Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 03. 09. 10:33

Magyar Összefogás  

Válj részvényesévé egy gazdasági programnak, amivel a Magyar gazdákat, és termékeket támogatod, és profitálj belőle hosszú távon!



Nézd meg az alábbi linket, és dönts belátásod szerint:



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2011. 03. 17. 19:09
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#40
A Hangya mozgalom nagyonis sikeresen működött Magyarországon.

Spanyolországban a Mondragon szövetkezeti mozgalom az egyik meghatározó gazdasági erővé vált még a pénzügyi szektorban is.

Olaszországban pedig Európa legnagyobb mezőgazdasági szervezete a Coldiretti a hivatásos olasz termelők 53%-át, több mint 1.600 ezer termelőt és vállalkozást tömörít és a mezőgazdasági termelés 60%-át fedi le szinte minden ágazatban. Létrehozták a „Tiszta olasz agrár-élelmiszeripari termelési lánc”-ot a 20.000 értékesítési helyből álló közvetlen termelői kereskedelmi hálózat kiépítésére.

Vannak jó példák, van honnan tanulnunk, csak a szándékunkon múlik.
szivacs
szivacs 2011. 03. 17. 18:59
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
#39
Esetleg tudnál arról néhány adatot, hogy a jó minőségű magyar áru mennyi támogatást (szubvenciót) kap a magyar piacra jutáshoz és a jó minőségű nem magyar áru mennyi export támogatást (szubvenciót) kap a magyar piacra jutáshoz ?
Törölt felhasználó 2011. 03. 17. 18:22
Előzmény: #37  szivacs
#38
nekem mindegy .. de mi köze van svejcnek az én példának felhozott balga vajamhoz ..

svejcel én nem foglalkoztam ...

csendeske svájcolt ha jól emlékszem .

én a magyar szar és drága árukról írtam (tisztelet a kivételnek)

sztem együtt azt tehetjük , hogy bojkotáljuk a szar minőségű és a drága árut - mindegy honnan jön és ki csinálta .. ne adjunk lovat/ne tartsuk életben a genya minőséget drágán előállítón gyártó vállalkozókat .

le az íztelen , rossz állagú , fajtájához mérten drága szarul elkészített árukkal !!

vigyék vissza a gyártási helyére ömlesztve!
szivacs
szivacs 2011. 03. 17. 13:24
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
#37
"Mitől gazdag Svájc?

Hogy ettől gazdag-e Svájc, nem tudom, de alapjában véve nagyonis elgondolkodtató ez a történet:

Svájcba emigrált magyar tanárnő fia szájából hallottam, hogy amikor a mamát befogadta a helyi iskola, azzal tüntette ki az igazgató, hogy ő intézhette az iskola számára szükséges eszközök beszerzését. Persze bizonyítani akart, és összeállította a listát, amit izgatottan vitt a bemutatásra.

Az igazgató vetett rá egy pillantást, majd elmondta, az úgy rossz, ahogy van, lehet újraírni. Az értetlen arcot látva, jóindulatúan elmagyarázta:

- Először meg kell nézni, hogy a városban gyártják-e ezt a cikket? Ha igen, meg kell venni, mert az a legolcsóbb, hiszen a város lakóinak munkát biztosítunk, és a későbbi minőségi problémák kizártak.

Ha nem, meg kell nézni, hogy a tartományban készítenek-e ilyesmit, mert ez a második legolcsóbb, minőség vitára itt sem kell számítani.

Amennyiben a tartományban nem készül, megnézzük, hogy Svájc területén előállítják-e a terméket. Ha igen, jöhet.

Végül felmerül a kérdés: mi a teendő akkor, ha nem gyártják Svájcban?

Ekkor hátra kell dőlni, és behunyt szemmel, esetleg egy rövid szunyókálás után, pihent állapotban azon lehet elgondolkodni, hogy kell-e nekünk ez a szar egyáltalán?"
Törölt felhasználó 2011. 03. 17. 12:42
Előzmény: #34  szivacs
#36
módon elkészített film , de sajna erről elmondja a lényeget az egyik ott hozzászóló is /többek között/ a lényeget összefoglalva és egyszerűen

"Szerintem ha olcsóbb lenne a hazai árú, mindenki azt venné...ez a módszer mondjuk Svájcban működik is, de mindaddig, amíg az akár több ezer kilométerről beérkező áru olcsóbb, mint a "szomszéd Mariska néni" portékája, addig ne várja senki, hogy magyarságból megveszem, és hónap végén meg a küszöböt rágom! Az államnak e téren kellene jeleskednie, csökkenteni a gazdák terheit, hogy megtudjuk vásárolni a termékeiket. "
qpec 2011. 03. 17. 11:59
Előzmény: #22  szivacs
#35
Biztosa aludtej akkor lesz a piaci tejből,ha egy kevés túrót tesz bele. Kefírtől ,mint írta nem lesz aludttej,csak kefír,mivel egészen más a mikrobilógiai hátterük.
Persze az igazi aludttej cak piaci ,HÁZTÁJI tejből lesz,mert a bolti agyonpasztőrözött,nem megalvó keserű &ar lesz akármivel próbálja megaltatni.
szivacs
szivacs 2011. 03. 17. 11:34
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#34
Ezt feltétlenül nézzétek meg, ha még nem láttátok: A jövőnk múlhat rajta ... Válasszunk magyar terméket! link
Törölt felhasználó 2011. 03. 17. 11:16
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#33
a magyar élelmiszer termékek minőségének és áraiban is változnia kellene ahhoz , hogy széles körben elhívatott legyen az áll.polgár abban hogy mint hazai gyártásút érdemesebb vásárolnia , mivel ezzel támogatja az arra érdemes hazai vállalkozást/vállalkozásokat ..

ez a cucc ízre, tartalomra , esztétikára és nem utolsósorban zsebre megy .. ha ezt nem produkálja a termék maga , akkor oda lesz a hazafiság nyomban / és igaza is van a vásárlónak .

nem lehet ilyesmi gyártott ideológiákkal választás elé állítva zsarolni a vásárlót/ és tegyük hozzá: meddő igyekezett is ..

durván: szarabbat drágán megvenni nem hazafiság, hanem a hülyeség dilemmája ha mellette ott van a jobb és az olcsóbb.

szart/szarabbat és drágán/drágábban előállító vállalkozót sehol a világon nem részesítenek előnybe - csak a bolondok országában

fordítva kellene gondolkodni: a vállakozó gyártson jobbat és olcsóbbat /de legalább azonosat mint a versenytársai ,akkor érdemes minden ilyen vállalkozást preferálni , és azt előnyösebbre téve a többi közül vásárolni mint hazai terméket .

sztem ez így ilyen hót egyszerű

Törölt felhasználó 2011. 03. 17. 10:59
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#32
miről beszélsz te ?

magyar kiváló termék és az a silány belga vaj ?

na ne...

a magyar összefogás ne már magyar összefogdosás legyen .. az utóbbi mindig is csőd volt .
sztem az nem úgy megy hogy kihirdetjük, mert úgy akarjuk vagy szeretnénk hogy legyen ..

Törölt felhasználó 2011. 03. 17. 10:25
Előzmény: #26  szivacs
#31
Én úgy látom, hogy a vásárlói körök, egyre inkább erősödőben vannak, ezért is kell sikeresnek lennie az összefogásnak, hogy egy szilárd, országos vásárlói kör alakulhasson ki.
Így segítve a Magyar termékek ismételt felvirágzását, a külföldi silány termékekkel szemben!
szivacs
szivacs 2011. 03. 16. 16:54
#30
Ehető és biztonságos élelmiszert olcsón? Városlakók figyelmébe: link
Törölt felhasználó 2011. 03. 13. 17:31
Előzmény: #27  exley
#29
"ahol örökös kormányzóvá nevezték ki a nagy népi magarok történelmi örörkös királyát az orbitálist.

"
Tévedés, ez önökre itt nem vonatkozik. Én vagyok a kormányzó eme virtuális tartományban.
exley 2011. 03. 13. 16:39
Előzmény: #27  exley
#28
11:19 Magyarországnak azonnal nemzetközi segítséget kell kérnie a 20 eve tartó maszoptato-libsi-fityma húzógató cunami okozta pusztítás kárainak enyhítésére. 100 MILLIÁRD DOLCSI A KÁR! AZ eltüntek hajlétalanok nyomorultak száma meghaladja a két milló főt. A mocskos fityma szökő ár, lemossta európából a magyar nemzetet.
exley 2011. 03. 13. 10:30
Előzmény: #26  szivacs
#27
Felejtős! A testvéri Japán népet kell mesegítenie a kapitalizmusban magyar dolgozó magyar munkásoknak. Ez egyben Internacionalista kötelessége a haladó fiatal demokratáknak,,,,"hangzott el a fiatal ütödött fitymások országos kongresszusán", ahol örökös kormányzóvá nevezték ki a nagy népi magarok történelmi örörkös királyát az orbitálist.
szivacs
szivacs 2011. 03. 13. 00:46
#26
Nem sok jót ígérnek a szakemberek! 2020-ra nem lesznek kisboltok, piacok, nem nyílnak ujabb drogériák, ha így haladunk tovább!
A drogériák szerepe stabil maradhat, az expanzióknak köszönhetően tehát megőrzi majd 3 százalékos piacrészét ez a csatorna. Az ún. egyéb csatorna – ide tartoznak a piacok, mozgó árusok, benzinkutak stb. – folyamatosan veszít szerepéből, a jelenlegi 9,5 s...zázalékról 2015-re 7 százalékra szorulhat vissza. Elképzelhető, hogy az esetleges további boltnyitások ellenére a hipermarket csatorna 2020-ban is stabil, 24 százalékos piacrésszel rendelkezik majd. Ebben a forgatókönyvben a vásárlóerő közép- és hosszú távú erősödésének köszönhetően megnő a szupermarketek piacrésze, és 2020-ra eléri a 25 százalékot. A diszkontok pedig a nyugati példákat követve egyre inkább a kisebb településeken terjeszkednek majd, így piacrészük eléri a 27 százalékot. Ennek köszönhetően a kisbolt láncok és a független kisboltok (10% és 8%) visszaszorulnak, és az egyéb helyszínek szintén jelentősen veszítenek majd szerepükből (1%).
Ebben az lenne az elkeserítő, hogy jelenleg nincsen hazai hipermarket, és szupermarketünk is csak elvétve akad. Ha ez a grafikon szerint bekövetkezne, a hazai piac 75-80%-a, multinacionális-üzletláncok külföldi tulajdonosainak a kezébe kerül. Támogatnunk kell a hazai boltokat, bolt-hálózatokat, üzleteinket és építenünk kell magyar hiper- és szupermarketteket!"
Törölt felhasználó 2011. 03. 12. 12:12
Előzmény: #24  Sumerolog
#25
Egy portál értékét csak megsaccolni lehet, mert az igazi értéket a vele elért forgalom adhatja meg.

Egy tematikus portál - lap.hu meg a hasonló oldalak - úgy tud pénzt termelni, hogy a rajta lévő reklámhelyeket értékesíted.

A reklámhelyek ára általában a forgalomtól függ. A forgalom pedig a választott téma népszerűségétől.

Azért csak 270 000 Ft-ot írunk, mert az egy viszonylag gyenge téma esetén is simán megtérülő összeg.

Egy marketing.lap.hu értéke 1-2 millió simán meg van. Egy szex.lap.hu pedig akár 100 000 milliót is érhet.

Ahogy az iwiw is 1 milliárdért kelt el csak azért, mert rengeteg látogatója volt.

A freemail a levelek alján megjelenő hirdetésért, 1 napra - ráadásul véletlenszerű megjelenésről van szó, tehát nem minden üzenetben jelenik meg a hirdetés - a legutóbbi infóim szerint, kb. fél milliót kér.

Szóval, az érték egyik legfőbb mérőszáma a látogatottság. Ugyanis, ha egy hirdetőnek tudsz napi akár több ezer látogatót szállítani, akkor azért hajlandó jó árat fizetni.

És egy tematikus portálon a magas látogatottság szinte mindig megvalósul.

Még dolgozunk a portálon, mert szeretnénk a lehető legjobban felépített oldalt átadni a tagoknak.

Bízom benne, hogy választ adtam a kérdésedre. de ha nem sikerült, kérdezz bátran.
Sumerolog 2011. 03. 11. 16:21
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#24
Köszönöm az eddigieket.

De az alábbiakra nem kaptam választ:

Továbbra sem tudom (nem értem), hogy egy információs portál árát (árfolyamát) miből lehet ilyen pontosan megállapítani (270 000 Ft)?

Nyilván egy másik információs portál mondjuk 60 000 Ft-ot ér, egy harmadik pedig 520 000 Ft-ot. Miben áll az értékük különbözősége? Hogyan lehet kiszámítani?
Sumerolog 2011. 03. 11. 16:07
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#23
Igen, bizalmatlan vagyok. Egyrészt alapból, másrészt megégettem már magam…

Talán vannak, akik emlékeznek az EMTT (Első Magyar Telemarketing Társaság) nevű formációra úgy 10-15 évvel ezelőtt.
Ígéretesen indult. Területi kizárólagossági jogot lehetett venni potom 50 000 Ft-ért. Cserébe hirdetőtáblákat kellett volna elhelyezni az adott területen. A hirdetésekből állandó jutalék járt volna. Plusz beindult egyre szélesedő áruskálával a kereskedés is. Mivel volt egy kis boltom, beleugrottam a buliba.

Aztán az áru ellátás egy idő után akadozni kezdett. A hirdetésekből pedig nem lett semmi.
Mint később megtudtam ezek az események egybe estek a program kitalálójának megtollasodásával, kb. 50 000 000 Ft-tal lépett meg.
Perek indultak, de a mai napig sem bírósági ítéletet, sem pénzt nem láttam. (Több ezer sorstársammal együtt.)

Kísértetiesen nagy a hasonlóság… Csak hirdető táblák helyett internetről van szó.

Persze nem óhajtok senkit gyanúba fogni, csupán érdekes az általam vélt párhuzam. Nem?
szivacs
szivacs 2011. 03. 11. 15:42
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#22
Nem altatót, hanem egy kis kaukázusi kefírt vagy kefírgombát tegyél bele, attól az igazi tej szépen megalszik és ehető lesz. A tejnek látszó fehér reggeli italokkal ne is próbálkozz, abból csak keserű ehetetlenség lesz.
Törölt felhasználó 2011. 03. 11. 09:05
Előzmény: #17  Sumerolog
#21
A 2.kérdés az információs portál!

Ez tulajdonképpen nem más, mint egy tematikus weboldal, amiből, a reklámfelületeket értékesítve, egyedi bevételt termelhetsz magadnak.

A webáruházra tett megállapításod is részben helytálló, de ez folyamatosan csökkenni fog, ahogy bővül a magyar termékeket vásárlók köre.
Hisz te is tudod, "1 darab ócsó, sok darab még ócsóbb!"
A program részvényesei hamarosan termelői áron juthatnak majd hozzá a magyar árukhoz!
Talán kicsit sok a "hamarosan", de egy olyan országban, ahol egy egyszerű igazolást is napokba tart beszerezni, ott egy ekkora program felépítése sem egyszerű dolog!
Ezért is kell minél több támogató!

Remélem a válaszaim kielégítőek voltak!
Ha felmerül még valami, természetesen állok rendelkezésedre!


Topik gazda

Tibor33
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek