Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?



Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?



Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 11:05
Előzmény: #1019  szivacs
#1020
"Így reagálnak a vezető európai politikusok a Brexitre
MTI
2016. június 24. 09:41

Sajnáljuk, ugyanakkor tiszteletben tartjuk a brit szavazók döntését, amely mindazonáltal jelentős károkat fog okozni a briteknek és az uniónak is - hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának vezetője péntek reggel, miután egyértelművé vált, hogy a kilépés támogatói kerültek többségbe a Nagy-Britannia EU-tagságáról kiírt népszavazáson.

"A kiválási tárgyalásokat két éven belül le kell zárni, Nagy-Britanniának nem lehet része különleges bánásmódban. A távozás távozást jelent" - emelte ki Twitter-üzenetében a német politikus.

"Jobb és okosabb Európát szeretnénk" - közölte Manfred Weber, aki szerint kulcsfontosságú feladat lesz, hogy közelebb hozzák a lakossághoz az Európai Uniót és felvegyék a küzdelmet a nacionalizmus és a populizmus ellen.

Mint írta, ez a referendum nem Európáról, hanem Nagy-Britanniáról szólt, más tagállamokban határozott többségben vannak az európai projekt támogatói. "Az erős Európa életbiztosítás a tagországok mindegyike számára" - fogalmazott.

Sajnálatát fejezte ki a népszavazás eredménye miatt Gianni Pittella, az EP szociáldemokrata frakciójának vezetője is, mondván, hogy a "rémálom-forgatókönyv" vált valóra. Az olasz politikus történelmi hibának nevezte a történteket, amelyekért szerinte David Cameron brit miniszterelnök a felelős. Pittella mindemellett leszögezte, itt az ideje, hogy az uniópárti erők új lendületet adjanak az integrációs folyamatnak.

Ugyancsak péntek reggel Beatrix von Storch, az euroszkeptikus Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája frakció képviselője lemondásra szólította fel Martin Schulzot, az Európai Parlament és Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét.

Június 23-a történelmi nap. Megkérdezték az embereket, és ők döntöttek. Az Európai Unió kudarcot vallott politikai unióként. Junckernek és Schulznak választ kell adnia, le kell mondaniuk
- írta közleményében a képviselő.

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője néhány nappal ezelőtt újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, Jean-Claude Juncker akkor sem fog lemondani, ha a britek végül a kilépés mellett döntenek.

Syed Kamall, az Európai Konzervatívok és Reformerek nevű frakció képviselője kifejtette, hibás döntés lenne, ha az Európai Unió úgy akarná megakadályozni a brit példa terjedését, hogy megbünteti Nagy-Britanniát. "Remélem higgadt és értelmes válasz születik, amely figyelembe veszi annak a szükségességét, hogy Nagy-Britannia és Európa többi része továbbra is együttműködjön a kölcsönös érdekek mentén" - mondta. "Kelletlen lakótársak helyett barátságos szomszédokká kell válnunk" - tette hozzá.

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő közölte,
a drámai eredmény ismeretében most már bátran leszögezhetjük: Cameron részéről ez a kezdeményezés egy felelőtlen, szűk látókörű, saját hatalmon maradását nemzete jövője elé helyező, öncélú kalandorság volt, amelynek nyomán végeredményben csorbul a brit kormány tekintélye Európában és csökken nemzetközi mozgástere is.

Hozzátette, "ha a Brexit-drámától mégis valami pozitív európai hatást remélhetünk, az legfeljebb az lehet, hogy Cameron politikai bűne a jövőben több józanságra intheti Orbán Viktort vagy bármely olyan vezetőt, aki hasonlóképpen hajlamos lenne saját hatalmi szempontjait nemzete érdekei elé helyezve Európa-ellenes, nacionalista kalandokba taszítani országát".

A péntek reggeli hivatalos adatok szerint a brit választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százaléka pedig a bennmaradásra." link
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 11:00
Előzmény: #1018  szivacs
#1019
"Mi hát a baj az EU-val?!" link
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 10:59
#1018
"Eldőlt: kiszavazták magukat a britek az Unióból! Percről-percre
2016. június 24. 10:40

Meglepetésre az Európai Unióból történő kilépés, vagyis a Brexit támogatói győztek a csütörtöki brit népszavazáson.

A vártnak megfelelően elképsztően izgalmas volt a népszavazás
A közvélemény-kutatókat meghazudtolva a britek kiszavazták magukat az EU-ból
Anglia és Wales a kilépésre szavazott, Skócia az EU-tagságra
Politikai, gazdasági, társadalmi, alkotmányos válságról beszélnek
Az EU vezetői már csütörtökön reformok szükségességéről beszéltek
A font zuhan a vártnál is szorosabb eredmények hírére, közben a dollár szárnyal" link
Törölt felhasználó 2016. 06. 12. 13:50
Törölt hozzászólás
#1017
Törölt felhasználó 2016. 06. 12. 11:26
Törölt hozzászólás
#1016
_pampa 2016. 06. 12. 08:55
Előzmény: #1014  Törölt felhasználó
#1015
"A neonácik azon élősködnek, hogy a politikusok nem képesek nevén nevezni korunk legfontosabb és égető problémáit. Harcolni kell ellenük, mert komoly veszélyt jelentenek a társadalomra, még ha ezt ma nem sokan látják is, vagy nem akarják is látni. – mondta. Mindkét, Milos Zeman által neonácinak minősített párt azonnal visszautasította az államfő kijelentéseit."

maci

ezért ki a felelős?

"A neonácik azon élősködnek, hogy a politikusok nem képesek nevén nevezni korunk legfontosabb és égető problémáit"

remélem válaszolsz,hiszen te hoztad ide ezt a cikket. mert ha nem akkor egyértelmű,hogy csak a " spam-olás" a célod itt a fórumon.
Törölt felhasználó 2016. 06. 12. 08:47
Előzmény: #1013  Törölt felhasználó
#1014
Zeman: Lopakodva terjed a neonácizmus

A cseh államfő szerint nagyon oda kell figyelni a neonácizmusra, amely "lopakodva" kezdi veszélyeztetni a cseh és a szlovák társadalmat.
“Ha valaki egy háborús bűnöst és gyilkost ünnepel a második világháború idejéből, az objektív módon maga is neonácivá válik” – jelentette ki Milos Zeman szombaton a közép-csehországi Lidicében a település fasiszták által történt megsemmisítésének 74. évfordulóján elmondott beszédében.

Zeman szerint ilyen “neonáci párt” a Marián Kotleba vezette Mi Szlovákiánk-Néppárt (LS-NS), amelynek parlamenti képviselői a közelmúltban Pozsonyban egyebek között fekete kitűzővel emlékeztek meg Jozef Tisóról, a fasiszta szlovák állam elnökéről, akit 1945 után háborús bűnösnek nyilvánítottak és kivégeztek.

Csehországban ehhez hasonló “neonáci párt” a Tomás Vandas által vezetett Szociális Igazságosság Munkáspártja (DSSS), amely nem tagja a parlamentnek – fejtette ki Milos Zeman, s hozzátette: értesülései szerint a két párt együttműködik. “Aki aktívan támogatja a neonácizmust, akár a szomszédos országban is, az objektív módon maga is neonácivá válik” – szögezte le a cseh elnök.

A neonácik azon élősködnek, hogy a politikusok nem képesek nevén nevezni korunk legfontosabb és égető problémáit. Harcolni kell ellenük, mert komoly veszélyt jelentenek a társadalomra, még ha ezt ma nem sokan látják is, vagy nem akarják is látni. – mondta. Mindkét, Milos Zeman által neonácinak minősített párt azonnal visszautasította az államfő kijelentéseit.
Törölt felhasználó 2016. 06. 10. 16:06
Előzmény: #1011  _pampa
#1013
erőszakos emberekkel nem tárgyalok
_pampa 2016. 06. 10. 15:58
Előzmény: #1009  Phylaxa
#1012
hogy nem látom a KÁOSZ értelmét"

már régen elkezdtem összerakni a darabkákat...lassan kezd összeállni a kép....sajnos úgy látom az "lesz" belőle amitől tartottam....
_pampa 2016. 06. 10. 15:56
Előzmény: #1010  Törölt felhasználó
#1011
szélsőségesek pedig vannak és lesznek is mindig, de az erőszak amit sokan hírdetnek
nem kellene puszilgatni "

ez amit írsz nem Európánban hanem a közel-keleten létezik! és már évtizedek óta!

és azt sem látod.....ahogyan mást sem!
Törölt felhasználó 2016. 06. 10. 15:43
Előzmény: #1008  Phylaxa
#1010
te láttál már olyat, hogy a törvények nem változnak? vagy a pártok nem változnak? zorbán a eu libispárt elnökségében? jah...
nem a feudalizmusban élünk, bár a törpe kormányzása felér azzal simán

szélsőségesek pedig vannak és lesznek is mindig, de az erőszak amit sokan hírdetnek
nem kellene puszilgatni

Phylaxa 2016. 06. 10. 15:41
Előzmény: #1007  _pampa
#1009
Ha ez igaz, akkor félelmetesen buták.

Nekem az a problémám ezzel az egésszel, hogy nem látom a KÁOSZ értelmét. Ezért nem is értem, hogy miért csinálják.
Phylaxa 2016. 06. 10. 15:38
Előzmény: #1006  Törölt felhasználó
#1008
"azért hozzák az új törvényeket, mert új helyzet van, olyan amilyen eddig nem volt
erre nem volt felkészülve "

Látod a régi semmitmondó recept: "Ki hitte volna!" Hát mindenki, csak a vezetés nem. :)

Szerinted miért szaporodnak? Mert hülyeséget csinál a vezetés. Eddig is azt csinálta, még mi is leírtuk itt páran, hogy tolják a szélsőjobb irányába a lakosságot. Nem érdekli őket. Ennyire nem lehetnek ostobák maci és nem is azok hidd el! Hogy miért csináljátok, azt továbbra sem értem. De biztosan nyomós okotok van. :)

Ki hitte volna? Hát azok akiknek a nyakára toljátok a szerencsétlen iszlám migráns tömegeket. Akik nap mint nap látják, szembesülnek a valósággal. De kit érdekel, hogy ők hogyan akarják élni a mindennapjaikat. A választásokon majd szavazhatnak a szélsőjobbra. Mindenki náci lesz, Ugye?

Ezért írtam neked, vigyázni kell ezzel a gyűlöletkeltés kifejezéssel. Ugyanis akármelyik ember az Unióból, aki tisztességgel élte az életét rengeteg generáción át és találkozik egy-két ilyen esettel, abból ki fog törni a "Ki a fenék ezek és mit keresnek itt?" kérdés. Nos őrá te nem fogod ráhúzni a Náci jelződet az tuti. :)
_pampa 2016. 06. 10. 15:11
Előzmény: #1004  Phylaxa
#1007
emlékszel már ősszel arról beszélgettünk,hogy meg fog erősödni a szélsőjobb!
erre most bekövetkezett...és láss csodát azoknak a "hibája" akik már akkor ez ellen (illegális migráció) emeltek szót!

félelmetesen jók kommunikációban!

Törölt felhasználó 2016. 06. 10. 15:11
Előzmény: #1004  Phylaxa
#1006
azért hozzák az új törvényeket, mert új helyzet van, olyan amilyen eddig nem volt
erre nem volt felkészülve

arról nem is beszélve, hogy tömegével jelennek meg uszító kint is a fasiszta uszító weboldalak, amikből terjed a "hír" mint a pestis

terjesztik a patkányok , nálunk is szaporodnak rendesen
internetfigyelő
migráncs figyelő
irodalom"""
orielipista akármi stb stb

Phylaxa 2016. 06. 10. 15:07
Előzmény: #1002  _pampa
#1005
Nem. Szerintem ő egy ilyen topicfenntartó. De nem értek hálistennek az ilyesmihez. :)
Phylaxa 2016. 06. 10. 15:05
Előzmény: #1000  Törölt felhasználó
#1004
Általánosítani? Sorban hozzák az európai államok az új törvényeket. Ezerrel fékeznek. Úgy félnek a szavazásoktól mint a tűztől. :)
_pampa 2016. 06. 10. 14:56
Előzmény: #1000  Törölt felhasználó
#1003
letelepedési engedélyt kaptak?
nem
állampolgárságot kaptak
nem

.....

ki lehet őket Európából valaha is rakni?
NEM!

így pontos a felsorolás....

_pampa 2016. 06. 10. 14:54
Előzmény: #999  Phylaxa
#1002
na, véged.....mindjárt megkapod te is a "klónom" vagy :))))

látod, nem látja,hogy ő a fórum legnagyobb "gyűlölködője" :)))
Törölt felhasználó 2016. 06. 10. 14:53
Előzmény: #998  _pampa
#1001
erőszakos emberekkel nem beszélek

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek