Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 10:41

Orbánék tönkreteszik az országot, zuhan minden...  

a forintból is menekülni kell, a béten se érdemes lassan semmit megvenni, max napira spekizni, bevásárolni is külföldre menjen a háziasszony meg az autós....hurrá, és ez még csak a kezdet...az elcseszett birka magyar azért megszavazza gyilkosait a 2. kerületben..én ennél hülyébb népet még sosem látta
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 13:08
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#40
persze ebben igazad van, piacon kistermelőtől pl. a zöldség, gyümölcs, esetleg termelői tej az okés, az versenyképes...de kenyeret, édességet, húst már így nehezen kapsz.

egyébként meg nem akarok belemenni, nézegessetek német árakat oszt ennyi, de van ahol simán kapsz 50 eurocentért alpesi tejet..persze ott is van kézmmáves bolt az nekünk drága...én itt az összehasonltásnál a normál diszkontok meg szupermarketek áraira gondoltam...és mégegyszer ne feledjük a fizetési szinvonalakat
ujonc 2011. 11. 14. 13:07
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#39
"ember tudod mi a különbség a normálisan működő országok és pl. a magyarok közt?
hogy a normálisak a problémákra megoldást akarnak találni, itt meg csak mégnagyobbakat generálnak a butaságukkal és amikor nem működik a rendszer csapkodnak és anyáznak.... "

Ilyenekre gondolsz?

"nem kell ez az ostoba jobbos duma, inkább nézzetek magatokba"

"itt van pl. igen a támogatások ugye..most szerinted előbb kéne támogatni és utána elvárni hogy megvedd a hazait, vagy okoskodni és semmit sem lépni előre mivel a fizetőképes kereslet meg nincs meg"
Bizony! Úgy gondolom, hogy az Unióba lépéskor kelett volna támogatni a gazdálkodóinkat legalább olyan mértékben, mint az nyugateurópait.
Megkapta a nagypapa földjeinek egy részét és a TSZ leselejtezésre váró traktorát? Aztán versenyezhetett kisebb EU-s támogatással, mint a nyugateurópai? Te meg csak azt látod, hogy a németek olcsóbban adják a tejet?
Tényleg, mennyi is a német házitej?
szivacs
szivacs 2011. 11. 14. 13:06
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#38
"jobbos" ????
Szerinted a "nem jobbosok" nem akarnak tenni a nemzetük helyzetének javítása érdekében? Nem tudom elhinni, hogy szerinted a "nem jobbosok" mind ilyenek volnának! Szerintem nagyon sok köztük is a hazáját, nemzetét szerető és azért áldozatot vállalni is hajlandó magyar ember. Azt gondoltam, te is közéjük tartozol.
Sony123 2011. 11. 14. 13:05
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#37
Megpróbálják az ország termelését beindítani és lehetőleg minél kevesebb hitellel. Közben tartani akarják az uniós előírásokat, ami így összességében elég húzós. Itt pénzügyi válság van, mivel ha nézitek statisztikákat, akkor az előző évhez képest növekedett a termelés. Pénzügyi válságot csak pénzzel lehet kezelni és ezt vagy az adófizetők zsebéből húzzák ki vagy kölcsönökből oldják meg!

Egyébként meg nyugalom mindenkinek és gondoljatok a szép nőkre, hogy milyen jó őket nézni...és persze a többi is!:-))
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 13:04
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#36
itt kezdődik kb a probléma. És amíg a magyar nem tud olcsóbban előállítani alapvető élelmiszereket se, mint a nyugati több 1000 km szállítással együtt, addig nem is fog változni semmi (1), és rendületlenül halad előre a történelmi önmegsemmisülés felé (2). Ha ennyit érünk, ezen ne is csodálkozzunk. Ezer pár száz év... sok népnek a töredéke sem adatott meg. És ezt nem a gonosz másoknak köszönhetjük, csakis magunknak, az uralkodó osztályunknak, de az meg ugye pont olyan, amilyet megérdemlünk.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 13:02
Előzmény: #31  szivacs
#35
hát ez az. nem cselekszenek. mert a cselekvés egy állampapír aukción csak az lehet, hogy beneveznek arra.

piaci résztvevőnek tekintem magam akkor, amikor a tőkémet kezelem. és piaci szereplőként nem tehetem meg, hogy egy dilettásn gittegyletnek adjak kölcsönt. mert nem vagyok hülye.

vegye a 2/3 az állampapírt
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 13:00
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#34
Magyarországon is meg lehet találni a jó forrásokat.

Nem kell a budai várba menni kézműves termékekért, hanem elég mondjuk a komjádi uszoda elé a termelői piacra.
Szerencsére a kistermelők többsége nem áfa körös, így mindkét fél nyer.

Pl.: németországban 0.6EUR egy tej? Nehezen hiszem, itthon ennyiért lehet kapni igen jó minőségűt.

Sajnos az import termékeknek hiába találom meg a külföldi forrását, az eurhuf árfolyam megszívat. Mondjuk még egy 300-assal is beljebb vagyok mint ha fizetném az itthoni áfát, és a kisker költségét.

De hogy legálisan itthon hogy lehet értelmes adókulccsal pénzt keresni azt sajnos nem tudom :(
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 12:57
Előzmény: #28  ujonc
#33
ember tudod mi a különbség a normálisan működő országok és pl. a magyarok közt?
hogy a normálisak a problémákra megoldást akarnak találni, itt meg csak mégnagyobbakat generálnak a butaságukkal és amikor nem működik a rendszer csapkodnak és anyáznak....
itt van pl. igen a támogatások ugye..most szerinted előbb kéne támogatni és utána elvárni hogy megvedd a hazait, vagy okoskodni és semmit sem lépni előre mivel a fizetőképes kereslet meg nincs meg.....vagy a gázolaj, a barommagyar nemhogy árat csökkentene hanem inkább jól megnöveli hogy mindenki külföldön vegye, így a vége rosszabb lesz....vagy a regadó, azon egyik se gondolkodott el hogyha nem lenne annyi akkor senki se járna külföldi kocsival...érted? a magyar mindent a másik oldalról közelít , ellenségképeket kreál és jól pofáraesik
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 12:57
Előzmény: #22  szivacs
#32
A társasház alatt minden emeletes házat értettem. Nem tudom, hány Misolci 10 emeletesben tudnák a kerti grilljüket kemencére cserélni. :)
szivacs
szivacs 2011. 11. 14. 12:55
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#31
"a piac láthatóan ki akarja kényszeríteni" - ???
A "Piac"-nak van akarata, célja, stratégiája? A "láthatatlan kéz"-hez tartozik fej is, meg test is, meg név is?
Kik cselekszenek "Piac"-ként, a "Piac" nevében?
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 12:54
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#30
én az angliai teszkóban nem láttam olyan ocsmány árut, mint itthon, pl a darált hús. és kétlem, hogy a ósan "mozaik" német szalámivég 1358 ft/kg kint, germániában slágertermék lenne.

hihetetlen, milyen szemetet etetnek velünk úgy -és milyen pofátlan áron-, hogy a fizetések a béka segge alatt vannak. európa húsipari -és más is- hulladéka itt eladható, ez pl. a mi szegénységünk jele, meg némi igénytelenség, v mi.

Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 12:52
Előzmény: #26  szivacs
#29
nem kell ez az ostoba jobbos duma, inkább nézzetek magatokba
ujonc 2011. 11. 14. 12:51
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#28
Aha!
Értem!
És hogy is van a mezőgazdasági termelők támogatása németországban és itthon?
Tényleg nem jártam németországban!
Mennyibe kerül ott egy liter házitej és mennyibe itthon?
Az édesség gondolom azért olcsóbb, mert van cukorgyártásuk. Magyarországon van még édességgyártás? Milyen édesipari termékeket hasonlítottál össze?
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 12:51
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#27
szerintem eufemizmus azt írni, hogy "a piac láthatóan ki akarja kényszeríteni az újabb megállapodást". a befektetők egyszerűen nem adnak kölcsön annak, akiben nem bíznak. én sem adok. nem kényszerítek én senkit semmire.
szivacs
szivacs 2011. 11. 14. 12:50
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#26
Akkor a kiindulópontod már meg is van ahhoz, hogy tegyél is valamit, ami érdemben előrébb viszi a népedet és csökkenti a szégyenedet.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 12:48
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#25
Szargyártó megüzente, a kormány nem kér az IMF-ből. Pedig a piac láthatóan ki akarja kényszeríteni az újabb megállapodást, tudom sokak képtelenek felfogni, de az ország érdekében.

Szargyártóék nagy gazdasági szabadságharcukban most tönkreteszik az országot. Pusztán szavazatszerző v. most inkább szavazattartó okból kifolyólag: tudják, mennyire népszerű a csúnya nemzetközi pénzvilág elleni fellépés. Csak nem veszik észre, hogy hamarosan - mégha nyernek a köv. választáson is - csak egy lezüllött szarkupac fölött fognak uralkodni.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 12:46
Előzmény: #21  szivacs
#24
eléggé szégyenlem is magam a külföldiek előtt
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 12:46
Előzmény: #20  ujonc
#23
úgy látom hogy te nem jártűl németországban...kifejezetten olcsók ott a jó minőségű hazai termékek, nem a legdrágábbak mint itt....igen ja az hab a tortán hogy sokszorosát keresik, de még nekem is a legjobb a németet venni ott...nézd már meg hogy a 4X annyit kereső (bár van az többszöröse is) német által gyártott tej, édesség..stb miért olcsóbb még itt magyarországon is mint a magyar????

a kézműves termék meg elmehet a faxba, remélem látta valaki a másort, olyan árak voltak majd elszédültem...1000 Ft egy kiló kenyér??? a sajt meg egyebek árát nem is merem említeni..már ami látszott mert csak véletlen tévedt oda a kamera
szivacs
szivacs 2011. 11. 14. 12:45
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#22
Jó ötlet! A flancos kerti grill helyén el is férne, nem?
szivacs
szivacs 2011. 11. 14. 12:44
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#21
".én ennél hülyébb népet még sosem láttam"
- úgy látom, te is tagja vagy a népünknek :-)

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek