Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 01:23

Közeleg a 3. Világháború?? Puskaporos globális hangulat - Jön az újabb összeomlás?  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 09:59
#40
Eselyunk sincs kitalalni, hogy mi folyik valojaban. Libia tul messze van, a hireket manipulaljak. Azt Tudjuk Amit Mondanak Nekunk. Ellentetes hireket kozolnek ( pl. Japan eromu egyik percben rendben van, masikban mindjart robban)a szimpatiank es/vagy pozicionk alapjan dontunk, hogy melyiket higgyuk el, a masikat pedig figyelmen kivul haggyuk.

Mindenkinek vannak erdekei es mar tobbszor bebizonyosodott, hogy az olaj-penz VS. szegeny artatlan emberek kozul melyik a fontosabb.
Meg valami. A forradalomhoz fegyver kell, nem is keves. Kadhafinak komoly tuzereje van es gondolom a lazadok sem pisztollyal rohangasznak. Ha igy lenne Kadhafi mar gyozott volna. Honnan szereztek fegyvert??
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 08:49
Előzmény: #37  pampa
#39
"És csak annyit az aggódásról, hogy Irakban a felszabadítás időszaka alatt 5x annyi polgári áldozat van mint Szaddam uralkodása alatt volt."

Hát éppen Irak szerintem qrva szar példa, hiszen ott a polgári áldozatok zöme éppen a terrorcselekmények megszaporodásának eredménye volt. A kedves szélsőségesek ugyanis nem nézték kinek fáj, lényeg az volt hogy fájjon.

Rendben. Nem mondom, hogy ez a beavatkozás baromi igazságos, de azért valamit igenis figyelembe kell venni. Líbia egy totalitárius állam. Azért mert nem naponta vannak tüntetések az elnyomó diktatúra ellen, mint ahogy nálunk az öszödi beszédet követően :)), azért még a lakosság nagy része lehetett elégedetlen és csupán azért hagyta ki a tiltakozás e formáját mert biztos lehetett benne, hogy nem éri meg a másnapot.
Most amikor végre az általános arab tiltakozási hullám lehetőséget adott egy komolyabb ellenállás megindulására, amit Kadhafi könyörtelenül vérbe akart fojtani, mi, európai demokráciák ezt talán ölbe tett kézzel kellett volna, hogy nézzük?
Akkor akár szembe is köphetjük magunkat, mondván mit érdekel minket, hogy lövi halomra egy másik ország elnyomó rezsimje a saját népét. Messze van, nem a mi dolgunk.
Persze nem állítom, hogy kizárólag ez a cél vezéreli minden beavatkozó hatalom cselekedeteit. Hiszen kétségtelenül ott van az a bűvös, mindenkinek kellő ásvány, ami az életünket jelenti.
És akkor most mi van? Szemérmesen forduljunk félre és mondjuk, hogy nem. Mi nem. Mi nem vagyunk ilyenek. Nem ezért tesszük.
Már egy másik topicban írtam, hogy tudomásul kell venni, mocskos a világ és különböző érdekek vezetik. Nem volt ez máshogy korábban sem, az ókori despoták és demokraták korában sem, a feudalizmus idején s később.
Ideje lenne már egy-két "széplelkűnek" szembenézni magával, hogy ez a széplelkűség mennyire csak álca csupán és mennyire inkább arról van szó, hogy azt fájlalja, nem mi vagyunk az a bizonyos erősebb kutya. Mert valamennyien tudjuk: b...ni jó.
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 07:58
Törölt hozzászólás
#38
pampa 2011. 03. 21. 07:30
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#37
"Valószínűleg két robotrepülőgép csapódott be a líbiai diktátor egyik vendégházába. A szövetségesek szerint nincsenek halálos áldozatok, Líbia azt mondja, több is van. Hétfő hajnalban a brit csapatok is újra becsatlakoztak a diktátor elleni harcokba. Liam Fox védelmi miniszter vasárnap este azt mondta a a BBC-nek: "az első jelek szerint nagyon sikeres" a szövetségesek fellépése.

Látod Conqui most már biztos, hogy nem tud több líbiai repülő felszállni....

És csak annyit az aggódásról, hogy Irakban a felszabadítás időszaka alatt 5x annyi polgári áldozat van mint Szaddam uralkodása alatt volt.
Igaz megmondták az amerikaiak:
Elviszik a demokráciát Irakba még akkor is ha ezt nem élik túl a lakosok....

Hasonló ez az egész arra mint amikor az orvos azt mondja :
A műtét jól sikerült csak sajnos a beteg nem élte túl...

Ez lesz Líbiába is....
mondoka 2011. 03. 21. 01:18
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#36
A király , aki a nyugat barátja hívta a nyugatbarát Szaudi csapatokat , aki az Usa barátja .

És bizony a csapatok után maradt is minimum 17 halott.
Szóval addig jók a felkelők is amíg a nyugat(és halkan és csendben, mielőtt a.szemitáznak, tehát Izrael) ellenségei ellen harcolnak. Ha a "kör" ellen akkor már .... nagyon más. Na ennyi. És szépjó éjszakát részemmről!

Örölök hogy nálunk legalább béke van és csendben nyugodtan lehet aludni.
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 01:10
Előzmény: #32  mondoka
#35
nem tudom, ilyen mértékben nem merülök bele a dolgaikba, de mivel nem működnek az olajfinomítók jó része ott, így valószínű, hogy drágul az olaj náluk...
Az egy dolog, hogy 10-20Ft, de nem a mi fizetésünkhöz kell azt mérni. Sőt, miattuk nálunk is drágult a benzin és ha nem lesz rend az arab országokban, akkor tovább fog drágulni akár 500Ft is lehet..
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 01:05
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#34
nem maguktól küldtek oda katonákat, hanem kérésre:

"A hétvégi zavargások után a király kérésére a szomszédos országok (az Öböl-menti Együttműködési Tanács tagjai), többek között Szaúd-Arábia csapatokat küldött Bahreinbe"

szóval mondom én, hogy foggalmad sincs a dolgokról...
mondoka 2011. 03. 21. 01:05
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#33
Szerintem szemléletes. De ha nemérted persze béna.
A lényeg, hogy épp annyira nincs keresnivalója Bahreinben sem gondolom a szaudiaknak mint a kínaiaknak az usában. Az meg ha hazamentek nem jelenti azt hogy mintha meg sem történt volna.
mondoka 2011. 03. 21. 01:01
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#32
Hát nem tudom.... az olajfinomítókban jól kerestek a külföldiek...?
Én meg olyat is hallottam hogy megdrágult ott a konfliktus hatására a benzin!
Most tessék megkapaszkodni magyar forintban számolva 10Ft-ról 20Ft-ra!!! (lehet azóta már drágább??)
Meg olyat is hallottam, hogy a gazdaság negyedét külföldi munkaerővel működtették.
Érdekes dolgok.
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 01:00
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#31
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 00:56
Előzmény: #28  mondoka
#30
"Kínai csapatok sem mennek az Usába rendet csinálni"

Elég béna hasonlat...
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 00:52
Előzmény: #27  mondoka
#29
"Én csak annyit tudok Líbiáról hogy tele volt az ország a közeli és távoli országból jött külföldiekkel. És akik mivel nagyon is jól kerestek ott, még a zavargások kezdetén is vonakodtak otthagyni ezt az egzisztenciát."

Én ilyet nem olvastam sehol, de valószínű, hogy a külföldi cégek külföldi munkásai, akik ott dolgoztak jól keresnek/tek pl olajfinomítókban.

"Hogy miért van forradalom a térségben az egy külön jó kérdés"

Azért mert már kenyérre is alig telik.
Folyamatosan drágul az élelmiszer. A diktátorok pedig, mint kadhafi nem ad semmi pénzt abból, amit az olajból kapnak, hanem a saját pénztárcáját növeli. Szinte minden európai országban van valaamilye, ingatlan hatalmas bankszámlák, közben pedig a saját népe éhezik.

mondoka 2011. 03. 21. 00:51
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#28
Biztos már helyreállították a "rendet".

Mondjuk Kínai csapatok sem mennek az Usába rendet csinálni , hogy aztán elmondhassák nono cuki kis kirándulásocska , de már visszahívtuk a csapatokat! (Hogy más országokkal már ne is példálózzak.)
mondoka 2011. 03. 21. 00:42
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#27
Én csak annyit tudok Líbiáról hogy tele volt az ország a közeli és távoli országból jött külföldiekkel. És akik mivel nagyon is jól kerestek ott, még a zavargások kezdetén is vonakodtak otthagyni ezt az egzisztenciát. Nem hiszem hogy teveháton járó nincstelen beduinok országa ez az ország. De a szegényebb rétegek nyilván ott is nyomorognak, mint szinte bárhol a világon.Hogy miért van forradalom a térségben az egy külön jó kérdés. Egyfajta bizalom és hit lehet az emberekben. Erre a lelkekben égő tüzekre nyilván valakik olajat is önthettek képletesen szólva. De ez sem kellett ha azt látték hogy a térségben máshol is ez van. Így ugyanis kialakult bennük egy most vagy soha érzés. Aztán hajrá! Most ott mindegy szerintem a hatalom szine, és rejtettszennyesének milyensége. Hanem inkább a fentebb említett most vagy soha efektus került a remény és a szorító gazdasági gondok gyújtópontjába.

Mindezt így látom én.
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 00:32
Előzmény: #24  mondoka
#26
és ezt kitől olvastad? Egy összeesküvés-elmélet gyártó oldalon?

Szaud-Arábia küldött oda csapatokat, hogy leverjék a lázadást, de már visszahívták őket...
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 00:27
Előzmény: #22  mondoka
#25
"Nyugatról mit üzentek még a lázongások kezdetén az észak afrikai és arab országoknak? Na mit?

Hogy legyen példa előttük a keleteurópai országok átalakulása! Persze ennek hangsúlyos elemeként a demokratizáció, deregularizáció, ÉS, NA ÉS A PRIVATIZÁCIÓ !
Na ez szép! Mint nálunk! Ettől remélik majd a széles néprétegek a sorsuk jobbrafordulását?"

te nagyon el vagy tévedve, foggalmad nincs a dolgokról!
A mi életünk az övükéhez képest még így is úri élet
mondoka 2011. 03. 21. 00:27
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#24
Azt azért "vehetted, vághattad" volna hogy a forradalmárokat Bahreinben lövik halomra az Usa felbátorított, felkért szövetségesei.

Tehát az Usa Líbiában a felkelőkkel van, míg Bahreinben ép a felkelők ellen.
Micsoda szelekció! Vagy tudathasadás?
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 00:24
Előzmény: #21  gerzsi
#23
így van. Én a topik nevének kitalálóját 1 év fegyházra ítélném..
mondoka 2011. 03. 21. 00:21
Előzmény: #15  pampa
#22
Nincsennek érdekeim és érzelmi kötődésem egyik oldallal szemben sem Líbiában.
Ami látszik hogy az egyszerű emberek bármelyik oldalon, és majd a forradalmár felkelők is, ha győznek is valaha, akkor is jövőjüket tekintve csak csöbörből vödörbe eshetnek.

Nyugatról mit üzentek még a lázongások kezdetén az észak afrikai és arab országoknak? Na mit?

Hogy legyen példa előttük a keleteurópai országok átalakulása! Persze ennek hangsúlyos elemeként a demokratizáció, deregularizáció, ÉS, NA ÉS A PRIVATIZÁCIÓ !
Na ez szép! Mint nálunk! Ettől remélik majd a széles néprétegek a sorsuk jobbrafordulását?

Romlanak az életkörülmények, élelmiszerárrobbanás van.
Rossz nekik, rosszul élnek (ők is) és ezek az emberek naívan azt hiszik hogy a "nyugatiak" majd segítenek nekik.
De hisz csak annyira és olyan arányban kelenek ők is a nyugatnak mint amennyi hasznot húzhatnak belőllük! És csak addig lehetnek hősök amíg nem az Ő szorításuk ellen harcolnak! Mert akkor már más lesz a nevük! Mégpedig bűnöző, vagy terrorista.

Ezért mint kívülálló fél sajnálom az ottani embert, embereket. Mert csapdában vannak, mert nincs megoldás, pláne kész megoldás a számukra. És erről még csak nem is tudnak.
gerzsi 2011. 03. 21. 00:17
Előzmény: törölt hozzászólás
#21
Nem értem,vajon miért kellett ennek a témának ilyen világvége hangulatú címet adni ...?Már súrolja a rémhírterjesztés határát.A történteknek a címben leírtakhoz szvsz. semmmi köze.

Topik gazda

magnum87
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek