Topiknyitó: Portfolio 2010. 06. 17. 08:35

Megvolt a korrekció? - Technikai elemzés  

Ugrás a cikkhez
Az elmúlt napok a korrekcióról szóltak a világ tőzsdéin, és az indexek egész szép erősödést produkáltak a mélypontjaikhoz képest. Tegnap azonban valami megváltozott, megtört az erősödés lendülete, ami könnyedén egy újabb csökkenő hullámba torkollhat...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=134701
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Gatto 2010. 06. 17. 13:46
Előzmény: #9  Gatto
#10
Egyébként szerintem a trend lehet közel stagnáló is akár 1 évig is, mint 2004 táján...most is tuti a végletekig feszítik a húrt. 2012-ben lesz elnökválasztás, addig akár javulnak azok a tényleges fundamentumok, akár nem, könnyen lehet h addig is fifoltozzák a dolgokat..:)
Gatto 2010. 06. 17. 13:43
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#9
A legnehezebb az egészben szerintem, hogy ha mondjuk most túlértékelt minden, mint ahogy esetleg gyenge adatok azt támasztják alá, akkor tételezzük fel, hogy leesik a tőzsde egy reálisnak vélt szintre.. csakhogy közben az előbb leírt spirál is működni fog, abban egészen biztos vagyok, hogy rövid időn belül ezért a "lentebbi szinten" is túlértékeltnek lehet majd tekinteni.
Vagyis a gazdaság és a tőzsde reflexíven hatnak egymásra. Talán ezért is mondja Soros Gyurka, hogy NINCS tökéletes piac, a piac szinte soha nem lehet tökéletesen árazott.
Most is épp ennek vagyunk szemtanúi.
Törölt felhasználó 2010. 06. 17. 13:37
Törölt hozzászólás
#8
Törölt felhasználó 2010. 06. 17. 13:31
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#7
Mai nap illetve mai hét sok minden el fog dönteni.Ha ma sem lesz hajlandó relevánsan emelkedni akkor sajnos tere lesz a csökkenésnek.Ma jönnek fontosabb hírek.
Eddig ami hír volt és indokolja az emelkedést:
1. Japán Manufacture index pozitív signal
2. Uniós és USA ipari termelés vártnál jobb
3. RICS house price balance jobb a vártnál
4. Claimant Count Change jobb lett a vártnál.

az ÖSSZES bizalmi index,vagy a jövőre mutató index DRASZTIKUSAN romlott.Ingatlan piacról semmi pozitív hír nem jött.
Gatto 2010. 06. 17. 13:28
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Azt egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet súlyos korrekció, csak azt hogy azt minden áron megpróbálják elkerülni, hiszen:

- súlyos bizalomvesztés, ismét és mégjobban szűkülő hitelkínálatot eredményezne, ami pedig még több pánikot, még több eladást (további esés)
- Amerikában a részvénybefektetések a társadalmi vagyon sokkal nagyobb részét képezik => jelentős vagyonvesztés, csökkenő költekezési ajlandóság

-csökkenő költekezési hajlandóság+szűkülő finanszírozási források=céges profitcsökkenés=>elbocsátások=>bég több bedőlő hitel=>még több árverezés és még nagyobb zuhanás az ingatlanpiacon.......................ezt a spirált a végtelenségig lehet folytatni, belátható hogy ekkora buborék után kormányzati intézkedések nélkül sokkal nagyobb öszeomlás lett volna (piactisztító jellegű)
Egyszerű bizalomvesztés ezt szerintem simán be tudja indítani, így nem is várható, hogy mást csináljanak a kormányzatok, mint eddig.... foltozzák az éppen aktuális "lyukakat"
=>az amerikai kormányzat és általában a pénzügyi rendszer elég veszélyes játékot játszik, de ez egyben annyira bonyolult is, hogy nagyon nehéz találgatni, ha pedig utólag be is jön valami, az is lehet h a véletlen műve...
Szerintem sem egészséges ami most folyik, de várjuk ki a végét..
Törölt felhasználó 2010. 06. 17. 13:17
Előzmény: #4  Gatto
#5
persze, h háttérből mozgatják az indexeket. egyértelmű

de azzal a pénzmennyiséggel, amivel megállították az összeomlást egy sokkal nagyobb és jobban elhúzódó bajt generáltak. Közgazdasági alap összefüggések.

Egyszerűen nincsen mitől emelkedni, csak a háttérből bejövő pénztől, de az is véges.

A gazdaság jelenlegi és főleg a JÖVŐBENI helyzete nem támasztja alá azt, hoyg egy 14 hónap alatti 100%-os emelkedést ne korrigálja le a piac.

csak idő kérdése
Gatto 2010. 06. 17. 13:13
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
A magyar tőzsde szerintem fekete bárány lesz akár emelkedés, akár esés jön...bankadó, 30 milliárdos MOL bányajáradék...ráadásul a FIDESZ is odatett eléggé rövid távon, na persze ez hosszabb távon (több év) mindenkinek jó lesz szerintem, bár nyilván ez a 7000 ft-os otp befektetőket nem nagyon vígasztalja.

Persze a rövid távnál maradva az a tippem, hogy már most erőteljes bull van, persze a forgalom az valóban nem épp egészséges.
Mivel szeretem az összeesküvés-elméleteket, az a véleményem hogy az amerikai chartot a háttérből is irányítják (FED, kormányzat) és ezért a shortosoknak ezerszer kell megszívniuk, hogy egyszer bejöhessen az a várva várt összeomlás, ha lesz egyáltalán 1-2 éven belül.. több ezer milliárd dollárból sikerült elkerülni a totális összeomlást, amíg lehet a tőzsdén is el akarják kerülni a bizalomvesztés újabb hullámát. PUMPÁLNI FOGJÁK (szerintem :) )
Mindenesetre az látszik, hogy amédiák, köztük a pf is igen pesszimista cikkeket publikál...kérdés, hogy most sokadszor bejön-e :D Emlékszem 13000-es buxnál az "Eddig, s ne tovább" című elemzésre :D:D
Törölt felhasználó 2010. 06. 17. 12:58
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Én inkább azon röhögök, h "az elmúlt napok erőteljes emelkedése"

hát az emelkedés mértékéhez képest elég szánalmas forgalmat láttunk az S&P-ben...

illetve az teljesen lényegtelen tényező, hogy holnap fut ki a júniusi határidős S&P. görgetik át a pozikat szeptemberre... és ha kifutás előtt emelkedik, valyon milyen pozizárások vannak?????
Törölt felhasználó 2010. 06. 17. 09:38
Előzmény: #1  portfolio
#2
úgy látszik nem tűnt fel, hogy a 21500-at tegnap törte az index, ismét gratulálok.

ahhoz, hogy az otp árfolyam tele van vonallal, ezért nem mehet fölfelé...hát ehhez hozzá sem tudok mit tenni, csak röhögni :)))))))

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek