Topiknyitó: Portfolio 2011. 12. 04. 22:57

Kövér tényleges alkut remél a rossz IMF-fel  

Ugrás a cikkhez
Kövér László szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tervezett együttműködés kialakítása során az lesz a fő kérdés, hogy Magyarország milyen pozíciót tud kiküzdeni magának: alárendelt szerepet vagy tényleges alkupozíciót. A házelnök ezt a Duna...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=159440
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 05. 20:44
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
mondjuk (mint már jeleztem) a bank is sok dologba beleszól, mielőtt hitelt adna, mert a "majd visszafizetem" meg a szerződés nem éppen a legjobb garancia önmagában
pl. ha pályázaton támogatást nyert el a cég, az nem lehet az árbevételének jelentős része, vagyis lényegében (indirekt módon) beleszól a bevétel szerkezetébe, stb.
elvonatkoztatva a támogatásoktól:
az egyszeri bevételeket a bankok sem szeretik, pl. ha a rendkívüli eredmény k..va nagy, arra nem nagyon kap majd hitelt önmagában (ill. ha az dobta meg a cég teljesítményét, stb.)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 05. 20:38
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
"Persze van jo sok dolog is amit szerintem a kormany jol csinal."
nofene! mik azok?
van pár olyan dolog, ami jó LENNE, ha a kivitelezés nem lenne vacak, de azt is képesek elrontani a megvalósítás során

szvsz túl nagy elánnal láttak neki az átalakításnak, és nem veszik figyelembe, hogy az épületet tatarozni, felújítani kell, nem szétbarmolni mindent

így viszont még azt is, amit nem a korrupció meg az önérdek mentén akarnak átalakítani, még azt is elkúrják... nem is kicsit... nagyon :)

pl. a chipsadó egy akkora marhaság, miközben az igazi prevenció valós megtakarítást hozna, ez viszont szimpla pénzbehajtás, aminek ráadásul meg is lesz a böjtje
Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 19:38
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
G99:

"Nem ertem hogy ez miben modositana az ervelesemet. Hitelt ad bizonyos celra, pont mint egy bank (: Hivhatjuk akkor almanak aki hitelt ad mint a bankok (:"

Basszus. Te az írtad, hogy nem érted, miért pofáznak bele. Hát azért, mert nem csak egy szimpla bank, hanem egy nemzetközi szervezet. Azért. Meg azért mert piaci alatti kamattal adja a pénzt. Így viszont elvárható, hogy beleszól. Leginkább azért, hogy garanciákat lásson a pénz visszafizetésére.

Mi a francot nem lehet ezen érteni?
csendben 2011. 12. 05. 15:54
Előzmény: #94  bigyula
Minap beszélgettem egy haverral. A választások előtt olyan narancs volt,hogy kimondani nem lehet.Aztán megtapasztalta Viktor és Matolcsy egy-két intézkedését (saját családi vonatkozásban)....
Most azt kérdezte: hogy kéne eltakarítani ezt a bandát?
Mondom Neki: egy "X"-el,csak másik ablakba kell tenni! :-)
p-b 2011. 12. 05. 15:52
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Próbáld meg úgy felfogni az imf-et, mint egy kórházi intenzív osztályt. Aki oda kerül az egyik sem jószántából veszi igénybe az intenzí szolgáltatásait, hanem kényszerből.
A megelőzés a legtöbb esetben segít elkerülni az intenzívet. Aki önpusztító életet él, az előbb-utóbb ott köt ki. Természetesen ott sem a beteg szabja okvetlen a feltételeket.
Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 15:50
Előzmény: #92  csendben
En sosem mondtam es gondoltam azt hogy mindenben mindig igazam van. En csak szeretek ilyen dolgokon spekulalni es masokkal velemenyt cserelni. Engem nem zavar az hogyha masnak mas a velemenye, persze akinek mas a velemenye azzal erdekesebb vitazni ervelni, mint azokkal akikkel ugyan azt gondolom.
bigyula 2011. 12. 05. 15:50
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
Az lehet, de az ellenzéknek ez "magaslabda". Ma már igencsak megfogyatkoztak a Fideszes, vagy "Fideszközeli", legalább a saját választóik szemében hitelesnek tűnő politikusok. Vannak olyan imerőseim, akik bárkire szavaznának, csak a jelenlegi garnitúrára menjen!
Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 15:48
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
Nem ertem hogy ez miben modositana az ervelesemet. Hitelt ad bizonyos celra, pont mint egy bank (: Hivhatjuk akkor almanak aki hitelt ad mint a bankok (:
csendben 2011. 12. 05. 15:41
Hagyjuk az egészet!
IGAZAD VAN!

:-)
exley 2011. 12. 05. 15:41
Mi a fvszért kell molesztálni a régi komcsikat.
Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 15:41
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
G99, úgy tűnik, még mindig nem érted:

"Ez igy van. Ha nem akar adni hitelt akkor ne adjon az IMF.

De mintha inkabb iranyitgatni szeretnenek a hitel lebegtetesevel. Pl vonjuk ezt azt vissza, inkabb igy ugy csinaljuk."

Megismétlem: mert az IMF NEM BANK. Hanem egy nemzetek feletti szervezet, ami egyébként a globálsi egyensúly és növekedés érdekében hitelez IS.
Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 15:40
Előzmény: #85  bigyula
A politikusok azert ennel rafinaltabbak ((:
exley 2011. 12. 05. 15:39
Előzmény: #86  csendben
Abból az fog következni csak ezek csökött agyvelősök nem tudják, hogy a régi bolsik partizán osztagokban dobtáros gépisztolyokkal fogják levadászni őket és fel lesznek etetve valamelyi sertés telepen a disznókkal.
Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 15:39
Előzmény: #82  csendben
En nem vedek senkit sem en csak probalom a szituaciot ertelmezni es egy kicsit kovetkeztetni. En nem csinaltam semmit igy nincs mit beismerni, hacsak arra nem gondolsz hogy probalok spekulalni a jovorol (:

Dehogy akarom en vedeni a kormanyt. Szerintem is sokmindent szarul csinal, de ebbol nem kovetkezik hogy az osszes targyalofele meg maga a tokeletesseg. Az sem igaz hogyha a kormany szarul csinal valamit (vagyis sokmindent) akkor a tobbi part csak jobban csinalhatna.

Persze van jo sok dolog is amit szerintem a kormany jol csinal.
csendben 2011. 12. 05. 15:37
Előzmény: #84  exley
Nagyon kemény elszámoltatási törvény kell....
2/3-dal biztosan meglesz!
:-)))
bigyula 2011. 12. 05. 15:37
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
Szerintem meg, ha a választási plakátjaikra azt írnák, hogy "Kérjük támogassa az IMF megszorító programját, mert a miénk megbukott!" (végül is ehhez kérnék a választók jóváhagyását), akkor valószínűleg még el is vesztenék a választásokat...
exley 2011. 12. 05. 15:35
K@vérnek ugyanúgy halvány figja sincs semmiről. ahogy k@sának szijjasnak és a nagyon okos tiojás lézenek sincs semmi fogalma semmiről, azonkívűl, hogy szájtépésért a qh-rbán elvtárs havi 2 milkával ajándékozza meg havonta ezteket a elmeotthon lakokat.
exley 2011. 12. 05. 15:35
K@vérnek ugyanúgy halvány figja sincs semmiről. ahogy k@sának szijjasnak és a nagyon okos tiojás lézenek sincs semmi fogalma semmiről, azonkívűl, hogy szájtépésért a qh-rbán elvtárs havi 2 milkával ajándékozza meg havonta ezteket a elmeotthon lakokat.
csendben 2011. 12. 05. 15:32
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
"Nem kellene a kommunikacioval izzadniuk."
Ez beismerésnek is elmegy! :-)

csendben 2011. 12. 05. 15:31
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
"Amit te csinalni szeretnel az meg a cenzura."
Atért nézz utána az értelmező szótárban,hogy mi a "cenzúra".....

"Engem erdekel a gazdasagi es politikai tortenesek ezert foglakozom veluk."
A második fele sz igaz! :-)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek