Topiknyitó: Portfolio 2011. 09. 30. 09:24

Zombi bankok Magyarországon (Vélemény)  

Ugrás a cikkhez
"Amikor a kormány a vállalkozók panaszait hallva a külföldi bankokat fogja hibáztatni a hitelszűke miatt, emlékezni, vagy inkább emlékeztetni kell arra, hogy ő lökte zombi létbe ezeket a bankokat" - írja alábbi véleménycikkében Felcsuti Péter, a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=156125
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 09. 30. 11:06
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Vannak természetesen helytálló gondolatok Felcsuti úr véleményében.

Viszont nehéz a hitelességét nem megkérdőjelezni úgy, hogy az általa vezetett pénzintézet pl. a következő reklámmal / ajánlattal végezte felelősségteljes tevékenységét:

link

Tényleg nem lenne a bankoknak és vezetőiknek felelőssége a kialakult helyzetben?
Törölt felhasználó 2011. 09. 30. 10:29
Előzmény: #1  portfolio
#3
Nagyjából 1/3-1/3-1/3 arányban felelősek a helyzetért a kormányok, a bankok és a hitelfelvevők, vagyis én nem jelenteném így ki, hogy a kormány teszi zombivá a bankokat.

Látjuk, hogy mennyire drága hitelből élni. A bankok nem a gazdaság finaszírozására helyezték a fő hangsúlyt, hanem arra, hogy kis kockázat mellett is szép haszonnal adjanak hitelt fűnek-fának nem beruházási, hanem lakás, autó és egyéb nem befektetési céllal. Kicsi a kockázat, mert ha az ügyfél nem fizet, akkor a féláron értékbecsült ingatlant értékesítve nem sokat vesztenek, a nemtörlesztési kockázat meg amúgy is be lett építve a betéti és a hitelkamatok közötti különbségbe.

Persze az emberek is hülyék, hogy autót hitelre vesznek, pláne devizaalapúra, mert mire lejár a hitel, az autó nem éri harmadát sem.

Az ingatlan még érthető is lenne, de nem szabadott volna 30%-os önerő alatt devizahitelt adni senkinek.

Ha a jelzálog az ingatlan 80-90%-os árával lett volna számolva, akkor már biztos meggondolták volna a bankok is, hogy adjanak-e hitelt olyan valakinek, akinek minimális megtakarítása van.
exley 2011. 09. 30. 10:26
Előzmény: #1  portfolio
#2
A szerző valszeg nem akarja észrevenni, vagy nem tudja, Magyaország háborúban áll a Bankokkal.. a tankok sikeresen ki lettek verve 19991-re, most a bankok lesznek eltakarítva Szűz-Mária Szent Anyaországából. Takarodjanak az élőhködő paraziták az ördög cimborái ebből a szerény és nyomorgásra ítéltettett Szent anyamagyarországból.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek