Topiknyitó: Portfolio 2011. 05. 24. 15:05

Orbán: visszaszereztük a MOL-t  

Ugrás a cikkhez
Magyarország visszaszerezte a MOL 21,2%-os tulajdonrészét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedd délutáni pár perces sajtónyilatkozatában a parlamentben. A kormányfő részleteket nem közölt a sajtóbejelentésen, azokat várhatóan Fellegi...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=149974
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 10:35
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
#120
ha nem lenne korai nyugdíjazás talán nem kéne
vagy a máv bkv csődmentése

igaz a mol se jobb de oroszokkal még rosszabb


gazmber 2011. 05. 25. 10:28
Előzmény: #115  sasa44
#119
és tele lehet tömni a MOL irodáit, bizottságait, cseppet sem "pofátlan" min.2milla/hó fizetésekért megbízható 3/3-as fidesznyik elvtársakkal...-:)
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 10:22
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#118
Na, mégis csak sikeres volt a csontváz bizottság! Arany csontvázat találtak, a szoclibek által felvett, de el nem költött many formájában. Hogy a devizatartalék csökkenéshez mit szól majd a piac, azt meg rögtön meglátjuk, ha netalán borúsabbra fordul a nemzetközi hangulat. Nade sebaj, lesz mihez nyúlnunk, majd megint eladjuk 6000/db-ért.
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 10:18
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
#117
hát... ha vizes benyót akarsz a kocsidba akkor vegyél a molnál meg a lukoilnál.. túróért nem ellenőrzik ezeket a kutakat gyakrabban ? /csörög a moci tőlük mint állat

az omv benyó drágább ugyan , de mérföldekkel tutibb a benyó és azt keményen és gyakran ellenőrzik is .
szivacs
szivacs 2011. 05. 25. 10:09
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#116
Csörgheő Csuli - ez jó!
Ezt te írtad? Nem is tudtam, hogy ilyen kiérlelt a stílusod! Eddig csak morzsákat szórtál ide belőle...

A mondanivalója viszont messze elmarad a stílus színvonalától :-(
sasa44 2011. 05. 25. 09:19
Előzmény: #111  wyl
#115
"akkor kérdem én mi a jó fészkes fenének kell hozzá 20-25% tulajdoni hányad."

Válasz: mert így lehet baráti körök kezébe juttatni 20-25%-nyi részvényt.
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 09:15
#114
Szerintetek jó üzlet hitelből tőzsdézni?
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 09:11
Előzmény: #107  bronz
#113
most válaszoltam levélben Viktornak a kérdőívére

megkérdezhette volna, hogy akarom-e a Molt vissza. mert nem. nemigen érdekelt
Lukoil-nál tankolunk, inkább jönnének be orosz kutak olcsó benzinnel, Viktor is ott tankolna tuti és nem a Molnál.
aliben 2011. 05. 25. 08:57
#112
igaz a mnypénzeket nem lehet eltőzsdézni, majdnem elfelejtettem e hires mondatot.
wyl 2011. 05. 25. 08:05
Előzmény: #108  dexkill
#111
Az állam soha sem volt jó gazda. Lásd:bkv, máv,malév, posta, bank stb.
Nem illik drága pénzért a szűkös időben reprivatizálni olyant ami anélkül is működik.
Persze lehet, hogy mi megtehetjük a többi nagy adóssággal bíró országokkal szemben, mint pl görögország, aki velünk ellentétben az eladói és nem pedig a vételi oldalon próbálja rendezni a felhalmozott adósságait.
Lehet feszegetni a húrt,... mert úgyis elszakad.Minden idő kérdése.
Az állam közvetve nulla %-os tulajdonrésszel (is) meg tudta akadályozni a stratégiai cégben a külföldi dominanciát, akkor kérdem én mi a jó fészkes fenének kell hozzá 20-25% tulajdoni hányad.
Elég lenne elkészíteni a mol alapszabályzatát egy arany rv mellett, hogy még véletlenül se kerülhessen "idegen kezekbe" a cég.
A véleményt a 9h-kor nyitó piac majd megteszi.

Amúgy meg szintén nagy baromság volt ezért felfüggeszteni a papírt, mert nyugodtan bejelenthették volna ezt a hírt tőzsdei kereskedésen kívüli időben is. Akkor legalább nem szopatták volna meg a tdt poziban lévőket, akik fedezet nélkül áthozták a pozijaikat a mai napra és aggódnak, hogy a brokijuk hol qrja majd ki a papírjaikat, nyitóban, netán vár még pár percet.
Az istennek nagy az állatkertje :(
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 07:53
#110
"Az igazi dzsentri ostobaság
Én komolyan nem tudtam, hogy a MOL el van veszve, hogy így vissza kellett szerezni áldozatos munkával. Azért végül sikerült megmenteni a kis szemünk fényét, és bár Orbán Viktor úriemberhez méltó módon nem akart belemenni a ronda részletekbe, finoman utalt rá: óriási tettet hajtott végre, amiért gratulált is magának gyorsan a bejelentés végén. Ádáz küzdelem a közérdekért, és bónuszként még az IMF „itt felejtett” pénzének is a seggére vertünk. Kancsó bort ide, ki nem dalol, nem magyar ezen a szép órán.

Tényleg ennyire fontos ez?

Azt lehetett sejteni, hogy az elmúlt évben nagy erőket mozgósított az Orbán-kabinet, hogy ezt az ügyletet nyélbe üsse, el-elejtettek erre vonatkozó utalásokat, és a kormány etatista, „újabb lépést tettünk az erős Magyarország felé” retorikájába is oly szépen passzol a dolog. Ráadásul amit lehetett, már átneveztünk, megvan az alkotmány, van nyenyi, nyer, majdnem készen vagyunk. Csak a MOL hiányzott.

Az is köztudomású, olyan kurva jól állunk, hogy nem tudjuk anélkül zsebre tenni a kezünket, hogy ne akadnánk pár elkölteni való százmilliárdba, nyilvánvaló tehát: meg kellett venni a MOL részesedést a Surguttól. Még akkor is, ha valójában az oroszok a jelenlegi felállásában – a MOL menedzsmentje és az Energiahivatal kevéssé etikus, talán jogszerűtlen, de mindenképp hatásos praktikáinak köszönhetően - nem szólhattak bele a vállalat működésébe és ugyanezen oknál fogva felvásárlás sem fenyegette a vállalatot.

A legelső kérdés most nem az, hogy jó-e az az országnak, hogy az államnak huszonegynéhány százalékos tulajdona lett egy MOL-szerű vállalatban, hogy elmondhassa a miniszterelnök, van egy erős nemzeti olajcégünk (ami talán sokak számára jól hangzik, csak épp nem igaz, tessék megnézni a MOL tulajdonosi szerkezetét – az ismeretlenül hangzó nevű tulajdonosok a nemzeti oligarcháinkat takarják csupán). A kérdés inkább az: tényleg annyira fontos ez, hogy muszáj éppen most megvenni? Hitellel verni a csalánt a hitelválság közepén?

Csörgheő Csuli és a dzsentritempó

Az IMF-et olyan csujogatás és melldöngetés mellett zavartuk haza, hogy aznap még Strauss-Kahn sem mert szemet vetni a szobalányra, de azért a Valutaalap pénze még jó „nemzeti ékköveket” venni. Nemhogy örülnénk, hogy egyáltalán van még az IMF „mentőövből”, és nem kellett az egészet elkölteni, hogy elkerüljük az összeomlást, és igyekeznénk értelmesebben elvarrni ezt a szálat. Mert azt azért ne higgye el senki, hogy az ügylet nem érinti az államadósságot.

A hitel visszafizetésével szemben korábban felmerült a kritika, hogy feleslegesen csökkentené a birtokunkban lévő devizamuníciót, ami ismét sebezhetővé tenne bennünket, és jó helyen van az a pénz ott. Hát most kevesebb lesz a devizabetét, de megvan még a hitel is, amit ráadásul nem is kimondottan nemzeti jelképek vásárlására kaptunk. Nem mintha persze az IMF nekiállna most problémázni ezen, kisebb gondja is nagyobb annál, hogy 1-2 milliárd eurók ostoba felhasználásán aggodalmaskodjon, miközben tízszer-húszszor ekkora mentőövek röpködnek heti rendszerességgel, de ez nem változtat a lényegen.

Az is érdekes kérdés, hogy mire ugrott meg ma az árfolyam, mert a magyar állam szerepvállalása nem éppen a legjobb hír a részvényeseknek. Pláne, ha a mai állításokkal szemben mégis beleáll a nagyok fejébe, hogy a benzin árának emelkedését meg kell állítani az országhatárnál, hogy csak egy igen triviális populista baromságot említsek. Lényeg a lényeg: lehet az a MOL még bőven 22400 forint alatt is (ennyit fizetünk az oroszoknak), úgyhogy idővel akár megint elkezdhetünk egy olcsón adunk, drágán veszünk kört, ahhoz nagyon értünk."

Szentigaz!!
wyl 2011. 05. 25. 07:45
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
#109
Eddig a mol a farok fiús oldalán élvezkedett az omv és a szurguttal szemben, a horvátokkal szemben viszont a farok lányos, azaz a szopós oldalára került a mol.
Kérdés a horvátoknak mikor fog elsülni a fegyverük :))
dexkill 2011. 05. 25. 07:31
Előzmény: #107  bronz
#108
A MOL több mint egyötöde ne legyen ruszki kézben. Ez aktuálpolitikai kérdésektől független. Szerintem.
Amúgy meg a nyugdíjpénztári rv.pakkban is van még MOL, ami megy a Nemzeti Vagyonkezelőhöz. Azért ott csak nem lesz rossz helyen?!
bronz 2011. 05. 25. 07:18
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#107
Nem csalódtam, a jobboldali médiák java része hallgat arról, hogy cirka 118 milliárd profitra tett szert ezzel a Szurgut. De közben megy a duma, hogy "visszaszereztük", a sok hülye meg nem fogja fel agyilag, hogy csak a 21.2%-át, nem 100%-át.
Áramszolgáltatókat kellett volna inkább visszavenni.
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 06:57
Előzmény: #91  rockmaster
#106
ebből a pénzből lehetett volna építeni egy gigantikus méretű gyárat, ahol kizárólag rózsaszín lencsével készített napszemüveget gyártanak, minden magyar és külföldre szakadt hazánk fia részére jutalmul, azért mert a nemzeti együttműködés keretében, minden magyar ember felajánlja a bankbetétjét a nemzeti államadósság kezelő alapnak. A visszarendelt, eddig korkedvezményes nyugdíjasok és munkanélküliek minimális átképzés után dolgozhatnak az üzemben, így megvalósul a teljes foglalkoztatottság. A szükséglet feletti raktárkészletet pedig eladjuk a Kínai népköztársaság lakosainak.
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 00:48
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
#105
tárgyaltak kifizették.. másról beszélsz..
Törölt felhasználó 2011. 05. 24. 23:23
Előzmény: #103  johai
#104
Arra azért kíváncsi leszek, mit szól nagymellényű kormányunk, amikor a horvát kormány trükkös módon visszaszerzi a MOL-tól nemzeti olajvállalatukat az INA-t.
johai 2011. 05. 24. 23:06
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
#103
Nagyon jó gazdasági környezet tudná csak visszaigazolni ezt a lépést,ami első ránézésre totál oktalanságnak tűnik.
Olyan fideszes.
Én nehezen tudnák elképzelni emelkedést,max ha van olyan hülye aki veszi,a piac egy ideig(amig kiépitik a pozikat)belemegy a játékba.
Törölt felhasználó 2011. 05. 24. 22:24
Előzmény: #98  zepi
#102
Mihályi Pétert sok egyéb más dolog sem zavarja.......
ettől függetlenül azemberek ennyire palira vételével még kevesen próbálkoztak.
Milyen összegről is szólt az ügydöntő népszavazás 2008-ban vizitdíj, tandíj, kórházi napidíj..???
Törölt felhasználó 2011. 05. 24. 22:10
Előzmény: #100  Törölt felhasználó
#101
Helyesen: 2004 elején.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek