Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 06. 01. 07:46
Törölt hozzászólás
#540
kimpaa
kimpaa 2015. 06. 01. 06:57
Előzmény: #538  pomperj
#539
Nemrêg még az olajat a 4x-s sávba vártad. Ez mitől változott?
pomperj
pomperj 2015. 05. 30. 10:25
Előzmény: #536  pomperj
#538
1)Ez a rovid het a reszvenyek esesevel zarult. Egy nap (a szerdai visszapattanas) kivetelevel mindegyik neativ eredmennyel zart. A 7 eves nagy rally idoszaka a legvegen jar.

link

Az SPY es a Transportation Index (TRAN) kozotti divergencia elkezdett csokkenni. A TRAN mar gyorsulo eseben van, amiota leszakitotta a 8850 support savot; az SPY pedig elindult utana.

Az SPY rally vagy mar keszen van, es 2135 volt a top, vagy meg egy kiserletet tesz a piac a csucsdontesre. De azt gondolom, hogy a klasszikus Dow-theory non-confirmation mukodik, es egyelore nem latszik kerdesesnek, hogy az eve vegere nem csak egy het lesz negativ.

2)A kotveny piac aljat probal formazni. Most 2.84% korul jar a 30 eves kamat, tessak megnezni a TLT chartot. Ha itt meg tud fordulni, oriasi uj szivoero fog hatni a reszvenypiacban levo penzekre, es elkezdi atvinni a kotvenyekbe.

3)Az USD ugy viselkedik, ahogy vartam. Szinten aljat formaz, es egyre no az esely arra, hogy USD elkezdjen ujra gyengulni.

Ennek eloszele lehetett a tegnapi olaj ar ugras is. Azert 4.4% aremelkedes nincs mindig, es WTI 60 folott zart. Nehany honapja sokan josoltak 20-as arszintet; ehhez kepest meg az is megeshet, hogy iden 80-100 savban lesz.

4)Az arany nem indult meg felfele, de erzekelhetoen az is forduloban van. A marciusi melypont ota a parallel csatorna aljan vagyunk, es innen nagy meglepetes indulhat el: felfele.
pomperj
pomperj 2015. 05. 29. 09:25
Előzmény: #535  pomperj
#537

Azsiaban a lefele fordulas altalanossa valt. De a fazisok nagyon kulonbozoek.

1)A Malaj index egy honapja esik, a Kuala Lumpur Composite 1860-rol 1740-ig. De most a megelozo bull (4) hullamanak magassagaban van, es innen legalabb egy erosebb (b) hullam szokott indulni felfele.

2)Jakarta Index egesz Aprilisban esett, es Majusban azt korrigalta Fibo 62% szintig. De megint lefele fordult, es ez mar a (c) hullam mehet meg lejjebbi regiokba.

3)A filippino Index 2 hete vizeses forma alakzatban esik.

Annyiban mindharom hasonlit, hogy az eses eddig kb. -10% volt. Az esesi fazisok cask kisse elteroek, de a teny hogy a regionalis masod-rangu indexek esnek, es az negative hatast gyakorol egymasra is. Es hasonloak abban is, hogy akar kozeptavon is korrekcios idoszak formalodhat beloluk, mert a struktura joval hosszabb es melyebb is lehet majd.

4)Taiwan esese is egy honapja tart, de kisebb merteku, es inkabb korrekcios jellegu.
Korea is esik, eppen 2 nap alatt adta vissza, amihez felkuszni 3 het ido kellett.
Ausztralia ASX Indexe egy honapos (a) hullamos esese vege ota egy b hullamban emelkedik, nagyon sok atfedessel.

5)India Nifty 8000-8400 kozott van 3 hete, es olyan gyenge-laza a mozgasa felfele, hogy mar inkabb egy elhuzodo ujabb korrekcios idoszaknak latszik inkabb mint egy uj bull ciklus elejenek.
Egyelore nem torolnem a Maj.10 koruli melypontra irt (4) hullamot, hatha csak turelmetlen vagyok.

6)Kina Shanghai Indexe zuhanni kezdett. A csucsot megcsinalta 2 napja, es elesen lefordult, -6% koruli volt az elso nap. De maris az 5000 csucsrol egybol 4600-ig esett. Itt megprobalhat kapaszkodni par napig, de az ujabb esest elkerulhetetlennek gondolom. Van egy support 4400 szinten, de alig hinnem hogy sokaig for tartani.

Meg nem merem megbecsulni az eses idejet es nagysagat, ahhoz tul keveset lattunk belole.

6)Russia TRF es RSX is szankozik lefele egy hete, de meg nem mernem egy rovid tavunal nagyobbnak velni. Egyelore egy (4) hullamon beluli eso labnak lehet gondolni.
Persze az is lehet, hogy egy kis menetkozi (b) hullam van cask felfele alakuloban, es es az eses joval tovabb folytatodik.
Ez a kilatas ervenyes a BUX-ra is egyelore.

7)Brazil Index az April-Maj rally 62%-at mar visszakorrigalta. Es 2 napja szereny alj-formazo lassulo mozgasban van.
Ehhez kepest a PBR erosebb az atlagnal, az eppen Fibo 38% mertekben korrigalt, es 2 napja a 8.20 savban supportot talalt.

8)Japan Nikkei a Yen meredek esesevel parallel emelkedik, ahogy szokott, de lassaban.
Szoval, USD bazison nem lehet nyerni rajta. De a hedgelt devizas valtozattal igen.
Eddig yen 124-ig gyengult, es ez meg joval tovabb is tarthat, akar 132-35 szintig is. YCS-t erdemes longra venni, es alighanem jobb trade mint egy bonyolultabb Nikkei long.
pomperj
pomperj 2015. 05. 25. 10:32
Előzmény: #535  pomperj
#536
Ha semmit, ezt erdemes elolvasni.
Bill Gross velemenye a mai helyzetrol a NY Timesban:

link
pomperj
pomperj 2015. 05. 25. 06:23
Előzmény: #532  pomperj
#535
Azsiaban Kina, HK es Japan emelkednek, India lassan maszik fel, a tobbi a korrigalas kulonbozo fazisaiban kuzd.

1)Kina alighanem kitort az oldalazo korrekciobol, es tovabb emelkedik, most 4760 szintnel tart. Ha lehet, meg meredekebben emelkednek a Shenzen Indexek, mint a (3) hullam idejen, Aprilisban. Szoval, ASHR es tarsai, valamint KWEB meg mindig tradelheto longra.

Azert az ovatosaknak a stoplosst erdemes feljebbre venni. FXI-ben 50, EWH-ban 24 lehet jo.

2)Japan NIKKEI 2 nap oldalazo mozgas utan attorte a top szintet es mar 20400-savban tart. Innen egy ideig akar gyorsulhat az emelkedes. JPY segit, mert a 121 savba gyengult; persze, a kulfoldieknek az a devizahatas megeszi a nyereseg nagyobb reszet.

3)India tovabb emelkedik. 8600nal van egy Keltner csatorna ellenallas, meg egy gyengebb R vonal Marciustol; ez lassithat vagy meg is allithatja egy idore.

India az Economist cimlapjan van a heten, a cikk skepticizmusa nekem bull signal inkabb.

4)A kisebb Azsia regiokban a nagy mozdonyok huzoereje kezd hatni. Korea, Taiwan, stb felfele kunkorodnak a korrekciobol.

5)Brazil esik. Most mar (c) hullamban levonek gondolom, es a momentum a maximumon van. Az oscillatorok lent vannak, de egy idore ott is maradhatnak. PBR kisse erosebb, de a 8-as arsavba bele fog csuszni. Ott van az 50-62% Fibo szint is.

6)Russia 4 hete oldalaz, kuzd a fejfeletti, tavaly novemberi szint attoresevel. Kisse lejjebbre fog ereszkedni. A GDP eses kisebb a vartnal, tudnak valsagot kezelni, 120 eve gyakoroljak.
pomperj
pomperj 2015. 05. 23. 07:46
Előzmény: #533  pomperj
#534
1)A reszveny piac nagyon beteg.

Ha a laz hofokat a piacban levo divergenciak alapjan nezzuk, akkor:

a)A DOW Industrials es DOW Transports kozott idoben fel eves a divergencia (Nov29 volt a transports top es Maj19 volt Industrials top), meretben pedig 10% az elteres, hiszen TRAN kb. annyit esett a top ota. A TRAN tegnap ismet support alatt zart.

b)A Dow Utilities Januarban volt topon. Ott is kb. 10% az eses azota.

c)A NYSE NewHighs-NewLows chart Marciusban volt utoljara topon. Hiaba csinalt DJIA uj topot, azt egyre kevesebb ceg emelkedesevel erte el.
Mi lesz annak a rohamnak a sorsa, amelyikban mar csak a tabornokok mennek elore a rohamra, a katonak pedig mar elhullottak?

Szoval: a reszvenypiaci bull nevu betegnek 41 fokos laza van, nagyon beteg. Egyelore nem latszik, hogy lenne orvossag.

2)Talan meg fontosabb, hogy a kotveny piaci hozam egy (iv) hullamos flag format csinal.
Szukulo haromszog rajzolhato az utolso 2 hetre. Innen a hozamnak ujra felfele kellene kitornie, es 3,2% vagy az fole emelkedni TLT-ben.

A hosszu kamatok emelkedese oriasi szivo-ero, ami kiszivja a penzt az amugy is rogyadozo reszveny piacbol.

Ennek megvalosulasa egyben azt is jelentheti, hogy megvan az 5 hullamos impulzus a bond piacon. Tehat Elliott szerint az eggyel nagyobb timeframe-ben is abba az iranyba megy.

Mondhatja Eltolcsy amit akar (lasd mai portfolio cikk): semmi eselye. Ha nem akar allamcsodot kockaztatni akkor hamarosan kamatot fog emelni. A piac ugyis rakenyszeriti.
Kicsike a bajvivo vitezunk a piac ellen? akkor egy nagyobb kommunikacios szaj majd megoldja?

Itt az utolso harangozas, kiszallni a Magyar korvenyekbol.

3)Az USD erosodik.
Az EUR/USD 1.15 kozelebol 1.10 korulre esett, meghozza tisztan impulzivan, es innen akar gyorsulhat is a tempo. Sell EUR, buy USD a jelszo a vilagban.

4)Az arany es ezust, nem meglepoen az USD erosodes idejen, tovabbra is gyenge. Nem esett ki az emelkedo csatornabol, dehat ha 1180 USD ala esne, akkor mar vege a bull remenyeknek.

Summary: Cash is king.
pomperj
pomperj 2015. 05. 22. 21:48
Előzmény: #530  pomperj
#533
Ma masodszor zart a TRAN a 8525 szint support alatt.
Innen mar nagyon nehez lesz visszamaszni. (nem lehetetlen, de nagyon ritkan esik meg 2 zaras utan)

A divergencia DOW es Transports kozott tovabb nott. A riziko nagyon magas minden piacon.
pomperj
pomperj 2015. 05. 22. 09:14
Előzmény: #528  pomperj
#532
Azsiaban a helyzet valtozatlan:
Kina, India, Japan erosebbek (ebben a sorrendben), es kozben a masodlagos regiok HK, Taiwan, Singapore, Korea, Malay gyengebbek.

1)Sahnghai Composite 4650 szintnel jar. Es ASHR is kitort: majusban eddig kis korrekcioval volt elfoglalva, de mara ujra kitort. Ez meg tartani fog egy ideig, (iii) hullamban emelkedik.

2)NIKKEI kitoressel probalkozik 20250 szinten. Azt gondolom, at fog torni. Ez alkalommal mintha a bankok vezetnek a rallyt. Ott erdemesebb korulnezni.

3)India Nifty 8430 tajan oldalaz 3 napja. Ez lehet a rallyban egy menetkozi kis flag korrekcio.

4)Brazil par tovabb korrigal, oldalazo jelleggel. A legerosebb komponens meg mindig PBR. Egyelore lapsnak nez ki a korrekcio, valoszinuleg (iv) hullam, es erogyujtes utan felfele folytatja.

5)Russia egy erosebb ellenallasi zonaval kuszkodik. Tovabbra is alatta hullamzik, valoszinuleg lejjebb kell menjen hogy eleg lenduletet gyujtson az attoreshez.

Törölt felhasználó 2015. 05. 21. 09:57
Előzmény: #530  pomperj
#531
Goldman Sachs is (napi.hu) azon a véleményen van, hogy innen nincs hova fel S&P -Ben....

Persze részükről üzleti megfontolások is feltételezhetőek...
pomperj
pomperj 2015. 05. 21. 09:46
Előzmény: #529  pomperj
#530
Ma 2 vezeto Elliott-os invesztor lap adott ki "red alert" figyelmeztetest.

Mindketto arra a Dow Transport leszakadasra hivatkozik, amit az elozoben irtam.
Soha nem volt meg olyan, hogy a DT ugyanakkor leszakadjon, amikor kozben a Dow es SPY uj csucsot ut. Ez extremen nagy divergencia.

Ennek a divergencianak be kell zarodnia, es hamarosan. Amig DT a support alatt van es marad, addig SPY latvanyos leszakadasa a valoszinubb.
Barmelyik nap bekovetkezhet.

A jozan ovatosaknak ajanlom a "cash is king" iranyt.
pomperj
pomperj 2015. 05. 21. 07:46
Előzmény: #528  pomperj
#529
1)A long treasury bond hozama kapaszkodik vissza a 3.12 csucs fele. Tobb alternativa is van, a hullam szerkezet meg egy esest is lehetove tesz.

2)SPY es DOW kuzd az uj csucs korul. Semmi ero nincs benne.

Tegnap ennel fontosabb volt, hogy a DOW Transports Index leszakadt. Mar 8-szor tesztelte a 8500 szintet, most ala szakadt.
Ma sorban meg fognak jelenni az okos szakertok, akik bizonygatjak, hogy az a regi Dow Theory egyaltalan nem szamit: Uj helyzet van, ez most mas.
Persze.

3)A dollar erosodesbe kezdett. Ugy nez ki, igazam volt, es 1.14 szint volt az EUR/USD korrekcio vege. Egyelore 1.10 szintig erosodott, dehat van ter abban az iranyban boven. Egyelore (a) vagy (i) hullam fut, es talan kesz is, szoval kisebb visszalendules johet.

4)Az arany mozgasat eleg konnyu Maj.2 ota egy csatornaba rajzolni; alighanem kesz a (iv) minorka hullam, meg egy (v) hullamnyi emelkedes benne van. De lassuk be, eddig nemi csalodast keltett az arany aranak emelkedese. Ezust egeszsegesebbnek latszik.

5)WTI olaj Maj.6-an volt a 62 szintu csucsan.
Azota kis a-b hullamoknak nez ki, amit csinalt; de most mintha lenduletbe jonne lefele.
Egyelore az 52-54 savba varom lefele. De persze boven megeshet hogy ujra teszteli majd a 42-45 savot es dupla aljat formaz.
pomperj
pomperj 2015. 05. 20. 09:07
Előzmény: #520  pomperj
#528
Minden Azsia regio maskeppen viselkedik eppen. A tobbseg gyengulo jeleket ad, de Kina es Japan erosodoket.

1)Jakarta oriasit esett (-10% par nap alatt) Aprilis vegen. Azota kapaszkodik vissza, es mar kozel jar a Fibo 50-62% szintekhez. Neutral az esszeru magatartas.

2)Az Ausztral ASX gyengult par napja. Lefele latszik fordulni, es a tavaly nyari top ota sem volt kepes erdemben emelkedni: azota is a topja alatt oldalaz -20%-al. Ha elfogy az ero, es 5600 pont ala szakadna, akkor ebbol csuf dolog alakulhat ki.

3)Shanghai-nak eros napjai vannak. Nem tudom, hogy ez a (4) korrekcioban egy (b) subhullam felfele, vagy pedig mar (5) hullamnak (iii)subhullamaban emelkedik; ha az utobbi, akkor erdemes itt ujra longba allni.

4)India meg mindig a (4) aljanal toporog, es nem indult meggyozoen fel. Elerte a 8350 szintet, de megint elakadt; ezzel egyutt is, felfele varom par hetig.

5)A Japan yen ismet gyengult 120 fole, es ezzel parallel NIKKEI meglodult felfele. Most mar az Apr. top szinthez kozelit, es alighanem uj topra lesz kepes emelkedni.

6)Brazil elkezdett korrigalni. MIvel az utolso 2 honapnyi emelkedes (1) hullamnak szamit, ez a korrekcio most mely is lehet, egyelore Fibo 62$-nal becsulheto. Szoval, nem erdemes tul hamar visszalepni, tovabbi eses valoszinu akar tobb hetig is.

7)Russia is korrigal. Egy honapja menetel vizszintesen (akarcsak BUX es OTP).
Keptelenseg mast gondolni, mint hogy ez egy (4) hullam, ami eszrevetlenul is elkeszulhet az (v) csuccsal, es lefordul; de eros fel-impulzus is lehetseges.

magellan2214 2015. 05. 19. 07:21
Előzmény: #520  pomperj
#527
1.Oroszorszag-az is Azsia
Tegnap veletlenul elkaptam kozvetitest parlamentbol/DUMA/
Verremeno csata folyik arrol hogy TOTAL-ABSZOLUT amnesztiat adjanak az oligarchaknak ha behozzak az osszelopott penzt-devizat haza.
Medvedevet alomba tartjak az "egyes erok" de Putin mintha elkesve ebredezne.
2.marpedig aki egy kicsit is ismeri az orosz helyzetet az sejti hogy mekkora osszegekrol lehet szo
emerald 2015. 05. 18. 22:08
Előzmény: #525  pomperj
#526
Köszönöm
Hát igen, én jelenleg a német kötvényekbe se bíznék.
Az a baj h régen jobban működött a fairplay, ma már ez múltbéli romantika-sajnos.

De az esés eleje után kp-re váltani jó ötlet.
pomperj
pomperj 2015. 05. 18. 21:58
Előzmény: #524  emerald
#525
Igen, ez a 64 millio dollaros kerdes;-)

A kozelmult (2008 szept.) peldaja Lehman Brothers osszeomlasa. Az egyetlen ceg, amit a valsag kozben nem mentettek meg.

Az osszes "counter -party", akik veluk szerzodest kotottek, foleg USA kotvenyek eladasra-vetelre, mind elbuktak a penzuket. Akar nyertek volna rajta, akar vesztettek rajta. A felszamolas vegen semmi nem maradt oket kartalanitani.

Szoval: a vegszuksegben a rovid futamideju USA, German allampapirok (3-6 honaposak) az egyetlen viszonylag biztos penz. Persze, a cash is. Ja, meg a fizikai.

Eddig ez a 2 orszag mindig visszafizette, meg haboruk utan, sot vesztes haboruk utan is az allamkotvenyek erteket.

Pl. Andre Kosztolanyi ezen gazdagodott meg: nemet Bund-okat vett, amiket haboru elott bocsatottak ki, es haboru utan fillerekert adtak el neki oket. Mert senki nem hitte hogy a nemetek valaha kifizetik Hitler adossagat. De fizettek, ahogy a papirra ra volt irva, arany paritason.

Amit Horthy Mo-on allamkotvenyt eladtak, azokat szemetbe lehetett dobni 45-ben, mindet. A Magyar Bekekolcson 46-48-ban kibocsatott papirok ertekerol kerdezd meg a nagypapat; meglepodnek ha azt mondana, hogy jol jart vele.

Szoval: amig mukodik a rendszer, addig fizetnek, De erdemes a zuhanas kozben idonkent keszpenzre valtani. Amikor a masodik bank is bedol, akkor mindenkepp.
emerald 2015. 05. 18. 21:22
Előzmény: #522  pomperj
#524
Nekem lenne egy kérdésem:
Tulajdonképp az hogy mikor a piacok ilyen mértékben beszakadnak, szabad-e shortolni?!

Lehet nagyon primitívnek tűnik a kérdés, de arra gondolok hogy lesz-e aki kifizetné ezek hasznát? Mert az első gondolatom h sebaj ha szakadnak a piacok shortoljuk. De ha olyan mértékű gazdasági válság lenne, mondjuk remélem nem lesz, de ha mégis, akkor ha kormányok fizetésképtelenné válnak akkor van-e olyan bróker cég aki fizetőképes marad?!
Törölt felhasználó 2015. 05. 18. 20:39
Előzmény: #522  pomperj
#523
Ami az ázsiai ingatlanhelyzetet illeti, elég megdöbbentő számomra a 70 millió eladatlan lakás, ez még a kínai lakossághoz mérten is brutális adat...
A hazai honlapokon inkább bulvárszinten tettek eddig említést az ottani értelmetlen, elsősorban az elitet megcélzó beruházásokról, olyan összefüggésekben, mint pl. az villákat karbantartó személyzet milyen kreatív módon hordta be az épületekben a frissen vágott gazt... :-) Tanítják a népet perspektívában gondolkodni... :-)
Szóval köszönöm a figyelmeztetést, akkor most inkább Kínát illetően várok pár napot... :-)
Kormányunkat ne bántsd, a helyén van és folyamatosan fogja népe kezét: nemrég megnyugtattak mindenkit, hogy a defláció az jó... A mínusz kamatok lassan általánosak lesznek, de ezen már nem is lehet csodálkozni, miközben nyíltan kezdenek beszélni a készpénz megszüntetéséről, egyelőre elvi szinten persze...
pomperj
pomperj 2015. 05. 18. 16:51
Előzmény: #521  Törölt felhasználó
#522
A TLT februari topja 138 volt, azota meg csak 1-2-3-(4)? hullam van keszen;

es ahhoz hogy egyertelmu trendfordulo legyen, szep impulzus kell 2-5 honapos idotavon, es a belso strukturajanak szep 5 hullam kellene,

tehat roviden:
ehhez meg egy eses kell, legalabb 118 ala.

link


Alighanem ma elkezdodott ez lehet az (5) hullam. De persze akkor lenne normalis forma, ha 112-114 tartomanyig esne.
Ha ez magvan, akkor jon Frankenstein.

De azert ide irok par tenyt, meg hogy mekkora baj lehet:

1)A nemet 2 eves note -28 bazispont kamatra sullyedt, szoval, en fizetek 0.28% kamatot, ha veszek. Es van, aki veszi. Ahelyett hogy elasna...akkor biztos megmarad, es sokkal olcsobb.

2)A 8 eves nemet kotveny volt zero kamaton Aprilisban, a 10 eves meg 0.07% kamaton.

3)Most 3 eve a spanyol kormanyt nemzetkozi hitellel mentettek ki a csodbol. A rovid spanyol allampapir Aprilisban MINUSZ kamaton ment el!

4)Kinaban egy szakerto szerint 70Millio (igen, hetven million) tornyhazi apartman epult es var uresen berlore vagy eladasra...de senkinek nincs ra penze.
Azt mind "befektetesnek" vettek meg, nagy hitelre. A kinai osszes adossag a 2007 eves 7 Trillio USD szintrol 28 Trillio USD szintre nott; ja, az a kinai GDP 282%-a!!
Na, ezt fizessek vissza. Szerintem abszolut kizart. Ne vegyel kinai adossagot;-)

5)A vilagon az osszes allamadossag kb. fele 1% alatti kamatokon van Goldman szerint.

6)A nagy valsag elott a junk (subprime) bond mennyisege 20%a volt az osszesnek. Mostanaban 60% korul vannak a junk szintu kinocsatok. Es evente az 3-400Mrd USD penz.

De a lenyeg: 2007/2008 a nagy valsag elotthoz kepest a vilag kormanyainak adossaga nemhogy nem csokkent, hanem 40%-al nott!

Ahhoz, hogy ennek kamatait stabilan ki tudjak a kormanyok termelni, ahhoz az orszagok GDP-jenek +3% korul kene noni: az meg nem eleg a visszafizeteshez (!), az csak a fenntarthatosaghoz lenne eleg.
Ehhez kepest: a tenyleges GDP novekedes...1% korul billeg vilagszerte.

Mindenutt eszement kormany koltekezes folyik. Ezt a magyaroknak, akik deviza adossagban, brokerbotranyban es egyeb oruletekben usznak, nem kell magyarazni, mit jelenthet.

Gorogorszag csak egy kis tegla, marmint a ledolni keszulodo tobbi adossag "kinai" falahoz kepest. Ami ettol a reszveny piacokon megindul, na azt jol meg kell nezni, mert 100 evenkent se lathatsz olyant.
Törölt felhasználó 2015. 05. 18. 16:10
Előzmény: #519  pomperj
#521
USA kötvény hozamok nagyot ugrottak ma, kérdés persze továbbra is, hogy folytatódik a lassú emelkedés / oldalazás a jelenlegi szinteken, vagy erősebb impulzus jön... Az új ATH nem akar összejönni, egyelőre...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek