Topiknyitó: Portfolio 2011. 11. 24. 23:44

Nem kegyelmezett a Moody's: bóvliba vágta Magyarországot  

Ugrás a cikkhez
Egy fokozattal, a korábbi Baa3-ról Ba1-re rontotta Magyarország adósságának besorolását csütörtök éjszakai döntésével a Moody's Investors Service. Az új besoroláshoz továbbra is negatív kilátást tart érvényben a hitelminősítő. További részletek...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=158962
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kispangit 2011. 11. 28. 10:53
Előzmény: #535  bigyula
#540
A pártelnök-miniszterelnök és a jobb keze nevet változtattak, mostantól BÓVLI VIKTOR és BÓVLI GYÖRGY a nevük.
p-b 2011. 11. 28. 10:41
Előzmény: #535  bigyula
#539
Ez jóóóó...Megpróbálnak a másik agyával gondolkodni, holott a sajátjukkal sem képesek :)
bigyula 2011. 11. 28. 10:41
Előzmény: #536  Törölt felhasználó
#538
Azt is mindenki tudja, hogy a különadókat a lakosság fogja megfizetni, de ezt sem mondják ki! Sőt, hangsúlyozzák, hogy nem a lakosság fogja fizetni.
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 10:41
Előzmény: #528  pampa
#537
nem lopás volt az, hanem rablás. az előbbi esetben a tolvaj kockáztatja a fülest, ha elkapják, utóbbi esetben az áldozat, ha szólni mer, amikor az erősebb elveszi a javait. tehát a manyup kifosztása rablás volt. öröm látni, milyen szép eredménnyel tőzsdézik a kormány a megtakarításaitokból az amatőr pénztárakhoz képest.
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 10:38
Előzmény: #535  bigyula
#536
Ezt mindenki tudta, nem is ertem, hogy miert nem ismertek el.
bigyula 2011. 11. 28. 10:30
#535
Azért, csak kicsúszott a szájukon az igazság:

link
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 10:10
Előzmény: #532  Törölt felhasználó
#534
Igy van :).

Ez csak egy otlet volt, az olaszokra nincs penze az IMF-nek hirbol adodoan.

Van 360 milliardjuk, de az csak ugy "all", mivel nem fektethetik be akarmibe, mert barmikor johet valaki hitelert az IMF-hez. Ezt a folyamatot gyorsitottak fel a leminositessel, azaz hogy biztosan legyen valaki, aki fel is veszi.

Raadasul az 5% nem 5%, mert megmondhatjak, hogy mit tegyunk. Raadasul a 8% kockazatos, az 5% meg viszonylag biztos.
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 10:08
Előzmény: #531  Törölt felhasználó
#533
Nem csak az 5%-os kamat, hanem a beleszólás az irányításba is komoly hozadék.
Így szinte biztos, h a bankok és multik basztatása megszűnik.
De tudom, ezeknek a pénzügyi köröknek semmi közük nem volt ezekhez a folyamatokhoz...
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 10:03
Előzmény: #531  Törölt felhasználó
#532
Es ok olyan hulyek, hogy inkabb kamubol leminositenek minket, hogy adhassanak nekunk 5%-os kamatra IMF hitelt, ahelyett hogy elkezdenek venni mondjuk 8%-ert az allampapirokat?
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 09:45
#531
Az IMF es Moody's egeszen veletlenul nem tartozik egy erdekeltsegi korbe.

Mert pl. gondolhattak ugy, hogy Mo. valoban kevesbe kockazatos, mint egy afrikai allam, igy ha Mo.-t leminositik (mondjuk kevesbe megalapozva), akkor itt konnyebben fialtatja a penzet az IMF. Gondolom Ok se szeretik elfekvoben tartani, viszont Olaszo.-nyi penzuk nincs (mai hir), tehat logikus, hogy Mo. belekenyszeritik mondjuk egy hitelbe.

Mondom akkor, ha kozos erdekeltsegi korbe tartozik...
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 08:46
Előzmény: #528  pampa
#530
pampa,

lopást én emlegettem, de ha definiálni kellene, mit is gondolok errol a lopásról, akkor inkább zsarolásnak hívnám.

a dolog végeredményét tekintve mindegy is, a lényeg, hogy olyan helyzetet teremtett a kurmány, hogy látszólag, de csakis látszólag önként adták oda a megtakarításaikat az emberek.

ha valaki feltartóztat az úton, megfenyeget, hogy előveszi a pisztolyát, és azt mondja, pénzt, vagy életet, akkor szerinted mit követ el? Lop, rabol, vagy zsarol? Ugye, hogy mindegy, a lényeg, hogy te "önként" odaadod a pénzedet... mert mondjuk ha nem adod, éhen hal a családja...

pont ez történt nyugdíjügyben, azzal a különbséggel, hogy az állam csupán azért volt/van az éhenhalás küszöbén, mert nem hajlandó visszavenni a kiadásaiból...
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 08:44
Előzmény: #523  ts3
#529
a nyugdíjpénz nem volt a tied, egy rendszeré volt.

annak fényében volt szemétség ellopni, hogy gyakorlatilag a 20 30 év múlva nyugdíjba menőknek, nem is garantált a nyugdíj, és folyamatosan emelik a korhatárt is.

részemről az önkéntes nyugger pénztárt is kinyírtam, mert a rá vonatkozó szabályokat is évente változtatják, az otp 5% os hozama /0% reál/ meg nem túl kimagasló... kiveszem, kezelem én, vagy eltapsolom, úgyse húzom ki a nyugdíjig.

pampa 2011. 11. 28. 08:31
Előzmény: #522  Törölt felhasználó
#528
penznyelo

Ezek szerint ezen a fórumon te mindig azt képviselted hozzászólásaidban, hogy a kormány, Fidesz, Orbán NEM LOPJA EL AZ EMBEREK magán nyugdíj megtakarítását, 14 havi befizetését.
Én hozzászólásaidból ezt éreztem ki ezért merészkedtem ezt szóvá tenni.
Így okafogyottá vált ez a vita köztünk.
Örülök, hogy te is azt a nézetet vallod, miszerint NEM TÖRTÉNT LOPÁS.

Ezért most elnézést kérek tőled, hogy azzal gyanúsítottalak meg, hogy tolvajnak nevezted a Fidesz-t.
Te sosem tennél ilyet.
Még egyszer elnézést a feltételezésért.

Részemről a vita lezárva.
Sigorszky 2011. 11. 27. 20:46
Előzmény: #526  Törölt felhasználó
#527
"Tehát abban igaza van a miniszterelnöknek, hogy csökkenteni kell az adósságot, de abban nem, hogy azt szintén jövőbeli pénzekkel (nyugdíj). Ezzel adott egy pofont a sz@rnak. Viszont a fejlődést a gazdaságot, meg megsarcolják."
Erre mondaná Rudi bácsi, a sarki suszter, hogy "finggal nem lehet piros tojást festeni, tuxikám!"
Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 20:18
Előzmény: törölt hozzászólás
#526
a) Azt, hogy az Olyró gyenge lábakon áll, azt mindenki tudja. Nincs közös gazdaságpolitika, mindenki azt csinál, amit akar, azt vétóz meg amit akar. Az Olyró olyan erős legfeljebb, mint a legerősebb láncszem. Azaz nem teljesen ugyanolyan kategória, mint az Államok dollárja.
Szerintem viszont abszolút menthető, csak elhatározás kérdése.
Az ilyen válságpénzek meg kizárólag akkor érnek valamit, ha megmentik, ugyanis akkor a pénzeket virtuálisan lehet kezelni. Nem kell kifizetni, mert csak a bizalom miatt vannak. Kb. olyan, mint nálunk egy fel nem vett IMF hitel. Egy védőháló.
Ha viszont omlik az Euró, akkor ténylegesen ki kell fizetni, viszont nem lesz aki megteszi.

b) Az Olyró bedöntése viszont nagyon veszélyes dolog, mert a fél világ - köztük az amerikai úriember országának is - a legnagyobb gazdasági partnerei közé tartozik. Németország ezt már régen belátta és a hitelminősítők közül is vonakodnak, hisz a franciáknál visszakoztak, sőt még minket is van, aki csak mínuszozott, pedig a bóvli kategória leírásainak azért megfelelünk. (Véleményem szerint ez már jel, hogy úgy látják, hogy innen nincs tovább. Persze, lehet, hogy csak én látom rosszul és csak a "sajtótól" félnek már.)

c) Amit az amerikai úriember mond szintén nem igaz, hisz mindenki nem nyerhet netto=0 üzleteken. Több lesz a vesztes, mint a nyertes.
Továbbá a bedöntött országok pénzeivel megint gond lesz, ugyanis az országok pénzei relatív mértékben csak annyit érnek, amennyi bizalom fűződik hozzájuk. Lásd pl. a forint példája. Vagyis, ha kizárólag ezt a mentalitást alkalmazzák söpörhetik a virtuális pénzüket a virtuális utcán.

d) Valóban igaz az, hogy kevés nagy nyertes és sok ki vesztes van és bizonyos országok tartanak el bizonyos országokat. De ez országon belül is igaz. Ez a kapitalizmus.
Így ez a "fenntartható fejlődés", ha és amennyiben arról szól, hogy előbb utóbb mindenki "milliomos" lesz, az utópia. Arról szól, hogy a kiszolgáló országok, mint Magyarország elhiggyék, hogy egyszer német színvonal lesz. Nem lesz az. Ha csak megközelítené a dolgot, a kapitalizmus összeomlana.
A "fenntartható fejlődés" legfeljebb arról szólhat, hogy mindig lesz valami új, valami jobb, valami értékesebb. A probléma pont az, amikor ezt megelőzi az életszínvonal-emelkedés, vagy, ha úgy tetszik, többet fogyasztunk, mint amit termelünk a jövő terhére. Ez okozza az adósságválságot és ettől lesz kevesebb bizalom egy pénzbe. Tehát abban igaza van a miniszterelnöknek, hogy csökkenteni kell az adósságot, de abban nem, hogy azt szintén jövőbeli pénzekkel (nyugdíj). Ezzel adott egy pofont a sz@rnak. Viszont a fejlődést a gazdaságot, meg megsarcolják.
No, ez az, amit nem kellene tenni. Persze lehet, hogy úgy gondolkoznak, mint a videóban az amerikai úriember. Persze, az az úriember nem országot irányít. Ez azért lényeges különbség.

e) Tárgyakba befektetni viszont jó ötlet, főleg, ha értékálló és főleg, ha a befektetés pillanatában kicsi a kereslet. Az ingatlan az nagyon jó, mert a hitelek bedőlésével sok keletkezett, viszont, ha rácsapnak a külföldiek, akkor meg fog nőni az értékük. Persze, ha tényleg bedöntik a gazdaságot, akkor a kereslet növekedés eltarthat egy darabig. (Persze most feledkezzünk meg arról, hogy szélsőséges esetekben, mint háború esetén való elrekvirálás.)

f) Azt viszont erősen kétlem, hogy a Goldman "Sucksnak" ekkora hatalma lenne önmagában. Ha viszont az alkalmazott FUD-dal - amit a hitelminősítők is megtámogatnak - el lehet indítani a csordaszellemet, amivel akár az egész világot be lehet dönteni, ugyanis a milliárdnyi "kisember" kezében van a legtöbb pénz. Az a zseniális cég, ami ezt tudja irányítani. Viszont megvan a veszélye, hisz a csordát megállítani nagyon nehéz. Amikor már eleget nyertek a válságon, akkor újra el kell nyeretni a bizalmat, hogy megint nyerhessenek. A teljes bedöntés nem opció, mert akkor ők is bedőlnek. Átrendeződhetnek a vezető szerepek, sőt akár még a kapitalizmus is megdőlhet. Van olyan, aki szerint ez is elkerülhetetlen.
p-b 2011. 11. 27. 19:30
Előzmény: #520  Törölt felhasználó
#525
Az összeomlás természetesen benne van a pakliban, ezt én is látom, s gondolom azok is látják, akik ez ellen tehetnek/tehetnének is valamit. Remélem az összeomlás azért nem fog bekövetkezni, annak ellenére hogy megvan a realítása.
A kormány cselekedetei tőzsdei nyelvre lefordítva:) Benyitottak keményen a trend ellen (dupla v. semmi alapon) (mnyp, válságadó), majd még azt le is átlagolták (végtörlesztéssel). A SL qrvára idegen és ellenszenves (IMF) még most sem hiszik el hogy be kéne már rakni.
Bizony jó lenne, ha végre észrevennék, hogy rossz időben rossz irányú pozikat vettek fel és még a kockázatokat (risk szintet) sem rakták be.
Két rossz dolog is van ebben a trade-ben.
1. Nem demóban játszák.
2. A mi kontónk a fedezet.
Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 19:26
Előzmény: #503  pampa
#524
És még mindig NEM válaszoltál az én kérdéseimre.
ts3 2011. 11. 27. 19:22
Előzmény: #503  pampa
#523
Az én magánnyugdíj számlámról eltűnt a pénz, tehát valaki ellopta.
Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 19:15
Előzmény: #503  pampa
#522
Pampa:

"Hazudtál akkor mikor több héten keresztül ezen a fórumon azt írtad:
A Fidesz ellopja a magán nyugdíj megtakarítást.
Igen vagy nem?"

Nem írtam azt, hogy "ellopja". Így tehát te hazudsz most. Szokás szerint.
sanka 2011. 11. 27. 19:03
Előzmény: #503  pampa
#521
Miért pampa, szerinted nem?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók