Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?



Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?



Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pandatag 2015. 11. 26. 13:29
Előzmény: #757  Törölt felhasználó
#760
Hát naná! Főképp azoknak az ingatlanoknak az ára emelkedett az egekbe ahová kedves muszlim barátaink költöztek. Nagyon biztonságos azóta az élet a környék arrafelé, különösen lányoknak.
Csupa móka s kacagás, különösen este 6 után.
(tudod minek nőtt meg radikálisan a forgalma? A gázspraynek. Kiskereskedelmi adat. Szóval hagyjuk...444...

Ha lehetne inkább mással élénkítenénk.
link
_pampa_ 2015. 11. 26. 13:17
Előzmény: #757  Törölt felhasználó
#759
Neki is elmagyarázhatnád!

"VALLS LEZÁRNÁ AZ EU-T A MIGRÁNSOK ELŐTT
JEAN-CLAUDE JUNCKER SZERINT AZ EURÓNAK NINCS ÉRTELME A SCHENGENI ÖVEZET ÖSSZEOMLÁSA ESETÉN
Magyar Idők
Az Európai Uniónak ki kell mondania, hogy nincs mód további migránsok fogadására, és megoldást kell találnia arra, hogy a Szíriából távozókról a szomszédos országokban gondoskodjanak – jelentette ki Manuel Valls francia miniszterelnök külföldi újságírókkal találkozva a Süddeutsche Zeitung beszámolója szerint.
Manuel Valls francia kormányfő utalt arra, hogy a november 13-i párizsi merényletek legkevesebb két elkövetője Görögországon és Szerbián át menekültként érkezett Nyugat-Európába. A francia szocialista politikus szerint az unió sorsát az európai határok ellenőrzése dönti el. Ha az európai határokat nem ellenőrzik, akkor „a népek azt fogják mondani: Le Európával!” – vélekedett Valls a külföldi újságírókkal folytatott beszélgetésén, amelyet hivatalában, a párizsi Matignon-palotában tartottak.
A belső határőrizet nélküli schengeni övezet fenntartásához elengedhetetlen a menekültek európai uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló állandó mechanizmus – jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben, a törvényhozás alsóházában (Bundestag) elmondott beszédében. A kancellár a 2016-os német költségvetés általános vitájában felszólalva kiemelte, hogy szerinte a schengeni rendszert ugyanúgy tovább kell fejleszteni, mint a gazdasági és monetáris uniót, vagyis ki kell teljesíteni az integrációt. A schengeni szerződés révén az övezet tagjai bizalmi alapon az EU külső határain fekvő tagországokra ruházták át a határőrizet feladatát, de nem tették meg „az utolsó lépést”, nem gondolták végig, hogy miként kell eljárni válsághelyzetben, amikor nyomás alá kerülnek a külső határok, és nem döntöttek arról, hogy miként kell válaszolni egy ilyen kihívásra – vélte Merkel. A válasz a menekültek „szolidáris” elosztása és egy állandó menekültelosztási rendszer, ez biztosíthatja a schengeni övezet „tartós fennmaradását” – fejtette ki a német kancellár.
Jean-Claude Juncker ugyancsak a schengeni rendszerért aggódott, úgy vélve, veszélybe kerülhet az euró, ha a schengeni övezet lezárul. Az Európai Bizottság elnöke szerint „ha Schengen szellemisége elhagyja országainkat, és kiköltözik szívünkből, akkor többet is veszíthetünk, mint egyszerűen Schengent. A közös pénznek semmi értelme sem lesz Schengen összeomlásával.”
A görögországi rossz időjárás miatt, amely ellehetetleníti a hajóforgalmat, a megszokottnál kevesebb migráns érkezik Macedóniába és Szerbiába, az időjárás javulása után azonban újra nagy tömegek várhatók – jelentette a szerb és a macedón sajtó. Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia a múlt héten jelentette be, hogy csak azokat a szíriai, iraki vagy afgán állampolgárokat engedi be az országba, akik már rendelkeznek korábban kiállított regisztrációs papírokkal. Akik nem háború sújtotta övezetből érkeznek, nem léphetik át a görög–macedón határt, ezért napok óta különböző módokon tiltakoznak: egyesek éhségsztrájkolnak, mások bevarrták a szájukat, vagy félmeztelenre vetkőztek, egy ezerfős csoport pedig a sínekre ült, így akadályozva a Szalonikiből Szkopjéba tartó vonat indulását. A macedón–görög határon fekvő Gyevgyelijában uralkodó állapotot Suzana Saliu, a válságkezelésért felelős macedóniai központ igazgatója kiszámíthatatlannak nevezte a szerbiai közszolgálati televízióban."
szivacs
szivacs 2015. 11. 26. 10:01
Előzmény: #757  Törölt felhasználó
#758
"Megkérdezett a Bloomberg kéttucat közgazdászt, hogy MIT GONDOLNAK ..
– hogy hogyan FOG hatni a német költségvetésre a nagy bevándorláshullám és a Volkswagen csúnya emissziós csalás botránya."

és mit állít ez alapján egy ultrásnak beprogramozott agymosott:
"Élénkíti a német gazdaságot a menekültáradat"
Néhányak JÖVŐRE vonatkozó FELTÉTELEZÉSE(!) NEM TÉNY - nocsak exmedvék kivételével ez mindenki számára világos.
Áss sok gödröt majd temesd be - az is "élénkít"! :-)
Törölt felhasználó 2015. 11. 25. 18:52
#757
Élénkíti a német gazdaságot a menekültáradat
link

nocsak ultrásoknak kötelező ))
_pampa_ 2015. 11. 25. 16:21
Előzmény: #755  _pampa_
#756
"Az orosz katonai repülőgép lelövése miatt lemondta Törökországba tervezett téli edzőtáborát az orosz élvonalbeli FK Rosztov labdarúgócsapata. A döntésről Alekszandr Csikunov, az egyesület alelnöke tájékoztatta a közvéleményt szerdán.

Az ugyancsak első osztályú Amkar Perm pedig azt közölte, hogy terveik között ugyan szerepelt egy törökországi edzőtábor, de a történtek fényében már nem gondolkodnak ebben."
_pampa_ 2015. 11. 25. 13:50
#755
Pletykák szerint a török szállodai férőhelyek 70%-át oroszok használták.

"Putyin eltanácsolta az orosz állampolgárokat attól, hogy Törökországba látogassanak, amely pedig az orosz turisták egyik legjelentősebb célpontja.
„Mit tegyünk olyan tragikus események után, mint egy gépünk lelövése és egy pilóta halála? Az oroszok eltanácsolása a törökországi utaktól szükséges lépés, és a külügyminisztérium helyesen tette, hogy figyelmezette állampolgárainkat a törökországi utak veszélyére. Azután, ami tegnap történt, nem tudjuk kizárni, hogy lesznek újabb incidensek. És ha lesznek, akkor reagálnunk kell” – mondta az államfő."
szivacs
szivacs 2015. 11. 25. 09:32
Előzmény: #753  Törölt felhasználó
#754
"Ha az európai határokat nem ellenőrzik, akkor "a népek azt fogják mondani, le Európával" - vélekedett a miniszterelnök"

bizony!!!
védettebb eu-t!!
ez mondjuk az ultraliberálisoknak megint rossz hír ))
Törölt felhasználó 2015. 11. 24. 16:38
#753
Jön az egységes EU-s betétbiztosítás
2015. november 24. 15:43


A bankunió harmadik pilléreként 2024-ig közös EU-s betétbiztosítási alapot és egységesen 100 ezer eurós betétvédelmet állítana fel az Európai Bizottság ma benyújtott javaslata - írja a Reuters. A nemzeti betétvédelem szerepét fokozatosan átvevő alapot a bankok befizetéseiből töltik fel.

Az egységes betétbiztosítási rendszer
az egységes bankfelügyeleti és
a bankszanálási mechanizmust egészítené ki

a bankunió harmadik pilléreként.
A bankunió befejezése nélkülözhetetlen egy rugalmas és virágzó Gazdasági és Monetáris Unióhoz.
- közölte Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke. Hozzátette: az új betétvédelmi rendszer a nemzeti betétbiztosítási rendszerekre épülne, és csak kölcsönösen elfogadott szabályok implementációja után lenne elérhető. Ehhez
el kell érni, hogy minden egyes ország a betétállomány 0,8%-áig feltöltött betétvédelmi alappal rendelkezzen, amely a bankok befizetéseiből áll össze. Ezt egészítené ki az Európai Betétbiztosítási Rendszer (EDIS), amelyet szintén a bankok befizetéseiből finanszíroznának, és fokozatosan, 2024-ig venné át a betétbiztosítási feladatokat. Egy átmeneti időszakban, 2017-2019-ben még 80%-ban a nemzetállamok állnának helyt a betétvédelmi alapjuk elégtelensége esetén fennálló kártalanítási kötelezettségért.
A testület közölte, hogy a tervet a következő hónapokban új javaslatokkal egészítik ki, a bankok szuverén kitettségének áttekintését is tartalmazni fogja. A kockázatosabb bankoknak magasabb, a kevésbé kockázatosaknak kisebb hozzájárulást kellene tenniük az egységes alapba.

bizony!!!
egységesebb eu-t!!
ez mondjuk az ultrásoknak megint rossz hír ))
_pampa_ 2015. 11. 24. 11:23
Előzmény: #751  szivacs
#752
A következő EB pedig Ausztráliában lesz?
Ott is európaiak leszármazottjai élnek jelentős mértékben.
szivacs
szivacs 2015. 11. 24. 09:26
Előzmény: #747  _pampa_
#751
Azért van némi bukéja annak, hogy egy "Európa-bajnokságot" Európán kívül rendezzenek meg...
Törölt felhasználó 2015. 11. 24. 08:48
Törölt hozzászólás
#750
Törölt felhasználó 2015. 11. 24. 08:47
Törölt hozzászólás
#749
_pampa_ 2015. 11. 24. 08:43
Előzmény: #747  _pampa_
#748
"A nyugat és Oroszország így egy oldalra került, de ez igazán csak az orosz repülőgép felrobbantása és a párizsi merényletek után lett nyilvánvaló. Amerika nagyrészt távol marad, Európa Párizsban, Brüsszelben és Hannoverben a terroristákat kergeti. Ha valamikor, most szükség lenne a teljes egységre és az Iszlám Állam gyors elsöprésére.

Ehelyett, ha lehajtott fejjel is, de rúgnak egyet az orosz medvébe, ráadásul úgy, hogy az ukrán ügyet már bukták, tehát értelme, tétje sincs a dolognak. Azzal indokolták, hogy a kelet-ukrajnai választások előtt nyomást kell gyakorolni az oroszokra. Ez azért szamárság, mert ettől az orosz nemzetiségűek még inkább Oroszország felé fognak húzni, az pedig úgy fog cselekedni, ahogy jónak látja, semmilyen szankcióval nem gyakorolhatnak rá nyomást azok, akik épp tőle függnek, miután per pillanat Oroszország az egyetlen, aki képesnek látszik az Iszlám Államot felszámolni, némi francia segítséggel."
link
_pampa_ 2015. 11. 20. 18:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#747
EB.

"A német úszóválogatott tagjainak több mint fele tervezi, hogy nem utazik el a december 2. és 6. közötti izraeli rövid pályás Európa-bajnokságra, mert a terrorfenyegetettség miatt veszélyesnek tarja a részvételt.

A német szövetség szóvivőjének közlése szerint a 25 versenyzőből 13 nem szívesen menne el most Netanyába biztonsági megfontolásból, de még maga a vezetőedző, Henning Lambertz is úgy vélekedik, hogy nem ez a legmegfelelőbb időpont az izraeli versenyzéshez. Mint mondta, ő a csapat végleges nagyságától teszi függővé, hogy útra kel-e.
Ugyanakkor olyan sztárok, mint Paul Biedermann és Marco Koch semmilyen aggodalmat nem fogalmaztak meg.
„Izraelben megfelelő a biztonság. Úgy vélem, máshol nagyobb a kockázat” – vélekedett Koch, aki a nyár, kazanyi világbajnokságon – többek között Gyurta Dánielt megelőzve – aranyérmet nyert a 200 méteres mellúszásban.

Biedermann úgy fogalmazott, hogy a biztonsági szempont nem befolyásolja őt a döntésében, Eb-indulása attól függ, hogy képes lesz-e elég gyorsan úszni a német bajnokságon. A gyorsúszó specialista tavaly kihagyta a dohai rövid pályás vb-t, majd nyáron, Kazanyban normál medencében harmadik lett 200 méteren.
A német szövetség az úszókra és az edzőkre bízza a döntést arról, hogy útra kelnek-e.
A magyar úszócsapat huszonhét tagú lesz, legalábbis ekkora keretet jelölt ki Kiss László szövetségi kapitány múlt szombaton a százhalombattai rövid pályás ob után."
rockmaster 2015. 11. 18. 23:43
#746
Brüsszel: szorosabb energiaunió jön

"A jelentés javaslatot fogalmaz meg az energiapiac újratervezetéséről, aktívabb részvételre ösztönözné az európai szereplőket az energiapiacon. Maros Sefkovic szólt arról, hogy a szolgáltatóknak és a fogyasztóknak is megfelelő villamosenergia-árakat szeretnének meghatározni. Hangsúlyozta, hogy az átmenet akkor lesz sikeres, ha egyidejűleg az árak szociálisan igazságosak és fogyasztóorientáltak maradnak."

Nagyon helyes. Végre felismerték a szegények és elesettekről való gondoskodás feltételeit. Gondolom ebbe beletartozhat az adók csökkentése a szegényebb rétegekben. Végre ebben is előremutató az EU, és példát mutat többek között a gazdagpárti magyar kormánynak.
Törölt felhasználó 2015. 11. 18. 18:13
Törölt hozzászólás
#745
szivacs
szivacs 2015. 11. 18. 18:01
#744
"A Juncker-ügy, avagy Orbán újabb jövőbelátó igazsága
14477606167815579_800x600
Juncker szavai nyilvánvalóan hazugok, hazug és becstelen maga az ember is. Politikusként, emberként egyaránt megbukott, alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére. Ahogy azt Orbán Viktor már 2014-ben megmondta. Sajnos, az idő elég gyorsan és nagyon véresen igazolta a magyar miniszterelnök éleslátását.

A párizsi merényleteket követően a muzulmán horda beözönlését támogató európai politikusok döntő többsége kussban maradt. Három – egyre inkább agyhalottnak tűnő – vezető azonban sietett leszögezni: nincs változás, továbbra is nyitottnak kell lenni a „menekültekre” Közülük is kitűnik ostobaságaival Juncker, Európa első embere. Az a Juncker, akiről Orbán már 2014-ben megmondta, hogy nem alkalmas arra, hogy Európát vezesse.

2013-ban, amikor az eu-s választások előtt, amikor az Európai Néppárt jelöltet keresett, Orbán harcolt Juncker jelölése ellen. Sajnos hiába, a többség – különböző politikai alkukat követően – beállt a luxemburgi jelölt mögé. Később, a 2014-es eu-s választások nyertese, az Európai Néppárt frakciója ragaszkodott Juncker EB elnökké választásához. Orbán az utolsó pillanatig küzdött, többször is rámutatva, hogy a luxemburgi politikus alkalmatlan arra, hogy vezesse Európát.

A háromból két erős ország – Németország és Franciaország – valamint az erős multilobbik ragaszkodtak hozzá, hiszen így egy általuk irányítható, alapvetően gyengekezű embert ültethettek az EB vezetői székébe. Olyasvalakit, aki – bár konzervatív politikusnak mondja magát – sokkal inkább liberális politikát követ, a nemzetállamok elnyomásával, a multik hatalmának és befolyásának növelésével, és a nyilvánvalóan megbukott multikulturalizmus erősítésével.

A multikulturalizmus erőltetése és a korlátlan német-francia befolyás jól érzékelhető Juncker minden cselekedetében és megszólalásában. Ez már olyan mértékben a személyiségének a részévé vált, hogy a realitás érzékelésére is képtelenné teszi.

Legkésőbb a vérgőzös párizsi éjszakán minden épelméjű ember számára nyilvánvalóvá vált, hogy az Európai Unió bevándorlással kapcsolatos politikája, hozzáállása megbukott és minden egyes nap, amely radikális változás nélkül telik el, növeli a veszélyt, a kiszolgáltatottságot.

Erre Juncker, ahelyett, hogy Európa biztonságának megteremtésén dolgozna, összerántott egy politikai pr csapatot. Semennyit nem volt hajlandó változtatni a muzulmán beözönlést feltételek nélkül támogató politikáján, hanem inkább azon dolgozott, hogy kitaláljanak gyorsan valami nyakatekert érvelést arra, hogy a gyilkos párizsi terrorakciók is a beözönlési politikáját igazolják.

Ezzel az utolsó emberi máz is leolvadt róla: végképp egyértelmű lett, hogy Juncker nem csak politikusnak, de embernek is a legalja fajta. Teljesen egyértelmű, hogy több mint száz ember életébe kerültek az ostoba politikai húzásai. Teljesen egyértelmű, hogy családok ezreinek ment tönkre az élete. Teljesen egyértelmű, hogy immár több száz millió uniós állampolgár élete forog veszélyben az ő felelőtlen tevékenysége miatt. Ő pedig nem hogy nem vállalja a felelősséget ezekért, hanem igazolást keres arra, hogy nem ő a hibás, nem ő tévedett, nem ő a hülye, hanem mindenki más. A tőle megszokott politikai gerinctelenség immáron emberi gerinctelenségbe csapott át. Föl sem fogja, hogy immáron emberek haltak meg miatta, hogy bizonyítottan milliók élete került veszélybe miatta. Ő a kibúvót keresi és az önigazolást: “Akik megszervezték és végrehajtották a támadásokat, ugyanazok az emberek, akik miatt a menekültek útra kelnek és nem az ellenkezője igaz. Ezért nincs szükség az európai menekültpolitika teljes felülvizsgálatára” – mondta simaszájúan Jean-Claude Juncker, miközben az áldozatok holtteste még ott hevert a terrortámadások helyszínén.

Ez az a politikai pr szöveg, amiért érdeme lenne visszaállítani a Szent Inkvizíciót és máglyahalálra ítélni, aki ezt kitalálta és azt is, aki tálalta.

Ezeknek a mondatoknak ugyanis nulla a valóságtartalma, viszont meggyalázzák az összes áldozatot.

Egyrészt tudnivaló, hogy a beözönlők döntő többsége nem a háború miatt jön, hanem jó esetben simán gazdasági menekült, rosszabb esetben új életteret akar foglalni saját fajtájának.

Másrészt az is teljesen nyilvánvaló, hogy a beözönlők között jönnek a terroristák, és jön az anyagi és szellemi támogatás a már Európában lévő terroristák számára. Jól érzékelhető, hogy radikális muzulmánok minden egyes beözönlő muzulmánnal, legyen az férfi, nő vagy gyermek, erősebbnek és erősebbnek érzik magukat! Minden egyes beözönlő muzulmán, még akkor is, ha neki személy szerint semmi köze a terroristákhoz, erősíti, bátorítja a terroristákat, hiszen azt érzik, hogy egyre nagyobb tömeg áll mögöttük.

Harmadrészt az is nyilvánvaló, hogy azok a beözönlő muzulmánok, akiknek most még semmi közük a terroristákhoz, később könnyen közéjük kerülhetnek. Ezért hamis az érvelés a bevándorlás támogatása mellett, hogy nem a mostani beözönlők közül került ki a párizsi gyilkos terroristák többsége, mert ez pont azt mutatja, hogy mindegyik mostani beözönlő, sőt, még leendő gyermekeik is potenciálisan terroristák.

Juncker szavai nyilvánvalóan hazugok, hazug és becstelen maga az ember is. Politikusként, emberként egyaránt megbukott, alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére. Ahogy azt Orbán Viktor már 2014-ben megmondta. Sajnos, az idő elég gyorsan és nagyon véresen igazolta a magyar miniszterelnök éleslátását.

link "
Törölt felhasználó 2015. 11. 18. 16:25
Törölt hozzászólás
#743
Törölt felhasználó 2015. 11. 18. 16:25
Előzmény: #741  szivacs
#742
persze pipacs ))
szivacs
szivacs 2015. 11. 18. 16:22
Előzmény: #740  Törölt felhasználó
#741
Bejelentkeztél skizó No.2.-nek.

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek