Topiknyitó: Portfolio 2010. 11. 08. 12:09

Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót  

Ugrás a cikkhez
Hétfőn ismertette a 98 százalékos különadóról szóló új kormánypárti javaslatokat Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. Azt mondta, a nyugdíjba menőknek nem kell a különadót megfizetniük, a munkavállalók pedig a vezető beosztásban dolgozóknál 1,5...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=141039
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 11. 09. 11:00
Előzmény: #138  Törölt felhasználó
#140
a moderátori figyelmeztetés elkerülése érdekében és a pc szellemében javasolom a "sematikusan gondolkodó kis pöcs" kitétel "hasznos hülyeként" történő értelmezését. utóbbi elfogadott a politikatudományban.
Törölt felhasználó 2010. 11. 09. 10:52
Előzmény: #136  jumbo2
#139
Drop, ez nem hülyeség. De értem, hogy miért nem válaszolsz. Azért, mert az általam írt példa pontosan rávilágít arra, hogy mekkora HÜLYESÉG az az érv, amit használsz a 98%-os különadóra (amit persze nem te használsz érvként, hanem a főnököd).

Azért én mégegyszer leírom, lássa csak itt mindenki, hogy megfutamodtál a válasszal:

Drop, ezt már írtam neked, de szokás szerint nem reagáltál rá. Ha megkérdeznénk az embereket, hogy az úszómedencés házad helyett költözz egy kisebbe és a különbözetből mentsünk-e meg beteg gyerekeket? Nem kérdés, hogy a többség egyetértene. Ezt is elfogadnád mint népakaratot ugye?

Én szívesen kifizetek egy ilyen közvéleménykutatást, de elfogadod hogy ha a többség (meghúzhatjuk ezt akár 2/3-adnál is) igen lesz, akkor buktad a kecód? Nos?
Törölt felhasználó 2010. 11. 09. 10:48
Előzmény: #127  jumbo2
#138
egyfelől: a portfolio és az index spéder zoltáné. másfelől: az emberek 99,9999 százalékát nem zavarná, ha elvennék a házadat és annak értékesítéséből befolyó árbevételt kisorsolnák közöttük. az a baj, hogy a képességeid nem engedik megérteni a többségi és a modern demokrácia közötti különbséget. a megértést majd az segíti, ha valamilyen szempontból mégis a kisebbséghez tartozol majd. és akkor majd az aktuális szempont szerinti többség által kiosztott tarkópacsi felvilágosít. és persze akkor majd itt fogsz nekünk zokogni. ha viszont az a helyzet, hogy mindenféle szempontból a többséghez tartozol és egyúttal hiányzik az absztrakciós képességed ahhoz, hogy elképzeld, milyen lehet nem oda tartozni, akkor ez tökéletesen magyarázza az alapállásodat: sematikusan gondolkodó kis pöcs vagy, akit senki nem szeret.
jumbo2 2010. 11. 09. 10:39
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#137
"Őszintén szólva nem értem, miért pazarolja valaki az idejét vitára droppal."

Szerencsére ti, levitézlett MSZP-SZDSZ-esek nem sok vizet zavartok már a velejéig erkölcstelen nézeteitekkel. :)
jumbo2 2010. 11. 09. 10:37
Előzmény: #133  Törölt felhasználó
#136
Hülyeségekre nem válaszolok.
Törölt felhasználó 2010. 11. 09. 08:54
Előzmény: #134  Törölt felhasználó
#135
"160 milliárddal elszámolták a költségvetést

A Költségvetési Tanács szerint a főbb adóbevételeket alul-, néhány kiadási tételt pedig túltervezett a kormány, így akár 2,4 százalékos is lehetne a GDP-arányos hiány. De mindez csak látszat: a kormány csak a GDP 3,2 százalékát kitevő nyugdíjpénztári pénzek bekebelezésével tudja elfedni, hogy valójában megugrana a hiány. A büdzsé tervezetében több szám nem konzisztens a makropályával, a közszféra működési költségei infláció felett nőnek. Az adócsomag négyszázezer helyett csak tizenötezer munkahelyet hoz létre négy év alatt."
link

Feléljük 3-4 év alatt 12 év nyugdíjmegtakarításait. Hurrá. Ez aztán a gazdaságpolitika.
Marikanénik persze beveszik majd ezt. Dropból többet néztem ki, de hát én is hibázhatok.
Törölt felhasználó 2010. 11. 09. 08:49
Előzmény: #133  Törölt felhasználó
#134
"Új autókat kap a Posta karácsonyra

Átlag négymillióért 188 autót vesznek – ebből 95 vezetői autó lesz –, a 770 millió forintos vételárra hitelt vesz fel a Posta leányvállalata. Közbeszerzés nincs, az első kocsik decemberre meglesznek."
link

"Tízmilliárdot ad a kormány a DVSC-stadionra

Két részletben, két év alatt tízmilliárd forintot kap a kormánytól Debrecen a felépítendő új futballstadionra, erről a kormány vasárnap este határozott a klub hivatalos honlapja szerint."
link
Törölt felhasználó 2010. 11. 09. 08:41
Előzmény: #128  jumbo2
#133
Drop, ezt már írtam neked, de szokás szerint nem reagáltál rá. Ha megkérdeznénk az embereket, hogy az úszómedencés házad helyett költözz egy kisebbe és a különbözetből mentsünk-e meg beteg gyerekeket? Nem kérdés, hogy a többség egyetértene. Ezt is elfogadnád mint népakaratot ugye?

Én szívesen kifizetek egy ilyen közvéleménykutatást, de elfogadod hogy ha a többség (meghúzhatjuk ezt akár 2/3-adnál is) igen lesz, akkor buktad a kecód? Nos?
Törölt felhasználó 2010. 11. 09. 07:53
#132
pampa 2010. 11. 09. 07:49
Előzmény: #130  pampa
#131
helyeslik eln.
pampa 2010. 11. 09. 07:47
Előzmény: #115  kiegyezo
#130
Szerintem rossz döntést hozott az AB. Hiszen nem tudja akadályozni,gáncsolni a Kormányt.
:erre azért nem fogadnék nagy összegben. Kicsiben, lehet. Egyébként, szégyen, hogy ilyet leírhatsz (nem rád nézve).

Miért,jó döntést hozott? Ez a közvélemény akarata?
És nem "szakmai" hanem "értelmezési" kifogása volt ellene.... éredekes amikor a Jobbik fordult a Magyar Gárda ügyében hozzájuk tudták "helyesen" értelmezni a Kormány törvényszövegét...

Csak megjegyzem én a mai napig nem tudom eldönteni,hoy milyen az a ruha ami betiltott társadalmi szervezet ruhájához hasonló. (pl. a temetkezési vállalkozók ruhája?)... ezt a mondatot az AB nem kifogásolta
ellenben a jó erkölcsbe ütköző mértékűt....IGEN

és bizony beírhatják az Alkotmányba a hiányolt szöveget és benyújthatják mégegyszer és valószínűleg életbe fog lépni....
Ezért volt SZERINTEM rossz döntés az AB-től a visszadobás. Lehet,hogy a te köreidben így vélekednek,de "vidéken" ahol az átlagkereset nem annyi nagyon hejeslik a Kormány intézkedéseit.
És sajnos ők vannak többen....

ui. én pl. minden végkielégítést egy elkülönített számlára utalnék és csak akkor vehetnék fel,ha egy meghatározott időt mint regisztrált munkanélküli eltölt az illető. végkielégítés összege : az átlagjövedelmével és annyi hónap pl.

Mert az AB lehet,hogy azt sem kifogásolná ha valakit szerződéssel vesznek fel majd a lejárat előtt elbocsájtják felveszi azt a 20-50 milla végkielégítást és egy pár hónap múlva megint szügség lesz a munkájára...

Az adóból adott fizetéseknél lehessen határt húzni,pláne olyan időkben mint a mostani.
A magánszféra annyit fizet amennyit tud.
Törölt felhasználó 2010. 11. 09. 01:43
Előzmény: #128  jumbo2
#129
Őszintén szólva nem értem, miért pazarolja valaki az idejét vitára droppal. Teljesen értelmetlen. Mármint drop, de persze a vele való vita is.

Ő boldogan lesz az, ami az előző rendszerben a tsz elnöknek megfelelő pozíció volt. A szükséges mentális képességei maradéktalanul megvannak hozzá.

Milyen érdekes, a legnagyobb "antikomcsiból" milyen jó komcsi lesz, és még csak észre sem veszi.
jumbo2 2010. 11. 09. 00:31
Előzmény: #114  prmiklos
#128
Hová teszed azokat a közvélemény kutatási eredményeket, amely szerint a választók 91%-a egyetértett a 98%-os adóval (ez még nem csak az egy évre visszamenőleges tervről szólt).

Ha ez nem ad felhatalmazást a kormánynak az Alkotmány módosításához, akkor hány százaléknak kellene támogatnia, ami már elfogadható lenn?
jumbo2 2010. 11. 09. 00:26
Előzmény: #126  Törölt felhasználó
#127
Nem vagyok bennfentes a politikában (nem is leszek valószínűleg soha), ezért nem tudhatom, mire megy ki a játék.
A sejtésem az, hogy a szocik letarolása van terítéken. Amire bőségesen rászolgáltak az elmúlt 8 év alatt.

Persze az index ill. portfolio világvégét jövendöl és az emberi jogok sárban tiprását, mert ők a szoci érdekszférához tartoznak, oda is tartoztak mindig.

A valóság azonban az,hogy az embereknek rohadtul elege volt az elmúlt 8 év politikájából és változást+számonkérést akarnak.

Lehet a nép akaratát demagógiának nevezni? Lehet persze, de az demokrácia?
Törölt felhasználó 2010. 11. 08. 22:35
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#126
Akira: értem a szöveged. Ezzel akarsz rávilágítani arra, hogy nem az igazságosság, hanem az AB kiiktatása a céla. Ezt írtam én is, de ehhez nem is kell ilyen trükkösen érvelned. Egyszerűbben is átjön ez a szándék.

És ha már szóba hoztad: Tocsik BŰNCSELEKMÉNYT követett el. Ehhez nem kell se különadó, se visszamenőleges hatály, se AB kiiktatás, se alkotmánymódosítás. A Hagyófélék példája is kiválóan mutatja: a VALÓBAN törvénytelen eseteket a jelenlegi alkotmány, törvények, rendőrség, bíróság, stb. tehát a jelenlegi jogi és intézményi keret is KÉPES kiszűrni és bűntetni.

Az ilyenekre való hivatkozás a 98% adóra (pláne annak durván alkotmányellenes visszamenőleges hatályára) tehát demagóg hazugság. Aminek - ahogy írtam - egyetlen célja van: elfogadtatni a társadalommal, azaz ennek a különadónak a demagóg tálalásával ürügyet találni arra, hogy politikai felhatalmazást kapjanak az AB kikapcsolására, hogy aztán ennél nagyságrendekkel nagyobb pénzek és döntések esetében se legyen az AB akadály. Drop is tudja, hogy erre megy ki a játék, nem véletlenül nem válaszolt pont erre a kérdésre egész nap. (ahogy OTTER pártkatonai is jól eltűnt az AB ügy óta, csak az MNYP kampányt bízták rá).
Törölt felhasználó 2010. 11. 08. 22:25
Előzmény: #114  prmiklos
#125
Prmiklos. teljesen egyetértek, pontosan ugyanezt érzem és gondolom én is. Nem tudom, mióta követed ezt a fórumot, de én évek óta írok ide és örülök, hogy nemrég megjelentél. Mert azon kevés ideíró közé tartozol, aki képes a higgadt, ész érvek szerinti, durva elfogultságtól mentes vitára, közös gondolkodásra. Ez utóbbi fejezi ki leginkább, amit szerintem egy ilyen nyilvános fórumnak meg kell valósítson: közös gondolkodás. Ez lenne a cél, elvileg. Ebbe nagyon nem tartozik bele egymás sértegetése, nagyon nem tartozik bele a kocsmaszintű ocsmány politizálás, nagyon nem tartozik bele a mégdurvább szélsőséges fröcsögés, de nem tartozik bele ha valaki kampányol (mindegy, hogy effektív foglalkozásként, vagy csak durva érzelmekből, indulatból), vagy ha zsigerből, demagóg álérvekkel elutasít, vagy véd valamit. Ez nem közös gondolkodás.
kiegyezo 2010. 11. 08. 22:04
Előzmény: #122  kiegyezo
#124
Na, frankón teleírtam nektek pár lapot, bocsesz. Végre volt időm végigolvasni egy topicot :-)
Törölt felhasználó 2010. 11. 08. 22:03
Előzmény: #100  jumbo2
#123
csak érdekességképpen, ha már ilyen egyszerű visszamenni a jövőbe. Miért 5 év, miért nem mondjuk 7?

és ne gyere nekem azzal a gyerekes érvvel, hogy orbán és csapata csak 5 évig őrizte az adóbevallását. :))))

a mostani mfb vezér (baranyi) 130 MFt körül kapott annak idején. Orbán sem üres kézzel szaladt haza. Ekkor mi van?
kiegyezo 2010. 11. 08. 22:01
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
#122
Apropos, írta már valaki, hogy mennyi a 2800 milliárd?

Nos, kb. 3 évi teljes költségvetési hiányunk. A teljes GDP bő 10%-a.
Törölt felhasználó 2010. 11. 08. 21:56
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#121
penznyelo,

De a 98%-os adóval maguktól is elveszik a pénzt, és ha a tocsik-féle módszerrel az erkölcstelenül magas végkielégítéseket visszamenőleg módosítanák, akkor azzal tisztább helyzetet teremthetnének... Ha már visszamenőleg módosítanak, nem mindegy, hogy az adót vagy a végkielégítést magát módosítják?

Nem az a kérdés, hogy visszemnőleg módosítanak valamit, hanem az, hogy miért a jobb kezükkel vakargatják a bal fülüket?

Ja, hogy nem akarnak tiszta helyzetet? Ja, hogy az AB-t tesztelgetik? Úgy már értem... :)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek