Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 17:54

Új, demokratikus Médiatörvény - Létrejövő Médiegyensúly!  

Eredményekben, Egészségben, Összefogásban és Szeretetben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!



Az idő megérett arra, hogy ezt a fórumot is megnyithatjuk hál'Istennek! :-)



20 év kellett, hogy Magyarországon el kezdjen kialakulni a médiaegyensúly!

Azonban pozitív változások vették kezdetét, és a 2011-es év a demokratikus médiarendszer éve lesz!



Íme a nagyszerű hír:



Megjelent a médiatörvény a Magyar Közlönyben



link



Továbbá nemzeti érzelmű, polgári szemléletű vezetői lesznek az M1-nek és M2-nek is!



link



Kinevezték a köztévé két csatornájának új vezetőit

Medveczky Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1 vezetőjévé Rákay Philipet, az m2 intendánsává pedig Süveges Gergőt nevezte ki - közölte az MTV.



A nemzeti összefogás létrejött a Médiatörvény ügyében is!


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2011. 01. 02. 22:22
#40
szolgálati közlemény: tereskova épp' most borítja a hetihetest - a fiúk ki vannak zökkenve :-)
most van szünet, nézzétek a második félidőt!
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 22:17
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#39
Megkapta a 13. havit...
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 22:17
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#38
mégis, mi a fene ennek az L. simon gyereknek a szakmája, foglalkozása? nem találtak egy értelmesebb majmot helyette?
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 22:10
Előzmény: #34  watson
#37
Mi a baj azzal tilosos határozattal?!
gazmber 2011. 01. 02. 22:07
Előzmény: #34  watson
#36
ő is pont erre gondolt sztem -:)... nem fognak már végre vértől csepegő pofával komcsizni, libsizni, zs..ózni a szennymédiák..-:)
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 22:05
Előzmény: #34  watson
#35
Az tényleg vicces, hogy ez a fazon? (BKB) miközben másokat bértopikolónak nevez, telesz@rja ilyen szövegekkel a fórumot.
watson
watson 2011. 01. 02. 21:13
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#34
B, sokat fizetnek hogy ennyire pörögsz?

Talán hazai tájon kéne egy kicsit söprögetni! ;)
HírTv-ben rendben van a kiegyensúlyozottság?
Nincs benne semmi rágalom, gondolom ;)

A médiahatóság meg kiröhögteti magát nélküled is. Lassan számlázhatja a sponzori pénzeket Ice-T-nek :))

Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 20:42
#33
"(...)Ez csak egy legenda, ami itt zajlik Magyarországon. A sajtószabadság tárgykörébe akarják besorolni a rágalomszabadságot és még egy sor dolgot - mondta L Simon László.(...)"

Ezzel én is nagyon egyetértek, ennyi a lényeg,és ez szól watson-nak is!
A rágalmazás nem egyenlő a kritikával éas a sajtószabadásággal!
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 20:40
#32
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 20:40
#31
Nem jár automatikus halasztás a médiahatóság bírságainak befizetésére bírósági eljárás esetén sem - mondta el L. Simon László kedden, a Duna TV Közbeszéd című műsorában. A politikus szerint a sajtószabadságnak nincs vége, ellenben sokan a sajtószabadság tárgykörébe akarják besorolni például a "rágalomszabadságot".

Utoljára frissítve: 2010. december 22., 13:58

Szükség van az illegálisan működő, a személyiségi-, közösségi- és egyéb alkotmányos alapjogokat sértő orgánumok korlátozására, mint ahogy a sajtószabadságra is szükség van Magyarországon - nyilatkozta L. Simon László, a parlament kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnöke a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában kedd este.

A politikus az aznap elfogadott új médiatörvényt ért bírálatokról azt mondta: e támadások nagy része alaptalan és méltatlan, ráadásul olyanok fogalmazzák meg ezeket, akik el sem olvasták a törvényt, és a kákán is csomót keresnek. A politikus úgy nyilatkozott: a most elfogadott szabályozás nem ad automatikus halasztást a médiahatóság kiszabta büntetések befizetésére akkor sem, ha a megbírságolt megtámadja a hatóság döntését - erről, tehát a halasztás lehetőségéről a bíróságnak kell majd döntenie minden egyes esetben.

A bíróságnak van mérlegelési jogköre. Mondhatja azt, hogy úgy ítéli meg: a médiahatóság által kiszabott bírság mértéke valószínűsíthetően arányban van azzal, amit az adott médium elkövetett, és nem dönt a halasztó hatály mellett. De dönthet úgy is, hogy megvizsgálja az ügyet és ezért halasztó hatállyal bír - szögezte le a fideszes médiapolitikus.

Megjegyezte: számos más hatóságnál nincs is lehetőség halasztás kérésére; ha például valakit megbüntet az APEH, az köteles befizetni a díjtételt, máskülönben azt az adóhatóság behajtja rajta, majd az illető pereskedhet az adóhivatallal éveken át az igazáért.

A Közbeszéd felvetésére, hogy kell-e olyan szankciókkal sújtani a médiát, mint amelyeket az APEH gyakorolhat, L. Simon László úgy reagált: Németországban súlyosabb büntetési tételeket szabnak ki; az Egyesült Államokban pedig az ott készült filmeket sem mutatják be vágatlanul, vagy másképp vágva vetítik, mint nálunk.

Ez csak egy legenda, ami itt zajlik Magyarországon. A sajtószabadság tárgykörébe akarják besorolni a rágalomszabadságot és még egy sor dolgot - mondta L Simon László.

"Sajtószabadságra szükség van"

A kormánypárti politikus leszögezte: határozottan azt az álláspontot képviseli, hogy sajtószabadságra szükség van, ahogy politikai véleményműsorokra is.

Mindegyik politikai oldalnak legyen joga és lehetősége elmondani a maga álláspontját. A politikailag elkötelezett magántársaságok - újságok, televíziók, internetes honlapok - mondják el nyugodtan a véleményüket, ahogy eddig is elmondták. De nem akarjunk minden jogszerűtlen, a közösségi jogokat sértő dolgot a sajtószabadságba belegyömöszölni, és úgy tenni, mintha a magyar média tökéletes lett volna az elmúlt húsz évben, minden jól lett volna és majd most fog megszűnni a sajtószabadság - hangzott a beszélgetésben.

Azok bírálják, akik nem is olvasták

A médiatörvényt kritizálók egyik véleményére, miszerint a parlament gumiszabályokat hagyott jóvá az új médiatörvényben, és ezek alapján könnyen bírságolhatóvá válnak az egyes médiumok, L. Simon László úgy reagált: a médiatörvényben rögzített kritériumok körülírása a médiatanács feladata lesz, az pedig egyszerűen nem igaz, hogy gumiszabályokat alkottak volna. Ezzel az erővel az alkotmányt is gumiszabálynak lehet nevezni, az Alkotmánybíróságot pedig politikai testületté lehetne minősíteni - szögezte le a kormánypárti politikus.

Hozzátette: a médiatörvényt ért támadások nagy része alaptalan és méltatlan, ráadásul "olyanok támadják, akik el sem olvasták a törvényt, és a kákán is csomót keresnek". Ha a reményeimet kifejezhetem: abban bízom, hogy sikerült olyan jogszabályt alkotnunk, amely lehetőséget teremt az illegálisan működő, személyiségi-, közösségi- és egyéb alkotmányos alapjogokat sértő orgánumok korlátozására. Főleg az olyan orgánumokéra, amelyek például a magyar államnak bevételt termelő MTI híreit átírva, rendszeresen közzéteszik azokat, tehát lopnak és még hamisítanak is. Szükség van rá, hogy az ilyen orgánumok - mert inkorrekt és jogszerűtlen a működésük - korlátozva legyenek - szögezte le L.Simon László.

A bulvármédia jogsértései ellen is fel akartak lépni

Korábban azt mondtam, hogy a bulvármédiára is oda kell figyelni, a politikai publicisztika pedig olyan műfaj, amely alapvetően nem igényli a kiegyensúlyozottságot - mondta kérdésre válaszolva a parlament sajtóbizottságának elnöke.

A bulvármédia kapcsán megismételte korábbi nyilatkozatát: a sajtószabadság mögé ne bújhassanak el azok, akiknek a tevékenysége egyáltalán nem a sajtószabadság tárgykörébe tartozik. Mondjuk egy bulvárlap címlapján valakit titokban lefényképezve közzéteszik a fotókat úgy, hogy az illető nem járult hozzá, és durván sérti az ő személyiségi jogait - említett egy példát a politikus.

A Közbeszéd kérdésére, hogy miért nem hagyják meg az ilyen vitákat az egyén és az adott orgánum vitájaként, és miért kell ebbe hatóságilag beavatkozni, L.Simon azt mondta: Magyarországon a sajtóperek hosszú évekig elhúzódnak. Nemcsak a személyiségi jogi perek, hanem a lakossági panaszokra épülő eljárások is, amelyek korábban az ORTT hatáskörébe tartoztak, a szankciók pedig nevetségesek voltak - tette hozzá.

A magyar televíziónézőket nem elégíti ki az, hogy mondjuk délután négykor egy olyan reklámot közölnek, ami durván sérti a gyermekek jogait, vagy este nyolckor durva erotikus jelenetet láthatnak egy valóságshowban, s majd három évvel később elsötétül az adott csatorna képernyője harminc másodpercre, vagy húsz percre -fogalmazott L. Simon László.

"Mong Attila helyében nem léptem volna ezt"

Nem tartom szerencsésnek Mong Attila lépését, az ő helyében ezt nem léptem volna meg - kommentálta a Közbeszéd kérésére a Magyar Rádió műsorvezetőjének kedd reggeli lépését. Mint ismert, az újságíró az élő adás műsorvezetőjeként egy percre elhallgatott, mondván: a hatályos törvények és a rádió szabályzata nem teszik számára lehetővé, hogy a médiatörvény elfogadásáról szóló hírhez kommentárt fűzzön. Azért nem tettem volna meg, mert a sajtószabadságot nem kell eltemetni, mert nincs vége a sajtószabadságnak - mondta L. Simon László, hozzátéve: nehezen fogalmazna meg egyéb véleményt ebben a kérdésben, mivel nem látja tisztán, milyen munkajogi feltételek mellett dolgozik Mong Attila a Magyar Rádiónál.

(Duna TV-fidesz.hu)
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 20:32
#30
link

Érdemes figyelemmel kísérni, és Mindenki megismerheti az Új Médiatörvényt, és ezáltal egy új Médiakultúra fog kialakulni!
A törvénysértéseket, bírságokat is elkerülheti bármelyik sajtóorgánum, ha a törvény minden egyes betűjét betartja, és ismeri a törvényszöveget. A sajtó magát is szabályozni fogja szvsz., ha megismeri az új törvényt, szóval tájékozódjon Mindenki!!
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 20:23
Előzmény: #28  watson
#29
én tényeket, híreket linkeltem. miezzel a baj?
Amúgy meg a rágalom,ócsárlás,nácizás,stb. nem egyenlő a kritikáva.bár egy liberálisnak ezt hiába mondja az ember,hisz ők meg szokták,hogy az ő kritikájuk csak rágalmzásból,fasisztázástból,stb. áll.szóval normális kritikának helye van szerintem is.pl.l ehülyézni a másikat azért mert tényeket,híreket hoz ide,az sem kritika...

amúgy meg nem velem kell vitatkozni ezügyben... én csak linkeltem,stb.

:)

üdv.!!
watson
watson 2011. 01. 02. 20:09
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#28
Ez itt a tény, a többi csak körítés ;)

"Az egyik legnagyobb videómegosztó portál statisztika görbéjén jól látszik, hogy december végéig szinte alig hallgatták Ice-T számát, azóta viszont, hogy a médiahatóság vizsgálata nyilvánosságra került, meredeken emelkedett a görbe. A térképről leolvasható: a letöltések alapján a világon Magyarországon a legnépszerűbb a rapper It’s on című nótája." link

:DD

Ezek szerint a médiahatóság /by Szalai/ szeret logikátlanul dolgozni? gratulálok :))

Amúgy Szalai Annamária jó fej és sok dologban igazat adok neki, annak ellenére, hogy gusztustalannak tartom azt a politikai tevékenységet amit te itt éltetsz, hogy a média elszürkítésére, kritikát megfogalmazók megsemmisítésére törekszik.
Tőled is már csak az hiányzik hogy sárga csillagokat tűzködj azokra akiket "libsinek" tartasz.

Mindketten tudjuk amit te meg is fogalmazol, hogy ez a média törvény politikai célokat akar megvalósítani. Ez kb. 100 év visszalépés a demokácia felé vezető úton... márha azon vagyunk még.
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 19:57
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#27
Hát lelkes vagy az biztos:)
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 19:49
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#26
bocsi.kimaradt valami:
Szóval helyesen: MédiaTörvényt sértő honlapok,fórumok,stb. Szerkesztőségei...csak gyorsan írtam,de én objektív vagyok legalább.
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 19:46
Előzmény: #10  watson
#25
Ejnye,bejnye! Nem elferdíteni a tényeket!

Idézem:

"(...)A hatóság szerint csak a december 31-ig érvényben lévő, korábbi médiatörvényt alkalmazzák,(...)"

Az előző Médiatörvény alapján történt a vizsgálat elindítása! A cikk is rávilágít az előző törvény logikátlanságára, összevisszaságára...
Ezentúl kicsit máshogy lesznek a dolgok!
Az előző törvény ezek szerint elég rossz volt!
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 19:44
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#24
majd a médiatörvényt sértő ballib. honlapok,fórumok,stb szerintm észre fogják venni magukat 1-2 nagyobb pénzbírság,szakció után!
Amúgy lakossági, közösségi összefogás i kell ám, hogy a törvényt sértő adott netes médium,honlap,fórum,stb. törvénysértéseire fény derüljön hamar,szóval Magyar testvéreim,mindenki nyugodtan forduljon panaszával a Médiahtósághoz, ha törvénysértést észlel! Ez jótanács Mindenki felé!
A Média is viszonyulni, alkalmazkodni fog a Törvényhez!
Szóval fontos az állampolgári bejelentés is!

Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 19:40
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#23
akik amúgy is libsik,azoknak teljesen mindegy,mit ír a másik nézetű ember.a portfolio.hu topkkjaiban mindig sok libsi volt,és bérfórumozó,ezen ninc smit csodálkozni.de szerintem ez változik azért.plusz nem hiszem,hogy sokáig létezhetnek pl. Fidesz-gyalázó topikok...
ébrsztő libsik! itt az új médiatörvény! kicsit gondolkozni kéne és olvasni,szöveget,törvényt értelmezni!

Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 19:37
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#22
A közös összefogás mindig fontos, és most nemzeti Kormányunk van, most kell komoly nemzeti kérdéseket lerendezni véglegesen, pl. termőföld-ügy is. amíg van 2/3! Új alkotmány szuper lesz úgy néz ki ,Szent Korona-tanra való hivatkozás is benne lesz nagy valózínűséggel az eddigi hírek alapján.
Szóval nyugi,a Médiatörvény pedig midnen magyar embernek az objektív tájékozódáshoz, a tények pontos megismeréséhez nag segítséget nyújt, szóval az emberek is jobban tudnak dönteni majd az ország sorsával kapcsolatban.

Plusz n feledjük listás szavazati jog az Összes Határon túli magyarnak! Ez is jó lenne!
Semjén Zsolt magánvéleményét érdemes elolvasniezzel kapcsolatan, majd külön fórumot érdemel ez is ezévben!
Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 19:31
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#21
Na hálistennek!
Még egy két ilyen nívós hozzászólás és a jelen fórumozók egyre nagyobb hányadában indulnak meg a ballib érzelmek...

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek