van, mert nem akarod érteni.

A diszkrimináció az lenne, ugye, amit te védeni próbálsz - ugyanannyit fizetnek, de az egyik felé az államnak kötelezettsége van, a másik felé nincs.

Mindketten fizetnek tb-t de az egyiknek jár ellátás, a másiknak nem.

Szerinted ez igazságos.

Az nem igazságos szerinted, hogy az egyik fizet tb-t és vizitdíjat, a másik csak tb-t, de ezért alacsonyabb ellátási körre jogosult. Viszont kiegészíti egy magánbiztosítással, amit nem az állami, hanem magán szolgáltatónál érvényesíthet ellátásként.
Szerinted a magánbiztosítása nem magántulajdon.

Az analógia segítségével érted-e hogy rossz lovon ülsz?
szivacs
szivacs 2011. 12. 17. 18:14
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#87
Igazad lenne, ha érvelnék, de nem érvelek, pusztán azt szeretném, ha abban a tényben egyet tudnánk érteni, hogy mindketten ugyanannyit fizettek csak részben máshová.
Én a magam részéről pedig abban egyetértek mindenkivel, hogy azonos mértékű befizetésért azonos szolgáltatás jár, a kevesebbért pedig legfeljebb arányosan kevesebb. Ez szvsz így igazságos, csakúgy mint az, hogy HA az mnypbe átirányított pénzt magántulajdonnak tekintjük, akkor az államiba befizetett pénz megegyező része is az. Ha pedig egyik nem az, akkor a másik sem.
Az viszont egyértelmű diszkrimináció lenne ugye, ha egy kötelező és azonos mértékű befizetést magántulajdonnak tekintenének ha nem az állami nyugdíjpénztárba megy és nem annak, ha az államiba.
grizzly_geza 2011. 12. 17. 15:47
Törölt hozzászólás
#86
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 15:21
Törölt hozzászólás
#85
gazmber 2011. 12. 17. 15:04
Előzmény: törölt hozzászólás
#84
aztán évente 10%-al csökkenhet az adóalap a tőke után is és így 20év után már az egészet is köztehermentesen lehet(-ne?) kivenni...amíg a fülkések ki nem vetnek rá valami válságadó félét...-:(
grizzly_geza 2011. 12. 17. 14:46
Törölt hozzászólás
#83
grizzly_geza 2011. 12. 17. 14:45
Törölt hozzászólás
#82
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 17. 14:16
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#81
2013-ban a padlást söpri orbán és simicska?

mármint az özvegyeik? :)

amúgy szerintem is a jegybanki tartalékokra fáj a foguk, de azt nem kapják meg, ahhoz nem elég a marikanéniknek dumálni, kiénekelni a sajtot a szájukból... az MNB és az EKB pár szinttel komolyabb tárgyalópartner, őket nem lehet demagóg baromságokkal kiiktatni, már csak azért sem, mert nincs is az MNB-nél a tartalék, hanem kötvényekben van, tehát ha erővel akarnák elvenni, akkor valószínűleg ide sem adnák (mégpedig jogosan)
hiába hergelik tehát a zombikat ellenük, azzal még nincs a zsebben a zsé...

ha mégis sikerülne nekik, akkor a demokráciának lőttek, mert a sok alsóbbrendű zombi fel sem fogná, hogy honnan van annyi pénz, és a piacok reagálását meg a karvalytőke támadásának tudnák be, stb.

a tartalékokból nem csak pár évet lehetne finanszírozni, hanem egy halom jóléti intézkedést meg lehetne hozni, "lezárni a határokat", stb.

persze a köv. télen nagy lenne a hideg energiahordozók híján, de a könyvégetés termelne elég meleget a panelek lakóinak a hőközpontok révén :)

Topik gazda

_____
3 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek