Topiknyitó: dmz 2010. 10. 30. 13:46

Védjük meg a nyugdíjakat - az államtól!  

Matolcsy arról beszél, hogy az átlépők által áthozott egyéni megtakarítás állományból 540 milliárdot a nyugdíjkassza-deficit finanszírozására fordítanának.



Ha elköltünk az állományból, akkor egy idő után mi lesz az állami rendszer egyéninek mondott számlái mögött? Ígérvény? Hát ennyit a hatékony állami nyugdíjvédelemről.



Mekkora mélységű naivitás kell ahhoz, hogy örökölhető, egyéni számlán nyilvántartott megtakarításokat egy ilyen rendszerbe önként átvigyen valaki?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
aliben 2010. 10. 31. 17:37
#80
final, te honnan tévedtél ide, ez nem az a portál ahol szidni kell az előző kormányt,itt a márol van szó, és a holnapról. Egyébként, ha viktorod nem torpedózott volna meg minden reformkisérletet, akkor most nem lenne akkora sz...ba, persze akkor kicsit jobb lett volna az ország helyzete, és lehet, hogy nem nyert volna viktátori hatalmat. Az mszp-s lopásokban igazad van.AKI LOPOTT, kerüljön a MEGFELELŐ HELYRE, DE NEM 3MILLIO EMBER PÉNZÉT LOPTÁK EL, GONDOLOM..
Sarpac
Sarpac 2010. 10. 31. 17:28
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
#79
Szvsz nyugdíjasnak annyi minden kedvezményt és nyugdíjemelést adtak, hogy irreális a jövedelmüket egy fizetésből élőkével összehasonlítani.
1. Nyugdíjasoknak 90%-uknak van saját háza vagy lakása.
2. Csak önmagukról kell gondoskodni.
3. Rengeteg kedvezmény jár nekik ingyenes utazástól kezdve a rezsin át stb.

Szemben a munkavállalókkal akik közül sokan óriási hitelekben vannak eladósodva, családalapítás előtt. Minden rohadt drága deka kedvezmény nincs a diák tanuló bérleten kívül(ami ugye szintén adóalapba kerül majd). Óriási rezsi terheli őket. Kitettség a romokban hevert munkaerőpiaccal szemben. Legtöbbjüknek nincs saját lakása banki tulajdon vagy albérletben élnek!

El lehet gondolkozni meddig lehet így szarakodni, de, hogy most nyugdíjukat is elveszik szvsz vérlázító undorító dolognak tartom!
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 17:17
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#78
Valóban, az állam hosszú távon pontosan a magánnyugdíjjal és az öngondoskodással járna jobban, de mi van a mai és a holnapi nyugdíjassal, aki már így is annyit szennvedet az elmúlt 20, vagy 30-40 év alatt?????

Az EU nem engedi a hiánycélt növelni, akkor ebben a gazdasági helyzetben miből fizessen nyugdíjat a mai és holnapi idős korosztálynak????

Két megoldás van. Lehet választani....
Vagy a mai fiatalok beszállnak, s szüleik nyugdíját kifizetik, (felosztó/kirovó rendszer) vagy éhenhallnak, mert a nyugdíjuk a kajára, gyógyszerre, rezsire nem lesz elég.
Valójában nincs választás.
Sarpac
Sarpac 2010. 10. 31. 16:55
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
#77
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 16:29
#76
A barátaimmal és ismerőseimmel folyamatosan elemezzük a visszalépés lehetőségeit. Mivel nem az átlag magánnyugdíjpénztári tagok közé sorolhatjuk magunkat /10.000 Ft/hó tagdíj/ hanam ennek jóval többszörösét fizetjük, ezért nem igazán akar átlépni senki. Akinek a számláján már 8-10 millió forint van és még legalább 20-25 év a felhalmozási időszak, valószínűleg nem hagyja elveszni egy bizonytalan nem ismert feltételrendszer miatt ezt az összeget. két ok miatt:
1, örökölhetőség,
2, Ha a nyugdíj előtt tegyük fel jelentősen csökken a kereset és az után fogják a nyugdíjat megállapítani, hiába fizetett előtte jóval nagyobb járulékot, ha csak az utolsó 3-5 év alapján történik a nyugdíjának a megállapítása.
Az államnak valószínűleg ez a legrosszabb megoldás, ha a jól keresők maradnak a magánban, a minimálbéresek vagy az átlagbérhez közeliek pedig átlépnek. Hosszútávon ez még tovább rontja a helyzetet.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 16:24
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
#75
Rohadt MSZP nem lopott meg sikkasztott volna a 8 éve alatt, erre most nem lenne szükség....

De már a sok mocsok lassan mind a börtönbe kerül, alig maradt már egy tucat régi "vörös rózsa" nomeg a fiatal lelkes MSZP-s titánok akiknek még üres a zsebe, meg az az idegbeteg Gyurcsány......

Szép kis társaság........

Mi mást lehetne tenni ha egy rohadt rablóbanda minden értéket eladott, ellopott az elmúlt 8 évben, ami még érték volt ?
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 15:41
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#74
Teljesen mindegy, hogy magán, vagy állami nyugdíjrendszer van, illetve a kettőnek milyen ötvözete, ha a be- és kifizetések messze nem állnak arányban egymással most, és valószínűleg még vagy 20-30 évig, ha nem változtatnak semmit, hogy az arányok változzanak. Lehet háborogni, de vagy alacsonyabb nyugdíjak kellenek, vagy emelt korhatár. Tekintve, hogy a férfiak várható élettartama alacsonyabb, mint a nőké, a férfiak nyugdíjba vonulási korhatárát 2, a nőkét legalább 5 évvel növelni kellene.
Emelett persze lehetne öngondoskodni, takarékoskodni is, hogy a nehéz időszakra legyen némi felélhető pénz.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 14:05
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#73
"Egy kérdés?
Kedves szüleidnek ki és niből fogja kifizütni ma és holnap a nyugdíjakat, ha a mai munkaképes polgárok magán-nyugdíjpénztárakba utalhatják a fizetésük egy részét? "

Kedves Puritán mi a francról beszélsz???

Az állam hosszú távon pontosan a magánnyugdíjjal és az öngondoskodással járna jobban!!!!!! Most még az állam utalgatja a nyugdíjasoknak....de később,amikor lényegesen kevesebb aktív kereső fogja a lényegesen több nyugdíjast eltartani, akkor lesz az igazi szopás az országnak!!! Éppen ezért lenne jó, ha az állam megszabadulhatna a nyugdíjakhoz szükséges pénzek kiadásától és annak előbbi bevételezésétől!!!!

Az államnak kizárólag csak olyan dolgokat, kiadásokat kellene felvállalni, amit a társadalom és az egyének nem tudnak, nem akarnak kivitelezni.

Az öngondoskodás az államnak és az egyénnek is legjobb (természetesen az extrém helyzetek kivételével)!!!!!!!!!!!!

Ez most semmi másról nem szól,mint egy szaros pár év kiblicceléséről!!! Rövidlátástól szenved a jelenlegi politikai hatalom is!!!

Úgy fejre fog állni ez az ország pár év múlva, mint a szar!!!!!!!!!
mondoka 2010. 10. 31. 14:04
Előzmény: #70  dmz
#72
Némiképp tisztességtelen kampányt folytat a kormány.
Hisz jogállamban elvileg semmi másról nincs szó, hogy mostantól az emberek akár ha akarnak vissza is léphetnek az állami pénztárba, vagy a pályakezdőknek nem kötelező a mny.p-ba belépni.
Semmi több! Az emberek ezután fognak szavazni. A lábukkal. Hogy hová mennek. Igaz a rendszer egyirányú, de akár tömegesen maradhatnak is jelenlegi pénztáruknál.
A magánpénztárak megszűnéséről beszélni teljesen egy rosszindulatú kommunikáció, egy megtévesztőhadjárat a cél érdekében.
Kivé talán akkor ha az egyenlő elbánás elvét is sérteni szándékoznak majd a jövőben, és netán soha többé nem utalnak a magánpénztáraknak. Akkor mindenki menekülni fog. De az már egy durván tisztességtelen zsaroló lépés lesz. A demokráciával teljesen szembenálló délamerikaitipusú önkényuralom.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 13:58
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#71
INKÁBB AZ ORSZÁGOT KELLENE MEGVÉDENÜNK A FIDESZTŐL? ORBÁNTÓL MEG AZ ÖSSZES KÓKLER PÁRTTÓL? MINISZTERTŐL? POLITIKUSTÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VÉDJÜK MEG A HAZÁNKAT ÉS A JÖVŐNKET!!!!!!
dmz 2010. 10. 31. 13:36
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#70
Az egyéni számlámon a saját, nyugdíj célú megtakarításom van. Ha az állam a döntésem ellenére elveszi a saját megtakarításomat, akkor azt államosításnak nevezzük. Ebben az esetben viszont egészítsük ki a példádat azzal, hogy az '50-es években is törvényeket hoztak a téeszesítésekre.

A kormány nem tud elmenni eddig, ezt a Fidesz is elismerte a törvényjavaslat vitájakor. Mindenki egyéni döntést fog hozni. A mnyp rendszer megszűnéséről azért esik szó, hogy az állami rendszerbe terelgesse a könnyen terelgethetőket.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 12:03
Előzmény: #68  dmz
#69
Törvény alapján alakultak a magán-nyugdíjpénztárak, törvény alapján fognak változni is a dolgok. Hogy Te mit engedsz, vagy nem az nem számít.
Illetve a legközelebbi választáson dönthetsz úgy, hogy arra szavazol, aki újra a magán-nyugdíjpénztárakat preferálja.

Egy kérdés?
Kedves szüleidnek ki és niből fogja kifizütni ma és holnap a nyugdíjakat, ha a mai munkaképes polgárok magán-nyugdíjpénztárakba utalhatják a fizetésük egy részét?

A válaszodat kérlek gondold át!
Vedd figyelembe, hogy eddig milyen rendszer szerint kapták a bérüket a nyugdíjasok.
dmz 2010. 10. 31. 11:15
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
#68
Ez a kérdés nem pártpreferenciát igényel, hanem racionális gondolkodást. Mindenki saját maga el tudja dönteni, hogy lemond-e az örökölhetőségről. Én nem lépek át és nem is engedem a kormánynak hogy átvegye a saját megtakarításaimat.

A tavaszi választásokon 64%-os részvétel mellett kapott a Fidesz 52%-ot. Úgy, hogy akkor még nem tudtuk mire készülnek. 0,64*0,52= 33%.

A 90% átlépő és a mnyp-i rendszer megszűnése megvezetés, egy egyszerű blöff az átléptetéshez. A kormány motivációja világos, aki átlép, azt nem kell kárpótolni a 14 hónapra „kölcsönkért” befizetésekért. Az alkalmazott eszközök viszont gyalázatosak. Szempont marad így vajon, hogy jól dönts 20-30-40 éves távlatban?
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 10:52
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#67
A lényeget nem írtam. Minden fideszre szavazónak kötelessége átlépni és pénzét bedobni, ha hatalmon akarnak maradni.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 10:51
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#66
A lényeget nem írtam. Minden fideszre szavazónak kötelessége átlépni és pénzét bedobni, ha hatalmon akarnak maradni.
dmz 2010. 10. 31. 10:47
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
#65
Ha topikon belül indítunk egy demagógiaversenyt, akkor eddig te vezetsz.

Az állomány növekedésével maguktól is egyre hatékonyabban működtek a mnyp-ak. A jelenleg érvényes törvények szerint a vagyonkezelési díj még tovább, 0,4%-ra csökkenne.

Ha a kormánynak ez lassú, akkor szabályozói oldalon még gyorsabb változtatásokat írhatna elő. A legtöbb ágazatban működik a szabályozás az államosítás helyett. De erről mély hallgatások vannak, mert praktikusabb lenyúlni a járulékfizetést és az állományt is.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 10:46
Előzmény: #63  aliben
#64
Az volna a jó, ha mindenki átlépne és Orgován megemelné a nyugdíjakat 50 %-al. A nyuggerek is rá szavaztak. Ha nem teszi, akkor a következő választásnál vége.
aliben 2010. 10. 31. 07:21
#63
Megvédeni pedig ugy lehetne, ha a tagok többsége mégsem lépne át az államiba, hanem maradna. Ezzel védené meg a mnyp és a saját vagyonkáját. A pénzt uis már jövőre elkezdik szépen elkölteni, amit nem is titkolnak--ennyi eszük sincs-- .És természetesen minden formában megtámadni a magánvagyon állami elvételét.
tokos. 2010. 10. 31. 00:35
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#62
Szerintem részben erre megy a bót, hogy ne legyen akkora ..opás. Garantáltan buknák a választásokat.
tokos. 2010. 10. 31. 00:33
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#61
Na ugye...

Azonnal ki vele, az állam semmilyen kezességet ne vállaljon semmiféle mnyp-re.

Topik gazda

dmz
5 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek