Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 08. 19. 13:58

ARANY az értékálló befektetés  

Üdvözlök Mindenkit, akit érdekel a téma és szivesen megosztom veletek a tapasztalataimat
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 10:29
Előzmény: #119  buli
#120
Kösz a tippet.
buli 2011. 08. 22. 10:25
#119
Sziasztok!

Szerintem az aranyból is fél perc alatt ki lehet szállni. Pl. úgy, hogy tartod a fizikai aranyat, de közben tőkeáttételesen beshortolod a tőzsdén. Így ráérsz a fizikai értékesítése során zárogatni párhuzamosan a short állományt.
Én pl. az ezüstnél játszottam meg ezt a nagy felhúzásban. Hirtelen ki akartam szállni, de olyan mértékben kezdett lefele esni, hogy inkább beshortoltam. Majd amikor lenyugodott, akkor zártam a shortokat.
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 10:24
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
#118
EQ kérdése? Azzal, hogy az észrevételeimre személyeskedéssel reagálsz te is komoly érzelmi intelligenciát mutatsz...
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 10:13
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#117
Nem baj ez már EQ kérdése. Majd egyszer megérted.
Bár úgy látom sokára lesz...
Pihenj egy kicsit keress másik topicot és legyen szerencséd a többi befektetéseddel is :)
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 10:08
Előzmény: #115  Törölt felhasználó
#116
"Látom azért csak szereted a saját értelmezésed szerint látni a dolgokat. Ha eladod az aranyat azt promt adod el és 3 nap múlvva meglesz a pénzed kp-ben. "

Ja jó. Én a fizikai aranyat úgy értelmeztem, hogy megveszed és őrzöd, vagy őrizteted. Ha papíron a tiéd, de azt se tudod hol van, az az én értelmezésem szerint nem fizikai arany.

"A költségekkel meg látom téged is jól kondicionáltak legyen jó alacsony a költség és akkor, majd pöröghetsz napon belül akárhányszor. Persze az mindegy,hogy közben a gatyád is ráköltöd a lényeg,hogy adjál vegyél sokszor. Ez a világ legnagyobb mutatványa, ja és a legdrágább is!"

Tőled idézek:
"Látom azért csak szereted a saját értelmezésed szerint látni a dolgokat."
Ez mennyire rohadtul jellemez TÉGED! Nem, én sehol sem dicsőítettem a daytrade-et. Én arról beszéltem, hogy ahol nagy a bekerülési költség, ott hosszútávú befektetésről van szó jellemzően. Szóval te az aranyat hosszútávra ajánlgatod!

"Mégegy apróság Te tudod, hogy amikor veszel egy részvényt akkor tutira mennyiért tudod eladni akár 5 perc múlva is? Bezzeg az arany árát már tudni szeretnéd. "

Én mindegyiket tudni szeretném, de úgysem tudom :-) Ellenben ezt a folyamatos csúsztatást kérlek hagyd abba!! Nem arról volt szó, hogy én bármit is tudok, vagy tudni szeretném, hanem arról, hogy te azzal számolsz, hogy 3 hónap alatt az arany ledolgozza a magas bekerülési költséget! Szóval jóstehetséget te vélsz felfedezni magadban, és én erre írtam, hogy rohadtul nem tudhatod, mit hoz a jövő!

"Mégegy apróság hála istennek nem kell házalni az arannyal mert saját magát eladja.
Gondoltam néhány értelmes emberrel megosztok néhány információt."

De azért más topicban is propagálod az arany befektetést...

Egyébként mint már mondtam, nekem semmi bajom az aranybefektetéssel, az is csak egy befektetés, ráadásul egy kiegyensúlyozott portfoliónak az is része. De ahogy te előadod, az undorító.
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:56
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
#115
Látom azért csak szereted a saját értelmezésed szerint látni a dolgokat. Ha eladod az aranyat azt promt adod el és 3 nap múlvva meglesz a pénzed kp-ben.

A költségekkel meg látom téged is jól kondicionáltak legyen jó alacsony a költség és akkor, majd pöröghetsz napon belül akárhányszor. Persze az mindegy,hogy közben a gatyád is ráköltöd a lényeg,hogy adjál vegyél sokszor. Ez a világ legnagyobb mutatványa, ja és a legdrágább is!

Mégegy apróság Te tudod, hogy amikor veszel egy részvényt akkor tutira mennyiért tudod eladni akár 5 perc múlva is? Bezzeg az arany árát már tudni szeretnéd.

Mégegy apróság hála istennek nem kell házalni az arannyal mert saját magát eladja.
Gondoltam néhány értelmes emberrel megosztok néhány információt.

Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:45
Előzmény: #107  Törölt felhasználó
#114
"Látom kezdesz idmét kifogyni az érvekből anélkül hogy információd lennének az adott témában"

Magadról beszélj, mert ez például egy komoly érv ugyebár...

"A fizikai aranyból kiszálni ugyanaz a 3 nap mint a többi befektetési termékben."

Ez most komoly??? Először is, ha durran a lufi, a 3 nap igenis sok. Másrészt közvetett módon befektetve percek alatt ki lehet szállni szinte bármiből.(ne gyere a tőzsdék T+3-as elszámolásával, hiszen a kereskedés attól még az aktuális árakon folyik)

"A hosszú távról csak annyit, hogy a költségeket kb 3 hónap alatt kitermeli ez valóban hosszú táv mondjuk a daytradehez képest. "

És még te beszélsz érvekről... Tudod minden befektetésnél figyelmeztetik a befektetőt, hogy a múltbéli hozamok nem jelentenek semmit a jövőre nézve. Tehát ez az állításod akkor lenne igaz, ha tudnád, hogy 3 hónap múlva mennyi lesz az arany árfolyama. Másrészt pedig, ha feltételezzük, hogy így is lesz(de ilyet nem lehet feltételezni!), akkor a 3 hónap még nem a befektetési idő, hiszen optimista becslésed szerint akkor tudna ugyanannyiért kiszállni, tehát igenis hosszútávra ajánlgatod. Nem csak sugallod, konkrétan ajánlod.

"A sugalatokkal nem tudok mit kezdeni lehet,hogy másnak mást sugall amit mondtam, gondoltam azért itt egy kicsit racionálisabban közelítünk a befektetésekhez és nem sugallatokra alapozva."

Az, hogy "ARANY, az értékálló befektetés" eléggé erős sugallat arra, hogy ez egy biztonságos valami. Pedig a valóságban ugyanúgy tud esni az értéke bizonyos időszakokban, mint bármi másnak.

"A párhuzamod a devizahitelekkel meg igazán furcsa, ember itt most megtakarításról beszélünk nem felelőtlen hitelezősdiről amit mindig is gyülöltem!"

Nem az a lényeg, hogy szereted-e, hanem akkor még a csapból is az folyt, most meg az arany befektetés folyik a csapból is, totál hibás érvekre alapozva, azt hirdetve, hogy mindig értékálló, megbízható befektetés. Én nem azt mondtam, hogy ugyanazok mondják, mint akik a devizahitelek kapcsán mondták, hanem azt, hogy ugyanaz a lufifújás megy.
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:42
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#113
Azt is tudod, hogy mennyi Eurót tartunk azért, hogy a fizetőképesség látszatát fenn tudjuk tartani. KB 20 mrd-t (ez a sokat emlegetett EKB IMF hitel. Tudjátok ennek nincs költsége lásd MOL vásárlás 500 mrd Ft-ért) Szóval a mi jegybankunk olyan tartalékot tart EURO-ban ami után mi fizetünk kamatot az IMF-nek és az EKB-nak. Hát igen a fizetőképesség látszatának fenntartása sokba kerül!
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:36
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#112
Egészen pontosan 0,3 gramm/fő!! Na ezen kellene még elgondolkodni egy kicsit. Nem Neked mert gondolom Te már megtetted.
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:35
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#111
sőt földünk is van kiadva termelőknek, mert 160 km-re lakunk tőle, és kiadott lakásom is van amitől szabadulnék, de nincs rá vevő, mert annyi az eladó ingatlan...(bedőlt hitelesek)
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:32
Előzmény: #103  xmann
#110
A luxus autók meg ingatlanok ára meg még csökkent is. Mondjuk nem ismerem a módszertant, de úgyis úgy bűvészkednek, hogy jó legyen.

Ez olyan, mint az átlagbéreknél a számtani közép.
Az olyan országban, mint nálunk, ahol szakadék van az átlagos bérek, meg az átlag felettiek között (az átlag és az átlag alattiak között meg már gyakorlatilag nincs), a számtani közép irreálisan eltolódik az átlagos bérektől a átlag felettiek felé.
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:32
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#109
1 gramm alatt van...
engem nem kell meggyőzni, nekem van még tavalyról :-))
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:29
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
#108
Ja és az mennyi is fejenként úgy kb 10 millió fővel számolva?
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:28
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#107
Látom kezdesz idmét kifogyni az érvekből anélkül hogy információd lennének az adott témában. A fizikai aranyból kiszálni ugyanaz a 3 nap mint a többi befektetési termékben. A hosszú távról csak annyit, hogy a költségeket kb 3 hónap alatt kitermeli ez valóban hosszú táv mondjuk a daytradehez képest.
A sugalatokkal nem tudok mit kezdeni lehet,hogy másnak mást sugall amit mondtam, gondoltam azért itt egy kicsit racionálisabban közelítünk a befektetésekhez és nem sugallatokra alapozva. A párhuzamod a devizahitelekkel meg igazán furcsa, ember itt most megtakarításról beszélünk nem felelőtlen hitelezősdiről amit mindig is gyülöltem!
Remélem aztért még szép napod lesz:)
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:21
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#106
Én elolvastam amit írtál, és hiába írod le ugyanazt akárhányszor, attól még ugyanolyan hülyeség marad.

Te fizikai aranyról beszélsz, nyilván azt költségesebb megvenni, szóval te egyértelműen hosszútávra ajánlgatod. Ha csak 1/3-adot tesz ki, akkor is hatalmas bukó lehet, ha kidurran a lufi, akinek pedig fizikai aranya van, az az utolsók között tud kiszállni. Szóval bármennyire is próbálod most tagadni, te azt sugallod, hogy ez egy biztonságos befektetés minden körülmény között. A topicnyitó szöveggel is ezt sugallod.

Egyébként nem csak hozzád címeztem, hanem mindenkihez, aki most a lufi fújására biztat, kicsit ugyanaz az érzésem van, mint anno a devizahitelekkel volt.
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:21
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
#105
3.1 tonna :-(( ha jól tudom
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 09:15
#104
Volt egy kérdésem kotrábban: Tudjátok mennyi az MNB aranyatartaléka?
xmann 2011. 08. 22. 09:06
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
#103
A KSH az átlagos fogyasztói kosarat nézi. Megnézi, hogy egy adott évben mennyit költünk autóra, lcd tvre, gázra, kenyérre ÖSSZESEN és ezzel súlyoz. Természetes módon a szegényebbek kosarában magasabb az élelmiszerek aránya, de az átlag megint csak erről szól. Sokaknál nem volt jelentős infláció, pl a szeszes italok, dohányáruk, tartós fogyasztási cikkek ára inkább csökkent az elmúlt egy évben, és a szolgáltatások ára is csak 2%kal nőtt. Az emberekben azért van ez a tévképzet hogy 20% az infláció mert van jópár olyan ermék amely valóban 10-20-30%kal nőtt. Pl a tej majdnem 20, a kenyér több mint 20 százalékkal drágult a ksh szerint is, de például a sör, a tojás, a hús ára nem emelkedett
Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 06:37
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
#102
ember, a ksh egy -kamu- kosarat néz, csak a nagy átlag a jövedelmének zömét elkölti energiára, rezsire, kajára. és már többet költ mint tavaly, és nem 3%-al.

a minimálbéresek országában mit számit a plazmatévé stagnáló ára? csúszunk le.

Törölt felhasználó 2011. 08. 22. 00:58
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#101
Ezt a termelős dolgot meg már jó néhányszor leírtátok különböző összefüggésekben. De hát az aranynak nem kell termelnie. Szerintem azaz USD vagy EURO, amit az MNB vagy bármelyik bank kp-ben tart a trezorjaiban éppen úgy nem termelnek semmit mint az arany. Arról nem is beszélve ha valaki a pénzét tényleg otthon tartja a párnája alatt.

Mindezt összegezve: az arany tehát a különböző tartalék devizáknak lehet alternatívája és nem a befektetéseknek. Ha ezt nézzük akkor a jelen helyzetben amikor mindenki azt mondja hogy a kp a király, már csak azt kell eldönteni, hogy valyon a tartalék devizák a jók vagy az arany.

Topik gazda

BingoRF
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek