Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 12. 16. 19:00

100ezer MNYP tag, aki segít 9 millió magyarnak  

Ahhoz képest, hogy 100ezer ember félrerakott pénze (300milliárdFt) húzza ki az országot 2012-ben a szarból, ahhoz képest mindenki leszarja őket!!!!!



Döbbenetes!!!!!!



Ez az igazi Magyarország!



Kedves Faszkalap Orbán Viktor és Segglyukarcú Matolcsy!



Több tiszteletet érdemelne ez a maréknyi ember, mint, amit maguk most adnak nekik!!!



Javaslom mondjanak inkább le erről a pénzről és adják meg a lehetőséget megtakarításoknak az Önkéntes Nyugpénztárba való áttranszformálására! Basszák meg a BKV-t és a MÁV-ot és rögvest meglesz az a hiányzó 200-300milliárd Ft.



Akasztófára való banda ez a Fidesz és az összes kormánytag és szimpatizáns! Szégyenlem most már én is, hogy ebben a kibaszott országban élek!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
philosopher
philosopher 2011. 12. 17. 10:47
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
#60
Te nyilván magadra gondolsz, hogy jobban tudod befektetni a pénzt, mint az önkéntes nyugdíjpénztár. És ez így is lehet igaz. Viszont szerinted ilyen az "átlagember"? Szerintem bőven nem. Jó esetben tudja, mi a tőzsde vagy hallott már a tőzsdéről, de sokan félretenni, tervezni se tudnak a pénzükkel, nem hogy jól befektetni. És így nyilván nekik egyfajta védelem a nyugdíjpénztár, aminek vannak költségei.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 10:27
Előzmény: #57  philosopher
#59
En az onkentes manyupnak sem latom ertelmet, ha ongondoskodni akarsz atlagemberkent, akkor jobb ha magad kezeled a vagyonod. Az alapok nagy atverese, hogy csak a nem realizalt hozamuk magas, ami a papiron szepen mutat, azt hiszed termelik neked a penzt, holott nem csinalnak mast, csak a beerkezo penzbol tomik magukba a reszvenyt, minden honapban vevokent jelennek meg a piacon aremelkedest generalva. A problema ott kezdodik amikor realizalni kell a kifizeteseket, egyszerre menne ki mind az ajton es akkor jon a limites cummancs, mert nincs kire rasozni a papirt.

philosopher
philosopher 2011. 12. 17. 10:14
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
#58
je és ebben az esetben a 300 Mrd nem véglegesen jönne be a költségvetésbe hanem csak ideiglenesen, az nem ugyanaz.
philosopher
philosopher 2011. 12. 17. 10:12
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
#57
Szerintem ez nem működhet, mivel az önkéntesben tényleg saját pénz van, nem a kötelezően fizetett egy része. Így azzal összemosni nem lehet, és nagyon veszélyes: később a magánmegtakarítások lenyúlására is lesz aprópója az államnak.
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 10:09
Előzmény: #51  gaben500
#56
hát, lehet, igazad van. csak ha a manyuposok mennek, akkor tisztességes adófizetők távoznak a családjukkal. ha pedig te, akkor egy senkiházival kevesebb, aki ugyan magyarkodik, de valójában szerintem egy adócsaló, szlovák rendszámos, minimábéres troll, akinek zsebbe osztja kubatov a pártkasszából a fizót.. kezdem elveszíteni a türelmem.

Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 10:04
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
#55
ez elfogadható tárgyalási alap lehetne. de a kicsi focistának szüksége van az egyszeri, 300 MDFT bevételre.

szóval: sikerült kétszer is kiszúrni 100 ezer emberrel, aki minden valószínűség szerint rendesen adózott és fizette a járukékokat. kétszer is megleckéztette őket a focista, hogy megtanulják. Felesleges betartani a szabályokat. Norma lett a szószegés.

megjegyzem: ennek fontossága felbecsülhetetlen. ne legyenek kétségeitek, hogy a köztartozást felhalmozó cégek fantomizálását is simicska és köre tette normává. orbán nemzetáruló, igazi aljas bolsevik
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 10:04
#54

van megoldás arra, hogy kecske is káposzta is megmaradjon és korrekt legyen mindenkinek.

Mnyp megtakarításokat -> Önkéntesbe

Mnyp megszűnéskor a befalapok kp-ra váltják a befjegyeket, állampapírokat. Keletkezik veszteség, amit a kormánnyal kötött szerződésben később az állam korrigál. A 102 ezer tag vagyonát átrakni Önkéntesbe! ÉS itt jön a lényeg:

Önkéntesben (kormánnyal kötött külön szerződésben) lévő pénzt átmenetileg kizárólag állampapírokba lehetne fektetni. A kormány kizárólag az erre a 300 milliárda kibocsájtana kötvényeket. Így megmarad a Mnyp tagok vagyona, és az állam megkapja a 300 milliárdját, amire jövőre szükségük van.

Mnyp -> 300 milliárd -> Önkéntesbe -> állampapírokba -> állam finanszírozva lesz a 102eze tag pénzén -> de mégis megmarad a tagok vagyona a kezükben, megszüntethető a 3. pillér Mnyp, államnak lesz jövőre 300 milliárdja

ez lenne egyedül korrekt, tehát nem kp-t kapna az állam, hanem kibocsájt kötvényt, kincstárjegyet és ennyi. Külön szerződésben, ahogy a bankokkal megtudott az állam egyezni, meg lehetne egyezni az Önkéntes pénztárakkal is.
gazmber 2011. 12. 17. 09:59
#53
meglehet a forradalmi időszak lezárultát követően jön a konszolidációs béke időszaka(?) no meg az közérdek alkotmányos felsőbbrendűsége...tehát
"A haza javára, a magad hasznára jegyezz békekölcsönt!" melyet az állam a közérdekre hivatkozva kötelezővé tenne(?)
link
s megláthatjuk ez a kecske tud-e majd gyöngyöket potyogtatni?
Szundi 2011. 12. 17. 09:54
Előzmény: #51  gaben500
#52
Lépjünk már túl ezen az ócska dumán!! Ö is elmehetne oda! :)
gaben500 2011. 12. 17. 09:48
Előzmény: törölt hozzászólás
#51
El lehet menni Magyarországról,tessék!
philosopher
philosopher 2011. 12. 17. 09:46
Előzmény: #38  mutyi
#50
Ebben az évben persze, hogy negatív hozamot produkáltak a manyupok és könnyen lehet, hogy az önkéntes pénztárak is a negatív hazai és külföldi környezetben. De vajon milyen hozamott hozott az állami? Ja, hogy az a pénz még meg sincs!

Ahogy meg páran leírták, az önkéntes pénztár nem kötelező, lehet kilépni. De szerintem számodra azt is megengedik, hogy betedd az összegét az államnak, és majd megígérik, hogy 1%-kal több nyugdíjat fogsz kapni (0 Ft x 101% = 0Ft, ha így haladunk).

De már ha itt tartunk, az elmúlt években az ingatlanok értéke is csökkent, nem lehet, hogy azt se kéne meghagyni az embereknél, hogy eltőzsdézzék a piacon? Toljuk be az államnak, majd ő megvédi az értéküket! Ha a nyugdíjas érvelésedből indulunk ki, amit nem látunk, az biztos nem is csökkenhet. Remélem, ezt nem olvassa a kormány egyik jeles képbiselője sem...
mutyi 2011. 12. 17. 09:41
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#49
Soha nem volt magánnyugdíjam, kecskére nem bízunk káposztát.
Önkéntes van, az is munkahelyi alapon, magamtól soha nem nyitottam volna olyat sem, mert az nem öngondoskodás, hanem patkány tartás szerintem. Óriási a kockázat az ilyen magán pénztárakban,
látva a mostani, meg a várható helyzetet az Eu-ban, bármikor várható egy teljes összeomlás, sorozatos államcsődök, amikor is az ilyen külföldi rabló szerveződések, egyik pillanatról a másikra pattannak majd az országból, csődöt jelentenek, hűlt hely marad utánuk.
Oda lesz a kecske is, a káposzta is, csak néhány gőzölgő sárgásbarna bogyó jelzi, hogy itt jártak, az marad annak aki rájuk bízta káposztát. Soha többet nem térnek vissza ezek a kecskék, a káposztának is örökre annyi, megették, az marad utánuk amit kitojtak.
Itt van az óriási kockázat.
A magyar állam volt, van, és lesz, akármilyen politikai vezetés is lesz, létezni fog.
Lehet csőd, de csőd után újraszerveződik, újraépül a nyugdíjrendszer is, ha lesz annyi termelés amiből jut újra nyugdíjra, akkor fizet is az állam annyit amennyi jut a megtermelt javakból.
De csak annak, aki az államnál kötött nyugdíjbiztosítást, az államot segítette a befizetéseivel. Ott nyilván van tartva a ledolgozott éveid, meg az államnak befizetett összeg is. Az alapján újra lehet számolni az esetleges járandóságot.
Aki a kecskére bízta a káposztát, az meg majd próbálja hasznosítani azt az anyagot, amit a kecske hagyott maga után.
Esetleg, ha nagyon jól megy majd az államnak valamikor a távoli jövőben, jut neki szociális járandóság. De az nagyon soká lesz.
Ekkora kockázatot ilyen veszedelmes időkben vállalni nem szabad.
Ha van is pénzed, nem szabad ezekre bízni, az igazi öngondoskodás az ha magad kezeled a vagyonod, amit diverzifikálni kell.
Ingatlan,(ház, lakás föld, ami ki tudsz adni, használni, tudod húzni a hasznát vészes időkben is) Arany, valamennyi készpénz könnyen mobilizálható befektetésekben, állami nyugdíjfizetés a biztonság kedvéért és már nyugodtabb lesz a jövőd.
Magánnyugdíjba fizetni egy fillért is az több mint hülyeség.
Az felelőtlenség.
gazmber 2011. 12. 17. 09:38
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#48
Így igaz, csak ki kellene tölteni (fülkés barátai biztos segítenének neki, ha nem menne) egy "kilépési nyilatkozatot', hogy megszünteti...állítása szerint mivel úgy is az elsők között szeretne lenni akik ezt megtennék, bizonyára nem okozna gondot az csekély adó fizetési kötelezettség sem mert, hogy a maradékot is boldogan dobná a fülkések feneketlen zsákjába ...-:)
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 09:25
Előzmény: #46  gazmber
#47
Igen, már látom én is... (még csak egy kávét ittam, elismerem, nem olvastam figyelmesen).

Akkor meg végképp nem értem.... benne van a nevében "önkéntes" !!!!
Tessék megszüntetni és ennyi. Lehet indítani más hosszú távú befektetést, lehet államkötvényt venni, lehet devizát venni, lehet bevarrni a cihába stb.stb.
gazmber 2011. 12. 17. 09:15
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#46
az önkénteséről fejtette ki a 'kuszaszem' keresztgyerek közgazdász zseni a rosszallását...szvsz
"...önkéntes nyugdíj megtakarítás nekem is sajnos..."
bigyula 2011. 12. 17. 09:14
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#45
Ráadásul, egy olyan félév hozamát nézegeti, amikor a MANYUP-okkal a kúrmány már rendesen kiszúrt, és szintén a kúrmány tevékenységének hála a részvényárfolyamok is a béka segge alatt vannak...
bigyula 2011. 12. 17. 09:14
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#44
Ráadásul, egy olyan félév hozamát nézegeti, amikor a MANYUP-okkal a kúrmány már rendesen kiszúrt, és szintén a kúrmány tevékenységének hála a részvényárfolyamok is a béka segge alatt vannak...
Törölt felhasználó 2011. 12. 17. 09:09
Előzmény: #38  mutyi
#43
Mutyi !
Egyvalamit nem értek... ha ennyire ki vagy akadva a manyup működésétől, akkor első körben miért nem léptél vissza ??????
Most nézegeted az egyenlegedet ? Miért ?
Itt volt a "szabad" választás lehetősége majd egy éve, és nem éltél vele. Inkább nézegeted a mínuszos egyenlegedet.

Szóval...magyarázd el ezt nekem, mint egy hatévesnek, lécci...
gazmber 2011. 12. 17. 09:04
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
#42
arról ne is álmodj, gondolj bele abból a 250-300mrd-ból mennyi fülkéhez közeli 'patkányt' fel lehet hízlalani...-:)
gazmber 2011. 12. 17. 08:55
Előzmény: #38  mutyi
#41
"Rohadtul nincs kedvem idegen patkányokat hizlalni."-:)
ezek szerint a fülkéhez közeli patkányokat szereted???

Topik gazda

_____
3 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek