Topiknyitó: pampa 2011. 10. 22. 12:34

Demokratikus Koalíció néven új pártot alapít Gyurcsány Ferenc  

Az új párt neve Demokratikus Koalíció lesz, a parlamenti frakciót pedig Molnár Csaba vezeti majd.



A volt kormányfő ezt az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform első születésnapján jelentette be a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában.



A volt miniszterelnök közölte, hogy a pártot formailag a már létező Demokrata Párt bázisán hozzák létre, annak nevét, alapszabályát és vezetőségét is megváltoztatva.



Ahogy az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta: Gyurcsány Ferenc szerint a Demokratikus Koalíció a szabadság és a szolidaritás pártja lesz. A demokratikus ellenzék egyik tagjaként Orbán Viktor rendszerének megbuktatása és az új köztársaság felépítése a célja az új formációnak.



Az Index értesülése szerint Molnár Csaba mellett Vadai Ágnes, Varju László, Vitányi Iván, Baracskai József, Ficsor Ádám, Kolber István, Szűcs Erika és Oláh Lajos tegnap már aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy csatlakozni fognak az országgyűlés új frakciójához. G



Gyurcsány Ferenc csütörtökön, miután Mesterházy Attila pártelnökkel tárgyalt, azt mondta: lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy a Demokratikus Koalíció Platform távozik az MSZP-ből, mint hogy marad. A volt miniszterelnök azt már világossá tette, hogy ha mennek, akkor ezt az MSZP november közepén esedékes kongresszusa előtt megteszik, ő pedig lemond a Táncsics Alapítvány vezetéséről.



Veszélybe kerülhet a bejutás az MSZP számára szerintem.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 19:26
Törölt hozzászólás
#222
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 19:18
Előzmény: #220  szivacs
#221
tudtuk hogy az mszp gyurcsány nélkül is nem normális..

tehát nem gyurcsány miatt olyan az mszp amilyen , hanem csakis önmagától szarul működő .

nekem az a meglátásom , hogy az mszp semmit nem csinált , ezért lépett le gyurcsány és vele a csapata - és tök mindegy hogy mert gyurcsány médiasztársága , önimádata vagy akármi mása miatt/ ez a másik oldalon orbánnál is így van, csak más formákban kissé / hanem ténylegesen tenni akarnak valamit ..

ez nálam meg minőségi különbség.

ha az mszp tovább genyózik, ezzel nemcsak a saját , hanem minden lehetőséget sutba dob ..

de ez is egy olyan alternatíva , ami arra lenne való - a mindkét párt és formáció - lenullázása okán a baloldal így teljesen eltűnne a színről ..

innentől kezdve a "nép" elégedetlen jó nagy feléből sokkal hamarabb , muszájból "kitermelődne" egy másfajta új kimondottan balos liberális közép alakzat /mert ez az ami hiányzik és régóta , mivel a mostani baloldal még úgy-ahogy való jelenléte ezt az igényt elaltatja vagy mérsékelt lángra teszi ..

tehát mindkét cucc így fennáll , és egyike sem bűn rossz ..

de az tuti , hogy egy ilyen alternatíva felfejlődése esetén mesterházyék be is baszták magukra az ajtót rendesen és végérvényesen ..

gyurcsányékról ugyanakkor nem hiszem , hiszen gyurcsány alaklmazkodó és jó debbateur ahhoz , hogy bárkivel versenyre vagy szembeszálljon és bármikor / mint útólag kiderült , tanult szónok
szivacs
szivacs 2011. 10. 26. 18:49
#220
"Az MSZP „odapörkölt” Gyurcsány Ferenc új pártjának, a jelenleg még – Demokrata Párt néven futó formáció­nak. A szocialista párt elnöke szerint ugyanis a bukott kormányfő és kilenc társa kiléptek az MSZP frakciójából, ami az Országgyűlés házszabálya és egy 2009-es bizottsági állásfoglalás szerint végül azt eredményezheti, hogy Gyurcsányék csak fél év múlva alakíthatnak képviselőcsoportot. Ha akkor még lesznek tízen.
A gyurcsányista Molnár Csaba – aki vasárnap közölte Kövér László házelnökkel, hogy vezetésével tíz képviselő megalakította a Demokrata Párt parlamenti frakcióját – tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, félreértésnek tartja, hogy Mesterházy Attila MSZP-elnök a hét végén arról tájékoztatta az Országgyűlés elnökét, tíz politikus kilépett a szocialista képviselőcsoportból. Molnár azt bizonygatta, hogy ha ezt tették volna, Mesterházy kezében lenne a kilépési nyilatkozatuk, ez azonban nincs így, mint ahogyan a kizárásukról sem döntött a frakció.

Mesterházy Attila a Molnár Csabának tegnap írt, és lapunkhoz is eljuttatott levelében amellett érvel, hogy a szocialista frakció csak a távozó tíz képviselő kilépését állapíthatta meg. Mesterházy leszögezte, hogy a házszabály alapján a képviselőcsoportban bekövetkezett változásokat az Országgyűlés elnökének be kell jelenteni. Nyomatékosította azt is, hogy a távozó képviselők közlésük szerint a munkájukat nem az MSZP frakciójában akarják folytatni. „A nyilvános bejelentés egyértelmű voltára tekintettel a kilépési nyilatkozatot a frakció formai kötöttség nélkül elfogadta” – jegyezte meg Mesterházy, hangsúlyozva: „azon túlmenően, hogy az országgyűlési képviselő lemondhat a képviselői mandátumáról, a házszabály a frakciótagság megszűnésének csak két esetét, a kilépést és a kizárást ismeri”. A meglévő frakcióból való kiválás esetét pedig sem a házszabály, sem a frakciószabályzat nem tartalmazza. Mesterházy szerint az MSZP-frakció éppen ezért állapíthatott meg csupán kilépéseket. Hangsúlyozta azonban azt is, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette tíz politikus frakcióalakításhoz fűződő joga nem vitatható el, és a házelnöknek van elvi lehetősége arra, hogy az új képviselőcsoport bejelentését tudomásul vegye. Molnár Csaba erre úgy reagált: a házvezetés ezután nem hivatkozhat ürügyként a pártelnök hétfői levelére, ha meg akarja gátolni a Demokrata Párt frakciójának működését.

Mindazonáltal az Országgyűlés házszabálya és egy 2009-es bizottsági állásfoglalás azt eredményezheti, hogy Gyurcsányék csak fél év múlva alakíthatnak képviselőcsoportot.

Mindennek komoly jelentősége van, mert nagy különbségek vannak a frakcióhoz tartozók és a független képviselők parlamenti felszólalási lehetőségei között. A bizottsági helyek eloszlása miatt is kulcskérdés, megalakíthatja-e most frakcióját az MSZP-ből távozó tíz képviselő, vagy csak fél év elteltével nyílik erre lehetőségük. Az MTI számításai szerint a féléves kötelező függetlenség miatt pedig mintegy 46 millió forinttól esne el a Gyurcsány vezette párt. Ismeretes, hogy Kövér László csak hivatalos útja után, október 30-án dönt a frakcióalakítás kérdésében.

A Magyar Hírlap úgy tudja, Mesterházy a Kövérnek küldött levelében tudatosan kilépésről írt, a szocialista pártelnökségben ugyanis erős elvárásként jelent meg, hogy legalábbis ne könnyítsék meg Gyurcsányék helyzetét. Úgy értesültünk, az MSZP-ben az is felmerült, hogy Gyurcsányék fél év múlva már nem lesznek tízen. Egyes forrásaink szerint ugyanis a tízek közül hárman-négyen nem annyira elkötelezettek a bukott kormányfő irányában, hogy mindenáron kitartsanak mellette.
Magyar Hírlap "
szivacs
szivacs 2011. 10. 26. 14:48
Előzmény: #217  S52Raptor
#219
"ezt a kidobott csontot mi örömmel rágjuk és közben időnként gyűlölettel morgunk egymásra - ahogy azt el is várják tőlünk ott fent."
A pártokrácia diszkrét bája... :-)

Ahelyett, hogy arra koncentrálnánk, hogy megkeressük egymásban azt, ami összeköt, hatalmas energiákat fektetünk abba, hogy mihamarább megtaláljuk azt, ami elválaszt. :-(
És mindezt elnevezzük szólásszabadságnak meg demokratikus sokszínűségnek...
szivacs
szivacs 2011. 10. 26. 14:44
Előzmény: #217  S52Raptor
#218
Ez a nyamvadt Márai! Már csak az kellett volna, hogy zsidózzon meg cigányozzon is! Szépen vagyunk!

Mellesleg ezt láttad a minap: link ?
S52Raptor 2011. 10. 26. 14:12
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
#217
A kommunistázás egyebekben a jobboldali pártok legkedvesebb elterelő és ellenséggyártó taktikája, ami része annak a színháznak, amelyet azért működtetnek, hogy minél kevésbé vedd észre a való világ problémáit.
Sajna a "kenyeret és cirkuszt" régi jó római hatalomgyakorlási módszerből mára ehelyt csupán a cirkusz maradt, amit néhány mégjobbik ellenzéki párt feldúsít egy kis cigányozással és zsidózással is - gondolván, ennek révén még közelebb kerül az áhított húsosfazékhoz.

Az a baj nem mellesleg, hogy ezt a kidobott csontot mi örömmel rágjuk és közben időnként gyűlölettel morgunk egymásra - ahogy azt el is várják tőlünk ott fent.
Nagy távlatokból nézve egyébként ez baromi nevetséges, csakúgy mint annak idején, amikor Krisztus nevével a szájukon ölték egymást különböző háborúkban az emberek és mindkét szemben álló félnek meggyőződése volt, hogy a megváltó csakis kizárólag az ő pártján áll.
Pedig akkor is most is csupán a hatalom aljas manipulációjának az áldozata.
szivacs
szivacs 2011. 10. 26. 13:38
Előzmény: #215  Törölt felhasználó
#216
Nem a te hibád, OTTER írta:
"Demokratikus ország nem engedheti meg magának, hogy sem a nyilas párt, sem a kommunista párt jogutódja népképviseletet lásson el!"
Többen kíváncsiak voltak, hogy kikre gondolt, de nem árulta el - ezért a nyomozás.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 13:21
Előzmény: #214  szivacs
#215
Biztos az én hibám, de ez kicsit zagyvaságnak tűnt .
szivacs
szivacs 2011. 10. 26. 12:34
Előzmény: #204  szivacs
#214
Ezen a nyomon elindulva - mivel a "ki a nyilasok jogutódja" kérdésre nem érkezett válasz - az Andrássy út 60 nyilas pártszékház go to ÁVÓ központ adhat némi eligazítást.
szivacs
szivacs 2011. 10. 26. 12:30
Előzmény: #200  pandatag
#213
"A kutya ugat, a karaván halad."
Pártokráciában ez már csak így megy :-(

A demokratikus kutya ugat, a pártkaraván meg halad.
szivacs
szivacs 2011. 10. 26. 12:25
Előzmény: #201  Törölt felhasználó
#212
"a kérdés az, hogy mennyi a hájas , és mennyi az irrita .. "
Nem ez a kérdés, hanem az, hogy akit kitolnak a nép elé, hogy az ő személye jelenítsen meg az adott pártot/céget/intézményt, annak jó megjelenésűnek, szimpatikusnak, érthető beszédűnek célszerű lennie - már amennyiben jó benyomást szeretnének kelteni a hallgatóságában. Korábban ezt úgy mondták, hogy "képernyőképesnek" kell lennie.
Ma már - a látottak alapján úgy tűnik - sok tv-ben letettek erről, és nézhetetlenül csúnya és érthetetlenül beszédhibás embereknek is adnak képernyőre kerülési lehetőséget - ami meg is látszik a nézettségükön és a mondanivalójuk elfogadottságán.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 12:12
Előzmény: #210  Törölt felhasználó
#211
Sokkal nagyobb baj, amikor az emberek önmagukat csapják be, mert az ellen nem lehet védekezni.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 12:06
Előzmény: #209  Törölt felhasználó
#210
Figyu már 1053 ,ebben az országban ,meg a többiben is a felnőtteket csapja be a politika nem a gyerekeket!!!Hát akkor most ki gondolkodik rosszul?
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 11:57
Előzmény: #188  Törölt felhasználó
#209
Aki nyugdíjat kap, sok-sok évet dolgozva fizette a nyugdíjjárulékot. Ez egy olyan biztosítás, ami mindig megéri a biztosítónak, mert sokan sajnos rövid ideig tudják csak igénybe venni a járulékot. Másik az, hogy a nyugdíjasok nagy része a leszármazottak segítésében is szerepet vállal (gyerekfelügyelet, lakásszerzésben segítség, főznek-sütnek, ott mindig megmarad az otthoni jelleg a gyerekeknek, unokáknak, szívesen adják, amit adnak nekik, sokszor anyagilag is támogatják őket, mellette sokan még dolgoznak is, stb.) A még nem nyugdíjas nem is látja azt a társadalmi szerepet, amit a nyugdíjasok általában betöltenek. Ha te fiatal korod miatt írtad ezt a véleményt, akkor még részben érthető, de ha már felnőtt vagy illik úgy is gondolkodni.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 11:55
Előzmény: #207  Törölt felhasználó
#208
Úgy értettem, hogy pitiáner, nem a népet szolgáló, hanem önös haszonért.
Rosszul hangsúlyoztam.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 11:51
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
#207
A "pitiáner kis előnyökért"kivételével full igazad van!!!Azokért a pitiáner kis előnyökért emberek százai és ezrei dolgoznak egy évig!!!
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 11:47
Előzmény: #204  szivacs
#206
Ki a fészkes fenét érdekel? Nem tök mindegy? 2011 Magyarország : diktatórikus , semmihez nem értő, gátlástalanul hazudozó vezetés, nulla nemzeti vagyon, nyugdíjasok az éhhalál küszöbén, fűtetlen iskolák, 1 millió fős kezelhetetlen etnikum, rossz példán felnevelkedett, rosszul nevelt és szkeptikus fiatalság, pitiáner kis előnyökért taktikázó ellenzéki pártok, , adó elkerülésre kényszerített vállalkozások, eladósodott önkormányzatok, nemzetközi köz utálat irányunkba, stb. Mivel is szórakoztatjuk magunkat?!
szivacs
szivacs 2011. 10. 26. 11:35
Előzmény: #203  S52Raptor
#205
Erősen idevág az alábbi idézet Grosschmid Sándortól:
"A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem meztelen életét és a zsákmányt."
Őt egyébként Márai írói néven ismeri, aki ismeri.
szivacs
szivacs 2011. 10. 26. 11:30
Előzmény: #202  Törölt felhasználó
#204
A "jogutód" persze egy jogilag definiált fogalom. Ám jogászkodás nélkül is elég pontosan megítélhetjük, hogy melyiknek melyik a tényleges utódja az ingatlanjainak új tulajdonosa alapján.
S52Raptor 2011. 10. 26. 10:54
Előzmény: #202  Törölt felhasználó
#203
Meg az a szép, amikor több. mint 20 évvel a rendszerváltás után még egyeseknek mindig jól esik kommunistázni.
A még szebb, mikor olyanok teszik, akik tán még meg sem születtek amikor atyáik az e régi rendszert le/felváltották.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 10:39
Előzmény: #199  Törölt felhasználó
#202
Mondjuk a Jobbikban vannak ilyen fajüldöző tempók, de a legrosszabb esetben is -és az sem lenne teljesen igaz- az eszmei utódja lenne, nem a jogi utódja.
Ami meg az eszmei örökségeket illeti, Rákosi pajtásnak nem sok köze volt az igazi baloldali eszmékhez, aztán Kádárnak egy idő után eszmeileg semmi köze nem volt R. pajtáshoz, aztán Gyurcsány látványosan megtagadta Kádárt, aztán most meg bolsevista eszmék érvényesülnek.
Ez a hülyék rágógumija, mindig visszafelé mutogatni.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 10:35
Előzmény: #196  pandatag
#201
szóval az úgy van , hogy amíg téged irritálnak ezek az arcok , addig egy csomót meg mintha hájjal kenegetnének és - ugyanazok ..

sosem lesz az, hogy egyöntetűen mindenkinek tetszik az amit lát vagy hall .

a kérdés az, hogy mennyi a hájas , és mennyi az irrita ..

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek