Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?



Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?



Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa_ 2016. 02. 25. 19:17
Előzmény: #939  _pampa_
#940
A NATO 28 tagországa megegyezett az embercsempészet elleni Égei-tengeri missziójának részleteiben, megnyitva az utat az előtt, hogy az észak-atlanti szövetség hajói a török és a görög partok közelében is járőrözhessenek.
A NATO-hajók feladata az, hogy jelentsék a görög és török hatóságoknak, ha csempészcsónakokat észlelnek, amelyeket aztán a helyi rendőrség vagy a parti őrség állíthat meg – írta csütörtöki közleményében a NATO. Az észak-atlanti szövetség hajóinak legénysége nincs felhatalmazva arra, hogy feltartóztassa a csempészeket. „A NATO feladata nem a hajók visszafordítása" – hangsúlyozta Jens Stoltenberg, a katonai szövetség főtitkára.

A szövetség február elején helyszínre küldött hajói a török és a görög parti őrséggel, illetve az Európai Unió határvédelmi ügynökségével (Frontex) együttműködve járőröznek az Égei-tengeren. Az olasz partok melletti missziótól eltérően, ha a menekültek Törökországból indultak, a NATO-hajók nem az unió területére, hanem a kiinduló országba, azaz Törökországba szállítják vissza őket, még ha a görög vizeken tartóztatták is fel őket a görög hatóságok. A szövetség hajói kizárólag veszély esetén állíthatják meg a csempészhajókat a görög vagy török felségvizeken."
_pampa_ 2016. 02. 24. 17:20
Előzmény: #938  _pampa_
#939
Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke a Spiegel Online-nak szerdán adott interjújában a múlt heti brüsszeli EU-csúccsal kapcsolatban úgy nyilatkozott: “egyre több állam- és kormányfő érzi hibásnak Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a kijelentéseit, hogy a menekültkérdés tisztán német probléma”, a menekültválságot “nem lehet kerítésekkel megoldani”. Martin Schulz hangsúlyozta az európai szolidaritás fontosságát “a kelet-európai országokban, de máshol is”.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Martin Schulz jól láthatóan eldöntötte, hogy nem foglalkozik a valósággal, a brüsszeli irodája úgy tűnik, túl messze van a migrációs útvonal országaitól.
Ha az EP-elnök foglalkozna a tényekkel, akkor láthatná, hogy annak, amit mond, éppen az ellenkezője igaz. Egyre több ország látja be, hogy az illegális bevándorlással kapcsolatban kizárólag a magyar megoldás életképes – magyarázta. Magyarország megvédi a saját és a schengeni zóna külső határát, ezzel vállalva szolidaritást, hiszen

rajtunk keresztül egyetlen illegális bevándorló sem érkezik sem Németországba, sem Svédországba, sem Ausztriába.
Magyarország mindig amellett érvelt, hogy a bajban lévőknek a válságrégiókban kell segíteni – közölte.

Szijjártó Péter arra is reagált, hogy Matteo Renzi olasz miniszterelnök a Právo című cseh napilapban szerdán közölt interjúban azt mondta: reális mérlegelés tárgya, hogy az Európai Unió a jövőben csökkentse a négy visegrádi ország támogatását, ha azok továbbra is elutasítják a menekültek befogadását. “Nincs szó fenyegetésről, ahogy ezt valaki minősítette, hanem egy teljesen nyílt és reális mérlegelésről” – vélekedett Matteo Renzi, hozzátéve: az uniós tagság “a közös értékek vállalásáról és a kölcsönös szolidaritásról szól”.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban kijelentette: az olasz miniszterelnök

a tévedések labirintusába kormányozta magát”. Felszólította, hogy “csak azért, mert ő rossz úton jár, ne azokkal akarja megfizettetni a számlát, akik tisztességesen betartják a közös szabályokat.
A külügyminiszter emlékeztetett: Magyarország az európai előírásokat betartja, a határokat megvédi, “ellentétben Olaszországgal”.

A kohéziós források pedig járnak Magyarországnak – közölte. Kifejtette: a Magyarországra érkező uniós források minden harmadik forintja magyar adófizető forintja, amit befizetünk az unióba, ezenkívül megnyitottuk a piacainkat, nyugati cégek óriási profitra tesznek szert Magyarországon, több tanulmány szerint “minden egyes nyugat-európai ország által befizetett euró után a közép-európai államokból 1,25 eurót visznek haza a nyugat-európai vállalatok”."
_pampa_ 2016. 02. 23. 14:11
Előzmény: #936  _pampa_
#938
Franciaország része az EU-nak.
Az EU-ban pedig kemény szabályok vonatkoznak az üzletekre,vendéglátó helyekre.
Ugyan ezek az egységek megfelelnek e a szigorú EU szabványnak? :)))

"üzletekben és éttermekben"

"A délutáni meghallgatás előtt a bíró újságírók és migránsok kíséretében végigjárta a tábort, hogy személyesen is lássa, milyen körülmények között élnek az emberek. Látogatást tett a dűnéken kialakított templomokban, mecsetekben, üzletekben és éttermekben is, valamint megnézte a fűtött konténereket is."
Törölt felhasználó 2016. 02. 22. 13:25
Előzmény: #929  Törölt felhasználó
#937
Maci!!!!
Ugye nem szeretnéd, ha címkéznének a hozzászólásaid vissza adásával??
Feltéve, ha azokat magadra értetted! Akkor meg rendben! példa:("kergekecske")
_pampa_ 2016. 02. 22. 13:16
Előzmény: #935  _pampa_
#936
Érdekes.....

"Égei-tenger egyes régióiban a NATO-hajók bevetése önmagában is problémát jelent, mert ezek a török álláspont szerint demilitarizált térségnek számítanak"

Egy NATO tag ország vitatja határai mentén a NATO jelenlétét?

"Bonyodalmakba ütköztek az embercsempészet elleni égei-tengeri NATO-bevetés előkészületei: Törökország vitatja az EU-val és a katonai szövetséggel kötött megállapodásának egyik pontját, amelynek értelmében a NATO hajói által kimentett menekülteket visszaszállítanák Törökországba. Erről a görög sajtó számolt be, az értesüléseket az athéni külügyminisztérium illetékesei is megerősítették.

Az Égei-tenger egyes régióiban a NATO-hajók bevetése önmagában is problémát jelent, mert ezek a török álláspont szerint demilitarizált térségnek számítanak. A görög parti őrség illetékesei hangsúlyozták, hogy a NATO-hajók egyelőre csak nemzetközi vizeken járőröznek, nem közelítik meg a Törökország és a görög szigetek közti térséget. (MTI)
_pampa_ 2016. 02. 22. 08:52
Előzmény: #934  Törölt felhasználó
#935
A harc elkezdődött.

"BRIT EU-NÉPSZAVAZÁS – LONDON POLGÁRMESTERE A KILÉPÉST PÁRTOLJA

in Európa, Világgazdaság, _További hírek 2016-02-22 08:12

London polgármestere a brit EU-tagság sorsáról június 23-ára kiírt népszavazáson arra a voksol majd, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból."
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 14:54
#934
Nagyon jól csinálják az angolok. Hatalmas grat. Cameronnak. Pávatáncot járva az EU gyenge állapotában kizsarolnak maguknak elitista előnyöket. Elutasítva mindent ami a német behódolást rájuk kényszerítené és mindezt nevetséges indokokra hivatkozva. Megtartva mindent ami előnyös számukra. Hiába erről szól az EU az erősebb kutya b..... vagyis azt csinál amit akar. De a szavazás még hátra van.
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 10:15
Törölt hozzászólás
#933
_pampa_ 2016. 02. 20. 09:00
Előzmény: #931  _pampa_
#932
Az EU elkezdte az "alappillér" testreszabását tagállami kérésre.

Sajnos azt láncfűrésszel csinálták...így már csak idő kérdése,hogy mikor omlik össze!
_pampa_ 2016. 02. 17. 12:51
Előzmény: #930  _pampa_
#931
Ez sem rossz! :)

Koszovó elszakítását Szerbiától hogyan magyarázná a spanyol kormány? Törvényes? :)

"A katalán elszakadási törekvéseiket a spanyol kormány törvény-, illetve alkotmányellenesnek tartja, és az ügyvezető spanyol miniszterelnök szavai szerint minden lehetséges törvényi eszközzel meg fogja akadályozni."

(AP, MTI)
_pampa_ 2016. 02. 17. 10:40
Előzmény: #928  _pampa_
#930
"A Kairóban halálra kínzott olasz diák mégis a rendőrség őrizetében volt
Giulio-RegeniElső ízben ismerték be egyiptomi biztonsági források, hogy a Kairóban halálra kínzott olasz diák a rendőrség őrizetében volt – írta hétfői számában az as-Surúk című egyiptomi napilap az amerikai The New York Times értesüléseire hivatkozva.

A nyomozásban részt vevő, meg nem nevezett három biztonsági illetékes szerint Giulio Regenit azért vették őrizetbe, mert “szemtelen” volt az őt igazoltató tisztekkel. “Nagyon goromba volt, és adta a keményfiút” – idézi a forrásokat a napilap.

A nyomozók szerint Regeni a mobiltelefonjában talált telefonszámok miatt vált gyanússá. A független munkásszakszervezeteket kutató 28 éves diák telefonjában a cikk szerint a 2013-as hatalomváltás után betiltott, majd az állam ellenségeinek minősített szervezetek, a Muzulmán Testvériség iszlamista szervezet és az Április 6. nevű aktivistacsoport tagjainak számait őrizte.

“Azt gondoltam, hogy kém. Végül is ki jön Egyiptomba azért, hogy a szakszervezeteket tanulmányozza?” – idézi a lap az egyik biztonsági illetékest.

Giulio Regeni a Cambridge Egyetem doktorandusza volt, szeptember óta élt Kairóban, ahol a rendszerellenes tömeges megmozdulásokban jelentős szerepet játszó érdekképviseleteket kutatta. A Mubarak-rezsimnek véget vető 2011-es forradalom ötödik évfordulóján, január 25-én veszett nyoma a belvárosban.

Alsótestén fedetlen, megkínzott holttestét tíz nappal később találták meg Kairó peremén, egy autópálya mellett. Ügyészségi és egészségügyi források szerint teste elnyomott cigarettacsikkek, erős ütések és éles tárggyal okozott vágások nyomait viselte. Az olasz belügyminisztérium szerint a diákot “embertelen, állati” erőszak érte.

A hétfői cikk szerint Regeninek eltűnése előtt számos, a lakásához közeli boltokra rögzített térfigyelő kamera előtt kellett elhaladnia. A bolttulajdonosok arra hívták fel a figyelmet, hogy a felvételek minden bizonnyal fontos információkat tartalmazhattak a történtekről, ennek ellenére a rendőrség nem volt kíváncsi azok tartalmára.

A rendvédelmi és nemzetbiztonsági szervekért felelő belügyminiszter több ízben elítélte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a biztonsági erőknek közük lehet Regeni meggyilkolásához. Az as-Surúk szerint Magdi Abdel-Gaffár ezzel kapcsolatban vasárnap úgy vélekedett, hogy a vezetése alatt működő minisztériumról az állam stabilitásának aláásását célzó “torzítások” jelennek meg a sajtóban."
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 17:17
Előzmény: #928  _pampa_
#929
Lengyelország nem hagyja, hogy felelőssé tegyék a holokausztért
????????????
))))))))))))))))

kergekecske
_pampa_ 2016. 02. 15. 17:13
Előzmény: #927  _pampa
#928
Lengyelország nem hagyja, hogy felelőssé tegyék a holokausztért

Leginkább a "lengyel koncentrációs tábor” kifejezés zavarja az igazságügyminisztérium igazságérzetét.

Büntethetővé tenné a lengyel igazságügyi tárca az olyan nyilvános kijelentéseket, melyek a második világháború alatt a náci Németország által elkövetett bűntettek, mindenekelőtt a holokauszt felelőseként tüntetik fel Lengyelországot – mondta el hétfői sajtótájékoztatójánj Patryk Jaki lengyel igazságügyi miniszterhelyettes.

Kötelességünk, hogy Lengyelország jó hírnevéről gondoskodjunk
– jelentette ki Jaki, hozzátéve. A második világháború alatt a szövetségesek által nagyrészt magukra hagyott lengyelek megküzdöttek a náci Németországgal, ennek ellenére egyre gyakrabban a nácik bűntetteiben való részesedéssel vádolja őket a nyugati sajtó.

Jaki ezzel mindenekelőtt a “lengyel koncentrációs tábor” típusú, a nyugati sajtóban néha alkalmazott fordulatokra utalt. A lengyel diplomácia több éve arra próbálja felhívni a nemzetközi közvélemény figyelmét, hogy az ilyen megnevezés sértő és ellentmond az igazságnak, mert a táborokat a náci németek hozták létre a megszállt Lengyelország mai területén. A lengyel nagykövetségek 2009 és 2015 között több mint hatszáz alkalommal tiltakoztak ehhez hasonló megfogalmazások miatt, főleg az amerikai, a brit és a német lapok szerkesztőségeinél. Az esetek többségében a lapok helyreigazítást tettek közzé vagy bocsánatot kértek.

A diplomáciai tiltakozások mellett hasonló ügyekben több magánszemély is indított már pert. Ezek többségében a bíróságok általában azt állapították meg, hogy a “lengyel haláltábor” kifejezés helytelen ugyan, de használata nem jogsértő.

A Jaki által elmondottak értelmében pénzbírsággal, vagy akár 5 év szabadságvesztéssel is sújtható lenne az, aki “nyilvánosan és a tényeknek ellentmondva” Lengyelországot, illetve a lengyel nemzetet a nácik bűntetteiben való bűnrészességgel vádolja, vagy ezt sugalló kifejezést használ.

Az eljárásokat a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN), illetve civil szervezetek indíthatnák el. A perek megindításához szükséges jogalapot az IPN-ről szóló törvény, valamint a lengyel alkotmány módosításával teremtenék meg. Alkotmányba foglalnák az ország jó hírnevének védelmét. Ehhez viszont kétharmados többség kell a lengyel parlamentben, amellyel a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) egyedül nem rendelkezik. Jaki az összes parlamenti pártot felszólította, hogy támogassák a tervezetet."
_pampa 2016. 02. 12. 12:43
Előzmény: #926  _pampa_
#927
Nincsen klímaváltozás.... :)))

"Sípályák tömeges kihalása várható, de van, ami bombaüzlet mara…
Privátbankár 12:37 Életmód "
+
_pampa_ 2016. 02. 11. 11:43
Előzmény: #925  _pampa_
#926
Amennyiben ez jogilag rendben van akkor miért nem alkalmazták idáig is?

"Az elképzelés szerint NATO-hajók járőröznek majd a görög-török tengeri határ térségében – ahol a legtöbb menekült átkel az EU-ba az első számú tranzitországból, Törökországból -, és a terület ellenőrzése során feltárt adataikat megosztják a görög és a török hatóságokkal, amelyek így hatékonyabban léphetnek fel az embercsempész szervezetekkel szemben.
Amennyiben a NATO-hajók bajba került menekültekre találnak a tengeren, kimentik, majd visszaszállítják őket Törökországba."
_pampa_ 2016. 02. 10. 15:12
Előzmény: #924  _pampa_
#925
Szintén Orbán a hunyó?

"A brit kezdő orvosok 90 százaléka felmondana
VZ, 2016. február 10., szerda 14:36

Ismét utcára vonultak a kezdő orvosok Nagy-Britanniában Fotó: BEN STANSALL / Europress/AFP
Háromezer nem sürgős beavatkozást töröltek, miután az angol kezdő orvosok megkezdték második 24 órás sztrájkjukat, tiltakozva az őket érintő új szerződéstervezet ellen – írta meg a The Guardian.
Mint írják, a legalább 2884 nem sürgős beavatkozás mellett rengeteg ambuláns rendelést is lemondtak, mielőtt a 45 ezer fiatal orvos köréből verbuválódott tömeg utcára vonult volna.

A tiltakozásra azután került sor, hogy a legutolsó tárgyalások is sikertelenül végződtek a British Medical Association (BMA) nevű szakszervezet, a közegészségügyi szakszervezet (NHS Employers) és az egészségügyi szaktárca között arról a szerződéstervezetről, amely augusztustól kezdve minden kezdő orvosra vonatkozna Angliában. Kezdő orvosnak ez esetben az számít, aki a minimum nyolcévnyi gyakorlathoz kötött konzultáns szint alatt helyezkedik el.

Szabad szombat?

Kedd éjszaka a BMA kezdő orvosainak vezetője, Johann Malawana a kormányzatot hibáztatta a tárgyalások elakadása miatt. Szerinte ők komplett megoldást tettek le az asztalra, amit politikai okokból söpörtek le onnan.

A tárgyalások azon a kérdésen jutottak holtpontra, hogy

mindegyik szombati nap vagy csak néhány számítson-e munkanapnak az orvosgyakornokok számára.
A kormány nevében alkudozó Sir David Dalton, a Salford Royal NHS alapítvány vezetője tárgyalásos úton próbálta megelőzni a munkabeszüntetést – sikertelenül. Mindenesetre a kezdő orvosok a sztrájk idején sürgősségi ügyeletet azért fenntartanak.

A vita és az új szerződés is csapás az egészségügyre

A többség kilépne
Az Independent szerint ugyanakkor a kezdő orvosok 90 százaléka kilépne, ha az új szerződés érvénybe lépne – ez a megkérdezett 1045 személyből 922 főt jelent.
Az akcióra azután került sor, hogy az NHS-től kiszivárgott adatok szerint a vita miatt egyre kevesebben gondolják úgy, hogy folytatni akarják egészségügyi karrierjüket, ami igazolja az azzal kapcsolatos félelmeket, hogy a vita kihat az orvosutánpótlásra.

Ami az orvosok vezetője szerint azért is rossz az NHS-nek, mert már eddig is komoly létszámhiánnyal küzdenek számos területen, például az általános orvosok vagy a baleseti sebészet területein.

A Guardian kimazsolázta ezekből a számokból, hogy a briteknél nagyjából a rezidenseknek megfeleltethető orvosok száma két év alatt 15 855-ről 1251-gyel, azaz 9,2 százalékkal zuhant, és különösen meredeken csökkent körükben a leendő háziorvosok száma: a korábbi 6447 helyett csupán 4863-an választanák ezt a pályát.

Nem jókedvükben sztrájkolnak

A tárcavezető kedden visszautasította a vádakat, hogy ő hiúsította volna meg a szakszervezetek által is elfogadható egyezséget; a brit alsóházban azt mondta, éppen a BMA utasította el a tárgyalásokat, miután kiragadta az egyik problémát – a fizetett szombatét. A kormány viszont továbbra is nyitott az egyeztetésekre.

A BMA szerint a kezdő orvosok is nyitottak a megegyezésre, és ők sem jókedvükben sztrájkolnak, hanem mert a kormány nem hagyott nekik más lehetőséget, mivel még mindig azzal a szerződéssel fenyegeti őket, amelyet széles körben elutasítanak."
_pampa_ 2016. 02. 10. 10:30
Előzmény: #923  _pampa_
#924
Útban az EU felé..... :))))

"A török tengerpart szerelmesei pontosan tudják, hogy soha, semmilyen gond nem volt azzal, ha valaki bikiniben sétált ki a szállodából a szomszédos bazársorra, vagy az autóút túloldalán hullámzó tengerhez. Ez még akkor is igaz, ha sokak szerint a török riviéra külön világ, semmiben nem hasonlít Törökország elhanyagoltabb, szegényebb részeire és az ottani hagyományokra.

Amit a turista nem lát, legfeljebb csak olvas, hogyErdogan elnök - aki korábban sokáig miniszterelnök volt - mindent megtesz a megengedőbb iszlám szigorítása érdekében. Persze, nem egyik napról a másikra, hanem csak lassan, fokozatosan. Mondhatnánk: lopakodva.

Ebben az egyik legerősebb támogatója a Diyanet nevű országos vallási ügynökség, amelyik időről-időre irányelveket bocsájt ki, s közzé is teszi őket a legnagyobb török lapokban.

Néhány hónapja például azt állapították meg, hogy a béranyaság nem helyeselhető, mert magán hordozza az erkölcstelenség, tisztátalanság jegyeit.
Korábban azt közölték, hogynem helyes, ha egy nő parfümöt használ,illetve ha egyedül sétál, a férfi nélkül. Az egyik legtöbbet vitatott tételük az volt, amely helytelenítette a tetoválást.

Néhány napja pedig újabb “irányelvként” azt közölték a török lakossággal, hogy

a jegyespároknak nyilvánosan nem illik kézen fogva járniuk, csókolózniuk, flörtölniük az esküvőjük előtt, mert ez pletykákra adhat okot és nem felel meg az iszlám elveinek."
_pampa_ 2016. 02. 09. 17:23
Előzmény: #922  _pampa_
#923
"Megtalálta új gazdaságpolitikai irányvonalát a francia szélsőjobb: Marine Le Pen a brit miniszterelnök sikereiből kiindulva az Európai Unióból való kilépéssel fenyegetőzik."

_pampa_ 2016. 02. 09. 14:10
Előzmény: #921  _pampa_
#922
Több mint hatvan százalékkal megnőtt a radikális muzulmánok száma Koppenhágában.

A dán integrációs miniszter helyettese drasztikusan romló tendenciáról számolt be, miután kiderült, hogy 66 százalékkal több fundamentalista muzulmán él a fővárosban, mint egy évvel ezelőtt.

A fundamentalizmus önmagában még nem egyenlő a terrorizmussal, azonban a biztonságpolitikai és a vallásszakértők a terrorizmus "előszobájaként" is szokták említeni a radikális vallási meggyőződést.
Azonban a negatív hír ellenére örülnek a dánok, hogy a felmérési statisztikáik ennyire pontosak, hiszen többek között a lakossági bejelentésen is alapuló rendszerük megbízhatóságát is minősíti:

egyfajta sikerességi paraméterként is értelmezhető ez az adat, mert ez azt jelenti, hogy megbíznak bennünk a lakosok."
Továbbá gyakran szülők keresik fel a hatóságokat, hiszen a már az óvodai környezetben is találkoznak olyan kisgyermekekkel, akik szemmel láthatóan radikális otthoni környezetből kerültek a dán óvodákba. A dán hatóságok mindent elkövetnek azért, hogy már csírájába elfojtsák a radikalizmust."

(The Local)
_pampa_ 2016. 02. 08. 15:16
Előzmény: #919  _pampa_
#921
"Megdöbbentő és rémisztő a szíriai kormányerők aleppói offenzívája - jelentette ki Angela Merkel német kancellár hétfőn Ankarában az Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Úgy vélte, hogy a szír kormánycsapatokat támogató Oroszország bombázásai emberek tízezreinek okoznak szenvedést."

Most akkor a szír ellenzék aki harcol a kormány ellen a szabadságáért nem terrorista?

Mert amennyiben ők nem terroristák.....

Akkor az a kurd ellenzék aki harcol a török kormány ellen a szabadságáért az miért terrorista?

Minden háború a civileknek okoz mérhetetlen szenvedést!
Ahogyan az iraki és afganisztáni háborúk is a civil lakosságnak okoztak szenvedést.
Ő érdekükben miért nem emelt szót Merkel?

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek