Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?



Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?



Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
madxa 2017. 11. 25. 09:11
Előzmény: #1219  madxa
#1220
A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, a WWF jelentése szerint a biológiai sokféleség csökkenésének közel 60 százalékáért a hús alapú étrend tehető felelőssé, ami hatalmas teher a Föld erőforrásaira. Az új jelentés kiemeli, hogy a hús iránti globális igény rombolja a környezetet. Ehhez nagyban hozzájárul az állatoknak szánt takarmánynövények termesztése.Romba dönti a világot a hús alapú étrend?A nevelt baromfik, sertések és más állatok ellátásához szükséges szójához hasonlóan nagy mennyiségben termesztett növényeket óriási területeken művelik. A WWF tanulmánya alapján ez a gazdálkodási forma szupergyorsan meríti ki a természeti erőforrásokat. A kutatás arra is rámutatott, hogy az intenzív és ipari állattenyésztés kevésbé tápláló ételeket hoz létre. A cikket a Greenfo oldal hozta le.
https://www.magro.hu/agrarhirek/gazdalkodas/allattenyesztes/hus_alapu_etrend-novenytermesztes/
madxa 2017. 11. 25. 08:10
Előzmény: #1217  Phylaxa
#1219
Megcsinálták!



"FELKÉSZÜLNEK A TERRORRA AZ EURÓPAI NAGYVÁROSOK EURÓPA-SZERTE KÉSZENLÉTBE HELYEZTÉK A BIZTONSÁGI ERŐKET A VÁSÁROKON
Mártonffy Attila
Amióta tavaly decemberben egy fanatikus iszlamista – egyébként elutasított – menedékkérő a karácsonyi vásárlók közé hajtott teherautóval Berlinben, megölve tizenkét embert, több mint ötvenet pedig megsebesítve, a hatóság minden európai városban igyekszik elkerülni a hasonló merényleteket.
Már javában tombol Európában (is) a karácsonyi vásárlási láz, tehát itt az ideje útakadályok állításának. Az egy évvel ezelőtti berlini incidensre emlékezve Európa nagyvárosaiban a rendvédelmi szervek szinte beton- és acélgyűrűbe fogták az utcai vásárok gyalogosok ellepte területeit. Azóta ugyanis az ünnepi sokadalmak, fesztiválok kedvelt célpontjai lettek a terroristáknak.
A frankfurti adventi vásár területén építik ki a belvárosi védművet. Megtanulnak együtt élni a félelemmelTovábbá állig felfegyverzett rendőrjárőrök cirkálnak mindenfelé, civil ruhás nyomozók vegyülnek a tömegbe, valamint ellenőrző pontok igyekeznek nehezíteni az esetleg felbukkanó terroristák mozgását. Nagy-Britanniában különösen Londonban, Birminghamben, Manchesterben, Leedsben és Edinburghban erős a készültség. A brit önkormányzati szövetség arra inti a helyi tanácsokat, hogy legyenek éberek ebben az évben. A felhívás nyomatékosítására „súlyos” szintre emelték a fenyegetettséget, ami azt jelenti, hogy nagy a valószínűsége egy terrortámadásnak.A londoniak élénken emlékezhetnek arra, hogy az elmúlt 12 hónapban kétszer is történt járműves merénylet, mégpedig hidakon. Ezek nyomán a brit főváros három hídján is betontömbökkel választották el a jármű- és gyalogosközlekedést. Hasonló intézkedéseket vezettek be idén is. Mivel az utak ellenőrzése időigényes, a Scotland Yard felhívta a lakosságot, hogy jókor induljanak el az időhöz kötött rendezvényekre. Manchester is jól emlékszik még a stadion elleni tavaszi támadásra, amelyben 23-an vesztették életüket. A város rendőrfőnöke azzal nyugtatta a vásározó polgárokat, hogy megerősített rendőri jelenléttel és ellenőrzéssel maximális biztonságot garantálnak. A brit külügyminisztérium szintén fokozott figyelemre inti azokat a külföldre utazó briteket, akik a bevásárlás szempontjából népszerű országokba – például Svédország, Svájc, Ausztria, Belgium, Németország, Franciaország, Dánia – tartanak. Ugyanezt a felhívást intézte polgáraihoz az amerikai külügyminisztérium is a brit és európai karácsonyi vásárok meglátogatása esetére.
A nagy ügybuzgalommal tevékenykedő francia biztonsági erők a héten hat embert tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy merényletet készítenek elő a reimsi karácsonyi kirakodóvásár ellen. A gyanúsítottak átvizsgálásakor egy fegyver is előkerült. Ugyancsak hat szíriai menekültet fogtak le Németországban is, ők állítólag Essenben léptek volna akció­ba. A frankfurti tartományi ügyészség tájékoztatása szerint a merénylet tervezésének korai szakaszában fogták el a hat férfit, akik a nyomozás első megállapításai szerint még nem választottak ki konkrét célpontot. A razzia során átkutattak nyolc lakást, lefoglaltak iratokat, mobiltelefonokat és laptopokat. Budapesten – a korábbi évek gyakorlatát kiegészítve – a rendőrség a járőrözésen túl beton terelőelemekkel is védi az ünnepi vásárok helyszíneit."
pampa 2017. 11. 11. 11:04
Előzmény: #1217  Phylaxa
#1218
Mennyiszer leírtuk!
Most már elhiszik,vagy tovább erőltetik ezt az egészet?
"“Nem, mert ez nem jelent megoldást. Nem akarjuk, hogy bárki is megmondja nekünk, hogy melyik menekültet kell befogadni” – felelte Babis arra a kérdésre, hogy Csehország készen áll-e uniós kvóták alapján embereket befogadni.
“Az EU nem mentheti meg az egész világot” – tette hozzá.
Babis egyúttal leszögezte: Európa-pártinak tartja magát, Európa pedig “szupertermék”. Világossá tette azonban, hogy Európa legnagyobb problémájának az illegális migrációt tartja."
Phylaxa 2017. 10. 04. 18:49
Előzmény: #1212  mereszZenesz
#1217
"Ki hitte volna!".
Ahova betette a lábát, ott megszűnt minden más. Ennyi.
pitcairn2 2017. 10. 04. 18:39
Előzmény: #1209  szivacs
#1216
ezek után végképp nem értem, hogy miért nem fogadják be a dél-afrikai búrokat...
szerintem azok tömegével menekülnének vissza Hollandiába...
White Poverty (in the New South Africa)
https://www.youtube.com/watch?v=oWWzAdb2wbU
és azért még egész jól megértik őket a hollandok...
az afrikaans nyelvet beszélő több millió fokföldi színesről már nem is beszélve...
szivacs
szivacs 2017. 10. 04. 17:49
#1215
"Európa sorsszerű megsemmisülése
Miért? Mert vannak bűnösnek kikiáltott nemzetek, amelyeknek a bűneit naponta halljuk. Vannak kötelező szánakozások, mea culpák,  bocsánatkérések. Vannak bűnös népek, amelyeknek a bűneit nem szabad említeni, mert az sértő lehet és "izmusokat" szülhet. Vannak törvények, amelyeket a történelem során – olykor hazug látszatként de –, betartottak és betartanak, és vannak kiváltságosok, akikre nem érvényes a pórnépre szabható büntetés, ha e törvények ellen súlyosan vétenek. Vannak, akik hatalmukkal visszaélve kiraboltak országokat büntetlenül, s vannak, akik nem rabolnak, mégis ezt harsogja róluk a rablók pénzelte média. Vannak kifejezések, amelyeket nem szabad használni, mert a liberális füleket zavarják, de  ugyanazokat a kifejezéseket a liberális lapok "jogos felháborodással" közölik. Vannak bíróságok Európa szerte, amelyeket kötelező „tisztelni”, de amelyek nem tisztelnek sem törvényt, sem embert, sem nemzetet, sem békét, sem biztonságot, de amely bíróságok a társadalmak erkölcsi normáit megsemmisítik, egy-egy ítéletben világosan felismerhető elfogultsággal, részrehajlással, a politikai megrendeltséggel, vagy politikai elkötelezettséggel. Vannak kémek, akik kiszolgáltatnak hazát, nemzetet, s vannak, akiket ezért felmentenek, vannak csalók, akik kicsiny dobozkákban kapták a néptől elrabolt pénzt, amit magukra költöttek törvénytelenül… ám ezeket tétován „megejnyebejnyézik” a pulpitusról, míg a tyúktolvaj éveket ül. S vannak törvénytelenül lázítók, akik miatt a rendőrség fizet büntetést, mert megtiltotta a nyilvános és aljas hazudozással alátámasztott lázítást. És mindez csupán a jéghegy csúcsa, csak egy a parányi részecske abból az embertelenségtömegből, amely miatt elveszünk, amely miatt minden megsemmisül, amit ma ismerünk, látunk, és amiben élünk."
http://stoffangyorgy.blogspot.hu/2017/09/europa-sorsszeru-megsemmisulese.html
szivacs
szivacs 2017. 10. 04. 16:17
Előzmény: #1212  mereszZenesz
#1214
Igazad van, elburjánzani nem fog, mert már elburjánzott.
A linken épp' arról van szó, hogy Hollandia 3 legnagyobb városában már kisebbségbe került a honos népesség, azaz a hollandok.
Vannak települések Belgiumban, Franciaországban, UK-ban ahol szintén ez már a helyzet és már London polgármestere is "gyárilag" muszlim.
Az sem nagy cucc, hogy Oldham (Manchester) muzulmán polgármestere bevezette a kötelező mohamedán imát a testületi ülések előtt. https://www.youtube.com/watch?v=OMbhMjgEVAY
hatosa 2017. 10. 04. 15:32
Törölt hozzászólás
#1213
mereszZenesz 2017. 10. 04. 15:29
Előzmény: #1211  szivacs
#1212
Értem mire célzol, de szerintem nem fog ez a "iszlám dolog" elburjánzani európában ahogy azt sokat várják... Kicsit túl van lihegve..
szivacs
szivacs 2017. 10. 04. 15:10
Előzmény: #1210  mereszZenesz
#1211
Nem ismered a viccet?
Két parlamenti képviselő beszélget a parlamenti büfében 2050-ben:
- Nem gondolod, hogy lassan már kellene valamit kezdenünk ezzel a "magyar kérdéssel"?
- Igázád ván Tezsvírem!
mereszZenesz 2017. 10. 04. 14:55
Előzmény: #1209  szivacs
#1210
Éspedig ?
szivacs
szivacs 2017. 10. 04. 14:27
#1209
Lassan már kezdeniük kell valamit ezzel a holland-kérdéssel...
http://napimigrans.info/video-igy-nezett-ki-haga-oktober-2-an/
szivacs
szivacs 2017. 09. 08. 22:40
#1208
A határok nélkül menekült orvosok megtalálták a rák ellenszerét és megkezdték a gyógyítást: link
Vazsmegyei 2017. 08. 29. 12:02
Előzmény: #1206  Törölt felhasználó
#1207
+))
Törölt felhasználó 2017. 08. 29. 11:45
Előzmény: #1204  Vazsmegyei
#1206
discoverin nézték putint hány embert öletett meg
Törölt felhasználó 2017. 08. 29. 11:45
#1205
szerintem é korea nem lött ki semmit csak holivodi marhaság kitalácio,farok csoválja a kutyát nézték a filmet néroval és hoffmannal föszereplésben
Vazsmegyei 2017. 08. 29. 10:54
Előzmény: #1203  Törölt felhasználó
#1204
Putyin imádók kíméljenek! Van más gondom is, hogy erre is figyeljek! Hazug embert előbb érik úton, mint a kétfarkú "csernobili"kutyát!
Törölt felhasználó 2017. 08. 29. 10:17
Előzmény: #1202  Vazsmegyei
#1203
Vazsmegyei 2017. 08. 29. 10:15
Előzmény: #1201  Törölt felhasználó
#1202
Nem a Putyin védi a rendszert, hanem galád haszonszerzők támadják aszad rendszerét! És vannak akiknek ez tetszik a támadás!Támadás minden ellen ami nem tetszik nekik! Még a DEMOKRÁCIÁT IS MEGÖLNÉK, HOGY A SAJÁTJUKKAL MENTHESSÉK MEG! Hihetetlen, hogy mire képes a demokráciának feltüntetett agymosás!Hihetetlen, hogy milyen módon manipulálhatók egyes embertársaink! Van amit feltétlenül elhisznek, pedig fogalmuk sincs a valós helyzetről, mert ezer kilométerekre vannak távol az eseményektől és mégis terjesztik a nyilvánvaló hazugságokat, amelyeket ágyban párnák között találnak ki!
Törölt felhasználó 2017. 08. 29. 09:56
#1201
Hátborzongató, miket élnek át a nők Aszad börtöneiben Hátborzongató történeteket soroló dokumentum jelent meg a napokban a szíriai börtönökben zajló kínzásokról. Az Aszad-rezsim börtöneiben a nőket sem kímélik, derült ki az interjúkból: nemi erőszak, verés és válogatott brutalitás fokozza szenvedéseiket. A 45 éves Zahirát 2013-ban tartóztatták le Damaszkuszban, ismerteti az egyik beszámolót az Independent. A nőt már az Al Mezzeh katonai repülőtérre érve kikötözte és megerőszakolta öt katona. A következő két hétben a nemi erőszakok sorozata után lelkileg is meg akarták törni. Miközben a katonák "minden létező testüregébe" behatoltak, filmre is vették az esetet, és azzal fenyegették meg, hogy a felvételt megmutatják a családjának.Zahirát az első börtönben a nemi erőszak mellett rendszeresen verték. Volt hogy árammal kínozták, majd gumicsővel ütlegelték. A vallatások közt a nőt egyszer egyméteres magánzárkában tartották.A katonai elhárítás börtönébe kerülve Zahira 48 másik nővel együtt osztozott egy olyan kis zárkán, aholn csak két csoportban tudtak aludni. A nem alvó csoport tagjai állva vártak sorukra. Vécét 12 óránként, zuhanyzót 40 naponta használhatták. Zahira végül a hírhedt Adra börtönből szabadult, amikor állapota annyira leromlott, hogy kórházba kellett szállítani. Fogva tartói attól féltek, hogy a nő a kezeik közt halhat meg, miután hosszú időre elvesztette eszméletét. A nőt négy hónapig kezelték hepatitisszel, tüdőgyulladással és vérszegénységgel. A sorozatos nemi erőszaktól inkontinenciával is küzdött. Putyin védi a brutális rendszert Zahira története csak egy azok közül, amelyeket a Bassar al-Aszad börtönében sínylődők mondtak el. A rémisztő vallomásokat az Ügyvédek és Orvosok az Emberi Jogokért (LDHR) nevű civilszervezet rögzítette és gyűjtötte össze, hogy rámutasson a szír rezsim emberiesség elleni bűntetteire.A szír határhoz közeli török városban, Gaziantepben működő szervezet tagjai azt remélik, hogy az anyag segíthet igazságot szolgáltatni az áldozatoknak.A helyzet nem egyszerű, amit jelez, hogy néhány hete mondott le az ENSZ-ben betöltött pozíciójáról Carla Del Ponte. A diplomatának az lett volna a feladata, hogy felderítse a szír háború emberi jogi vétségeit. Del Ponte olyan bíróságot szeretett volna felállítani, amelyhez hasonló a ruandai mészárlás után és a jugoszláv háború idején is működött. A szír rezsimet támogató Oroszország ugyanakkor minden alkalommal megvétózta az államilag végrehajtott kínzásokat és gyilkosságokat vizsgáló szerv felállítását."Semmilyen eredményt nem tudtunk elérni" - összegezte öt év munkáját a leköszönő diplomata, aki szerint hiába állnak náluk tornyokban a bizonyítékok, azokat bíróság nélkül nem tudják használni. link

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek