Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 11. 28. 18:48

BUX1112  

Sikeres 2011-es évet kívánok mindenkinek.



Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 10. 24. 00:53
Előzmény: #17119  MegmondoEmber
#17120
Annyira bonyolult lett, amit nekem írtál, hogy már nem is értettem ilyen kései órán. :)
Sztem a cégfundamentumokat nem olyan nehéz belőni, már sok jó tippet láttam ilyen téren, persze pl. az otit azt most nyilván nem lehet megmondani...
A leminősítéssel kapcsolatban meg: nyilván ez is közrejáccik a nyugati indexekhez való masszív elmaradásban...
MegmondoEmber 2011. 10. 24. 00:14
Előzmény: #17107  MegmondoEmber
#17119
Lassítsunk egy kicsit. Semmiről sem szóltam "utólag". Írásom első felében néhány jellemző idézetedben mutattam meg a tökéletes irrealitást, ezen elméleteid tévessége, haszontalansága ténykérdés (ebből következőleg mindenképpen használható az eltévelyedett jelző). Tudom, hogy számodra nem látszik, hiszen a tévedés definíciója az, h a tévedésben lévő nem tudja ezt magáról. A második felében pedig új kereteket állítottam fel neked, amelyeket továbbgondolásra ajánlottam, hiszen ha van bennük igazság, akkor az a bukásodat hozza majd. Nem teljesen egyértelmű számomra, h tényleg csak ilyen kis pozíciód van, és ilyen jó átlaggal (hosszú építgetés, fedezet emelés?), de adja az Isten, h tényleg így legyen. A legfontosabb, h magadnak ne hazudj, mi csak üres nickek vagyunk, nem tartozol elszámolással felénk.
Érdekes viszont az a már-már tárgyi tévedés kategóriába eső megjegyzésed, hogy természetellenes a piac mostani reakciója. A valóság ez: teljesen természetes, és elvárható. Ha elindul egy új trend, akkor az első hatalmas esés után optimális esetben a reménykedők hada nagyon éles és magas korrekciót csinál. Ez a kettes hullám, ami normál esetben 60-70% korrekciót, és a letörési szint visszatesztjét hozza. Ergo snpnél 1270-90 lenne ez a szint, buxnál a 20k. Ebből kell kiindulni, ezt írtam pár hete is. Persze ez nem mindig van így (a bux 2007-ben pl csak vmi 25%-os korrekciós szintecskét tudott összehozni). Tehát a shortépítgetés nem rossz dolog most, ha megfelelő ráhagyással csinálja az ember, én a teljes általános tőzsdei létedet céloztam meg a kis irományomban.

Daneric sokszor nem találja el szegény a rövidtávú irányt, de azért ügyesen csinálja, és azért tűnik úgy, h sokat téved, mert mindig egy lehetőséget ábrázol, márpedig mindig két irány van. De most pl. nagyon nagy mákja volt, és tökeletesen eltalálta a legalját okt. elején. Érdemes megnézni ebben a posztjában a rövid, és hosszabbtávú képét, leginkább pedig a brutálisan extrém szintre ért szentiment görbét: link
Nagyon jól alátámasztottan, nagy esélye volt a bomba emelkedésnek, és meg is történt. Én is egy 3 hullámos emelkedésre szavaztam az aljtól, de az, h a nasdaq 3 hullámmal csinált aljat elvileg két dolgot jelenthet: vagy hosszútávú alj volt új csúccsal, vagy csak a felfelé korrekció része volt, és abból egy darab felfelé impulzus után összeomlás jön. Az a gond, hogy teljesen töredezetté vált a világ, sok index, sokféle lehetőséggel, de kár mindenen agyalni, én a már említett legegyszerűbb alapfeltevésből indulok ki, ultra nagy óvatossággal megfűszerezve.

Bogi007:
Szia
nagyjából már leírtam mit várok (ezt megtettem pár hete is). A kettes hullám végeztével összeomlás, Bux 5000 alá. A héten kiszálltam most a longból, mert már nehezen bírják az idegeim.

upgrayeddAKS:
Nincs rá okosságom. És nem a shortolás ellen szóltam, arra gyúrok én is, csak nem szeretnék megégni. Én a hosszú távon napizók ellen szóltam, nekik van marha nagy esélyük a bukásra. Az időnek csak kis részében lehet valamire való elképzelése az embernek az éppen esetleges irányról, az nonszensz, h vki állandóan a piacon legyen!
A fő trendre nekem is ez a tippem, viszont minden pénzemmel fogadnék arra, h nem "mutyi" volt az emelkedés, ugyanis ez a szó értlemetlen, emellett pedig lásd az előzőeket: természetes korrekció.

Flynn: ez mutatja leginkább, h mekkora nagy vicc az ehhez kapcsolódó szakmák nagy része. Amíg nem a maga pénzével játszik, addig mindenkinek nagy a szája. A cégek fundamentumainak, az ország helyzetének, vagy a szentimentnek-pszichónak a megítélése nagyon szubjektív, és az időtávok is becselezhetnek, ezekkel én nem is foglalkozom. Minek még pluszban belevenni teljesen bizonytalan kimenetelű valószínűségi változókat egy olyan egyenletbe, aminek a kimenetelén lévő (adott időtávon, adott irányhoz rendelt) 50%-ot akarjuk 60-70-re feltornászni, hogy esetleg alkalmas legyen a belépésre? Bőven elég a chartot figyelni, az is elég rejtélyes, kár bonyolítani. Nagyjából tudom, h szarban vagyunk, ez alátmasztja a hosszabb elképzelésemet, de a hullámlovaglás révén rövidtávon pl. nem lepődök meg, h miért emelkedünk ekkorát.
Ha tényleg leminősítenek, akkor valsz. derékszögben fogunk esni (ugye az alapoknak kötelezően adni kell majd minket). És miért ne tennék, hiszen negatív kilátás volt hozzánk rendelve, és mostanában világszerte mindenkit levágnak, de a bóvli kategória az nem tréfa. Erről a döntés elvileg 3-4 hét, de előtte már tudni fognak róla akiknek kell, szóval kezd forrósodni a talaj.

1-2 hétre elég is lesz ennyi írás a részemről.
Törölt felhasználó 2011. 10. 23. 22:05
Előzmény: #17117  Törölt felhasználó
#17118
Az utolsó mondatod a KULCS szerintem!
"az amerikai indexek csak 8%-kal vannak lejjebb a májusi csúcsukhoz képest, de a BUX 30%-kal!!"
Ez nagyon igaz!!! Az amcsik visszarángatták a mélyből a DOW-t saját részvényeseiknek, mig a BUX-ot erőltetetten, erőszakkal nyomták le a sárga földig a SEMMIRE!!!!! Legalábbis ekkora fokú esést még a xar nki-i környezet sem indokol!!
Ezért én Megmondóember pártján állok, és úgy gondolom, hogy a shortosok már BŐVEN gennyesre kereshették magukat a BÉTen (ezt egyébként Eros is megerősitette, amikor a számlaegyenlegével hencegett). Én készséggel el is hiszem neki hogy tele van lével a shortból...
Most a longosok következhetnének... De lehet hogy nem igy lesz, és tovább nyúzzák nekünk kisbüfiknek a bőrét...
én már mindent el tudok képzelni itt a BÉTen...
Törölt felhasználó 2011. 10. 23. 21:44
Előzmény: #17116  Törölt felhasználó
#17117
Csak hogy magyarázzam magam :) :
Erosnek igaza lehet a shortvárakozással kapcsolatban.
MegmondoEmbernek a pedig jogos a saját nézőpontja.
Merthogy azt ne felejtsük el, hogy az amerikai indexek csak 8%-kal vannak lejjebb a májusi csúcsukhoz képest, de a BUX 30-cal...
Törölt felhasználó 2011. 10. 23. 21:33
Előzmény: #17107  MegmondoEmber
#17116
Nem akarok beleszólni a helyi összecsapásba :), csak elmesélem, hogy tavasszal több befektetési tanácsadóval, tőzsdés szakemberrel volt szerencsém találkozni 1-2 hónapos időtávon belül.
Mindenkiből dőlt az optimizmus, hogy mennyi pénz van az országban a manyup pénzek beáramlása miatt, mekkora plusszal zárjuk az évet (lehet mind fideszes volt), az mnb-nek soha nem volt ekkora a valutatartaléka, mennyni cash-e van a nagy cégeknek a világban... és nyomták, hogy a BUX 30 ezerig megy majd stb.
Én úgy gondoltam, hogy sztem az egy álom csak, hogy az indexek olyan magasságokban vannak lassan, mint a válság előtt, miközben minden ország egy szarkupacban ül, igen mi is (hónapok óta 100 milliárdos nagyságrendű lyukakat tömködnek folyamatosan, hol van már az év végi pluszban zárás...?), nem beszélve a görögökről, akikről mindenki tudja már 1 éve, hogy csődbe jutottak, csak még nem mondták ki a végső szót, a cégeknek meg hiába van sok pénze, mert a fogyasztókból élnek, akiknek meg nincs szinte sehol a világon.
Szóval dacára a sok nálam sokkal tapasztaltabb, sőt napi munkaszinten ezzel foglalkozó (!) szakértő véleményének én azért csak nyitottam pár shortot...
Persze a BUX is elment az akkori 22 ezerről 25 ezerre...
Aztán hol van most?
Ennyit Eros oldaláról.
Másrészről viszont a cégek árazása nálunk most már inkább az ország szar helyzetéből fakad, mint a saját fundamentumaikból.
Ezért esetükben nem tartanám reálisnak a további esést. Persze eshetnek még a pszichó miatt, de hosszabb távon emelkedniük kell, mert profitábilisabbak a jelenlegi árazásnál.
Tessék, mindenkinek mondtam vmit. :)
Eros 2011. 10. 23. 19:57
Előzmény: #17112  Törölt felhasználó
#17115
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 10. 23. 15:21
Előzmény: #17107  MegmondoEmber
#17114
a ki-be ugrálós short-stop cikluisok ellen is van pár okosság a tarsolyodban? azért is kérdem, mert a beragadás kevésbé jellemző Erosra, mint a longosokra, de tény, hogy (utólag könnyű megmondani) igazán hatékony az lett volna, ha türelmesen vár mindenki a csúcsra... hidd el, a ki-be ugrálós dologgal sem volt egy leányálom ez az emelkedés, mert bőven akadtak olyan jelek, amikre indítani lehetett a shortokat, aztán azok sem voltak megbízhatóak... márpedig a fő trend akkor is short, ha ez az emelkedés nem mutyi volt (amire azért nem fogadnék a helyedben komoly összeggel)

azért azt se feledjük, hogy a JPM saját magát shortolja :) bár nem a részvényt, hanem "csak" a CDS felár növekedésére fogad, de azért ez jelent valamit... a bennfentesek shortolnak/eladnak, és azok vesznek csak, akik még mindig nem látják, mekkora kakakupacot igyekszik visszalapátolni a döglött lóba a mutyibanda
Törölt felhasználó 2011. 10. 23. 14:38
#17113
Ahogy a pókerben mondják: "ha már félórája játszol, és még mindig nem tudod, ki a balek, akkor te vagy az."
Törölt felhasználó 2011. 10. 23. 13:38
Előzmény: #17107  MegmondoEmber
#17112
Szia

Csak röviden megkérdezhetem milyen pozid van és hogy mit vársz???
Törölt felhasználó 2011. 10. 23. 13:35
Előzmény: #17107  MegmondoEmber
#17111
Jó ötlet mi?
Eros 2011. 10. 23. 13:33
Előzmény: #17109  Eros
#17110
Eros 2011. 10. 23. 13:13
Előzmény: #17107  MegmondoEmber
#17109
. a másik..nagyon soakaknak ellenszenves...főleg a lonba ragadtaknak, hogy valaki shortolással is megpróbál pénzt keresni...
....az pedig, hogy a mostani emelkedő korrekció bukót hozott eddig számomra...csak pill. helyzet...
...de már ebből is sikerült lefaragnom..napizással nem is keveset...
....jelenleg 160 k. shortom van nyitva...átlag valahol 16800 körül...
...számomra ez még elviselhető veszteség...és hidd el...ha tényleg a feje tetjére áll a világ...nem fogom tétlenül nézni, ahogy 20k. megy....
....egyenlőre fedezem rv. longal...ha marad ez az optimizmus...
...de a magyar piacra másképpen kell tekinteni. mint a többire...mi már egy éve külön életet élünk...még akkor is...ha időként úgy látszik, hogy együütt mozgunk azzal....
...a bux két éve lassan lefelé tart...és még hol a vége....
Eros 2011. 10. 23. 12:53
Előzmény: #17107  MegmondoEmber
#17108
...még egy utólag mindnet megmondó okostolyás....
...erre csak annyit mondok...priviben év végén elküldöm majd neked, az éves realizált eredményem....ami hidd el...vaskos +..még most is...de addigra még több lesz....
...s eltévélyedve csak azok vannak...akik, a mostani helyzetben...mindegy mi lesz az Eu csúcs vége...happyn látnak mindent...és szárnyalásról álmodoznak, mert már nem 500 mrd. euro kell az Eu. pill. fentartásához, hanem 2000 mrd....
...amit nem is tudják, miből és honnan teremtenek elő...
..valószínű..itt is előkerül a pénznyomda...ami tudjuk mihez vezet
majd....
...számomra ezért természetellenes a piac mostani reakciója...és emelkedése...
..de tudom idővel itt is jön a kijózanodás...ha csak hetekre is...de a piacok szép mély aljakat fognak ütni...
MegmondoEmber 2011. 10. 23. 11:54
#17107
Bokros teendőim miatt csak most tudok jelentkezni, és csak ritkán néztem be az elmúlt hetekben, da azért lássunk két eltévelyedett kollégát:

totoro :
"OTP-ben valami eszement vevő tombol ma. Leeht hogy megint veszik magukat? "

És azt hiszem erre többször is rápörögtél. Könyörgöm, ébredj fel! Amikor vettek is saját részvényt, az max 1-3%-a volt a napi forgalomnak, tehát tökéletesen elenyésző az áralakulás szempontjából (de mennyiségben is)!

Érosz, ne vedd személyeskedésnek, de a te esetedben hosszúra fogom a dolgot:

"..ja és mellesleg nálunk is erre játszanak a tetves alapok...tudják hogy sok short van nyitva...ezért go up...és akinek már nincs fedezet likvidálni jó magasan...
...majd amikor már sokan zártak és a long lesz túlsúlyban..mehet az ellenkezője....
...kegyetlen világ ez...a gyengéket kicsinálják...

..nagyon a sc.-re mentek...szarnak mit hoz a jövő..lényeg kipréselni a pénzt valahonnan...

nagyon erőltetnék még a felt...nem volt elég a shortosok kirázása és szívatása még....
...mert csak ez volt az alapja az elmúlt két nap emelkedésének...mástól már nem tudtak pénzt elszedni..."

Úgy látszik itt sokkal súlyosabb problémákkal állunk szemben. Itt láthatóan az önigazolás érdekében már makacsul megkövesedett, felesleges és értelemetlen összeesküvéselmélet-gyártás folyik a legmagasabb szintken. SÚLYOS!
MÁSIK SÚLYOS PROBLÉMA:
- állításod szerint megingathatalan szabályrendszered van.
- Ehhez párosul, hogy azt hiszed, legtöbbször helyesen látod az irányt,
- tehát mindent összevetve te tudod mit csinálsz, ergo meg tudsz ÉLNI a tőzsdézésből.
Erre ajánlok egy homlokegyenest ellenkező keretet, tehát negáljuk meg az előző feltevések mindegyikét (az átkeretezés képessége olykor nagyon hasznos felismerésekhez vezethet):
- a szabályrendszered nyúlik mint a rétestészta. Abból következőleg válsz megengedőbbé, h mély meggyőződésed és elkötelezettséged van egy adott irány felé. Lásd: hónapos időtávon 15000-től shortolod 18000-ig (s ha kell akár 20000-ig is) a Buxot. Miközben ezelőtt csak napi, max pár napi pozíciókat vettél fel. Ez alsó hangon is 5-6 millió forintos buktát jelent. Magadnak esetleg nem vallod be, hogy az egész éves MUNKÁD odaveszett. Annyit elvállalsz, h az utolsó két havi időtöltésed felesleges volt, de azt már nem vallod be, hogy az egész éves időtöltésed semmivé vált. /Ahogy bevallottad (magad előtt is), h már fedezetet kellett bővítened, az már egy jó lépés előre!/
- leggtöbbször nem látod helyesen az irányt. Amikor helyesen látod, az csak a szerencsének köszönhető, és csak HISZED, h jól láttad a dolgot (->ez is egy új keret).
- az előzőekből is következően NEM tudod, hogy mit csinálsz, ergo ez nem megélhetés, NEM MUNKA, hanem egy fájdalmasan értelmetlen, ráadásul nehéz és haszontalan időtöltés. /Igaz, h már gyúlt némi fény, amikor elismerted, h ez a tevékenység igazából szerencsejáték./
Ehelyett lehetne dolgozni is, alkotni, létrehozni valamit. Lehetne a családdal tölteni az időt (nyugodtan, nem idegeskedve, esetleg kiteljesülve, és nem pedig frusztrálódva, mintha ennél a fájdalmas hobbinál maradnál).
Ha netán ezek a keretek csak részben is tartalmaznának igazságot, akkor a bukásod előre kódolt, és borítékolható. Minél hosszabb ideig játszol piros-feketét a rulett asztalnál, annál biztosabb, h bejön a nulla.
Hosszútávon sokaknak lehet igaza (bár a jó helyzetlátás és valóságérzékelés mellett még itt is nagy szerepe van a szerencsének), de a rövidtávú, nem jól menedzselt manőverezésekben bárki kivérezhet. Érdemes-e hosszú, idegörlő, frusztráló módon önként kivérezni?

Ezek csak gondolatébresztők voltak, azért mentem bele ilyen részletesen, mert biztosan sok másra is igazak lehetnek ezek a dolgok, v hasznosak lehetnek.
Nem kétséges, hogy lehet évtizedeken át is nyereséggel JÁTSZANI itt, de igazából sosem fogjuk megtudni, hogy ez mennyire a szerencse műve (a szubjektív percepciókat és érveléseket hagyjuk). Aki erre adja a fejét, annak igenis tudnia kell, hogy mit csinál, és kemény szabályrendszerrel kell, h rendelkezzen.

Egy múltkori témához még: akkor most elesett a tavalyi alj, vagy nem esett el??? link
Rövidre fogva: gondolkozzunk, hasznájuk a fejünket!!!
Törölt felhasználó 2011. 10. 21. 18:47
Előzmény: #17090  maxwax
#17106
Egyes kérdésekben van döntési terv, más kérdéskörben pár napon belül meg fog születni. Vasárnap és szerdán már konkrét döntések lesznek. Jövő héten nagy emelkedés lesz a piacokon, ha megszületnek a megoldások, természetesen mind az sp, mint a dax úgy átmegy az ellenállásán, mind kés a vajon...
maxwax
maxwax 2011. 10. 21. 17:07
Előzmény: #17103  upgrayeddAKS
#17105
17530, akkora eufória nincs, én magasabb zárót vártam
Törölt felhasználó 2011. 10. 21. 17:05
Előzmény: #17099  apocca
#17104
csak ténymegállapítás volt, itthon továbbra is esést várok.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 10. 21. 16:58
Előzmény: #17098  Törölt felhasználó
#17103
majdnem lemaradtam a 470-ről, így viszont elég keveset sikerült indítani...
Törölt felhasználó 2011. 10. 21. 16:49
Előzmény: #17100  Törölt felhasználó
#17102
Miből gondolod?
Törölt felhasználó 2011. 10. 21. 16:49
Előzmény: #17100  Törölt felhasználó
#17101
..na léptem jó hétvégét mindenkinek..

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek