Hosszú távon nem fenntartható a magyar állami nyugdíjrendszer, ezt a lakosság is többé-kevésbé belátja, azonban még nem jutottak el oda az emberek, hogy nagyobb tömegben megtakarítsanak az idős korukra - derül ki a Generali Biztosító legújabb...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=150234
"Egyszerű, tisztességes emberek vagyunk, akik bodzagyűjtésből és vasazásból élnek" - nyilatkozta Sztojka Iván édesanyja.
Kérdezd meg tőle, ha mered, hogy viccnek szánta-e?
1 nagy cseresznyefa, 4 meggyfa, 2 sárgabarackfa, 4 őszibarackfa, 1 szilvafa, 1 nagy almafa, 1 körtefa, 4 ribizlibokor, vagy 100 tő málna, 6 saláta, 10 paradicsom, 1 mogyoróbokor + dísznövények + fű....
Nekem ennyi van kb. 120 négyszögölön Pesten és most szedtem bodzát is a szörphöz, mindezt napi 10ó adófizetős meló mellett. Az asszony meg korrepetálja az ingyenkosztos lusta cigánygyerekeket, akik otthon egy betűt nem hajlandók tanulni csak a suliban ha kényszerítik őket.
Tele is vagyunk lekvárral. Kolbászt, szalámit is csinálunk télen, azt is le lehet ám fagyasztani.
Arra nem válaszoltál, hogy mi a bánatos fityfenéből éltek meg ott az emberek a segélyezés bevezetése előtti évszázadokban?
Látszik hogy nem jártál hasonló helyen.
Kiszámolnád nekem hogy mekkora földterületen lehet annyit termelni hogy meg lehessen élni belőle?
Ha jártál volna ilyen helyen akkor pl. látnád hogy a gyümölcs termés 70-80 % elfagyott.
Nekik ugye az egész évi bevételük esett ki.
Ellenben kidolgozták a 4 órás közmunkát.
Kiszámolnád hogy mennyi a munkábajárás költsége?
Viszont nagyon szép statisztika lesz, mivel sok munkahelyet teremtettek.
"Még bodza sem nő az árokpartokon? Pedig abból sztojkáék X5-t vettek! "
Én nem jártam ott.
Mesélj, tényleg nincsenek ott kertek, földek, erdők? Nem terem meg a krumpli? Ásót meg kapát nem árulnak? Még bodza sem nő az árokpartokon? Pedig abból sztojkáék X5-t vettek!
Hát tényleg nem lehet egy jó hely akkor!
Csak az nem fér a fejembe, hogy miért nem halt ki ott az ember ezer éve???
Értem, tehát a megoldás a borsodi, szabolcsi terület kitelepítése.
"-1 év múlva jönnek:
800.000 Ft személyi kölcsön kellene lakás felújításra, nyaralásra, lcd tv-re."
Ugye Te még soha nem jártál azon a környéken? (Nem átutazásra gondolok.)
Az emberek a gyógyszertárban válogatnak hogy melyik gyógyszerre van pénzük. Nem nyaralásról, lcd tv-ről van szó.
sok a síííírás!
keressen máshol munkát, költözzön el stb.! Nem is akarnak ezek az emberek többet...
Nagyon sokszor találkoztam az esettel:
-Kedves rutyutyuty,
miből raknánk félre magunknak 10.000 Ft??? Nincs erre pénzünk, örülünk ha megélünk!!!
-1 év múlva jönnek:
800.000 Ft személyi kölcsön kellene lakás felújításra, nyaralásra, lcd tv-re.
Kérdem én ha nem tudtatok magatoknak félrerakni 10000 Ft-ot, hogy kamatos kamattal dolgozzon, akkor miből fogtok évekig 30000 Ft-ot fizetni a hitelre?????
VÁLASZ:
AZ MÁS! AZT MUSZÁJ LESZ! AZT FIZETNI KELL VALAHOGY! MEGOLDJUK!
A segítséged szeretném kérni. Borsodi kisváros, nulla munkalehetőség, az emberek 80-100 ezer forintért keresnek állást.
4 órás közmunkáért nettó 33.185 Ft ezer forint jár.
Hogy kell ezt beosztani?
A lakosssság 70-80%-a meg tudna takarítani hosszú távon 5-10.000 Ft-ot, csak nem akar! Mert mibőőőlllll????
A hiteleket azt tudják fizetni egy életen át????????? Magyar felfogás....mibőőőőőllll rakjak félre????? Pfff
Pl. kicsit rendezze át a kiadásait, cigi-pia csökkentése, fölösleges baromságok csökkentése...
Havi 10.000 Ft-ot félreraknának, már 10 év után majdnem 2 millió lenne tartalékban...
Anyagi biztonság kialakítása lenne a cél, de sajnos MAGYAROK: mibőőőőőől??
áhhh
Mindenki direkt ellensége magának, és "tudna", de nem akar megtakarítani.
Az is lehet, hogy csak direkt bosszantja a biztosítókat, bankokat és ezért nem viszi oda a fene sok pénzét.:)
Ez is egy nagyon felesleges felmérés volt, én olcsóbban megmondtam volna a végeredményt. :) (Ajánlom magamat a Generali Biztosítónak.)
Ezt a cikket elolvasta Valaki, mielőtt felkerült. Öszze-vissza tagolt. Ott van vessző, ahol nem kellene, ahol pedig szükséges lenne nincs. Olyan mintha angolból fordították volna szó szerinti fordítással. Szörnyű
Az emberek csak áltatják magukat - Nincs elég megtakarításuk
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=150234