Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2011. 06. 08. 16:31

Fizessék később képzésüket az orvosok, képezzünk több orvost  

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kassziopeia 2011. 07. 04. 20:07
Előzmény: #212  kassziopeia
#213
Egyben nem értem a HŐOK vezetőit, olykor-olykor mit és hogyan képviselnek. Miért nem tüntetnek egyszer sem a diákok a jogaikért?
Sajna régebben sem volt egység, mert a bölcsészek nem voltak hajlandóak együtt tüntetni a mérnökökkel.
Most sincs ez másképpen,-szomorú.
kassziopeia 2011. 07. 04. 19:58
Előzmény: #211  Törölt felhasználó
#212
Szép estét!

Hát igen, szerződéses ( üzleti jellegű )jogviszonyt kellene felállítani így mindkét fél tisztában lenne a lehetőségeivel.
Csak azt nem értem ha erre vannak bevált referenciák, miért nem porolják le és alkalmazzák.
Törölt felhasználó 2011. 07. 04. 19:18
Előzmény: #210  kassziopeia
#211
igen ez így volt ..

de azé van egy nüansznyi különbség a kettő között ..

az egyik az , hogy fennen azt hirdették pl. akik most hatalmon vannak , hogy az állami tanulmányok végzése ingyenes.. így semmilyen szerződés nem írható alá , hiszen nem oly rég még tüntetések is voltak többek között ez ügyben is, mármint a tandíj kötelezettség bevezetése miatt/ellen .

akkor most azt kellene bevallani még is csak , hogy nem volt és soha nem is volt ez így .. azaz, mit fizessen vissza a rezidens ha az állami oktatásról az van propagálva nagy hangon hogy az ingyenes azaz az állam hozzájárul az oktatáshoz utólagos minden kötelezettség nélkül /hiszen semmilyen szerződés nem születik/született az állam és a tanuló között . Hogy követelsz utólagosan egy olyant , amiről semmilyen kötelezettség vállalás soha nem
is született erről ?

míg a másik kerek perec üzleti jellegű megállapodás volt a vállalat illetve az ösztöndíjat fizető és az azt kapó között azaz, szerződést is kötöttek erre .
kassziopeia 2011. 07. 04. 07:32
Előzmény: #209  Törölt felhasználó
#210
Üdvözlet!

Anno igen nagy előszeretettel alkalmazták a tanulmányi szerződés által nyújtott lehetőségeket:
- szerződött cég fix. havi összeget biztosított a tanulmányok finanszírozására
- diploma után a szerződésben foglalt ideig ott kellett dolgozni ill. visszafizetni ha más elképzelései voltak a végzősnek.
Nekem iil. az összes tankör társamnak bevált.

Állami szinten is lehetne alkalmazni elsősorban leendő közalkalmazottakra.
Törölt felhasználó 2011. 07. 03. 22:37
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#209
hát ez az ... amit tesznek/tettek az emberekkel ezek a különböző kormányok.

ez dilemma .. nevezzük nevén : ha honvágyad van akkor qrva nagy kutyaszorítóban vagy .. de ezt csak úgy tudod majd meg istenigazából , ha kockáztatsz is ... kimész tényleg dolgozni és hosszabb időre.. vagy elmúlik vagy erősödik benned

sokáig éltem kint és tegyem hozzá : jól , és ez a cucc simán hazakergetett..
Törölt felhasználó 2011. 07. 03. 21:32
Előzmény: #207  Törölt felhasználó
#208
Jövőre ezelőtt a dilemma előtt leszek, de itt van a családom, a barátaim és azért megdobban az ember szíve amikor hazamegy a szülői házhoz, ez hiányozna külföldön, még ha itthon nem is lehet boldogulni.
Törölt felhasználó 2011. 07. 03. 21:21
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
#207
ugyanez vonatkozik az orvosok és rezidensek ügyében is ..

ha te lennél röntgenorvos vagy a fiad lenne rezidens , te sem perkálnál le semmit sem utólag , de nem is engednéd magadat és a fiadat sem ezzel a cuccal zsarolni immár 20 éven át és ki tudja még meddig ..

én tuti mondanám a fiamnak ..menjél ki egy életed van és nem annyi ahány összevissza és szedett vedett kormánya van a hazádnak .
elég volt az én életemben ezt végigszenvedni és hiábavalóan , legalább te legyél boldogabb életű másutt mert van rá lehetőséged .

lássatok már tovább az éppen az orrotok előtt levőkön !
Törölt felhasználó 2011. 07. 03. 21:12
Előzmény: #203  Törölt felhasználó
#206
ez a cucli ugyanaz mint a rendfenntartók meg a korai nyuggerek ügye ..

egymásnak eresztik a plebejt ..az oszd meg és uralkodj elv alapján ..

nem a korai nyugdíjba vonulok bűne hogy ilyen lehetőséget kaptak hajdanán .. nem azért mentek korai nyugdíjba hogy bárkit is szivassanak .

bárki kap valamilyen lehetőséget , 100 -ból ha 5 az aki hazafias vagy bármilyen címszó alatt és miatt visszautasította volna ..

álszentnek meg nem szabadna lennünk , főleg úgy hogy a 2 milkások bedobják a cuclit közénk .. /és ott röhögnek rajtunk az eredményen amit el is vártak tőlünk /
exley 2011. 07. 03. 16:01
Előzmény: #204  exley
#205
A rezidensek vegyék tudomásul, hogy ne fájjon a szívük elmenni jobb körülmények közé 10 szeres fizuért, A szavazó gépezet elfogadta, hogy a közszférában az intézmények a minimál bér feléért is alkalmazhatnak orvosokat, na már most egy kínai orvos szívesen ide költözik, egyrészt fizeti a kínai állam az utaztatását, lakóparkok is lesznek a most kilakoltatott deviza hitelesek lakásait a kínai állam olcsón felvásárolja ide szakadt hazájuk fiainak, Tud a doki két pálcikával többet venni a hátra maradottaknak akkor szívesen jön, ezt ismerte fel zseniálisan minden magarok bánja a legendás qhrbán. Csiaapó is lekesen támogatja a tervet, hiszen megszabadúl több százezer orvostól.
exley 2011. 07. 03. 15:52
Előzmény: #203  Törölt felhasználó
#204
Állami eü-nél jobb nincs. A körvonalazódó intézkedések hatására a Kádár érából itt marad állítólag non-profit megyei kórházak mszmpfidesze-s többségében nyugdíjas igazgatói számára megnyílik a lehetőség, hogy elérjék a magyar állami gazdaság többi állami ágában az amerikai milliárdosok életszínvonalát...egyszerűen finanszírozási keretet a saját számlájukra utaltatják, mintegy jutalom címén, ár válthatják is a repülő jegyet dél-tengeri utazásokra, eddig is így volt, nemde? végül is nem kell elszámolni a bértömeg gazdálkodásban hová került a pénz, lényeg ki legyen valakinek fizetve, term, hogy minden szentnek saját maga felé húz a keze, eddig is így volt kérem szépen ezen nincs mit csodálkozni, meg kell nézni egy megyei kórház parkolóját, ahhoz képest a genfi autó szalon egy kerepesi autóspiac, hm,természetesen az állami költségvetésből képzett bérpótló juttatásokat. Azonban, ha valamelyik szemtelen dolgozó ezt a tecnikát kifogásolja, azonal eltávolítja a kínai diktatórikus módszereket adaptáló post kádárista matuzsálemek kórház szövetsége, mintegy védő pajzsot emel a managment életszínvonalának védelmében. hajrá maósta fidesz, hajrá postkommunista kórház igazgatók. A rezidensek, ha itthon maradnak, üdülhetnek a balcsin, ha apuka időben valamelyik építő ipari vállalttal ingy fel tudta húzatni a kacsalábon fogóját, az áldóját, és még ez lököt vitya nem akar kölcsönt au ájemeftől akkor miből fogunk a következő tíz ében a gazdaságbó "butzulni", a kínai nem fog adni pénzt dőzsre, az legyen ő problémájuk.
Törölt felhasználó 2011. 07. 03. 15:06
Előzmény: #200  Dezso_Laszlo
#203
Teljesen irreálisan látjátok a problémát. Kit érdekel, hogy mennyit keres egy rezidens, sokat, vagy keveset, vagy eleget?

Amíg nincs teljes egészségügyi spektrumot lefedő magán egészségügy (és ilyen biztosan nem lesz), addig a kérdés az, hogy az állami eü-ben lesz orvos aki ellásson, (és az milyen színvonalat, tapasztalatot képvisel), vagy nem?
Ugyanez vonatkozik természetesen az ápolószemélyzetre is.

Jelzem, hogy már ma sincs, csak ezt még nem tudjátok, vagy nem fogjátok fel. Idővel rájöttök majd, csak most még fiatalok vagytok kissé, és egészségesek. Lesztek majd másképpen is.

Kit érdekel, hogy amit keres egy rezidens az relatíve mennyi? Ha arra nem elég, hogy maradjon, vagy minőségi munkára legyen képes, akkor mindegy mennyi az annyi.
exley 2011. 07. 03. 14:49
Előzmény: #199  szivacs
#202
...és még itt vakaróznak rezidensek? akkor megérdemlik, hogy sz@cska sz@passa őket...ezerrel. Én a qhurbánnak lennék havi 10k-t engedélyeznék nekik kifizetni, max, a közalakalmazotti bértáblát vissza állítanám '50-es évek szerinti bér besorolásra, így egy kezdő orvos kereshetne havonta 800 HUF-ot, mert megérdemlik, minek tanultak annyit, ha nem akarnak külföldre menni dolgozni? vagy azt várják, hogy száműzze őket a fidesz? Most nyugaton van rájuk szükség, nem értem miért ilyen nehézkes a felfogó képességük, állítólag tanult fiatal emberek, szetm félnek elindulni, inkább itthon maradnak havi 800 forintért, ezt a minden magyarok qhrbánja nagyon jól tudja. Különben hamarosan elárasztják a Kárpát-medencét a kínao orvosok, inkább most mondjanak fel, mielött szócska minden orvosnak kiadja a felmondó levelet. Szakorvosira azonban már nem jelentkezehetnek.
Törölt felhasználó 2011. 07. 03. 13:49
Előzmény: #200  Dezso_Laszlo
#201
Igen, valószínűleg forrófejűség amiatt elégedetlenkedni hogy a kezdő orvos kevesebbet keres mint ugyanabban a kórházban a takarító, vagy mint Pesten az utcaseprő, ez így éppen "elviselhető". Más f*sz*val könnyű verni a csalánt.
Dezso_Laszlo 2011. 07. 01. 17:55
Előzmény: #157  Törölt felhasználó
#200
Kedves Kivlov11,

nagyon reálisan látod a problémát, sajnálom, hogy nem Te vagy a kormánynak a bérezésért felelős tagja.

Szerintem ma Magyarországon az egyes szakmák elismertsége, béraránya ugyan nem tökéletes, de elviselhető. Ha jön az egyik szakma és megpróbálja borítani az egész rendszert, felpörgeti az inflációt, az a többi szakmának ÁRT. Idővel rá fognak jönni erre a rezidensek is, csak még fiatalok, forrófejűek kissé.

A jövedelmeket ÁLTALÁNOSAN kell emelni ... és ennek elengedhetetlen két komponense a jegybank (ill. a mögöttes törvényhozás), valamint a PIAC. A jegybanknak minél alacsonyabb alapkamatot kell meghatároznia (a törvényhozásnak pedig ehhez kellene igazítani minden kamat/hozam maximumát, például kétszeres mértékben), a piacnak pedig minél magasabbra kellene értékelnie a forint árfolyamát, ... így a 3500 eurós kezdőfizetés is lényegesen magasabb hazai kezdőfizetéssel versenyezhetne (pl. az úgynevezett reálérték-arányon, 212.50 HUF/EUR arányon számolva a 3500 euró az csak 743750 Ft lenne, ... nem 927500, mint ma). Ma a piac lényegesen leértékeli a forintot, a 212.50 reálértéknél gyengébbre értékeli, ... de jöhet olyan euro-gyengülés, hogy a reálérték alá fog menni az árfolyam, vagyis a piac a reálérték fölé értékeli a forintot, akár 105-ig is, ... akkor pedig a 3500 euró az 367500 Ft lesz. Jelenleg az eurozóna a görög válságra kizárólag IDŐHÚZÁSSAL reagál, megpróbál minél több más - nem euró - fizetőeszközhöz jutni, ami a csőd HALÁLBIZTOS jele. Decemberig ebből még sok minden lehet, ... még az is, hogy a magyarországi bérezéssel - a jelenlegivel - jobban járnak a rezidensek, mint a 3500 eurós kinti kezdőfizetéssel.
szivacs
szivacs 2011. 06. 23. 00:36
Előzmény: #198  szivacs
#199
Németországba, Köln-környéki alapítványi klinikalánchoz keresünk mind frissen végzett orvosokat, mind szakorvosokat (a leginkább keresett területek: sebészet, belgyógyászat, neurológia, ortopédia, aneszteziológia, radiológia, nőgyógyászat, pszichiátria stb.).

- kimagasló kereseti lehetőség:
szakorvosok részére 6000 euró/hó kezdő fizetés (1.600.000Ft/hó);
szakvizsgával nem rendelkező orvosok részére 3500 euró/hó kezdő fizetés (935.000Ft/hó)

No ezekkel nehéz lesz versenyezni!
szivacs
szivacs 2011. 06. 23. 00:28
#198
Frissen végzett orvos Németországban -
Kategória: Egészségügy, gyógyszerészet, szociális szféra
Elvárt végzettség: Egyetemi diploma
Elvárt nyelvtudás: német - Szint: Középfok (B2)
Munkavégzés helye: Németország
Fizetés: 3500 Euro
Bevezető:
Pályakezdő orvost keresünk németországi rehabilitációs centrumba, ahol segítséget nyújtanak a szakvizsga megszerzésében is.

További információk:
Megbízónk profilja: Rehabilitációs centrum és idősotthon
Munkavégzés helye: Németország

Elvárások:
- egyetemen szerzett orvosi diploma
- erős középfokú német nyelvtudás
- nyitottság külföldi munkára
- önálló munkavégzés

Amit mi kínálunk:
- kimagasló kereseti lehetőség 3500 euró/hó kezdő fizetés
- segítség a hivatalos dokumentumok beszerzésében
- hosszútávú karrierlehetőség
- a klinika biztosítja a geriátriai, neurológiai vagy belgyógyász szakvizsga megszerzésének lehetőségét
- cégünk átvállalja az orvosi diploma elismertetésének költségét!
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 18:22
Előzmény: #196  Törölt felhasználó
#197
Ez így bonyolult. Légy érthetőbb.
Gyerekgyilkos, népirtó politika, aminek emberáldozat lesz a vége. Kevés orvos, nulla infrastruktúrával ide vezet.

Molnár meg Horváth ellen micsoda népharag volt - megvan a reform első áldozata és hasonlók...most meg néma csend, az utolsó meg majd húzza magára a koporsófedelet.
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 17:14
Előzmény: #195  szivacs
#196
Kedves szivacs

Régóta nem várom, nem hiszem hogy kiharcolható itthon az egészségügyi béremelés, annak ellenére hogy 10 milliárdokat költünk debreceni stadionra, TEK-re, Szajol-Püspökladány vasútvonali mutyira. Elmondom mi lesz: a kormány január elsején büszkén ki fog állni hogy a zembereket nem zsarolhatták meg e gaz haszonleső rezidensek. Ezután mivel a kutya sem fog itthon az egyre romló állapotú egészségügybe dolgozni menni, egyre növekedni fog a szakemberhiány mind orvosok, mind ápolók tekintetében. Be fognak zárni kórházi osztályok, valószínűleg egész kórházak is, a háziorvosi praxisok tekintélyes része pár éven belül üresen fog állni. Ennek hatására a még itthon dolgozók még nagyobb nyomás alatt lesznek(több beteget kell majd ellátni egységnyi időben, de munkaórát, ügyeletet is többet kell majd vállalni). Emiatt még többen hagyják el itthon a foglalkozásukat(akár külföldre távozással akár itthoni átképzéssel vagy gyógyszercéghez szerződéssel) és megérkeztünk egy önerősítő körhöz, ahol már sokkal nehezebb lesz érdemi eredményt elérni mint jelenleg lenne.

Nekünk Mohács kell
szivacs
szivacs 2011. 06. 20. 16:40
Előzmény: #189  David78
#195
Akkor megvan a megoldás!
A rezidenseket fizessék a multik callcenteres bérrel, a callcentereseket pdig a kórházak, rezidens bérrel!

No ez is legalább akkora baromság, mint amit te írtál az állami finanszírozással kiképzett munkaerő szabad piacáról!

Az odáig rendben van, hogy fizessék meg az orvosokat, de ha elolvasod amit írtál, az "orvos" helyére beírhatnánk szinte bármelyik közszférás szakmát: tűzoltó, rendőr, tanár, ápoló, buszsofőr, óvónő... a politikus kivételével!
David78 2011. 06. 20. 16:35
Előzmény: #193  szivacs
#194
lyogos az észrevétel :)
szivacs
szivacs 2011. 06. 20. 16:35
Előzmény: #180  David78
#193
sallynos nem lyött át a mondanivalód, mert a "szakmályában"-nál elhomájjossult a szemem a könlyektől ! :-)))
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 16:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#192
"...az a pénzkidobással egyenlő..."

Ezt mondom én is. Dehát ebben jók vagyunk: ingyenes utazgatás, segélyhegyek, 40 éves nyugik stb...
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 16:00
Törölt hozzászólás
#191
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 15:59
Törölt hozzászólás
#190
David78 2011. 06. 20. 15:52
Előzmény: törölt hozzászólás
#189
Ne elolvastam párat. Vannak jó ötletek - példul az általad írtak is Csendeske - és vannak érdekes, elgondolkodtató írások, de a véleményem lényegében maradt ugyanaz: bármilyen hosszú távú megoldást is találunk ki, a bérek rendezése nem maradhat el. Jelenleg nálunk (multinál dolgozom) a rezidenseknél egy mezei callcenteres többet keres, amihez nulla előképzettség kell (a felelősségek közti különbségről nem is beszélve).

Ezért is ragadtam billentyűket, mert beleolvasva a fórum végébe túl sok "a rezidensek fogják be és dolgozzanak" jellegű beírás volt, amit nem tudtam szó nélkül hagyni.

Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 15:52
Előzmény: törölt hozzászólás
#188
ha lenne, akkor nem lenne mínuszos a ktg.vetés...
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 15:29
Törölt hozzászólás
#187
David78 2011. 06. 20. 15:22
Előzmény: #185  David78
#186
Jav: "Túl SOK papírmunka".
David78 2011. 06. 20. 15:20
Előzmény: törölt hozzászólás
#185
Oké, milyen hülyeséget írtam?
Hogy normálisan kéne fizetni az orovosokat, akikre az életünket bízzuk?
vagy mondtam, hogy ne legyen "kevesebb rezidens azonos költséggel"? Legyen. De az a kevés sem fog itthon dolgozni, ha nem fizetik meg. Rengeteg megoldandó probléma van, és rengeteg jó megoldás is van, de a fizetések rendezése nélkül nem lesz működőképes a rendszer.
Ki lehet fizettetni az orvosokkal a taníttatást, lehet kevesebbet képezni stb. de mindezt normális, elfogadható keretek között, aminek az egyik legfontosabb eleme az, hogy meg kell becsülni itthon is az orvost. Vagy mondja nekem valaki, hogy 120ezer forintos havi fizuért elvárható-e egy mentőorvostól, hogy vegye a fáradtságot levenni a defibrillátort a kocsiról, amikor ott fekszel az árok szélén. Mert most többnyire nem veszik elő, mivel túl papírmunkával jár ha használják....
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 15:19
Törölt hozzászólás
#184
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 15:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#183
azért, amiért mi képezzük halomra a büfészakos kommunikációsakat meg egyéb gittegyleti tagokat egyetemeken állami pénzből...
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 15:07
Törölt hozzászólás
#182
Törölt felhasználó 2011. 06. 20. 15:03
Törölt hozzászólás
#181

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek