Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 02. 17. 17:29

NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Civinjanos 2013. 08. 19. 17:49
Előzmény: #7639  BudFox
#7640
Tisztelt Budfox,

nagyon nagy a baj. Mondom és írom ezt, mert most már hetek óta mantrázza ezt a fajta idiotizmust, ami egyébként tökéletesen és világosan jellemzi, hogy Ön egész egyszerűen nem ért ahhoz, amiről ír.
Már nincs mit válaszolni arra, amit ír. Ön egy képességeiben igen szegény ember lehet, akinek hiába próbálom, próbáljuk elmondani így több év távlatából, hogy mi miért történt, egész egyszerűen nem érti sem részleteiben, sem egészében a tőzsde lényegét és nota bene: a HUMET sztoriját. Ha kérdezne, lehet, hogy előbb utóbb a válaszokból rájönne arra, amit most nem képes felfogni. Ez persze csak illúzió; a maga fajta tudatlan soha nem kérdez, inkább csak kijelent.
Ezekre az ostoba kijelentéseire reagáltam én az elmúlt hónapokban, hátha segít Önnek néhány magyarázat és leesik a tantusz. Nem, ez nem történt meg, ebben biztos vagyok.
Ez persze nem baj, Ön soha nem fog tőzsdei cégeket elemezni és a működésüket megérteni, de ettől Ön még akár miniszter is lehet. Ehhez kíván Önnek sok sikert, jó egészséget, az Ön

őszinte híve
BudFox
BudFox 2013. 08. 19. 17:39
Előzmény: #7638  Civinjanos
#7639
"Azért kíváncsi volnék arra, hogy amikor ütöttek vágtak, rajtam kívül ki tartotta volna még ezt a büdös sziruppal megalapozott frontot… az 1600 részvényeséért…"

De hát miről beszél maga kérem szépen ?

Így visszaolvasva a 2008 -as évet, egy valami látszik így utólag is megvilágosodni előttem :

Rengeteg munkát áldozott arra hogy a cég növekedjen, de végeredményben nem a cég fejlődéséért, és nem cég kisrészvényesei érdekeit képviselte. Az egész stáb azon dolgozott a szirup értékesítés mellett hogy a befektetők pénzét lenyúlja.

Hisz maga árulta el kedves János hogy nem volt pénze, és csak így tudott céget építeni.

- Minden héten jöttek a remek hírek. olyan hírek amiktől a jobb részvények 1 hétig rallyznak, de itt máshogy volt :

- minden rally legfeljebb 30 percig tartott, aztán azonnal megjelentek az eladók, minél jobb volt a hír, annál nagyobb tömegben öntötték a részvényeket a kisbefektetőkre.

- Maga meg itt volt a hírek előtt, és közben mindig, tartotta a lelket a befektetőkben, hogy minél többet vegyenek. egykét esetben valóban vásárlásra buzdított, a többi 500 esetben burkoltan, mintegy a bizalmat megerősítve sarkallt mindenkit a vásárlásra.

Én azt gyanítom hogy azok a baráti kezek az ön strómanjai voltak mind, csak papíron voltak "szabad" befektetői a cégnek.

Kis jutalékért cserébe a nevüket adták a csaláshoz.
Ön pedig irányította az olcsó részvények eladását, brókereken keresztül, vagy éppen saját maga.
Végülis csak egy jelszó, és felhasználónév kellett ahhoz hogy egy "baráti kéz" számlájára belépjen és kereskedjen.

Nagyon gyanús így utólag nekem hogy minden héten jöttek a jó hírek 2008 -ba...miközben Ön már a kiszálláson dolgozott,az árfolyam a 20 jó hír ellenére is a harmadára esett..

Az is gyanús volt igy utólag hogy Ön rendszeresen kitért a kínos kérdések elől, sosem válaszolta meg azt ami leleplezte volna Önt.

Ön tehet az egész cég tönkremeneteléről az nem vitás. Csakis a kisbefektetők kirablására szakosodott a tevékenysége jó része, a termék eladása helyett.

Ha lett volna nyilvános jegyzés, lehet hogy lassabban növekedett volna a vállalat, de biztos lábakon állt volna. Még ma is remek cég lenne..

Most meg nézze meg mi lett belőle. szétlopkodtak mindent - ahogy maga tanította nekik....és még ráadásul maga is futhat a bent lévő pénze után, mert átverték kedve János.

És nekünk - kisrészvényeseknek hiába is mondja 1000 -szer hogy jó volt ez a módszer, hát nem volt jó...
Ha nekem 1000 vendégből 950 azt mondja egy tortára hogy ez sz@r, akkor az sz@r, kár is megmagyarázni, mint az Ön cégénél.
Civinjanos 2013. 08. 18. 17:12
Előzmény: #7637  BudFox
#7638
Igen tisztet Gubán úr,

én magam végigolvastam mindazokat a hozzászólásokat, amelyeket 2008 Karácsonyáig írtam és igen sablonosak abban a tekintetben, hogy nem használtam olyan kifejezéseket, amelyekkel bárkit is vételre, tartásra, eladásra biztattam volna. „napi jelentést” adtam a munkámról, amely sikeresnek bizonyult.
Megismétlem, hogy a HUMET-PBC North America Inc. részvényeit nem én vezettem ki a Deutsche Börse-ről és az én elkötelezettségem 153 millió forint HUMET/Nutex ügyben – még ma is.

A köztörvényekről annyit, hogy bárki elé állok azzal, amit tettem.

Őszinte híve

================

Tisztelt Budfox,

azért jó az ilyen összeállításokat 11 év után előrángatni, mert módomban van leírni, hogy már lezárult az adó- és a büntető eljárás is és a HUMET és alkalmazottai jogerősen sehol és semmiben sem érintettek, ezt maga az adóhivatal határozatai és a bíróság jogerős ítélete mondja ki.
Azt azért elképzelheti milyen jó kis meccs volt ez ott és akkor nekem, amit a kibicek a maga által is bemásoltak szerint kommentáltak… Azért kíváncsi volnék arra, hogy amikor ütöttek vágtak, rajtam kívül ki tartotta volna még ezt a büdös sziruppal megalapozott frontot… az 1600 részvényeséért… és aztán ki hozott volna ebből össze egy 4.000,000.000,- forintos céget rajtam kívül, ugye…

Őszinte híve
BudFox
BudFox 2013. 08. 14. 18:34
Előzmény: #7636  BudFox
#7637
2008. július 25. - 08:32
Humet részvény technikai elemzése
Humet részvény GYORSinfo
Rövidtáv: Spekulatív vásárlás mol részvény technikai elemzése
Célárfolyam: 65-81
Trendlines Fórum »

Továbbra is a kivárás, a bizonytalanság látszik a részvény piacán. Az elmúlt napokban megpróbált a kedvező nemzetközi tőzsdei hangulat hátán elindulni fölfelé, egészen 57 forintig bírta, majd megjelentek a 100.000 darabos eladói tételek ( mesteri ) és visszanyomták az árfolyamot 53-55 forint közé! Ami továbbá érdekes, hogy az elmúlt pár napban igen-igen megnőtt a forgalma, ami korábbi elmozdulásokat figyelve, eddig jó jel volt. Emelkedés esetén először az 55 forint zárásban való törése, majd a 62 forint lehet az elérendő feladat. Mindettől függetlenül, úgy véljük, egy tartósabb árfolyam emelkedés beindulásának nem a spekuláció felpörgése, hanem egy fundamentális hír adhat megfelelő alapot!

Trendlines
puleo
BudFox
BudFox 2013. 08. 14. 17:24
Előzmény: #7635  BudFox
#7636
azért utána kéne nézni hogy valóban nem adott el 2008 tavasza és nyara óta ?
9600 volt akkor az árfolyam, mai árra átszámítva és addigra lement 5300 -ra

"2008. július 17. - 12:00
Jó Jvgb,

én nem adok el részvényt a tőzsdén tavaly tavasz óta.

Azokat a részvényeket, amiket tavaly tavasszal eladtam 734 (hétszázharmincnégy) forintért vettem 2001-ben.

Őszinte híve
civin"
BudFox
BudFox 2013. 08. 14. 17:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#7635
2008. július 17. - 11:30

.
..
...

Visszakanyarodva az átgondoltsághoz és a várható következmények okozta árfolyam-ingadozásra, az alternatíva annyi volt, hogy vegetálunk egy termékkel ad infinitum, vagy készpénz nélkül, hitelképtelenül kialakítunk egy akkora vállalatcsoportot, amely szakmailag egységes és menedzselhető. Ez utóbbi megtörtént. Hitelre és a nyilvános kibocsátásra, és/vagy készpénzes tőkebevonásra gondolni sem lehetett (bár próbálkoztam ezzel is) – lásd a ma is felhozott „Kerge Bika” díjra, stb.
.
..
...

Őszinte híved
civin
Törölt felhasználó 2013. 08. 11. 20:53
Törölt hozzászólás
#7634
Törölt felhasználó 2013. 08. 11. 20:39
Előzmény: #7632  BudFox
#7633
Akkor itt egy portfolio.hu-s cikk a régmúltból:

Humet: nagyon kemény
2002. november 15. 06:00


Egy nappal a gyorsjelentés dömping után megjelent a Humet elmúlt három havi tevékenységéről szóló várva várt eposz. Megérte a türelem, s megérte elkerülni a tegnapi nagy tumultust, így kellő figyelem fordulhat a BÉT legkisebb gyógyszergyárának sikertörténete felé. A kétkedőknek ezúttal sem lett igazuk, oly sok remekbe szabott negyedéves beszámoló után a Mester ismét tudott újat mutatni a piacnak. Nem fokozzuk tovább az izgalmakat, hanem eláruljuk: most kilenc hónap alatt kevesebb árbevételt mutatott ki a cég, mint amennyit augusztus közepén, a féléves gyorsjelentésben már megjelentetett! Ehhez a bravúroz az kellett, hogy az időszak alatt ne az eladással foglalkozzon a 13 alkalmazott, hanem inkább a korábbi számlák sztornózásával.
Így a tőkepiac kifürkészhetetlen útjai után a számvitel új dimenzióit is megismerheti most a cég mintegy 1,600 eltántoríthatatlan részvényese, akiket a névadó termék megkóstolása és a cégvezetés áldásos tevékenysége ellenére sem lehet kirobbantani a tulajdonosi struktúrából. Pedig a helyzet egyre keményedik. A szigorodó likviditási lehetőségek már odáig fajultak, hogy még az ANFI Ltd. menedzsment szolgáltatásáról szóló 23.6 m Ft-os számláját sem sikerült kifizetni, s így a nagyobb szállítói tartozások között kimutatásra került (itt felmerül bennünk a tanmese a rókáról és arról, hogy hány bőrt is lehet lehúzni szegény állatról). A negyedéves számok boncolgatásából kiderül, hogy tovább tart a marketing offenzíva, három hónap alatt kicsúszott 11 m Ft reklám/hirdetés címszó alatt (a negatív árbevétel miatt a korábban
kedvelt, s 2 fölé kúszó reklám/árbevétel hányadost ebben a negyedévben sajnos nem lehet értelmezni). Az ügyvédi költségek nem meglepőek, az üzletviteli tanácsadásra három hónap alatt kifizetett 19 m Ft esetében viszont javasoljuk a menedzsmentnek, hogy támadja meg a szerződést feltűnő értékaránytalanság miatt. Ilyen üzletmenet mellett azokért a tanácsokért egyetlen forintot is vétek kifizetni, hacsak nem magunknak fizetjük. Három negyedév alatt 300 m Ft veszteséget szedett össze a cég, ami kiegészül még a sajátrészvényeken nem realizált 232 m Ft-tal. Azt, hogy a cég végül ténylegesen mennyi veszteséget realizált a paketten, csak a következő gyorsjelentésben tudhatjuk meg (mint ismeretes, tegnap jelentették be a részvények eladását Civin Jánosnak és a Csucska Elek Alapítványnak). Az első hat hónapnál alacsonyabb 9 havi árbevételt nem magyarázza a cég, ami után nem meglepő, hogy az elemzőket érdeklő olyan fundamentális információk is kimaradtak a gyorsjelentésből, mint hogy mennyi cső fogyott az áfonyás és mennyi a ribizlis ízesítésű pezsgőtablettából (a kérdés már csak azért is izgalmas, mert a sztornó számlák miatt akár visszamenőleg is megfordulhat az állás). A beszámolókból egyre inkább az a kép rajzolódik ki elénk, hogy a Humet szép csendben profilt váltott. Miután az alaptermék nem volt jövedelmező, az élelmiszer kiegészítő termék gyártásából átnyergeltek a befektetési társaság irányába. Azzal a sajátossággal, hogy a baráti társaságként néha közvetlenül, többségében viszont közvetetten leginkább a saját papírjaikkal foglalkoznak. A döntés teljesen racionális, végül is ez az legvolatilisebb részvény a BÉT-en, s erről rendelkeznek a legtöbb információval. Tevékenységükhöz eddig megkapták a támogatást mintegy 1,600 részvényestől, s a hallgatólagos beleegyezést (beletörődést) a tőzsdétől és a felügyelettől. A kérdés már csak annyi, hogy meddig lehet ezt büntetlenül csinálni?
BudFox
BudFox 2013. 08. 11. 16:42
Előzmény: #7631  Törölt felhasználó
#7632
anno. it a portfolio -n volt ez a cikk, ez egy elemzés, összegyűjtötték a régi Humet -el kapcsolatos híreket.

kiváló gyöngyszemek vannak benne :D

2008. július 16. - 08:22
Ja ja...humet mindörökké...no persze.

Sajna ezek tények :
(sajna a zöm lelkes kisbüfi ekkor még csak kerge kisiskolás volt)

Vegyétek. Miért? Mert Ön megérdemli !!!!
------------------------------------------------------------

2002.01.08. Újra él az Amerikai álom, melynek során Civin bejelenti, hogy még az idén kizárólagos szerződést köthetnek az öt legnagyobb amerikai táplálék-kiegészítőt forgalmazó közé tartozó Enzymatyc céggel.

2002.01.14. A Civin tulajdonában álló Senergie Rt. január 11-én elkezdte eladni Humet részvényeit, miután az exkluzív amerikai szerződés lehetőségére szárnyalt az árfolyam és megugrott a forgalom. Az eladás egészen a gyorsjelentésig ki is tart.

2002.02.14. A gyorsjelentésből, kiderül, hogy az utolsó negyedévben az USA-ba egyetlen csepp szirupot sem sikerült exportálni, sőt a korábbi export felének a befolyása is kétessé vált. A visszaesést az amerikai recesszióval magyarázza a cég.

2002.02.20. Sajtóértesülések szerint az APEH lefoglalt 400 m Ft értékű hamis számlát, amit a Humet először cáfol, majd elismeri, hogy foglaltak le számlákat, de szerintük mind valódi.

2002.02.21. Sajtóértesülések szerint előzetes letartóztatásba került a gazdasági igazgató, amit a Humet elismer, de jogtalannak tart.

2002.03.05. A Humet zárt körben, a a piaci ár töredékén bocsát ki részvényt, ami a Civinhez kötődő Dr. Csucska Elek Alapítvány jegyezhet le. Az Alapítvány vállalja, hogy hosszú távon megtartja a papírokat. Bedobták a köztudatba a tajvani gyárat és az ottani expanziót.

2002.03.21. Civin bejelenti, hogy 150 Ft-ra emelik a részvény névértékét, amit a Nasdaq-ra történő bevezetéssel indokol a Mester.

2002.05.31. A hosszú táv kevesebb, mint 3 hónapot jelent, mert az Alapítvány mégis eladta a Humet részvényeit.

2002.06.20. Civin nyilatkozat, mely szerint a második negyedév nullszaldós lehet.

2002.07.19. Az előzetes prognózissal szemben a tényleges negyedévi eredmény mintegy 100 m Ft-os veszteséget mutat.

2002.09.04. Civin bejelenti, hogy eladja összes közvetlen részvényét a cégben, ami a Humet 10%-a.

2002.09.10. A részvény névértékének felemelését célzó részvénycsere speciális feltételekkel történt "kockázatmentes" profitot garantált a figyelmes spekulánsoknak. Ennek ellenére a részvényesek 82.5%-a úgy döntött, hogy marad a cégben.

2002.09.11. Civin túladta magát több részvényt értékesített, mint amennyi papíron volt neki. De azért utólag kimagyarázta, hogy mi miért történt.

2002.11.06. A Mester média offenzívát indít APEH ügyben, s a Napkelte műsorában bevallja, hogy a Humet egy baráti társaság.

2002.11.07. A társaság bejelenti a részvénycserénél nála maradt papírok értékesítését a Dr. Csucska Elek Alapítvány részére (árat nem közölnek), majd még aznap visszavonta a bejelentést.

2002.11.15. A Humet közzéteszi minden idők "best of" gyorsjelentését, amely ismét történelmet ír: kevesebb bevételt mutatnak ki, mint amennyit három hónappal korábban már elértek. Az ok: sztornózták a számlákat
DLPH_
Törölt felhasználó 2013. 08. 11. 15:57
#7631
jójánosom,
osztán mivel lehet bizonyítani neked, hogy voltak olyanok, akiket rávettél a vásárlásra, és az átverésnek konoly anyagi következményei lettek rájuk nézve?
mi az, amit bizonyítékként elfogadsz, elismersz?
vagy csak úgy, mint köztörvényeséknél: "ismerj el mindent, amit rádbizonyítottak?!"
Sigorszky 2013. 08. 05. 18:47
Előzmény: törölt hozzászólás
#7630
Karcsi nagyobb vadakra kapott kilövési engedélyt, nem szabad a Pszáf erejét elforgácsolni ilyen kicsiségekre...
Törölt felhasználó 2013. 08. 05. 17:36
Törölt hozzászólás
#7629
Sigorszky 2013. 08. 01. 14:16
Előzmény: #7627  Sigorszky
#7628
i=is
Sigorszky 2013. 08. 01. 14:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#7627
ez i vicc kategóriájú hsz
Civinjanos 2013. 08. 01. 14:15
Előzmény: #7624  BudFox
#7626
Tisztelt Budfox,

gyönyörű ez a retro... Igen az ügyvédek, akik nekem segítettek óva intettek, szinte tiltották a portfolio-n való hozzászólásaimat, aztán rájöttek arra, amire Ön is rájön egyszer (remélem és kívánom Önnek).

Őszinte híve
BudFox
BudFox 2013. 08. 01. 14:01
Előzmény: #7622  Törölt felhasználó
#7625
Az évtized legviccesebb hozzászólása szerintem :

Mondjuk ebben a nagy öntögetésekben, illetve a köztes időkben születtek nagyon mulatságos hozzászólások is... Mr. Gazdy aki a humoráról volt híres :
---------------------------------

2008. március 27. - 20:02
Civin úr,

van még szabad lánya akit feleségül lehet venni, és ezzel beházasodni a humet-cégbirodalomba?:-)
MrGazdy

------------------------------

2008. március 28. - 08:16
Hajlandó vagyok jegyezni 6 FT-ért 1 millió humit.
Baráti kéz lennék.:-)
MrGazdy

------------------------------

2008. március 28. - 08:43
MrGazdy!

Tegnap még a beházasulás iránt érdeklődtél.
Azzal járnál Te jobban.
A Terézia okos, dolgos és mosolygós leány.
Kiváncsi lennék, hogy mennyire tetszenél neki,- mert ebben az Ő szava a döntő!
kiscsacsi

-----------------------------

2008. március 28. - 08:46
Ne aggódj te attól.
Nade valamit valamiért, tudod lányt hozománnyal.
és én nem kérek semmit ingyen ugye, csak 6 Ft-ért.:-)

Bár nem kizárt hogy részvény nélkül is megérné, idővel enyém lehetne a humet cégbirodalom:-))))
MrGazdy

----------------------------
BudFox
BudFox 2013. 08. 01. 13:57
Előzmény: #7621  Civinjanos
#7624
Gondolom az ügyvédei már jóval előtte felvilágosították hogy mit szabad leírni itt a fórumon, és mi az amit kerülni kell..

ezért is kerülte mindig a számára kényes témákat, és inkább sokszor megkerülte az egyenes választ.

a burkolt buzdítás még nem számít részvény vételre való felkérésnek ? erről mit mondtak az ügyvédei ?
Civinjanos 2013. 08. 01. 08:58
Törölt hozzászólás
#7623
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 08:56
Előzmény: #7620  BudFox
#7622
A zárkörű 6 Ft-os tőkeemelés rendszere csak így működött.
Civinjanos 2013. 08. 01. 08:51
Előzmény: #7620  BudFox
#7621
Tisztelt Budfox,

jó munkát. Én ezt már elvégeztem 2009 márciusáig. Ha talál valamit, ami arra utal, hogy bárkit vásárlásra, eladásra, vagy tartásra bírtam volna, majd azért jelezze. Eddig nem talált.

Őszinte híve

Topik gazda

penznyelo
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek