Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 01:23

Közeleg a 3. Világháború?? Puskaporos globális hangulat - Jön az újabb összeomlás?  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 03. 21. 00:14
Előzmény: #14  mondoka
#20
"Tehát az USA szerint amit Kadafinak tilos megtenni, azt ők bármikor megtehetik, és forradalmárokat lövöldözhetnek halomra. Hogy szokták nevezni? Demokratikus gondolkodás? Nos, ez biztosan az. Ezt nyögjük!"

a forradalmárok alatt a külföldi zsoldosokat érted, akiket kadhafi hívott, hogy mészárolják le a saját népét?
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 23:58
Előzmény: #4  pampa
#19
"Az is érdekes, ha légtérzárat vezettek be akkor miért tankot lőtek szét elsőnek?"

Csak nem ott voltál te is? Te biztos tudod, hogy mit kell lőni... netán háborús veterán vagy?
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 23:55
Előzmény: #10  pampa
#18
A háborúnak mindig vannak civil áldozatai.. Olyan háborút még nem hallottam ahol ne lett volna civil ádozat...
mondoka 2011. 03. 20. 23:47
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#17
Hú de nyájas vagy koma!
De mivel megszólítva érzem én magam is általad, ezért elmondom neked hogy a te életed sem ér többet nekem mint az enyém neked!
Engem nemigen érdekel az anti, meg a nemanti szemitizmus, egy percnyi epizódnál jobban.
Az én lelkivilágom nem e körül forog.
Nem akarok hiányozni sem neked.
Egyet azért mondanék ! Mindezeken túl semmi rosszat nem kívánok neked! Tanítson téged az élet!
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 22:05
Előzmény: #15  pampa
#16
Hirtelen feltűntek a civilekért aggódó honi aktivisták...
Skacok. Lehet menni segíteni Kadhafinak. Nem fogtok hiányozni. Addig majd keresek valaki mást, aki elszórakoztat az antiszemitizmusával. Biztos vannak még egy-ketten.
pampa 2011. 03. 20. 20:55
Előzmény: #14  mondoka
#15
Ahogyan ez sem az emberekről hanem a pénzről, hatalomról szól.

Az "öntött ólom" hadművelet során is több ezer civil halt meg és az ENSZ még egy "elnye-bejnyét" sem osztott ki...
mondoka 2011. 03. 20. 19:00
Előzmény: #13  mondoka
#14
Bahreinbe szaudi és az Egyesült Arab Emirátusok katonái hatoltak be, hogy a felkelőkkel szemben biztosítsák a fennálló hatalmat. Miközben az USA a felkelőket akarja óvni Líbiában, a felkelőket löveti Bahreinben. No persze érthető, hisz Bahrein uralkodó családja az USA csatlósa. Sem az Emirátusok, sem Szaud-Arábia nem tette volna be a lábát, ha az USA nem hagyja jóvá az.

Egy nap leforgása alatt az USA bebizonyította kétszínűségét, haszonlesését, ármánykodását. Miért ilyen fontos kalózéknak ez a terület? Mert húsz éve itt állomásozik az Egyesült Államok ötödik flottája, és innen irányítják a manővereket is. Több mint 1500 katona tartózkodik Bahreinben, ez az USA központi kikötője a térségben. Az ország egész vezetése az USA zsebében van, katasztrófa lenne egy újabb jelentős stratégiai partner elvesztése. Főleg akkor, ha Irán mintájára szociális államforma jönne létre, és államosítanák az olajvagyont, az USA haderejével pedig felmondanák a kikötési megállapodásokat.

Tehát az USA szerint amit Kadafinak tilos megtenni, azt ők bármikor megtehetik, és forradalmárokat lövöldözhetnek halomra. Hogy szokták nevezni? Demokratikus gondolkodás? Nos, ez biztosan az. Ezt nyögjük!
mondoka 2011. 03. 20. 18:56
Előzmény: #12  pampa
#13
A líbiai háborús események mellett a Bahreinből jövő hírek háttérbe szorulnak, a nyugati hírforrások a japán katasztrófával és Líbiával foglalkoznak elsősorban. Bahreinnek azonban stratégiai jelentősége van, ebben a Perzsa-öbölbeli országban állomásozik az Egyesült Államok haditengerészetének ötödik flottája.

A bahreini népi megmozdulásokat a líbiaival ellentétben a cionista nyugat nem támogatja - nem véletlenül -, pedig hasonló társadalmi folyamatok zajlanak itt is, mint a térség más országaiban. Fontos geopolitikai érdeke az Egyesült Államoknak, hogy az ország szunnita törzsi vezetőrétegét hatalomban tartsa, amely elnyomja a többségi síita népességet, hasonlóan Szaud-Arábiához, ahol szintén jogaikban korlátozzák a síitákat.

Bahreinben azonban teljesen bizonytalan a történések kimenetele, ezért az Egyesült Államok úgy taktikázik, hogy közvetlenül nem mer katonailag beavatkozni, mert meg kívánja hagyni a lehetőségét annak, hogy egy esetleges bahreini hatalomátvétel után az újonnan alakuló vezetéssel is elfogadható viszonyt alakítson ki, és ezáltal legyen esélye a támaszpont további fenntartására. Éppen ezért két közeli csatlós-országát bízta meg, hogy katonai és rendőri alakulatokkal vonuljanak be Bahreinbe a felkelés fegyveres leverésére. Egy jövőbeli síita hatalomátvétel Irán pozícióját erősítené az országban és ezzel együtt a Perzsa-öbölben, miközben az amerikai haderőnek távoznia kellene innen. Ezért más Bahrein nyugati megítélése Líbiához képest. Gusztustalan? Igen, az.
pampa 2011. 03. 20. 18:34
Előzmény: #11  pampa
#12
"Szinte minden katonai lépést meg lehet tenni a Líbia feletti repülési tilalom betartatása érdekében: támadásokat lehet intézni líbiai légvédelmi lokátorok, repterek és légelhárító egységek ellen – mondta lapunknak Valki László nemzetközi jogász az ENSZ BT csütörtök éjjel elfogadott, 1973-as határozatáról.

A BT ráadásul újszerű döntést hozott abban a tekintetben, hogy a beavatkozó csapatoknak minden fegyveres eszközzel meg szabad védeniük a polgári lakosságot. Ez csaknem korlátlan felhatalmazást jelent, hiszen a beavatkozók maguk dönthetik el, hogy mely Kadhafi-párti erő hajt végre vagy tervez olyan katonai akciót, amely a polgári lakosság ellen irányul. Ezt a mandátumot talán csak a Szaddám kuvaiti agressziója ellen 1991-ben vívott háborút megelőző, szintén széles körű felhatalmazáshoz lehetne hasonlítani.

Igaz, attól eltér a mostani határozat annyiban, hogy kifejezetten kimondja: szárazföldi erőkkel nem lehet beavatkozni a líbiai polgárháborúba. Arra sem ad felhatalmazást, hogy a szövetségesek megpróbálják eltávolítani Kadhafit a hatalomból A koalíciós csapatok viszont addig folytathatják az akcióikat, amíg úgy találják, hogy erre szükség van a civil lakosság védelmében. Ez akár Kadhafi erőinek teljes megsemmisítéséig vagy megadásáig is eltarthat.

A civil áldozatokért ki viseli a felelősséget?
A koalíciós erők büntetlenül gyilkolhatják a polgári lakosságot?
pampa 2011. 03. 20. 16:28
Előzmény: #10  pampa
#11
Bírálta az Arab Liga főtitkára vasárnap a nemzetközi koalíció Líbia elleni légitámadásait, úgy vélve, hogy azok eltérnek az eredeti céltól.

80
"Ami Líbiában történik, eltér a repüléstilalmi övezet érvényre juttatásának céljától, és amit mi akarunk, az a civilek védelme, nem pedig még több civil bombázása - mondta Amr Músza főtitkár Kairóban újságíróknak. - Kezdettől fogva azt kértük, hogy legyen egy repüléstilalmi övezet a líbiai civilek védelmére s minden további fejlemény vagy intézkedés megelőzésére."

Hozzátette, hogy összehívja a liga rendkívüli ülését az arab világ és elsősorban a líbiai helyzet megvitatására. "Jelenleg konzultálunk egy olyan tanácskozás összehívásáról, amelyen áttekintünk minden arab eseményt."

Moszkva a válogatás nélküli erőszak beszüntetésére szólít fel

Oroszország vasárnap felhívással fordult a Líbia elleni katonai akciókban részt vevő államokhoz, hogy szüntessék be "az erőszak válogatás nélküli alkalmazását", a nem katonai célpontokra mért csapásokat.

"Nyomatékosan felhívjuk az érdekelt államokat az erőszak válogatás nélküli alkalmazásának beszüntetésére" - jelentette ki Alekszandr Lukasevics külügyminisztériumi szóvivő.

"Határozottan úgy látjuk, megengedhetetlen, hogy az ENSZ BT legkevésbé sem egyértelmű lépést jelentő, 1973. számú határozatából következő mandátumot olyan célok elérésére használják fel, amelyek meghaladják a határozatban foglaltak kereteit, amelyek csupán a civil lakosság védelmét irányozzák elő" - mondta.

Lukasevics szerint a rendelkezésre álló értesülések szerint a támadások során több városban nem katonai célpontokra is mértek csapásokat, és ezek következtében 58 ember életét vesztette és több mint 150 megsérült, részben megsemmisült egy kardiológiai központ és károk keletkeztek utakban és hidakban.

Moszkva másfelől a helyzet alakulására való tekintettel csökkenti diplomáciai képviselete létszámát Líbiában és más orosz állampolgárokat is evakuál. A Líbiában lévő orosz állampolgárok közül az orosz külügyminisztérium vasárnapi közleménye szerint nem sérült meg senki. A tárca azonban felszólította a harci cselekményekben részt vevőket, hogy garantálják az orosz állampolgárok biztonságát, egyebek között az evakuációs konvojokban .

Moszkvában a líbiai események elleni egyszemélyes tiltakozások zajlottak vasárnap az Egyesült Államok és Franciaország diplomáciai képviseleteinél: a résztvevők azért ezt a módját választották a tiltakozásnak, mert ehhez nem szükséges semmiféle engedmény.

Leonyid Ivasov nyugállományú vezérezredes, katonai szakértő, aki korábban a védelmi minisztérium nemzetközi katonai együttműködési igazgatósága élén állt, és jelenleg a Geopolitikai Problémák Akadémiáját vezeti, felhívta rá a figyelmet, hogy Kadhafi elavult orosz légvédelmi rakétákkal és kilövő állásokkal rendelkezik, és a korábbi szankciók miatt 12 éve nem vásárolt ilyen berendezéseket.

Bizonyos alkalmazás esetén az elavult komplexumok is okozhatnak veszteségeket a NATO-nak. Ha azonban Kadhafi erői a klasszikus szabályok szerint lépnek fel, akkor a légi támadások mindet megsemmisítik. "Kadhafi azonban diverziót alkalmazhat a NATO, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia Olaszországban és az arab világban lévő támaszpontjai ellen" - mondta.
pampa 2011. 03. 20. 14:47
Előzmény: #9  pampa
#10
"Egy azonosítatlan repülőgép repült át a líbiai főváros déli része felett, Moammer Kadhafi líbiai vezető megerősített szálláshelyénél, amelynek része egy laktanya is. Helyi idő szerint hajnali két óra húsz perckor megszólaltak a légvédelmi ágyúk, vörös csíkokat rajzolva az égbolton. A légicsapások halálos áldozatainak száma eléri a 64-et - közölte vasárnap egy líbiai egészségügyi tisztségviselő. Az állami televízió korábban azt jelentette, hogy a nyugati légicsapásokban 48-an meghaltak, és 150-en megsebesültek. "Sokan belehaltak sebesüléseikbe, ezért a halottak száma növekedett" - mondta az illetékes.

Amerika és szövetségesei egy "jó" cél érdekében öl civileket....
pampa 2011. 03. 20. 11:08
Előzmény: #4  pampa
#9
", és Washington nem vezényel szárazföldi alakulatokat az arab országba.

Miért tenné? A határozat arra nem jogosít fel senkit.
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 11:04
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
Csak tunnám mi köze van Szanyinak a 3. világháborúhoz?
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 10:50
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#7
"sztem meg aki állít valamit , annak kell bizonyítania .. mert akkor bárki , bármivel..."

jahhhhhhhh!!!!!!!

úgy mint a SZANYI!!!

pffffffffffff.....

:DDDDDDDD

Szanyi kapitány átverése és az agyhalott politikai baloldal

2011. március 16., szerda, 07:29

link

:DDDDDDDDDDDDDDDD

Az KOMCSI IDIÓTA....rexlexből fröcsög...

de most jó bexopta....

ez a baloldal!!!
marslako2
marslako2 2011. 03. 20. 10:42
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Mindjárt jön pénznyelő és elmagyarázza nektek hogy hogy kellet volna.
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 10:24
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#5
sztem meg aki állít valamit , annak kell bizonyítania .. mert akkor bárki , bármivel

tehát nem a cáfolathoz , hanem az állításhoz kellene a bizonyíték ...pl. fotók a beazonosítható lelőtt gépről
pampa 2011. 03. 20. 10:10
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Az is érdekes, ha légtérzárat vezettek be akkor miért tankot lőtek szét elsőnek?

Az oroszok máris tiltakoznak. Azt kalkulálta valaki, hogy mennyi alvó ügynöke lehet Kadhafinak az EU.-ban? Mennyi lesz a megnövekedett biztonsági kockázat költsége?

Nem lett volna logikusabb nem beavatkozni? Ahogyan tették Egyiptom,Bahrein, Jemen stb. esetében?
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 09:49
Előzmény: törölt hozzászólás
#3
Útálom a pontatlan újságírókat!

"A nemzetközi haderő támadást indított az észak-afrikai ország keleti részébe szorult felkelőket az állítólagos tűzszünet ellenére szorongató Kadhafi-rezsim ellen. "

Állítólagos tűzszünet, vagy állítólagos szorongató Kadhafi-rezsim?

"A líbiai állami tévé szerint egy francia gépet sikerült lelőni, Párizs ezt cáfolta. "

Ezt a cáfol kifejezést pedig 100-ból 99-szer helytelenül, a tagadás helyett használják.

A tagadás és a cáfolat két különböző kifejezés, a cáfolathoz megdönthetetlen bizonyíték is szükséges.
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 01:26
Törölt hozzászólás
#2
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 01:23
Törölt hozzászólás
#1

Topik gazda

magnum87
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek